karola9918 15.11.05, 08:58 dziewczyny napiszcie mi tak po swojemu jak to jest z tą temperaturą???? kiedy jest / była owulacja???? jak temperatura "skoczy" o kilka kresek i utrzymuje się przez jakis czas to oznacza że owu była????? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madziczek79 Re: temperatura a owulacja 15.11.05, 09:16 Tak ,jak temp. skoczy np.z 36,6 na 37 i na tym poziomie (lub wyższym)utrzymuje się do @(dzień pezd lub w dniu@ temp.spada)można powiedzieć że była owu.Pewność 100% daje monitorning usg Odpowiedz Link
karola9918 Re: temperatura a owulacja 15.11.05, 09:25 No właśnie w tym miesiącu mój lekarz niejako zrobił mnie w konia. Miałam mieć monitorowany cykl, byłam jeden jedyny raz na usg, powiedział, ze pęcherzyk ma jakieś 10 mm, endometrium ok. 7. Nie wiem co to wszystko znaczy, nie znam się. Ale jak na mój chłopski rozum, to powinnam przynajmniej jeszcze kilka razy pójść sprawdzić, czy pęcherzyk urósł cokolwiek , czy co to się dzieje. Jestem zła, bo zostawił mnie samą sobie i właściwie, to nie wiem co się dzieje – czy mam / będę miała owulację czy nie????????? Pomimo, ze dzisiaj 16 dc, to łudzę się jeszcze, ze owu nadejdzie – mam cykle około 32-34 dniowe, czyli owu powinna być około 19-20 dnia. Niestety nie wiem jak to jest dokładnie, bo w tym miesiącu brałam clo i parlodel, nie wiem, czy to musi przyspieszyć owu czy nie?????? Tak bardzo chciałabym już być w ciąży, ale bez owu to raczej niemożliwe….. dotychczasowe obserwacje śluzu wskazują, ze na razie owu nie było….. Zaczynam popadać w paranoję, a mój lekarz kazał mi przyjść dopiero za trzy cykle. Odpowiedz Link
viinga Re: temperatura a owulacja 15.11.05, 09:19 Tak, jesli temperatura wzrosnie to znaczy, że owulacja była. W drugim dniu skoku temperatura powinna być wyższa o 2 kreski niż 6 dni przed skokiem. Owulacja najczęściej jest 1-2 dni przed skokiem lub w dniu skoku. Odpowiedz Link
fiamma75 Re: temperatura a owulacja 15.11.05, 09:38 viinga napisała: > Tak, jesli temperatura wzrosnie to znaczy, że owulacja była. W drugim dniu > skoku temperatura powinna być wyższa o 2 kreski niż 6 dni przed skokiem. W trzecim dniu skoku musi być te 2 kreski więcej. > Owulacja najczęściej jest 1-2 dni przed skokiem lub w dniu skoku. Innym wskaźnikiem jest śluz - owulacja jest zazwyczaj w ostatnim dniu śluzu rozciągliwego (przypomina białko jajka) lub następnego dnia po. Powodzenia! Odpowiedz Link