Dodaj do ulubionych

najfajniejsze schroniska...

26.07.04, 08:45
teraz byłam w górach stołowych - jestem pod wrażeniem schroniska w Dusznikach
Zd. "Pod Muflonem". Super wystrój, muzyczne klimaty, mili ludzie, ślicznie
położone - panorama na duszniki!!
Obserwuj wątek
    • kaszkader "Samotnia" i nie tylko:) 26.07.04, 19:03
      Bardzo podobała mi się atmosfera w krkonoskim schronisku "Samotnia". Oprócz
      miłych ludzi i "schroniskowej" atmosfery trafiła się nawet gitarka i
      muzykowanie :)

Super klimat jest także na Hali Kondratowej i w Dolinie Roztoki :)

To są moje ulubione schroniska. Poza nimi jest jeszcze wiele innych schronisk w
      Beskidach, Tatrach czy w innych górach, które zapewniają swoim klimatem
      niezapomniane chwile. :)
      • sliwka1977 Krawcula!!! 27.07.04, 14:12
        A co powiecie na Bacówkę na Krawcowym Wierchu????? to dopiero schronisko!!!!
        jest najlepsze z wszystkich, w których byłam ( a było ich trochę he, he. )
        Polecam. A już w niedzielę jadę w Taterki!!
        • strasnazaba Re: Krawcula!!! 04.03.05, 22:41
          Podpisuje sie wszystkimi 4 konczynami!! W dodatku maja pyszne jedzonko. Zwlaszcza purisy, ktore nauczylam sie robic ze zlosci, bo przeciez nie moge jezdzic na Krawcule za kazdym razem, kiedy najdzie mnie na nie ochota ;-))

Do listy dopisuje jescze schronisko na Hali Labowskiej, choc to juz nie ten klimat co pare lat temu...
    • aard Mój namiot w każdym zakątku świata /nołnoł 28.07.04, 15:39

• izab77 Re: Mój namiot w każdym zakątku świata 28.07.04, 18:29
        a czy w Twoim namocie podają równie pyszny caj z sokiem malinowym jak w Chacie
        pod Rysami (Słowacja)? - tam jest dopiero klimat!!

• aard Re: Chata pod Vahou 29.07.04, 11:20
          W moim namiocie podają, co tylko chcę, ale ważniejsze jest to, że mój namiot
          jest PODANY tam, gdzie ja chcę :-)
          • kaszkader namiocik ciasny ale własny! 29.07.04, 14:58
            ...faktycznie najlepszym schroniskiem jest namiocik własny. Chwała mu za to!!!:)
            Stanie tam gdzie inne schroniska nie dają rady!
        • yggdrasill Re: Mój namiot w każdym zakątku świata 02.09.04, 21:47
          izab77 napisała:

> a czy w Twoim namocie podają równie pyszny caj z sokiem malinowym jak w
          Chacie
          > pod Rysami (Słowacja)? - tam jest dopiero klimat!!
          >

Podpisuje sie pod powyzszym rekami i nogami :)
    • dr_tusia Re: najfajniejsze schroniska... 21.08.04, 01:44
      Z tym "Muflonem" to fakt.Z "Samotnia" tez.Kiedys szalalam za bacowka "Pod Mala
      Rawka", ale atmosferka sie tam nieco zmienila, wole teraz Jaworzec /jakby ktos
      byl, pozdrowcie Lukasza!/
      Ale domem jest chatka na Adamach.Albo "Pod Solniskiem", jak kto woli. Kto nie
      byl- zachecam!
      Pozdrowionka najcieplejsze dla piechurow:)
      • b00g13 Re: najfajniejsze schroniska... 14.02.05, 20:32
        Cóż, ja właśnie "Pod Małą Rawką" polecam, wyemigrowałem tam kiedyś z wetlińskich
        "Ludzi" i tak już zostałem.
    • buzok1 spanie w namiocie na 3800m 26.02.05, 18:53
      ja proponuje namiot...a schroniska to tylko ostatecznosc
      nasza ekipa jak jedzie to zawsze bierze namiot a jezdzimy zazwyczaj w Alpy...
      - najczesciej mieszkamy w hatach pasterskich albo winteroomach i to jest
      klimat...
      • huann Re: spanie w namiocie na 3800m 27.02.05, 01:04
        polecam nasz własnonamiotowy obóz nr III pod elbrusem na 4378
        • weekenda Re: spanie w namiocie na 3800m 27.02.05, 22:13
          a mnie wszedzie dobrze - nie gardzę namiotem, spiworem z gwiazdami,
          schroniskiem, kwaterą, hotelem itd. - oby w górach !!!
    • meteor2017 Plebiscyt na najlepsza chatke/baz.nam./schronisko 28.02.05, 13:28
      www.radioaktywne.pl/index.php?m=2&a=51
      "UWAGA! Trwa plebiscyt dla słuchaczy na najlepszą chatkę, bazę studencką lub
      schronisko w górach. Do wygrania cenne nagrody!

Są miejsca w górach, w których wizyty po prostu się nie zapomina. W jednych
      niepowtarzalna atmosfera panuje zawsze, w innych przychodzi wraz z ludźmi,
      którzy akurat zawitają w progi, czasem tylko na jeden, niepowtarzalny wieczór.

Nie chcemy tworzyć rankingu, raczej drogowskaz, który podpowie słuchaczom gdzie
      zanocować w górach następnym razem. Chcemy także premiować miejsca, gdzie
      zabłocony, zmęczony turysta z plecakiem, który w bufecie zamawia tylko wrzątek
      nie jest intruzem.

Zgłaszajcie do nas swoje ukochane miejsca w górach (wraz z krótkim
      uzasadnieniem) na adres: wgorach@radioaktywne.pl

Plebiscyt trwa do 1 czerwca 2005 roku. Po zakończeniu akcji wśród wszystkich
      uczestników rozlosujemy nagrody m.in.produkty firmy HiMountain."
      • meteor2017 I moje 3 grosze 28.02.05, 13:43
        Co namiot to namiot :) Stoi tam gdzie chce i kiedy chce - w krzalu, jarze (pelen
        serwis wodny), na polanach podszczytowych (wschod i zachod slonca po odsunieciu
        suwaka), srodlesnych, w jagodzinach (deser wprost ze spiworka), uroczych
        dolinach... Do tego ognisko, a i fajni ludzie i gitarka sie znajdzie (wystarczy
        z nimi sie wybrac). A przy moim ognisku serwuje jednego z lepszych glutow na
        swiecie :) (mam patent glutmistrzowski i kilka lat studiowalem doglebnie gluteizm).

Poza tym lubie chatki studenckie i bazy namiotowe. Oprocz fajnych ludzi, fajne
        akcesoria, ksiegi wpisow i ogolnie klimat...

"Chata pod Rysami" ma cos w sobie wlasnie z chatek studenckich :) No i nigdzie
        indziej nie przywita cie chatar w blekitnej liberii.

"Pod Mala Rawka" i "Jaworzec" troche mnie przytlaczaja. Tlumy ludzi i jak wpadam
        na jedna noc, to nie potrafie sie tam znalezc.

> A co powiecie na Bacówkę na Krawcowym Wierchu????? to dopiero schronisko!!!!
        > jest najlepsze z wszystkich, w których byłam ( a było ich trochę he, he. )

Fajne, bylismy tam zupelnie poza sezonem i bylo cicho i spokojnie. A jak mlody
        goral, ktory je prowadzi zamknal kuchnie i do naszej gitarki w jadalni przyniosl
        worek pelen fujar i fujarek... Po prostu miodzio.

> iw:
        > teraz byłam w górach stołowych - jestem pod wrażeniem schroniska w Dusznikach
        > Zd. "Pod Muflonem". Super wystrój, muzyczne klimaty, mili ludzie, ślicznie
        > położone - panorama na duszniki!!

O! To cos sie zmienilo przez te kilka lat... bo jak tam bylem kiedys, to klimat
        byl domu wczasowego w najlepszym wypadku.
        • meteor2017 A propos baz 03.03.05, 15:08
          i fajnych akcesoriow:
          barometr z Lubania:
          • ada.antonik Bukowina 08.03.05, 14:46
            • ada.antonik Re: Bukowina 08.03.05, 14:49
              Schronisko Głodówka na Polanie Głodówka nad Bukowiną Tatrzańską. Niepowtzrzalne
              widoki, panorama najdłuższa w całych Tatrach - 76km! Nazwa trochę nie pasuje bo
              jedzenie przepyszne - naprawde super, atmosfera genialna - często gra na
              gitarce sam kierownik i jest śpiewanie w lecie przy ognisku a zima przy kominku
              wszystkiego przez szanty po Stokrotkę...
              Uwielbiam to miejsce.
              Ale namiot to namiot tyle że tam nie ma tych widoków i takiego jedzenia...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka