Dodaj do ulubionych

Egipt z biurem Aladin

IP: proxy / *.zzgnig.com.pl 03.01.03, 13:24
Planuję podróż do Egiptu, przejrzałam oferty różnych firm i atrakcyjna wydała
mi się propozycja Aladina. Niestety często to co jest tańsze dobrze
prezentuje się tylko "na obrazku". Jeżeli ktoś był z tym biurem, to proszę o
opinie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ilona Re: Egipt z biurem Aladin IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 03.01.03, 13:41
      Ja byłam z tym biurem w Turcji,co prawda juz 2 lata temu, ale narzekac nie mogę.
      • Gość: G Re: Egipt z biurem Aladin IP: 213.25.43.* 03.01.03, 13:56
        Byliśmy z Nimi w 2001 r w Egipcie. Zawieźli nas do innego hotelu niż
        wykupiliśmy.Było późno wieczorem więc nie mieliśmy sił się wykłócać tym
        bardziej że rezydentka powtarzała w koło że w "naszym" hotelu miejsc nie ma.
        Opieka na poziomie 3=. Potem sie okazało że nasze miejsca w hotelu oraz czas
        rezydentki został zajęty przez grupę z jakiejś firmy produkującej materiały
        biurowe.Powrót opóźnił się o kilka godzin ale o przyczynach dowiedzieliśmy się
        od ludzi z innego biura /awaria samolotu w Warszawie/.Nasza rezydentka do końca
        miała nas gdzieś. Nie jestem drobiazgowy, nie wymagam cudów ale za zapłacone
        pieniądze chciałbym być traktowany poważnie i czuć zainteresowanie firmy.
        Ponieważ tego nie było, osobiście nigdy więcej z Aladinem się nie wybieram.
    • Gość: Lewar Re: Egipt z biurem Aladin IP: *.toya.net.pl 05.01.03, 12:34
      Byłem z Alladynem w 2001. Główną atrakcją miał być rejs po Nilu. Miał, bo sie
      nie odbył.Podejrzewam, że z winy tubylców, którzy mieli właśnie święto
      zarzynania baranów i byli w amoku. Muszę też przyznać, że biuro oddało część
      pieniędzy, ale po wielkiej awanturze po powrocie. Rezydent też miał nas w d...
      W sumie uczucia mam dosyć mieszane.
      • Gość: Mirka Re: Egipt z biurem Aladin IP: *.acn.pl / 10.70.6.* 05.01.03, 22:37
        Wydaje mi się, że nie było tutaj winy ani ze strony biura (może jedynie powinno
        to wcześniej sprawdzić i założyć, że rejs się nie odbędzie) ani jak ich
        nazwałeś "tubylców". Eid al-Adha jest najważniejszym świętem w islamie i tak
        samo jak w kraju chrześcijańskim (np. w Polsce), nie wszystko (a wręcz prawie
        nic) odbędzie się w dni Bożego Narodzenia bądź Wielkanocy. Powinieneś więc być
        bardziej elastyczny i wykorzystać to, że trafiłeś w taki dzień do Egiptu i
        spróbować lepiej poznać ich kulturę i zwyczaje związane z tym świętem.
        Wiesz przynajmniej dlaczego oni zabijali te barany?

Mirka
        gg 1185536

Gość portalu: Lewar napisał(a):

> Byłem z Alladynem w 2001. Główną atrakcją miał być rejs po Nilu. Miał, bo sie
        > nie odbył.Podejrzewam, że z winy tubylców, którzy mieli właśnie święto
        > zarzynania baranów i byli w amoku. Muszę też przyznać, że biuro oddało część
        > pieniędzy, ale po wielkiej awanturze po powrocie. Rezydent też miał nas w d...
        > W sumie uczucia mam dosyć mieszane.
        • Gość: Lewar Re: Egipt z biurem Aladin IP: *.toya.net.pl 18.01.03, 11:03
          Droga Mirko. Zawsze odrabiam lekcje wyjeżdżając do innego kraju i wiem jak
          ważne jest święto Eid al-Adha dla Egipcjan, lecz wybacz, że nie będę się tu
          popisywał i zdawał egzaminów. Ale biuro, które mieni się doświadczonym
          touroperatorem w świecie islamu MUSI wiedzieć a ponadto powinno sprawdzić u
          swojego egipskiego partnera czy główny punkt programu ma szanse się odbyć. Rejs
          po Nilu miał być główną atrakcją imprezy i magnesem przyciągającym klientów.
          Tylko dzięki determinacji grupy (bezpośrednio po wylądowaniu na Okęciu wszyscy
          stawiliśmy się w biurze ze stanowczym żądaniem zwrotu części kosztów) Dyrekcja
          Aladyna zdecydowała się pójść nam na rękę.
          Słowo "tubylcy" nie wydaje mi się obraźliwe, niemniej jednak pozwól, że nie
          będę podzielał twoich fascynacji kulturą i religią świata islamu. O wiele
          bardziej przyjazną wydaje mi się buddyzm i jakoś nie wyobrażam sobie np. Tajów
          moczących ręce w rzece bydlęcej krwi spływającej po ulicach Kairu i
          zostawiających krwawe ślady na karoseriach aut.
    • Gość: mirano2 Re: Egipt z biurem Aladin IP: *.lubin.dialog.net.pl 05.01.03, 13:36
      www.lastminute.pl/lm/lm-scanholiday.htm zobacz jak możesz tą
      stronkę.Egipt-hotel ROMA.Scan Holyday jest biurem,które naprawdę dba o
      klijenta.Sam się o tym przekonałem.POZDROWIENIA.
      • Gość: Kasia Re: Egipt z biurem Aladin IP: *.acn.pl 06.01.03, 13:57
        bylam z Aladinem i znam osoby ktore tez z nimi byli- zdania sa podzielone -
        jesli chodzi o Egipt najpierw wybralabym hotel zeby nie zmarnowac sobie
        pobytu a potem sprawdzala czy biuro go oferujace jest OK.
        Dobre ceny i dobra opiekae ma Alfa Star.
        Pzodr
        • Gość: monika Re: Egipt z biurem Aladin IP: 217.97.164.* 08.01.03, 11:16
          Odradzam to biuro,koleżanka była z nimi w tamtym roku w Tunezji i wróciła
          niezadowolona,a koledze w ostatniej chwili odwołali wycieczkę z braku chętnych
          i zaproponowali termin dla niego nie do przyjęcia.Generalnie słyną z tego ,że
          zamieniają hotele ,często na gorsze.
          • Gość: erta Re: Egipt z biurem Aladin IP: 195.94.219.* 08.01.03, 18:11
            Bylam z nimi we wrzesniu w hotelu Calimera****. Przykrosci zadnych nie bylo, ale
            rezydentki nie uswiadczysz, wiec jezeli na wycieczce potrzebuje opieki
            rezydenta odpusc sobie. Mi nie byly potrzebne, wiec nie przeszkadzalo mi to
            jakos strasznie - no moze poza tym ze za pierwszym razem zmarnowalam trzy
            godziny na oczekiwanie panienki, ktora sie nie raczyla pokazac - pozniej juz
            nie czekalam na nia. No i city tour ktore oferowali za darmo nie odbylo sie, ale
            jako ze wycieczka podobno malo ciekawa wiec nie robilismy zamieszania z tego
            powodu.
            Natomiast musze przyznac, ze na lotnisku 4 osoby dowiedzialy sie ze w ich
            hotelu nie ma miejsca i zaproponowali im inny. Ludzie zrobili awanture i
            miejsca sie znalazly, natomiast pokazali im oba hotele (ten ktory wykupili, i
            ten ktory im proponowali w zamian) i sami zadecydowali, ze wola do tego ktory
            im na lotnisku zaproponowali - byl lepszy i all inc. (a wykupili 2 posilki
            tylko). Ogolnie jakbym miala jechac jeszcze raz, to bym sie zasatanawiala. Ale
            Calimere moga bardzo goraco polecic, bo hotel byl rewelacyjny.

Pozdrawiam,

Erta
      • Gość: just. Re: Egipt z biurem Aladin IP: 212.160.236.* 10.01.03, 09:31
        Gość portalu: mirano2 napisał(a):

> <a href="www.lastminute.pl/lm/lm-
        scanholiday.htm"target="_blank">www.las
        > tminute.pl/lm/lm-scanholiday.htm</a> zobacz jak możesz tą
        > stronkę.Egipt-hotel ROMA.Scan Holyday jest biurem,które naprawdę dba o
        > klijenta.Sam się o tym przekonałem.POZDROWIENIA.

Zgadzam się!!! Z czystym sumieniem polecam Scan Holiday!!! Wspaniała opieka
        rezydentek. Na miejscu - nawet więcej niż oczekiwaliśmy.
        • Gość: marcin Re: Egipt z biurem Aladin IP: *.lubon.sdi.tpnet.pl 12.01.03, 15:43
          aladyn jak każde biuro.hotele to zależy jaki chcesz!podaj termin wylotu a ci
          doradze. pozdrawiam lombok@interia.pl
    • b.c1 Re: Egipt z biurem Aladin 20.01.03, 17:49
      Może u nas na forum turytycznym będziecie mogli uzyskać więcej informacji... i
      opinii w tym temacie ... zapraszam na forum turystyczne dla pracowników i
      właścicieli biur podrózy na www.eccoholiday.pl
      Bartek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka