iw 26.07.04, 08:45 teraz byłam w górach stołowych - jestem pod wrażeniem schroniska w Dusznikach Zd. "Pod Muflonem". Super wystrój, muzyczne klimaty, mili ludzie, ślicznie położone - panorama na duszniki!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaszkader "Samotnia" i nie tylko:) 26.07.04, 19:03 Bardzo podobała mi się atmosfera w krkonoskim schronisku "Samotnia". Oprócz miłych ludzi i "schroniskowej" atmosfery trafiła się nawet gitarka i muzykowanie :) Super klimat jest także na Hali Kondratowej i w Dolinie Roztoki :) To są moje ulubione schroniska. Poza nimi jest jeszcze wiele innych schronisk w Beskidach, Tatrach czy w innych górach, które zapewniają swoim klimatem niezapomniane chwile. :) Odpowiedz Link Zgłoś
sliwka1977 Krawcula!!! 27.07.04, 14:12 A co powiecie na Bacówkę na Krawcowym Wierchu????? to dopiero schronisko!!!! jest najlepsze z wszystkich, w których byłam ( a było ich trochę he, he. ) Polecam. A już w niedzielę jadę w Taterki!! Odpowiedz Link Zgłoś
strasnazaba Re: Krawcula!!! 04.03.05, 22:41 Podpisuje sie wszystkimi 4 konczynami!! W dodatku maja pyszne jedzonko. Zwlaszcza purisy, ktore nauczylam sie robic ze zlosci, bo przeciez nie moge jezdzic na Krawcule za kazdym razem, kiedy najdzie mnie na nie ochota ;-)) Do listy dopisuje jescze schronisko na Hali Labowskiej, choc to juz nie ten klimat co pare lat temu... Odpowiedz Link Zgłoś
izab77 Re: Mój namiot w każdym zakątku świata 28.07.04, 18:29 a czy w Twoim namocie podają równie pyszny caj z sokiem malinowym jak w Chacie pod Rysami (Słowacja)? - tam jest dopiero klimat!! Odpowiedz Link Zgłoś
aard Re: Chata pod Vahou 29.07.04, 11:20 W moim namiocie podają, co tylko chcę, ale ważniejsze jest to, że mój namiot jest PODANY tam, gdzie ja chcę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kaszkader namiocik ciasny ale własny! 29.07.04, 14:58 ...faktycznie najlepszym schroniskiem jest namiocik własny. Chwała mu za to!!!:) Stanie tam gdzie inne schroniska nie dają rady! Odpowiedz Link Zgłoś
yggdrasill Re: Mój namiot w każdym zakątku świata 02.09.04, 21:47 izab77 napisała: > a czy w Twoim namocie podają równie pyszny caj z sokiem malinowym jak w Chacie > pod Rysami (Słowacja)? - tam jest dopiero klimat!! > Podpisuje sie pod powyzszym rekami i nogami :) Odpowiedz Link Zgłoś
dr_tusia Re: najfajniejsze schroniska... 21.08.04, 01:44 Z tym "Muflonem" to fakt.Z "Samotnia" tez.Kiedys szalalam za bacowka "Pod Mala Rawka", ale atmosferka sie tam nieco zmienila, wole teraz Jaworzec /jakby ktos byl, pozdrowcie Lukasza!/ Ale domem jest chatka na Adamach.Albo "Pod Solniskiem", jak kto woli. Kto nie byl- zachecam! Pozdrowionka najcieplejsze dla piechurow:) Odpowiedz Link Zgłoś
b00g13 Re: najfajniejsze schroniska... 14.02.05, 20:32 Cóż, ja właśnie "Pod Małą Rawką" polecam, wyemigrowałem tam kiedyś z wetlińskich "Ludzi" i tak już zostałem. Odpowiedz Link Zgłoś
buzok1 spanie w namiocie na 3800m 26.02.05, 18:53 ja proponuje namiot...a schroniska to tylko ostatecznosc nasza ekipa jak jedzie to zawsze bierze namiot a jezdzimy zazwyczaj w Alpy... - najczesciej mieszkamy w hatach pasterskich albo winteroomach i to jest klimat... Odpowiedz Link Zgłoś
huann Re: spanie w namiocie na 3800m 27.02.05, 01:04 polecam nasz własnonamiotowy obóz nr III pod elbrusem na 4378 Odpowiedz Link Zgłoś
weekenda Re: spanie w namiocie na 3800m 27.02.05, 22:13 a mnie wszedzie dobrze - nie gardzę namiotem, spiworem z gwiazdami, schroniskiem, kwaterą, hotelem itd. - oby w górach !!! Odpowiedz Link Zgłoś
meteor2017 Plebiscyt na najlepsza chatke/baz.nam./schronisko 28.02.05, 13:28 www.radioaktywne.pl/index.php?m=2&a=51 "UWAGA! Trwa plebiscyt dla słuchaczy na najlepszą chatkę, bazę studencką lub schronisko w górach. Do wygrania cenne nagrody! Są miejsca w górach, w których wizyty po prostu się nie zapomina. W jednych niepowtarzalna atmosfera panuje zawsze, w innych przychodzi wraz z ludźmi, którzy akurat zawitają w progi, czasem tylko na jeden, niepowtarzalny wieczór. Nie chcemy tworzyć rankingu, raczej drogowskaz, który podpowie słuchaczom gdzie zanocować w górach następnym razem. Chcemy także premiować miejsca, gdzie zabłocony, zmęczony turysta z plecakiem, który w bufecie zamawia tylko wrzątek nie jest intruzem. Zgłaszajcie do nas swoje ukochane miejsca w górach (wraz z krótkim uzasadnieniem) na adres: wgorach@radioaktywne.pl Plebiscyt trwa do 1 czerwca 2005 roku. Po zakończeniu akcji wśród wszystkich uczestników rozlosujemy nagrody m.in.produkty firmy HiMountain." Odpowiedz Link Zgłoś
meteor2017 I moje 3 grosze 28.02.05, 13:43 Co namiot to namiot :) Stoi tam gdzie chce i kiedy chce - w krzalu, jarze (pelen serwis wodny), na polanach podszczytowych (wschod i zachod slonca po odsunieciu suwaka), srodlesnych, w jagodzinach (deser wprost ze spiworka), uroczych dolinach... Do tego ognisko, a i fajni ludzie i gitarka sie znajdzie (wystarczy z nimi sie wybrac). A przy moim ognisku serwuje jednego z lepszych glutow na swiecie :) (mam patent glutmistrzowski i kilka lat studiowalem doglebnie gluteizm). Poza tym lubie chatki studenckie i bazy namiotowe. Oprocz fajnych ludzi, fajne akcesoria, ksiegi wpisow i ogolnie klimat... "Chata pod Rysami" ma cos w sobie wlasnie z chatek studenckich :) No i nigdzie indziej nie przywita cie chatar w blekitnej liberii. "Pod Mala Rawka" i "Jaworzec" troche mnie przytlaczaja. Tlumy ludzi i jak wpadam na jedna noc, to nie potrafie sie tam znalezc. > A co powiecie na Bacówkę na Krawcowym Wierchu????? to dopiero schronisko!!!! > jest najlepsze z wszystkich, w których byłam ( a było ich trochę he, he. ) Fajne, bylismy tam zupelnie poza sezonem i bylo cicho i spokojnie. A jak mlody goral, ktory je prowadzi zamknal kuchnie i do naszej gitarki w jadalni przyniosl worek pelen fujar i fujarek... Po prostu miodzio. > iw: > teraz byłam w górach stołowych - jestem pod wrażeniem schroniska w Dusznikach > Zd. "Pod Muflonem". Super wystrój, muzyczne klimaty, mili ludzie, ślicznie > położone - panorama na duszniki!! O! To cos sie zmienilo przez te kilka lat... bo jak tam bylem kiedys, to klimat byl domu wczasowego w najlepszym wypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
meteor2017 A propos baz 03.03.05, 15:08 i fajnych akcesoriow: barometr z Lubania: Odpowiedz Link Zgłoś
ada.antonik Re: Bukowina 08.03.05, 14:49 Schronisko Głodówka na Polanie Głodówka nad Bukowiną Tatrzańską. Niepowtzrzalne widoki, panorama najdłuższa w całych Tatrach - 76km! Nazwa trochę nie pasuje bo jedzenie przepyszne - naprawde super, atmosfera genialna - często gra na gitarce sam kierownik i jest śpiewanie w lecie przy ognisku a zima przy kominku wszystkiego przez szanty po Stokrotkę... Uwielbiam to miejsce. Ale namiot to namiot tyle że tam nie ma tych widoków i takiego jedzenia... Odpowiedz Link Zgłoś