27.09.06, 11:32
Sąsiedzi, czy tylko mnie męczy wyjeżdzanie bramą wjazdową, czy jest jeszcze
ktoś, kogo irytuje poranne wciskanie się w korek na Radiowej przy wyjżdzaniu
wjazdem?
Może ktoś ma info czy to długo potrwa, bo ja mam info z zeszłego tygodnia, że
magicy od bramy byli, popatrzyli, pomyśleli i poszli i narazie nic nie wiadomo.
Obserwuj wątek
    • sbrzuc Re: Brama 27.09.06, 11:53
      Moje ostatnie info jest takie, że magicy mają po raz kolejny przyjść dziś,
      popatrzeć i sprawdzić, czemu ostatnia naprawa była skuteczna przez 1,5 tygodnia.
      Ogólnie nikt nie potrafi odpowiedzieć kiedy i za czyje pieniądze brama będzie
      naprawiona.
      • skafanderek Re: Brama 27.09.06, 14:41
        za czyje to można się niestety domyślać...
        • rogowski25 Re: Brama 27.09.06, 15:39
          podejrzewam, że sprawa przeleży do czasu nowego zarządu tak jak inne sprawy np.
          plac zabaw
          • mariusz1973 Re: Brama 27.09.06, 16:40
            Oby sprawa bramy nie trwała tyle co placu zabaw.
            A czy BEMOWO PARK sprawę placu zabaw pozostawiło, że tak powiem w "GARAZU"?

Mariusz
            • safjanekt Re: Brama 28.09.06, 15:55
              Witam,
              ja uzyskałam info od ochrony, że brama ma być wymieniona.
              pozdrawiam
              • konrad.bemowo Re: Brama 28.09.06, 19:32
                Wymiana to dobra wiadomosc. Oczywiscie bedzie wymieniona na koszt Bemowo Park, prawda?

Wydaje mi sie ze naturalnym jest zamontowanie bramy ktora wytrzymuje co najmniej tyle ile sie amortyzuje (czyli troche wiecej niz rok). A przynajmniej szacukni wytrzymalosci powinny zostac lepiej obliczone.
                Dlatego pytanie czy wybor takiej nienajlepszej bramy mozna by uznac za brak nalezytej starannosci? ...zwlaszacza iz brama ta byla eksploatowana zgodnie z jej przeznaczeniem raczej...

pozdrawiam,

konrad a8
                • cbssg Re: Brama 29.09.06, 11:08
                  Taka sytuacja będzie miała miejsce do czasu, aż nie stanie się tragedia z
                  powodu wjazdu i wyjazdu tą samą bramą. Wtedy odpowiedzialnych za taki stan
                  rzeczy będzie przepytywał prokurator. Wtedy się nauczą myśleć i przewidywać
                  pewne sytuacje. Szkoda tylko, że naszym kosztem. Ignorancja w tym przypadku
                  jest posunięta do wielkich rozmiarów.

Pozdrawiam
                  • ania_a6 Re: Brama 29.09.06, 16:07
                    Ciekawe jak długo wytrzyma brama służąca za wjazd-wyjazd ....
    • rogowski25 Re: Brama 30.09.06, 15:48
      może warto od razu wymienic i tą drugą bramę? a co np. z wymianą prototypu
      domonofowego, który jak samo BP oświadczyło na spotkaniu nie sprawdził się na
      naszym osiedlu?
      • konrad.bemowo Re: Brama 01.10.06, 14:15
        Ten prototyp swoją drogą widziałem już na innym nowym osiedlu. Ludzie sie tam cieszyli ze beda mieli "domofon". heh. Ja na razie mam atrapę :)

Pozdr

Konrad A8 czyli 10D
        • beata.cressay Re: Brama 06.11.06, 11:47
          Witam,
          Sorry, że znów wraca wątek bramy, ale jak ma nie wracać, skoro brama nie
          działa. Kilka razy widziałam następujący obrazek: brama wyjazdowa otwarta,
          ochrony nie widać, a różne ludziska wchodzą i wychodzą. I tak wygląda
          nasze "strzezone" osiedle. Czysta fikcja. Czy wiadomo w końcu co z tą bramą?
          Kiedy ją naprawią?

Pozdrawiam,
          Beata
          • michal_wawa Re: Brama 06.11.06, 11:54
            Zostaje zamontowac szlabany :)
            • sbrzuc Re: Brama 06.11.06, 12:02
              Z tego, co napisała do mnie jakiś czas temu p. Pawlak, brama ma być naprawiana w
              drugiej połowie listopada.
          • kaaro1 Re: Brama 06.11.06, 15:00
            W kontekście poprzedniej wypowiedzi,że ochrona na osiedlu to fikcja ,
            oczywiście byle frajer może wejść i wyjść o każdej porze,furtki i bramy
            pootwierane{zresztą kody zna już chyba każdy menel w okolicy},trzech
            szfendających się emerytów lub niepełnosprawnych rencistów oraz zatrudniająca
            ich firma która za nic nie bierze odpowiedzialności,a baranki płacą i się
            łudzą. gdzie ten nowy zarząd?.
    • jemielity Re: Brama 04.02.07, 21:48
      co sądzicie, aby przeprogramowac piloty do bram i udostępnić nową częstotliwość
      tylko właścicielom miejsc parkingowych, biorąc pod uwagę fakt parkowania przez
      osoby nieupoważnione na miejscach nie tylko dla gości i tłumacząc się tym, iż
      inni tez tak rabią..
      • eska75 Re: Brama 05.02.07, 10:14
        nie wiem, czy to do konca rozwiaze problem? osoby majace piloty parkuja na
        dwoch miejscach (majac wykupione tylko jedno miejsce)
        • michalfront Re: Brama 06.02.07, 08:46
          a poza tym czemu osoby z niewykupionymi miejscami nie mogłyby podjechać pod
          windę, wypaowac zakupów i wyjechać (jest sporo osób które tak robi)

mnie to nie przeszkadza i proponowałbym nie wylewać dziecka z kąpielą tzn. nie
          utrudniać życia dużej liczbie mieszkańców którzy nie tego nadużywają, a raczej
          skupić się na wyeliminowaniu przypadków nagminnego, notorycznego parkowania
          tygodniami przez "oszczędnych" cwaniaków

a co do tematu wątku to mam dwie prośby:

1) do pieszych - nie przechodźcie przez zamykającą się bramę! bo wtedy ona
          zacina się w pozycji półotwartej - to naprawdę nie problem otworzyć sobie "z
          kodu" :)

2) do kierowców - po wyjechaniu zamykajmy bramę! przy wjeździe zamknie ją
          ochroniarz jezeli Wam jest za trudno, ale wyjazd czasm stoi otwarty sporo czasu
          tylko dlatego że komuś nie chciało się przycisnąć pilota po raz drugi.

pozdrawiam
          • jemielity Re: Brama 06.02.07, 13:22
            ale chyba tylko osoby, które posiadają miejsca parkingowe płacą za części
            wspólne garaży.
            również mi to nie przeszkadza.

"skupić się na wyeliminowaniu przypadków nagminnego, notorycznego parkowania
            tygodniami przez "oszczędnych" cwaniaków"

i rozwiązanie tego to sendo problemu - salomonowa decyzja...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka