Dodaj do ulubionych

Itaka-ostrzegam!!!

09.09.02, 14:34
Witam wszystkich,
Nie wiem jak Itaka wpłynie na wizerunek Vinga (wg opini nawet całkiem
niezły), gdyż biura te połaczyły się. Mnie na pewno nie skuszą już piękne
teksty z folderów biura VING-ITAKA.
Chcę ostrzec wszystkich potencjalnych klientów Itaki z Opola. Z mojego
doświadczenia nie oferują tego o czym piszą w katalogu, a na dokładkę żądają
sporych sum. Jeżeli ktoś już koniecznie chce skorzystać z ich usług to
proponuję tylko po najniższej cenie, wtedy może nie będzie zawodu, że
zapłacono zbyt dużo za niewielkie możliwości na miejscu. Osobiście dopiero
co wróciłam z wakacji w Kalamacie w hotelu 4*, za które zapłaciłam taką
kwotę (w porównaniu z wcześniejszymi wyjazdami jak i ofertami z innych
biur), by spodziewać się na miejscu czegoś zbliżonego do standardu 4* (nawet
greckich). Itaka też zapewniała, że warunki w hotelu są wspaniałe, rezydent
zawożąc nas do hotelu też to mówił.
A rzeczywistość to:
-brud w pokoju i łazience!
-standard pokoju - turystyczny!
-jedzenie fatalne!
I stwierdzenie przedstawiciela Itaki dopiero na miejscu, że jesteśmy
prekursorami na tym terenie więc nie możemy się spodziewać wiele (czytaj:
niczego). Fakt, prekursorem to mogę być, ale chcę o tym wiedzieć przed
wyjazdem i świadomie płacić dużą kwotę za niewiadomo jakie warunki.
Zaznaczam, że nie kupowałam u nich wyjazdu na zasadzie trafię tam, gdzie
będzie miejsce. Na dokładkę upewniałam się w biurze, że na miejscu warunki
odpowiadają 4* itp. Na koniec mogę tylko napisać, że na spotkaniu z
rezydentem, po zakwaterowaniu w pokojach, cała grupa ok. 30 osób miała te
same pretensje i zastrzeżenia.
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Tato Re: Itaka-ostrzegam!!! IP: *.acn.pl / 10.129.130.* 09.09.02, 22:12
      Jak sie nazywa ten hotel??????????????????
      • godbar Re: Itaka-ostrzegam!!! 11.09.02, 11:59
        Gość portalu: Tato napisał(a):

> Jak sie nazywa ten hotel??????????????????
        Filoxenia Hotel w Kalamacie
        • karacz101 Re: Itaka-ostrzegam!!! 11.09.02, 14:14
          Na dodatek z moich zeszłrocznych doświadczeń z Itaką mogę dodać, ze żadne
          reklamacje nie skutkują. Łaskawie zaoferują ci pewnie 5% zniżki na wakacje z
          nimi w przyszłym roku. Ja w zeszłym roku byłam z Itaką w Turcji i cała grupa
          z hotelu (od rezydentki słyszeliśmy,że także poprzednie grupy je pisały)
          napisała reklamacje (niezgodność oferty katalogowej z rzeczywistością, a także
          rażące zaniedbania w hotelu)i w rezultacie otrzymaliśmy grzeczne przeprosiny
          i "zniżkę". Po prostu kpiny i żadnego poczuwania się do odpowiedzialności; a
          reklamacja rozpatrywana była ponad 2 miesiące.
          • Gość: mariusz Re: Itaka-ostrzegam!!! IP: 195.205.44.* 11.09.02, 16:10
            w internecie ten hotelik wyglada calkiem ladnie
            • godbar Re: Itaka-ostrzegam!!! 17.09.02, 15:55
              Gość portalu: mariusz napisał(a):

> w internecie ten hotelik wyglada calkiem ladnie

Trzeba przyznac, ze przed kazdym wyjazdem szukam na innych stronach opisow
              zarowno hotelu jak i okolic. Oczywiscie trafilam na ich strone. Tez mi sie
              podobala. Jak rowniez zdjecia pokoju itp. Niestety nie dalo mi nic do myslenia,
              ze wlasciwie jest bardzo malo stron z tym wlasnie hotelem (inne wczesniej
              znajdowalam w ofertach wielu biur zagranicznych, jak i w opisie hoteli danego
              regionu), no i na miejscu okazalo sie dlaczego.
    • Gość: pyza Re: Itaka-ostrzegam!!! IP: 195.136.95.* 12.09.02, 11:57
      Dzieki VING ITAKA poznalam ten hotel i nie polecam. Wrocilismy z Krety w
      ostatni czwartek. Na "dzien dobry" w recepcji hotelu proponuja "family room" za
      dodatkowa oplata EUR 20 za dobę - ale po co mialam płacic skoro własnie taki
      pokój zarezerwowałam. Pokój rodzinny okazał się "norą" po doniesieniu
      przystawki dla dziecka (fotel rozkładany)poruszanie się po pokoju było nie
      możliwe. Gdy chciałam otworzyć szafe musiałam złozyć łózko. Naszą interwencję
      rezydent skwitował - "za cenę malucha nie kupisz mercedesa" a zapłaciliśmy ok
      7.000 PLN Wiedząc że rezydent reprezentuje interesy
      właściciela hotelu postanowiliśmy skontaktować się z Biurem Podróży. Właściciel
      hotelu widząc że piszemy pismo zmienił nam pokój na bardziej cywilizowany. Mimo
      to, łazienka była obskurna("resztka" prysznica, brodzik popękany, kotara nie
      zmieniana chyba od założenia hotelu).
      Co jeszcze... jedzenie monotonne (przy wejściu do kuchni stały wiadra z
      resztkami jedzenia), naczynia nie widziały płynu do mycia a ceny za napoje w
      ekskluzywnych hotelach mają niższe (cola 3/4 szklanki to wydatek 1,5 EUR).
      Woda w basenie nie zmieniana, dla dzieci zdezelowane huśtawki, o 3 programach
      TVP zapomnijcie bo właściciel się zdenerwował i wyłączył , nawiew - surogat
      obiecanej klimatyzacji nie spełni na pewno waszych oczekiwań. W weekendy są
      dodatkowe imprezy ... ale nie dla gości hotelu tylko właściciel podnajmuje
      hotel na uroczystości takiej jak chrzciny, spotkanie fun-clubów.... Do morza
      też nie jest 500m (chyba w linii prostej) tylko trochę więcej...

Niestety nie zaliczam tego wyjazdu do udanych a z usług VING-ITAKA na pewno już
      wiecej nie skorzystamy.
      • Gość: Pedro Re: Itaka-ostrzegam!!! IP: *.ntc.nokia.com / 192.168.14.* 12.09.02, 12:30
        Obawiam się że dowolny trzygwiazdkowy hotel w Grecji wygląda dokłądnie tak jak
        opisałaś ;-) Byłem w wielu, żaden nie wystawał ponad ten poziom. Taki kraj.
        Niestety jak się jedzie do Grecji to trzeba umieć czytać i filtrować ofertę
        pod kątem "lokalnych uwarunkowań" ;-) Trzeba było się pytać na forum zanim
        wybrałaś hotel - poleciłbym ci zajebisty hotel w Ierapetrze, też z oferty
        Vinga. Albo nie gorszy w Agios Nikolaos. Ale oba mają 4/4+ gwiazdki. I jak na
        Grecję jest to niestety minimum akceptowalności (po twoim mailu widzę że mamy
        podobne wymagania "higieniczne" ;-) ).
        • Gość: pyza Re: Itaka-ostrzegam!!! IP: 195.136.95.* 12.09.02, 13:56
          Gość portalu: Pedro napisał(a):

> Obawiam się że dowolny trzygwiazdkowy hotel w Grecji wygląda dokłądnie tak
          jak
          > opisałaś ;-) Byłem w wielu, żaden nie wystawał ponad ten poziom. Taki kraj.
          > Niestety jak się jedzie do Grecji to trzeba umieć czytać i filtrować ofertę
          > pod kątem "lokalnych uwarunkowań" ;-) Trzeba było się pytać na forum zanim
          > wybrałaś hotel - poleciłbym ci zajebisty hotel w Ierapetrze, też z oferty
          > Vinga. Albo nie gorszy w Agios Nikolaos. Ale oba mają 4/4+ gwiazdki. I jak na
          > Grecję jest to niestety minimum akceptowalności (po twoim mailu widzę że mamy
          > podobne wymagania "higieniczne" ;-) ).

Przy kolejnych wyjazdach zapewne będę się pytać na forum (Polak madry po
          szkodzie). Ja uwierzyłam VING-owi...
        • Gość: ula Re: Itaka-ostrzegam!!! IP: *.bsk.vectranet.pl / 10.1.2.* 12.09.02, 20:56
          Nie uogólniaj tak greckich hoteli! Tydzień temu wróciłam z Krety z hotelu 3* i
          moje odczucia są zupełnie inne. To co w katalogu to i na żywo a nawet i lepiej
          (tylko, że to katalog Scan Holiday).
          • godbar Re: Itaka-ostrzegam!!! 17.09.02, 15:48
            Gość portalu: ula napisał(a):

> Nie uogólniaj tak greckich hoteli! Tydzień temu wróciłam z Krety z hotelu 3*
            i
            > moje odczucia są zupełnie inne. To co w katalogu to i na żywo a nawet i
            lepiej
            > (tylko, że to katalog Scan Holiday).
            No wlasnie. Moj pobyt w Grecji byl juz w sumie 3, a jak dodac wyjazdy rodziny
            to w sumie 5. I trzeba przyznac, ze zdazyl sie rowniez hotel 2* na Santorini z
            Big Blue, ktory standard mial duzo lepszy niz ten Filoxenia. Mieszkalam tez w
            4* na Rodos i nie bylo takich problemow. Jedynie problemy, tzn tzn tak duze
            roznice miedzy opisem w katalogu a rzeczywistascia wystapily przy okazji
            korzystania z biura Itaka. Tez juz nie skorzystam z tego biura.
    • juzwa Re: Itaka-ostrzegam!!! 22.09.02, 10:43
      Witajcie!
      Ostrzegam przed wyjazdem do Egiptu-Sharm el Sheikh z tym biurem niby hotel miał
      być 4* ale standart był na 2,5* brud, nędzne jedzenie ,publiczna plaża i to
      wszystko nie za małe pieniądze . Rezydent O.K w porównaniu z Alfa Starem ,który
      do swoich gości w ogóle nie raczył się zjawić tak ,że nawet nie wiedzieli kiedy
      mają transfer powrotny na lotnisko ( z tego wynika ,że może być jeszcze
      bardziej źle).Jedyne to co było zgodne z ofertą to pogoda i ciepłe morze ale na
      to nie ma wpływu Biuro podróży Ving -Itaka
      pozdrawiam wszystkich
      Ania
      • Gość: janusz Re: Itaka-ostrzegam!!! IP: *.pl 24.09.02, 23:20
        Hej,
        W zeszłym roku byłem w Sharm el Sheikh z Itaką. Sytuacja
        była dokładnie taka, jak wyżej opisana przez juzwę.
        Jedyny wyjątek stanowiła rezydentka, która dokładnie
        pasowała do klasy hotelu. Hasło uczestników naszej
        wycieczki :
        NIGDY WIĘCEJ Z ITAKĄ

Pozdrowienia
        • Gość: józio Re: Itaka-ostrzegam!!! IP: *.pl 02.10.02, 22:10
          Ostatnio ITAKA reklamuje się do góry nogami. Pomysł
          znakomity, od razu widać, że firma stoi na głowie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka