rybekx1 27.07.06, 09:50 Czy znacie jakiegoś dobrego, godnego polecenie lekarza z Novum w W-wie do przeprowadzenia in vitro? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ka_katka Re: dobry lekarz z Novum do in vitro 27.07.06, 10:07 Cześć Rybex, w Novum jest tak, że zaczynasz od zwykłego gin. a potem na każdym etapie przygotowań do INF chodzisz do kogo innego. Niektórym to bardzo przeszkadza ale mi jakoś zupełnie nie. Po pierwszych wizytach kiedy już bierzesz te wszystkie hormonki masz wizytę u dr.Lewandowskiego, potem punkcję wykonuje ktoś inny i transfer też. W zasadzie swoim lekarzem możesz nazwać tego gin. pierwszego kontaktu. Ja byłam u dr.Czerkwińskiego a do transferów polecam dr.Zamorę - działa Odpowiedz Link
rybekx1 Re: dobry lekarz z Novum do in vitro 27.07.06, 10:10 Dzieki za info.Zupełnie nie wiem jak się do tego zabrać. Napewno w połowie sierpnia musze tam pojechać.Napisałaś że działa czy to znaczy że Tobie się udało? Odpowiedz Link
ka_katka Re: dobry lekarz z Novum do in vitro 27.07.06, 10:36 Tak Rybek udało mi się i nie tylko mi. Możesz sobie przejrzeć wątek lipcowe invitrówki jest nas tam 4 takie szczęściary i to jedna po drugiej i czekamy na wyniki kolejnych dziewczyn. Podobno przeczymy wszelkim statystykom Po prostu idź na pierwszą wizytę, zróbcie wszystkie badania i cała machina ruszy sama powodzenia Odpowiedz Link
rybekx1 Re: dobry lekarz z Novum do in vitro 27.07.06, 11:05 To gratulacje. Bardzo się cieszę. Upały sprzyjają Mam do Ciebie jeszcze jedno pytanie,czy możesz mi podać koszt samego zabiegu i oczywiście leków dodatkowych. Musze koniecznie przeczytać ten wątek o lipcowych invitrówkach Odpowiedz Link
ka_katka Re: dobry lekarz z Novum do in vitro 27.07.06, 11:50 Podliczyłam wszystko razem kosztowało nas to 13 tysięcy. Z czego 6600 zł w Novum za cały proces ICSI, reszta to badania i leki. Przed wątkiem o lipcowych invitrówkach miałyśmy wątek "Po transferze - dwa tygodnie niepewności" tam też znajdziesz dużo ciekawych info Odpowiedz Link
jojo58 Re: dobry lekarz z Novum do in vitro 27.07.06, 11:55 A ja mam pytanie czy za pierwszym razem udało ci sie zajść w ciążę? Odpowiedz Link
inga30 Re: dobry lekarz z Novum do in vitro 27.07.06, 12:36 w Nonum i tak żeby zrobic in vitro poznasz polowe lekarzy, bo każde USG robi kto inny, ja nie przywiązałam się tam nadmiernie do żadnego, ale penie dlatego że 2 podejścia zakończyły się fiaskiem Odpowiedz Link
iwa303 Re: dobry lekarz z Novum do in vitro 27.07.06, 15:50 Można mieć 1 lekarza prowadzącego, ale pewnie to jest problem, bo cholernie cięzko jest zapisać się na kolejna wizyte do tej samej osoby. Ale warto próbować. Wszystkie badania potrzebne do ivf sprawdza lekarz prowadzący. Jeśli wszystko gra i jesteś już po antykoncepcji ( a przy długim jeszcze po antykach ) umawiają Cię z szefem, czyli Lewandowskim, który prowadzi całą stymulacje. W dniu pierwszego spotkania z L przychodzisz 1 h wcześniej, pobierają Ci krew i określają poziom LH i E2. Jeśli jajniki są odpowiednio wyciszone zaczynasz stymulacje. Drugą wizyte miałam 7ds. Przed wizytą badanie E2. I tak do punkcji. Punkcje wykonuje inny lekarz. Po punkcji, jak już wypoczniesz idziesz do lekarza. Mówią Wam, jakiej jakości są plemniki i ile jajeczek pobrali. Na drugi dzień dzwonisz do labolatorium i mówią ile się zapłodniło, niektóre moga jeszcze wykazywać cechy zapłodnienia. Umawiasz się na transfer. Przed transferem usg, czy wszystko gra i jeśli tak, to transferek Odpowiedz Link