18.07.05, 15:08
Kochane, ostatnie 3 miesiące u mnie to cykle po 48 dni jak w zegarku, nawet po Luteinie. Testowałam co drugi dzień od 19-26 dnia, ale nigdy nie pojawiła się druga kreska testowa. Czy to oznacza, że w ogóle nie mam owulacji, czy jest nadzieja??? Może te testy nie są dokładne, może miałam owu później. Czy ktoś ma takie cykle? Pomóżcie. Na monitoring na razie nie mogę sobie pozwolić finansowosad
Obserwuj wątek
    • czekajacaa Re: POMOCY!!! 18.07.05, 15:20
      A może powinnam zacząć mierzyć temperaturę. Tylko jaki termometr trzeba kupić, słyszałam, że są jakieś specjalne do owu. Kiedyś ktoś pisał, o jakimś sklepie internetowaym. Boję się bardzo, że nie mam owulacji sad
    • czekajacaa Re: POMOCY!!! 18.07.05, 15:47
      Czy naprawdę nikt nie może mi pomóc?? Wiecie tyle na każdy temat, więc i tu na pewno ktoś może mi pomóc...
      • giovanita Re: POMOCY!!! 18.07.05, 15:58
        Temperaturę najlepiej mierzyć termometrem rtęciowym, codziennie rano o tej
        samej porze, jako pierwszą czynność po przebudzeniu w pochwie lub odbycie.

Temperatura wskazuje skok temperatury po owulacji. U mnie ok. 2-3 dni po
        owulacji temperatura z 36,9 skacze do 37,3 st C

Testy owu czasami nie wykazują owulacji (nie pokazuje się druga kreseczka na
        teście )a owulacja w rzeczywistości jest. Może być tak że poziom LH jest zbyt
        niski by pokazał to test sikany.
        Ja mam tak, że kreska testowa jest dużo jaśniejsza od kontrolnej, a jeśli jest
        owulacja powinna być równie gruba jak kontrolna lub nawet ciemniejsza. W tym
        miesiacu miałam usg w dniu owulacji i owulacja była. Więc u mnie ten poziom LH
        jest zbyt niski by pokazał grubą kreskę testową. Może u Ciebie jest tak, że
        wogóle jej nie pokazuje...

Mierz temperaturę, ona na pewno pokaże czy owulacja była. Poznasz to po skoku
        ok 0,3 kreski.
        • czekajacaa Re: POMOCY!!! 18.07.05, 16:01
          Dziękiuję giovanita, zamówię sobie taki termometr i zacznę mierzyć po następnej @. Czyli jak jest skok to jest owulacja tak?
        • czekajacaa Re: POMOCY!!! 18.07.05, 16:02
          Nie doczytałam. Piszesz, że skok jest po owu, a jak poznać dzień owu, bo śluzu u mnie rozciągliwego nie widziałam też już kilka miesięcysad
          • giovanita Re: POMOCY!!! 18.07.05, 16:08
            Dokładnego dnia owu to nawet testu owulacyjne nie pokazują bo pokazują plik LH
            na 12-36 przed owu.
            Objawem owulacji jest na pewno sluz rozciągliwy jak białko.
            A poza tym to czy miałaś owulację możesz zobaczyć po tym, czy temperatura
            skoczyła czy nie. Ale to już po owulacji.

A więc rób testy owu. Mierz temperaturę. Obserwuj śluz. Niektóre dziewczyny
            obserwują jeszcze swoją szyjkę macicy ale tu nic nie doradzę, bo ja tego nie
            robię.
            Testy owu powinny wskazać termin w przybliżeniu owu a temperatura pokaże Ci,
            czy owu rzeczywiście była.

Jedyne co Ci może dokładnie powiedzieć co do dnia kiedy owulacja jest to
            monitoring cyklu.
    • suslak Re: POMOCY!!! 18.07.05, 16:05
      Wg mnie ovu musiałaś mieć później. II faza nie trwa połowę cyklu, ale
      (prawidłowa) zawsze trwa 12-16 dni. Czy cykl jest długi czy krótki. Jeżeli masz
      cykle jak w zegarku 48 dni to zacznij testować 31 dc i testuj do 38 dc. Wtedy
      powinnaś "znaleźć" ovu.
      Pozdrawiam serdecznie
      BTW mierzenie tempki nie zaszkodzi, będziesz pewniejsza surprised)
      • czekajacaa Re: POMOCY!!! 18.07.05, 16:07
        Dzięki suslak, na to nei wpadłam smile Teraz tak zrobię...tyle, że to jeszcze tyle dni...
        • suslak Re: POMOCY!!! 18.07.05, 16:29
          Cierpliwości kochana! Teraz przynajmniej nie musisz się dnerwować, że nie masz
          ovu wtedy kiedy trzeba surprised) Nowy cykl - nowe wyzwanie surprised) A ile się przy okazji
          uczysz o sobie samej surprised) Samo dobre takie czekanie surprised)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka