Dodaj do ulubionych

dobry lekarz z Novum do in vitro

27.07.06, 09:50
Czy znacie jakiegoś dobrego, godnego polecenie lekarza z Novum w W-wie do
przeprowadzenia in vitro?
Obserwuj wątek
    • ka_katka Re: dobry lekarz z Novum do in vitro 27.07.06, 10:07
      Cześć Rybex, w Novum jest tak, że zaczynasz od zwykłego gin. a potem na każdym
      etapie przygotowań do INF chodzisz do kogo innego. Niektórym to bardzo
      przeszkadza ale mi jakoś zupełnie nie. Po pierwszych wizytach kiedy już
      bierzesz te wszystkie hormonki masz wizytę u dr.Lewandowskiego, potem punkcję
      wykonuje ktoś inny i transfer też. W zasadzie swoim lekarzem możesz nazwać tego
      gin. pierwszego kontaktu. Ja byłam u dr.Czerkwińskiego a do transferów polecam
      dr.Zamorę - działa smile
      • rybekx1 Re: dobry lekarz z Novum do in vitro 27.07.06, 10:10
        Dzieki za info.Zupełnie nie wiem jak się do tego zabrać. Napewno w połowie
        sierpnia musze tam pojechać.Napisałaś że działa czy to znaczy że Tobie się
        udało?
        • ka_katka Re: dobry lekarz z Novum do in vitro 27.07.06, 10:36
          Tak Rybek udało mi się smile i nie tylko mi. Możesz sobie przejrzeć wątek lipcowe
          invitrówki jest nas tam 4 takie szczęściary i to jedna po drugiej smile i czekamy
          na wyniki kolejnych dziewczyn. Podobno przeczymy wszelkim statystykom smile Po
          prostu idź na pierwszą wizytę, zróbcie wszystkie badania i cała machina ruszy
          sama smile powodzenia
          • rybekx1 Re: dobry lekarz z Novum do in vitro 27.07.06, 11:05
            To gratulacje. Bardzo się cieszę. Upały sprzyjają smile

Mam do Ciebie jeszcze jedno pytanie,czy możesz mi podać koszt samego zabiegu i
            oczywiście leków dodatkowych.

Musze koniecznie przeczytać ten wątek o lipcowych invitrówkachsmile
            • ka_katka Re: dobry lekarz z Novum do in vitro 27.07.06, 11:50
              Podliczyłam wszystko razem kosztowało nas to 13 tysięcy. Z czego 6600 zł w
              Novum za cały proces ICSI, reszta to badania i leki. Przed wątkiem o lipcowych
              invitrówkach miałyśmy wątek "Po transferze - dwa tygodnie niepewności" tam też
              znajdziesz dużo ciekawych info
    • jojo58 Re: dobry lekarz z Novum do in vitro 27.07.06, 11:55
      A ja mam pytanie czy za pierwszym razem udało ci sie zajść w ciążę?
      • inga30 Re: dobry lekarz z Novum do in vitro 27.07.06, 12:36
        w Nonum i tak żeby zrobic in vitro poznasz polowe lekarzy, bo każde USG robi
        kto inny, ja nie przywiązałam się tam nadmiernie do żadnego, ale penie dlatego
        że 2 podejścia zakończyły się fiaskiem
      • ka_katka Re: dobry lekarz z Novum do in vitro 27.07.06, 13:45
        tak, za pierwszym smile
        • iwa303 Re: dobry lekarz z Novum do in vitro 27.07.06, 15:50
          Można mieć 1 lekarza prowadzącego, ale pewnie to jest problem, bo cholernie
          cięzko jest zapisać się na kolejna wizyte do tej samej osoby. Ale warto
          próbować. Wszystkie badania potrzebne do ivf sprawdza lekarz prowadzący. Jeśli
          wszystko gra i jesteś już po antykoncepcji ( a przy długim jeszcze po
          antykach ) umawiają Cię z szefem, czyli Lewandowskim, który prowadzi całą
          stymulacje. W dniu pierwszego spotkania z L przychodzisz 1 h wcześniej,
          pobierają Ci krew i określają poziom LH i E2. Jeśli jajniki są odpowiednio
          wyciszone zaczynasz stymulacje. Drugą wizyte miałam 7ds. Przed wizytą badanie
          E2. I tak do punkcji. Punkcje wykonuje inny lekarz. Po punkcji, jak już
          wypoczniesz idziesz do lekarza. Mówią Wam, jakiej jakości są plemniki i ile
          jajeczek pobrali. Na drugi dzień dzwonisz do labolatorium i mówią ile się
          zapłodniło, niektóre moga jeszcze wykazywać cechy zapłodnienia. Umawiasz się na
          transfer. Przed transferem usg, czy wszystko gra i jeśli tak, to transferek smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka