Dodaj do ulubionych

Do diabła z FIFA i UEFA

04.10.08, 23:03
Korupcyjne mafie. Co dało Euro2008 Austrii? Spadek ilości noclegów (turyści i
kongresy omijali Austrię!). Duże wydatki pomimo i tak dobrej infrastruktury.
Teraz za ciężkie pieniądze stadion w Klagenfurcie będzie zmniejszany -
powiększony stadion jest bezużyteczny, mniejszy będzie się do czegoś nadawał.
Zerowa reklama Austrii i jej produktów. Tylko i wyłącznie UEFA zrobiła na tych
mistrzostwach pieniądze - i to jakie. Wycofajmy się z tej imprezy - jeżeli
jeszcze da się.
Obserwuj wątek
    • hrabia.m.c Re: Do diabła z FIFA i UEFA 04.10.08, 23:06
      Powiem dobitniej do DUPY Z tym całym gangiem.
    • jack20 [...] 04.10.08, 23:09
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • frank_drebin Nawet dobrze piszesz. Ciekawe czy pisalbys tak 04.10.08, 23:17
      samo jakby u waaaadzy byli straszliwi siepacze z wiadomej parti ? ;)))))
      man_sapiens napisał:

> Korupcyjne mafie. Co dało Euro2008 Austrii? Spadek ilości noclegów (turyści i
      > kongresy omijali Austrię!). Duże wydatki pomimo i tak dobrej infrastruktury.
      > Teraz za ciężkie pieniądze stadion w Klagenfurcie będzie zmniejszany -
      > powiększony stadion jest bezużyteczny, mniejszy będzie się do czegoś nadawał.
      > Zerowa reklama Austrii i jej produktów. Tylko i wyłącznie UEFA zrobiła na tych
      > mistrzostwach pieniądze - i to jakie. Wycofajmy się z tej imprezy - jeżeli
      > jeszcze da się.
      • man_sapiens Re: Nawet dobrze piszesz. Ciekawe czy pisalbys ta 04.10.08, 23:21
        > samo jakby u waaaadzy byli straszliwi siepacze z wiadomej parti ? ;)))))

Trzymałem kciuki za Lipca (gdy próbował ruszyć PZPN) i używałem słów powszechnie
        uważanych za obraźliwe, kiedy się wycofał gdy tylko FIFA tupnęła. No i myślę, że
        moje dzieje są mniej interesujące od tego, czy się wreszcie uda zmienić coś w
        polskiej piłce.
        • frank_drebin Bardziej sie odnioslem do euro2012. Moim zdaniem 04.10.08, 23:32
          to impreza potrzebna nam jak dziura w moscie. Zostana po niej 4 wielkie stadiony
          pewnie z czasem beda zamienione na kolejne jarmarki europa.
          A na miejscu kibicow (nie interesuje sie pilka nozna - szczerze mowiac mnie to
          wali) glosowalbym nogami. Nie chodzil na mecze, nie wykupywal jakiegos
          abonamentu w tiwi zeby to ogladac itp. Jak interes pod obecnym przywodztwem PZPN
          bedzie mial coraz mniejsza ogladalnosc - sam sie oczysci. Sponsorzy odejda bo
          coraz mniej ludzi oglada itp. itd.
          man_sapiens napisał:

> > samo jakby u waaaadzy byli straszliwi siepacze z wiadomej parti ? ;)))))
          >
          > Trzymałem kciuki za Lipca (gdy próbował ruszyć PZPN) i używałem słów powszechni
          > e
          > uważanych za obraźliwe, kiedy się wycofał gdy tylko FIFA tupnęła. No i myślę, ż
          > e
          > moje dzieje są mniej interesujące od tego, czy się wreszcie uda zmienić coś w
          > polskiej piłce.
          • man_sapiens Re: Bardziej sie odnioslem do euro2012. Moim zdan 04.10.08, 23:42
            I tu się z tobą po raz kolejny w 100% zgadzam. Wydamy kupę pieniędzy i tylko
            nabijemy kabzę UEFA i budowlanym kartelom. Lepiej byłoby wydać te pieniądze na
            dodatkowego wuefmana w każdej szkole, salę gimnastyczną z prawdziwego zdarzenia
            w każdej szkole plus basen w każdej gminie.
            Bojkot "ekstraklasy" to niestety mrzonka - oglądanie meczy działa na ludzi jak
            kokaina, za bardzo są uzależnieni.
            • frank_drebin No coz czyli cyrk bedzie trwal ..... 04.10.08, 23:58
              Cyrk w zlym sensie tego slowa. Zreszta no coz jak ktos chce swoimi pieniedzmi
              finansowac cyrk czyli chodzic na ustawione mecze, "podniecac" sie czyms co
              zostalo z gory juz dawno ukartowane i jeszcze do tego wiedziec ze tak jest ...
              Coz wiem narkotyk i kazdy nalog jest prawie "niezniszczalny". Mnie tylko jedno
              zastanawia jak mozna dawac sie dymac jw. za swoja kase. tego nigdy nie zrozumiem ...
              P.S.
              Jedyny sport, ktorym sie kiedys w miare za mlodych lat interesowalem to zuzel
              jakos tam afer korupcyjnych niet ....
              man_sapiens napisał:

> I tu się z tobą po raz kolejny w 100% zgadzam. Wydamy kupę pieniędzy i tylko
              > nabijemy kabzę UEFA i budowlanym kartelom. Lepiej byłoby wydać te pieniądze na
              > dodatkowego wuefmana w każdej szkole, salę gimnastyczną z prawdziwego zdarzenia
              > w każdej szkole plus basen w każdej gminie.
              > Bojkot "ekstraklasy" to niestety mrzonka - oglądanie meczy działa na ludzi jak
              > kokaina, za bardzo są uzależnieni.
    • dx7 Re: Do diabła z FIFA i UEFA 04.10.08, 23:30
      > Korupcyjne mafie. Co dało Euro2008 Austrii?

Swiete slowa - wycofajmy sie poki mozemy. Najlepszym scenariuszem byloby
      postawic sie FIFA i UEFA. Te ponadrządowe organizacje mają wbrew pozorom wiele
      wspólnego z mafią. W sporze Polska vs FIFA/UEFA/PZPN chodzi głównie o prawo. Kto
      ma pierwszenstwo w stanowieniu prawa? Panstwo czy organizacje przez panstwo
      wspierane? Skoro w Polsce obowiazuje okreslone prawo to niby czemu jakas
      organizacja moze byc ponad tym prawem? FIFA i UEFA moga sie pocalowac w miejsce,
      ktore zwykle sie podmywa albo podciera.
    • jack20 [...] 04.10.08, 23:33
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • hrabia.m.c Re: Do diabła z FIFA i UEFA 04.10.08, 23:39
        I nikt nie karze organizacji mafijnej mieć struktury przestępcze
        w demokratycznym praworządnym kraju.
        • man_sapiens Re: Do diabła z FIFA i UEFA 04.10.08, 23:46
          > I nikt nie karze organizacji mafijnej
          pozwól, Hrabio, że cię poprawię: nikt nie każe, bo kazać nie może i nikt nie
          karze, a karać powinien.
        • jack20 Re: Do diabła z FIFA i UEFA 04.10.08, 23:47
          a karze, karze za korupcje i to surowo.
          Tylko ty orczyku po-wski nalykany propaganda nie chcesz tego do
          wiadomosci przyjac.
          A mafia czy skorumpowana zgraja nazywaja fifa tylko tacy gentlemeni
          jak ty i ew. gowin
          • man_sapiens Re: Do diabła z FIFA i UEFA 05.10.08, 17:08
            > a karze, karze za korupcje i to surowo.
            > Tylko ty orczyku po-wski nalykany propaganda nie chcesz tego do

A kogóż to, panie Listkiewicz, PZPN ukarał i to surowo za korupcję?
    • tornson Tylko kibice mają prawo się wypowiadać!! 04.10.08, 23:51
      Nie będą palanty, które futbolem się nie interesują, dyktowały kibicom czy
      Polska będzie uczestniczyła w rozgrywkach sportowych cywilizowanego świata czy nie.
      • hrabia.m.c Re: Tylko kibice mają prawo się wypowiadać!! 05.10.08, 00:08
        tornson napisał:

> Nie będą palanty, które futbolem się nie interesują, dyktowały kibicom czy
        > Polska będzie uczestniczyła w rozgrywkach sportowych cywilizowanego świata czy
        > nie.
        Masz rację w 100%
        nie będą .
        ale i kibole nie będą dyktowały czy czy pseudo piłkarze występują z orłem
        ,przecież mogą występować pod znakiem Fifa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka