Dodaj do ulubionych

Remont drogi nr 634

21.04.05, 17:47
To temat stary, temat rzeka, temat obietnica wyborcza, temat bez
odpowiedzi...Czy doczekamy się wkońcu remontu tej jednej jedynej drogi
łączącej nas ze światem?Czy nasi radni wkońcu zrozumieją że ich nicnierobienie
w tej sprawie spycha Wołomin na margines. Czy coś się wkońcu zmieni. Owszem
jest to droga wojewódzka ale jakby Wołomin sie uparł to by coś zrobiono. Po co
komu był remont w kierunku Duczek i do Grabia Starego !? Czy nie lepiej było
wyremontować Wołomiński odcinek tej drogi aż do Kobyłki? Kto podejmuje takie
decyzje?!
Obserwuj wątek
    • ktosiuf Re: Remont drogi nr 634 27.04.05, 22:16
      To co nie chcecie remontu????....
      • aerde Re: Remont drogi nr 634 28.04.05, 07:50
        No a co proponujesz? Z czystego gadania nic nie wynika. Chyba, że ma to być
        wątek do wypłakania wszystkich swoich żali.
    • magic104 Re: Remont drogi nr 634 28.04.05, 12:18
      czy tkz "inicjatywa obywatelska" ma szansę zaistnieć również na szczeblu
      lokalnym? Stwórzmy petycję z wnioskiem o remont drogi. Na pewno podpisze się
      tam wielu Wołominiaków (i nie tylko:) Ale rozliczmy też radę z dotychczasowej
      działalności odnosnie rozwoju infrastruktury - czy sa jakieś plany, w jakim
      czasie są rozłożone, czy przygotowane sa wnioski o dofinansowanie...
      • aerde Re: Remont drogi nr 634 28.04.05, 13:04
        A jaki sposób proponujesz "rozliczyć" radę z dotychczasowej działalności? Albo
        wymusić na tych, dla których był to element programu wyborczego, by wywiązali
        się ze swoich obietnic?
        • magic104 Re: Remont drogi nr 634 28.04.05, 13:26
          aerde - obietnica wyborcza jest tylko elementem kampanii. Trzeźwo myslący
          obywatel nie uważa takich obietnic za wiążące. Dla mnie wiarygodną osobą będzie
          ta, która wykazała się minimalną choćby działalnością na rzecz mista/gminy i
          będę ja brała pod uwagę w kolejnych wyborach.
          Jeżeli chodzi o "rozliczenie" - każda Rada ma obowiązek przedstawić "spowiedź"
          ze swojej działalności - w formie sprawozdania.
          • aerde Re: Remont drogi nr 634 28.04.05, 14:16
            No właśnie o to chodzi... W tym kraju można wiele obiecać, a potem mieć to
            głęboko w poważaniu. Zawsze przecież można powiedzieć: "ja chciałem, ale mi nie
            dali" albo "to wina poprzedniej ekipy". Twój (pojedynczy) głos - z całym
            szacunkiem - też się mało liczy, nikt się nim nie będzie przejmował.

Gdybyśmy byli "obywatelsko" bardziej dojrzali, to może dałoby się coś zrobić. A
            tak możemy sobie kogoś raz na cztery lata wybrać i tylko w dniu wyborów możemy
            mieć przynajmniej nadzieję, że o czymś decydujemy.
            • tu.joanna Re: Remont drogi nr 634 02.05.05, 22:56
              Jeśli ta droga nie zostanie w miarę szybko wyremontowana (i poszerzona, wydaje
              mi się, że musi być zrobione wygodne pobocze), to za kilka chwil dojechanie
              z/do Wolomina będzie zarezerwowane dla osób o stalowych nerwach. Widzieliście,
              jaki tu się robi korek? :/
              • ktosiuf Re: Remont drogi nr 634 25.12.05, 13:19
                Remont już się zaczął...ale od strony Tłuszca, różnica jest naprawde ogromna, w
                2006 roku remnot obejmie już odcinek od Wołomina do Zielonki (ma być
                dwupasmówka) więc chyba lepsze dni juz blisko...
                • jackussi Re: Remont drogi nr 634 09.01.06, 18:43
                  To chyba najgorsza droga w województwie
                  • ktosiuf Re: Remont drogi nr 634 14.02.06, 22:02
                    Z radością informuję iż dziś odbyła się konferencja prasowa marszałka
                    województwa na której poinformowano ze do do 2008 roku za kwote 900 mln zostanie
                    wyremontowanych 730 km dróg wojewódzkich w tym nasza ukochana droga wojewódzka
                    nr 634! (na całym odcinku)
                    • ktosiuf Re: Remont drogi nr 634 15.02.06, 14:32
                      Szczegóły na www.mazovia.pl
                      • jackussi A co z nowa drogą? 19.02.06, 08:51
                        Słyszałem,że jest palnowana droga która będzie przebiagała od Warszaway -
                        przedłużenie Kijowskiej -> gdzieś obok elektrociepłowni nastepnie pomiędzy
                        Rembertowem a Zielonką tuz na granicy terenów wojskowych.
                        Czy to wogóle prawda?
                        • ktosiuf Re: A co z nowa drogą? 19.02.06, 13:36
                          Tak masz rację, spójrz na www.siskom.waw.pl tam jest mapa która zdecydowanie tą
                          drogę pokazuje. Droga o której mówisz miałby być bezpośrednim przedłuzeniem
                          ulicy Swietokrzyskiej i prowadzić właśnie do Wołomina- droga ta jest w
                          założeniach jako jeden z elementów układu drogowego w aglomeracji
                          warszawskiej....ale plany to jednak zawsze plany
                          • jackussi Re: A co z nowa drogą? 26.02.06, 08:59
                            ktosiuf napisał:

> Tak masz rację, spójrz na www.siskom.waw.pl tam jest mapa która zdecydowanie

> drogę pokazuje.

Nie namierzyłem planu tej drogi.
                            Może dasz link?
                            dzieki
                            • ktosiuf Re: A co z nowa drogą? 26.02.06, 15:39
                              siskom.waw.pl/main.html, kliknij na mapkę żeby ją powiększyć
                              • ktosiuf Re: A co z nowa drogą? 26.02.06, 15:40
                                www.siskom.waw.pl/main.html o tak powinno byc
                                • jackussi Re: A co z nowa drogą? 04.03.06, 10:56
                                  Ta droga z mapy to nie jest nowa droga.W większości pokrywa się z tą istniejącą
                                  • ktosiuf Re: A co z nowa drogą? 04.03.06, 14:38
                                    Tak, ale od najbardziej newralgicznego miejsca jest zupełnie nowa trasa! Od
                                    ronda pomiedzy Zielonką a Ząbkami, ma iśc aż do ulicy Kijowskiej a ulica
                                    Kijaowska ma być przedłużona aż do Mostu Świętokrzyskiego (na Targowej widać
                                    miejsce przeznaczone na tą trase). Zresztą trudno przy tak małych odległościach
                                    zaplanować zupełnie inny przebieg trasy, bo poprostu nie ma miejsca. Mniej
                                    więcej połowa drogi to będzie zupełnie nowa trasa. Czyli w przyszłości ulica
                                    Świętokrzyska będzie prowadziła do Wołomina
                                  • ktosiuf Re: A co z nowa drogą? 04.03.06, 14:40
                                    E tam! Ja nie wiem jak ty patrzysz, przecież ta froga w prawie całości ma nową
                                    trasę bo będzie pokrywała sie ze starą tylko na odcinku od TUROWA do RONDA!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka