Dodaj do ulubionych

Spanie na lotnisku

IP: *.zicom.pl 27.02.11, 19:48
Witam, przyszedl mi do glowy taki pomysl. Otoz jezeli ktos przylatuje bardzo pozno na lotnisko (okolo polnocy) i chce tam zostac tylko po to aby rano wyruszyc w miasto i dopiero potem poszukac jakiegos noclegu na reszte pobytu, a nie po to aby wyleciec wczesnie rano - jest taka mozliwosc? Slyszalem ze na niektorych lotniskach jest to mozliwe (przekimanie) i nikt sie nie czepia, ale zastanawiam sie czy daja spokoj osobom, ktorzy maja wczesnie wylot i pozwalaja im czy nie kontroluja tego i kazdy moze pozostac. Z drugiej strony to gdyby kazdemu pozwolili to np. bezdomnych byloby multum. Prosze o jakies info czy sluzby lotniskowe rzeczywiscie sprawdzaja osoby tak "koczujace" na lotnisku oraz czy moj pomysl jest mozliwy.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • nexstartelescope Re: Spanie na lotnisku 27.02.11, 22:14
      Nigdy nie widziałam, żeby sprawdzali kogoś kto śpi na lotnisku, czy ma prawo tam przebywać :D Nie wydaje mi się, żeby na jakimkolwiek lotnisku praktykowali "legitymowanie" podróżujących, więc na moje oko możesz się spokojnie przespać do rana. Nie mają z tym problemu, bezdomnego raczej łatwo odróżnić od podróżnego, poza tym jeśli ktoś koczuje kilka lub kilkanaście dni, to rzuci się w oczy :)
      • af-bcn zależy jakie/które lotnisko ... 27.02.11, 22:58
        Jeśli nie jest zamykane np na noc, nie powinno byc problemu,
        ale są takie z których wszystkich się wyprasza.
        ----------
        pozdrawiam
        A.
        • Gość: ciekawski_swiata Re: zależy jakie/które lotnisko ... IP: *.zicom.pl 28.02.11, 10:48
          Dzieki za info, pozdrawiam
    • amused.to.death Re: Spanie na lotnisku 01.03.11, 21:15
      polecam stronę:
      www.sleepinginairports.net/
      kilka razy się już niestety z konieczności przydała:D
      • amused.to.death Re: Spanie na lotnisku 01.03.11, 21:19
        i przypomniało mi się jeszcze, że najlepiej spało nam się w Dubaju.... Kurcze, takiego widoku to ja jeszcze nigdy nie widziałam - wzdłuż każdej ściany ludzie ułożeni jeden przy drugim i śpiący - po prostu jak przedszkolaki w czasie popołudniowej drzemki.
        • nexstartelescope Re: Spanie na lotnisku 02.03.11, 00:29
          Też mogę polecić Dubaj ;) - mnóstwo wygodnych leżaków poustawianych w odpowiednich miejscach (poza hałasem głównych przejść i pomieszczeń), jakbyś się tam kiedyś znalazł to skorzystaj ;)
      • Gość: ciekawski_swiata Re: Spanie na lotnisku IP: *.zicom.pl 01.03.11, 21:25
        Dzieki, strone juz kiedys wyczailem i przestudiowalem, mimo wszystko dzieki :-)
    • Gość: sky4fly Re: Spanie na lotnisku IP: 81.219.128.* 04.03.11, 12:52
      Jeśli lotnisko czynne jest całą dobę, nie powinno być żadnych problemów. Wiele jest lotnisk gdzie ludzie śpią i nikt ich nie pyta czy czekają na wczesny lot, czy może przylecieli bardzo późno. wystarczy upewnić się, czy lotnisko nie jest zamykane na noc.
      Czasem zdarza się, że na lotnisku można zaczekać, ale nie można spać - obsługa podchodzi, nie pozwala leżeć na podłogach czy ławkach, pilnuje żeby ludzie nie spali.
      -----
      sky4fly
      • nexstartelescope Re: Spanie na lotnisku 04.03.11, 14:28
        Spanie na podłodze czy w poprzek na kilku siedzeniach ( i zajmowanie miejsc tym, którzy chcieliby na nich usiąść) rzeczywiście nie jest tolerowane i słusznie. Co innego spanie na specjalnie do tego ustawionych leżakach, które są na niektórych lotniskach :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka