Dodaj do ulubionych

Słowackie wypady

IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 22.06.02, 20:40
Witam!
W pierwszej połowie lipca będę z żoną i dziećmi przebywał w okolicach MAŁEJ
FATRY . Coś niecoś juz wiem, ale gdzie udać się z dziećmi, gdzie się wspiąć?!
Co szczególnie zobaczyń, co orginalnego, naturalnego, po prostu pięknego.
Obserwuj wątek
    • Gość: Abo Re: Słowackie wypady IP: *.warszawa.ec.pl 27.06.02, 15:03
      Ciężko radzić gdyż nie wiadomo w jakim wieku są dzieci, czy są wprawione do
      dochodzenia po górach ( drabiny nad wodospadami, łancuchy). Czy pan już ma
      noclegi i gdzie, czy porusza się samochodem ? Fatra jest bardzo ciekawa i na
      pewno 4 dni można poświęcić nie przemieszczając się w inne miejsca.
      • Gość: Sławek Re: Słowackie wypady IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.02, 12:54
        Witam
        Chłopaki są w wieku: 8 i 11 lat. Trochę zaprawieni w wędrówkach. W zeszłym roku
        przemierzyliśmy trochę gór (od Śnieżki do Śnieżnika).
        Mamy chatkę koło Żylina wynajętą wstepnie na 5 dni, a i samochód do dyspozycji.
        Czekam, pozdrawiam!
    • Gość: Benia Re: Słowackie wypady IP: *.bukowina-tatrzanska.sdi.tpnet.pl 31.07.02, 09:01
      zazdroszczę ci - ja teraz muszę pracować ale w fajnym miejscu - jak będziesz
      blisko Łysej Polany to zapraszam
      www.polskietatry.pl/pz
      blisko na wypady ale w Tatry Wysokie
      • Gość: greg Re: Słowackie wypady IP: *.zachem.com.pl 05.08.02, 14:26
        a ty Benia tylko reklamujesz ten swój pensjonat i nic więcej. wam Góralom to
        tylko dutki w głowach i to duzo dutek ... a na Słowacji taniej ... :))))))
        • kewals Re: Słowackie wypady 12.08.02, 11:19
          Słowacja jest piękna, no i przede wszystkim TAŃSZA!
          Spędziłem głównie w Małej Fatrze tydzień z rodziną, dziećmi, nie żałując sobie
          prawie na nic i zbytnio się nie spłukałem!
          W naszych GÓRACH pobyt byłby o prawie połowę krótszy no i przeżyć mniej!!!
          Teraz ja zareklamuję (bez żadnej prowizji) biuro słowackie, w pełni
          prowesjonalne, z którego usług skorzystałem : www.limba.sk
          Chętnie odpowiem na wszelkie zapytania dot. biura, rezerwacji, no i przeżyć w
          Słowacji!!!
    • Gość: wędrowiec Re: Słowackie wypady IP: *.nsw.com.pl 06.09.02, 10:33
      jasne że jest tańsza i mniej zadeptana,
      Mała fatra jest przepiękna i latem i zimą
      plecam wypady bez biura podróży, można wynająć tanio pensjon,
      w sezonie może nieco trudniej ale poza lub na początku wakcji jest to żaden
      problem w kazdym domy mają pokoje ceny 170-240 KS za apartament tj z dostępem
      do kuchni
      wędrowiec - pozdrawiam
    • julek_piotrowski Re: Słowackie wypady, Mala Fatra - Vratna Dolina 07.10.02, 00:20
      Mala Fatra, a dokladniej Dolina Vratna to obowiazkowy punkt programu, kiedy
      jestem ze swoim synkiem na wkacjach w podhalanskiej Pyzowce, o ktorej kiedys
      napisze osobno, bo to miejsce jest wyjatkowe. Ze wzgledu na swoje polozenie
      Pyzowka jest doskonalym punktem wypadowym wlasnie w gory Slowacji i to zarowno
      w kierunku Oravy i Liptova, jak tez i Spisza (Pieniny).

Dolina Vratna to jedno z najpiekniejszych miejsc na Slowacji.
      Gory te sa wyzsze od otaczajacych o jakies 200 - 300 metrow ( najwyzszy Velky
      Krivań ma 1709 m ). Swoim charakterem przypominaja troche Tatry Zachodnie,
      troche tez maja cos z Bieszczadow (poloniny).

Dzieki kolejce linowej z Vratnej na Snilovske Sedlo ( jedzie sie na
      dwuosobowych krzeselkach BOKIEM do kierunku jazdy!) w krotkim czasie pokonujemy
      prawie 800 m roznicy wzniesien. Z gornej stacji kolejki latwo dojsc na dwa
      najblizsze szczyty, wspomniany Velky Krivan, i Chleb. Przy dobrej widocznosci
      widac doskonale Tatry, Nizke Tatry, Velka Fatre, Javorniki i wiele innych.
      Moj synek byl tu pierwszy raz jak mial 4 lata, w tym roku we wrzesniu jako juz
      6 latek na wlasnych nogach, bez pomocy zdobyl Krivan.

Dolina Vratna i Terchova jest wspanialym miejscem na weekendowe wypady (
      przyjechalem tu kiedys nawet z Warszawy jednego dnia samochodem i wieczorem
      wrocilem).Zazdroszcze Slazakom! Z Katowic jedzie sie tu nawet niecale 2 godziny!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka