Gość: magda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.09, 17:35 bylam krotko ale jesli macie pytania .... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amused.to.death Re: Nikaragua, Honduras 08.02.09, 17:40 ja mam pytania, bo też pojadę:) Gdzie byłaś? Jak długo? I jakie są obecne ceny - budżet dzienny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cent-urion Re: Nikaragua, Honduras IP: *.chello.pl 08.02.09, 22:15 Hotele od 15$ do 7-5$ za osobe, litrowe piwo 35 cordobas (20 cordobas=1$)autobus z granicy Nikaragui do San Salvador 20$ - mozna taniej mniej luksusowo.Hotel w Tegus ok 11$.Ceny nie szokujaco niskie ale tez nie za wysokie. picasaweb.google.pl/mysle.ze/Nikaragua?authkey=OKz0VCPHleI# picasaweb.google.pl/mysle.ze/CopanRuinsHonduras?authkey=SDFFWzYGHOU# picasaweb.google.pl/mysle.ze/RoatanTegucigalpaHonduras?authkey=BdR2AdMlTCM# Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: Nikaragua, Honduras IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.09, 08:16 wzielam raptem 30$ na dzien a i tak wrocilam z baksami, niczego sobie nie odmawiajac moze mam male potrzeby.bylam 4 tygodnie. nikaragua tansza od hondurasu.wiecej tanszych hoteli w okolicach 4-7 $ od glowy. sa tez tansze propozycje noclegowe ale pozostawiaja wiele do zyczenia.godzina jazdy autobusem 1$ w nika poruszalam sie tylko najtanszymi w hondurasie dalokobizne wchodzo w gre ale ich cena od razu rosnie tegucigalpa la ceiba koszt 220 lempires. Odpowiedz Link Zgłoś
amused.to.death Re: Nikaragua, Honduras 10.02.09, 11:06 a ogólne rady? może coś co was zaskoczyło ogólnie? albo zaskoczyło bo nie było o tym w przewodniku? albo coś warto lub nie warto.... A jak z ilością turystów w Hondurasie i Nikaragui? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cent-urion Re: Nikaragua, Honduras IP: *.chello.pl 10.02.09, 17:59 Turystow niewielu porownujac do Indii,Tajlandi czy Egiptu (choc oczywiscie spotyka sie Polakow) i to bardzo dobrze.Ludzie sa naturalni, szalenie mili, nie zepsuci przez czarterowa produkcje grup wycieczkowych spedzajacych basenowe wakacje.Załowalem braku znajomosci hiszpanskiego co bylo duza blokada.Czytajac przerazajace info. o bezpieczenstwie przed wyjazdem, byslismy przygotowania na raje bezprawia- tym czasem nawet nocne lazenie po Tegucigalpie czy San Salvador nie bylo bardziej niebezpieczne od nocnego łazenia po Warszawie.Przygotuj sie ze ceny noclegow z Lony Planet to obecnie +30% Odpowiedz Link Zgłoś
amused.to.death Re: Nikaragua, Honduras 10.02.09, 18:22 To dobrze - w Egipcie i Tajlandii straszne tłumy były. Chociaż przyznam, że miło byłoby spotkać trochę więcej turystów niż spotkałam w ubiegłym roku w Afryce Zach. Cent-urionie, a jaką trasę zrobiliście i ile trwała wasza podróż? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cent-urion Re: Nikaragua, Honduras IP: *.chello.pl 11.02.09, 18:52 Trasa- Managua- Grenada- Ometepe -Managua-Leon- granica Salvador - San Salvador- Santa Anna-granica Honduras- Copan Ruins, La Ceiba- Roatan-Tegucigalpa To tak w skrócie , trwało to 3 tygodnie z 5 dniami na Roatanie. Zaopatrz się w dobry repelent- strasznie byliśmy zgryzieni. Polecam szczegolnie Grenade i Copan Ruins. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Re: Nikaragua, Honduras IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.09, 16:06 w grenadzie jest strasznie duzo turystow jezeli brac pod uwage Nikarague w Leonie jest zdecydowanie mniej. mniej angielskich pubow amerykanskich fastow itp. dlatego tez dla mnie lepsza(tzn mniejsza i spokojniejsz)byla Utila dwie ulice i nic wiecej. nie zachwycil mnie copan ruinki male lepiej jechac do guatemali i zobaczyc tikal. jedyne zaskoczenie to wszech obecna bron. na banku napis prosze zastawic bron przed wejsciem i jakas sterta broni(maczety rewolwery itp). ale ogolnie z bezpieczenstwem jest lepiej niz pisza w przewodnikach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gregor Re: Nikaragua, Honduras IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.09, 12:42 Trochę informacji znalazłem na www.honduras.pl. Ew. można ich pytać o jakieś detale indywidualnie. Teraz ze względu na zamieszanie z wygnaniem Prezydenta lepiej poczekać z wyjazdem turystycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
tertyklublin Re: Nikaragua, Honduras 14.02.09, 13:12 Jak widać Nikaragua jest niezła na wczasy :) Odpowiedz Link Zgłoś
amused.to.death Re: Nikaragua, Honduras 10.07.09, 05:15 ahhh..... z ta cala sytuacja w Hondurasie to nie wiem czy uda mi sie odwiedzic te kraje:( Na razie tylko wiem, ze wszyscy maja problemy z wydostaniem sie stamtad:(((( Odpowiedz Link Zgłoś