Dodaj do ulubionych

Pzdziernik - dokad polecacie?

15.06.07, 00:26
Witam,

szukam ciekawego miejsca na wspolny wyjazd (2tygodnie) z dziewczyna. Szukamy
miejsca, gdzie jest cieplo, ladnie i przyjemnie. Egipt juz zaliczylismy
dokladnie. Myslalem o Malediwach ale tam pora deszczowa, w Meksyku takze...

Polecacie jakies specjalnie miejsce? Moja dziewczyna wspomina cos o wyspach
kanaryjskich (bylismy na Lanzarotte) ewentualnie Maroko. Nie jestem przekonany
do tych miejsc. Mozecie polecic jakies inne?

Cena, do 6000 - 9000 PLN za osobe (najchetniej all inclusive)
Obserwuj wątek
    • puma1 Re: Pzdziernik - dokad polecacie? 15.06.07, 13:43
      Może Tajlandia ,pod koniec pażdziernika kończy się praktycznie pora deszczowa.Maroko bliżej i ponoć magiczne.Udanego wyboru;-)
      • camuss Re: Pzdziernik - dokad polecacie? 16.06.07, 23:19
        w gre jeszcze wchodza malediwy (podobna cena co maroko) - pytanie, jak tam jest
        z pora deszczowa? Nie przeszkadza mi krotki deszczyk wciagu dnia ale jesli
        mialoby padac non stop to raczej szczesliwy bym nie byl...
        ;)
    • frequentflyer Re: Pzdziernik - dokad polecacie? 18.06.07, 09:54
      Mauritius + koniecznie Reunion
      • camuss Re: Pzdziernik - dokad polecacie? 18.06.07, 18:33
        dosyc kosztowa w tym momencie impreza sie robi (patrzac na ceny alfa star) - a
        moze polacasz jakies inne biuro podrozy, tak by sie zmiescic w przedziale
        6000-9000zl na osobe (2 tygodnie, all incl, hotel 4/5 gwiazdkowy)?
        • Gość: frequentflyer Re: Pzdziernik - dokad polecacie? IP: *.acn.waw.pl 18.06.07, 21:39
          ja organizuję sobie sam - zresztą na reunion chyba nikt cię z polski nie
          zabierze, a to tylko 40 minut samolotem z MRU. zresztą jeżeli szukasz all
          inclusive, to chyba nie dla ciebie - reunion choć ma trochę plaży nie jest do
          plażowania tylko do chodzenia po górach, w tym po czynnym wulkanie, z widokami
          zapierającymi dech. trzeba wynająć samochód, ale to nie problem. nocujesz pod
          wulkanem za 30-40 euro ze śniadaniem, na kolację dania jak w dobrych knajpach we
          francji - bo to jest francja, tylko mocno południowa. byłem 6 dni na reunionie,
          potem 5 dni na mauritiusie w Coralia Beach w Mont Choisy niedaleko Grand Baie -
          i to było all inclusive, wzięte z marszu, bez rezerwacji i z udanym targowaniem,
          i na koniec 3 dni na Rodrigues na przełomie października i listopada.też warte.
          loty z mauritiusa na reunion i rodriguez nie są strasznie drogie - kupować chyba
          lepiej już na miejscu, chyba że strona Air mauritius akurat działa.
    • camuss Re: Pzdziernik - dokad polecacie? 21.06.07, 03:43
      witaj

czy wiadomo Ci cos o pogodzie w danych regionach (wrzesien / padziernik) -
      przeraza mnie stwierdzenie "pora deszczowa". Potrafie zdzierzyc kilkanascie
      minut konkretnego deszczu wciagu dnia ale by padalo przez caly pobyt - nigdy bym
      sobie tego nie wybaczyl (...) pisalem do kilku hoteli na malediwach a'propo
      pogody w danym okresie i odpowiadali... dosyc mgliscie.

mozesz polecic jakies konkretne biuro podrozy, z ktorego ofert korzystasz?

dziekuje
      • Gość: Ewik [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 11:22
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • frequentflyer Re: Pzdziernik - dokad polecacie? 21.06.07, 11:57
          karaiby, inna półkula? fakt, zachodnia, a jak na wschodniej jest zima to na
          zachodniej lato. czy coś pokręciłem?
          tu jest mauritius z reunionem, ale chyba program zeszłoroczny:
          www.varsavolo.pl/varsavolo_sys/index.php?page=tresc&id=25
          bardzo sensowna kombinacja, a październik to bardzo dobry termin na te rejony
        • camuss Re: Pzdziernik - dokad polecacie? 22.06.07, 12:57
          hej

mozesz wiec podac strony na ktorych sprawdzasz pogode na swiecie i czy OSOBISCIE
          tam bylas (Karaiby) o tej porze roku?
          • Gość: krzysiek Re: Pzdziernik - dokad polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 13:34
            hej, mozesz sobie sciagnac fajny programik - weather watcher i miec pogode na świecie. a co do pazdziernika to moze Sri Lanka z Berlina hotel 3*, all inclusive, 14 dni za 1112 EUR od osoby? gg 8550653
            • camuss Re: Pzdziernik - dokad polecacie? 22.06.07, 14:17
              wolimy zaplacic wiecej ale hotel co najmniej 4 gwiazdkowy. wylot moze byc
              oczywiscie z berlina, to nie problem
          • Gość: Ewik [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.07, 12:23
    • krzysiek_koszalin [...] 24.06.07, 20:29
    • tropikey ewelinam10 vel Ewik - na bakier z Regulaminem... 25.06.07, 15:58
      cześć,
      prawdę mówiąc, to posty użytkownika ewelinam10 vel Ewik powinny wreszcie
      przykuć uwagę kogoś z obsługi Forum. Kurczę, gdzie nie wejdę, tam ewelinam10
      vel Ewik zgłasza swojego mail'a i gg oferując znalezienie wycieczki z Niemiec.
      Toż to przecież jawne naruszenie punktu 6 Regulaminu! Forum jest po to, żeby
      wymieniać się poradami i uwagami, a nie, po to, by dawać jedynie swego mail'a
      lub gg na przynętę dla potencjalnego klienta. Żeby częstotliwośc tego była
      chociać trochę mniejsza...
      Bartek
      • ewelinam10 Do Bartka 26.06.07, 13:54
        Co w tym złego, że pomagam w znalezieniu komuś dobrej oferty? Na forach ludzie
        szukają rożnych informacji, a nie każdy umie znaleźć to i owo..dlaczego wiec
        mają płacić drożej...bo w końcu egzotyczne wyjazdy nie muszą być niedostępne dla
        naszych rodaków...sama w ten sposób zwiedziłam kawał swiata!...chcę się
        podzielić z ludźmi moimi doswiadczeniami ..mam nadzieję, że mogę pomóc...
        • tropikey Re: Do Bartka 26.06.07, 14:34
          witaj,
          w chęci pomocy nie ma nic złego. Tyle, że z twoich postów żadna pomoc nie
          płynie. Według mnie, pomaganie na forum polega na odpowiadaniu na zadane
          pytania wprost na forum, a nie na zapraszaniu do prywatnej krespondencji (bo
          wtedy to już nie jest forum, tylko prywatna rozmowa). Dlatego, jak najbardziej
          pomagaj! Ale rób to w sposb odpowiedni dla tego miejsca i podawaj konkrety.
          Wskazywane przez ciebie na zachęte ceny trudno zweryfikować, bo nie wiadomo,
          jakiego okresu dotyczą, jakiego hotelu, jakiego miejsca w danym kraju, skąd
          jest wylot, itp. Skoro sama duzo podróżujesz, wiesz dobrze, że to wszystko ma
          wpływ na cenę.
          Dobrym przykładem na to, na czym polega bezinteresowna (tak mi się w każdym
          razie wydaje) pomoc w znajdowaniu ofert jest ten wątek:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=711&w=34545183
          Tutaj nie ma zapraszania do mail'owania albo na gg. Jest konkretne pytanie i
          konkretna odpowiedź. Krótka piłka. Weź z tego przykład...
          Pozdrawiam, Bartek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka