dektaa 12.09.09, 17:31 Samochód będzie służyć do jazdy po mieście i czasem w trasę. Link Zgłoś Obserwuj wątek
organista_pl Re: 25000pln-jakie auto kupić za tą kwotę? 12.09.09, 18:04 Od pierwszego właściciela oraz bezwypadkowy ehehehe Link Zgłoś
ulubiony19 Re: 25000pln-jakie auto kupić za tą kwotę? 12.09.09, 18:37 Żadych wymagań? Bo wiesz,do 25 tys. można niezłe "toki" wychaczyć,a reszta na utrzymanie(piwo,kiełbaski) woznicy,którego będzie trudniej znalezć.Na miasto w sam raz,niektóre modele mają system start/stop i wtedy woznica przysiada tyłkiem na pasach i układ ostrzegania o zmęczeniu woznicy(objawia się to szuraniem nużek po asfalcie,skutkiem czego zachodzi efekt wizualno-dzwiękowy).Ważne to znaleść takie "toki",które nie woziły cementu(bo jak nie były dobrze pielęgnowane,to cement zasycha,a "toki" przybierają na wadze,skutkiem czego wzrasta zużycie kiełbasek).Dobrze,aby konstrukcja nośna "toczek" nie była nadgryziona przez rudą,bo wtedy na skutek utraty sztywności będziecie mieć(Ty i woznica) problemy w zakretach.Poza tym dobrze by było,gdyby znalazł się egzemplarz z opona typu "PNEUMAT",te z twardym kółkiem są dobre tylko do jazdy tyłem-bokiem pod publikę.No i najważniejsze-dobrze by było,żeby "toki" były niemiecki,w tych francuskich elektronika sterująca pada(ALCATEL "cegła"). Pozdrawiam Link Zgłoś
dektaa Re: 25000pln-jakie auto kupić za tą kwotę? 12.09.09, 19:29 może inaczej,czy w tej cenie kupie golfa4 który będzie jeżdził czy raczej odpuscic sobie i szukac czegos włoskiego albo japońskiego? Link Zgłoś
roney03 Re: 25000pln-jakie auto kupić za tą kwotę? 12.09.09, 20:02 W tej cenie swobodnie kupisz zadbanego Golfa IV z koncowych lat produkcji przy czym warto pamietac ze wyroby francuskie i wloskie beda wyraznie tansze lub mlodsze zalezy jak porownywac. Z japonskich to tylko Mazda i Nissan beda wyraznie tansze . Skoro Golf to moze warto rozpatrzyc cos blizniaczego technicznie i byc moze ciekwszego - Seat Leon. Przy zalozeniach ze ma sluzyc glownie po miescie skoncentrowal bym sie na silnikach benzynowych. Link Zgłoś
ulubiony19 Re: 25000pln-jakie auto kupić za tą kwotę? 12.09.09, 21:41 Golf 4 za taką sumę powinien być w naprawdę ładnym stanie.A jak już,to szukałbym mocno doposażonej wersji,która w szszegółach może się podobać.Najlepiej byłoby sprawzdić dany egzemplarz z zachodu.Tak jak kolega wyżej zasugerował,polecam silnik benzynowy.Fajny jest 1.6 FSI.Takiego bym szukał,bo jest dość dynamiczny,ekonomiczny i ładnie pracuje.A ja osobiście polcałbym Renault Megane 2(jeśli tylko Ci się podoba).To świetny samochód,niestety w przeciwieństie do opinii o nim.Już silnik 1.4 98KM jest odpowiedni pod każdym względem.A że jest to francuski samochód,to istnieje możliwośc "wyrwania" egzemplarza w wysokiej wersji(ale to domena aut sprzedawanych na rynek francuski i okolice).Jak dla kobiety,brał bym także pod uwagę Alfę Romeo 147,która jest nie tylko śliczna,lae to po prostu świetny wóz.Myślę,że Fiat Stilo(zwłaszcza 3-drzwiowy) był by fajny.Ma parę wad(dla mnie:dziwnie sie siedzi za kierką, chybotliwe zawieszenie,za lekko pracujacy układ kierowniczy nawet w normalnym ustawieniu,który ma za duże przełożenie i jeszcze pare szczegółów).Myślę też,że można by się zastasnowic nad Seatem Leonem,Mazdą 323.Jak mi się coś fajnego przypomni,to dopiszę:) Pozdrawiam Link Zgłoś
k2i hmmm.. do autora 13.09.09, 10:40 Co do golfa to mam mieszane uczucia to jest samochód który trzeba polubieć aby nie drażniły cię jego wady...jest zdecydowanie przereklamowany i za drogi jak na to co reprezentuje. No i oczywiście musisz polubić to taczkowate zawieszenie które mnie najbardziej w tych samochodach wkurza, wnętrze żywcem wyjęte z czołgu Tiger;) Hmmm co do mazdy to już do 22tys zł kupisz super wypasioną opcję w dieslu 626stki z 2001 roku..bo do tego roku wychodziły, na mazdę 6 i 3 zdecydowanie za mało. Co do nissana to możesz władować się tak jak ja ostatnio w primerę p11 która to była produkowana do 2002 roku, samochód całkiem niezły ale do nissanów z lat 90tych pooprzedniego stulecia mu wiele brakuje w kategoriach bezawaryjności (silnik super, ale wykończenia i osprzęt do bani), ale ten model kupisz do 20tys zł i to full wypas łącznie z lpg jeśli sobie poszukasz. Możesz poszukać almery, ale to już nie ta almera co dawniej, niby małoawaryjna ale brakuje jej tego czegoś...takie wozidło. W terj cenie to poszukałbym toyoty corolli z 2002 roku w dieslu Link Zgłoś
cloclo80 Re: 25000pln-jakie auto kupić za tą kwotę? 12.09.09, 22:01 Alfa Romeo 147. Nawet mniej niż 25kPLN wystarczy. Np. www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C9552096 Link Zgłoś
lew_ Re: 25000pln-jakie auto kupić za tą kwotę? 13.09.09, 09:26 Golfa nie kupisz za 5 tysiecy euro z silnikiem FSI,no chyba ze ma 200 tysiecy na liczniku,i niech cie bog broni przed Alfa ,zlom jakiego nie ma na calym swiecie,pracowalem w Alfie w niemczech to wiem,nowe to g....a sie psolo. Link Zgłoś
roney03 Re: 25000pln-jakie auto kupić za tą kwotę? 13.09.09, 09:47 lew_ napisał: > Golfa nie kupisz za 5 tysiecy euro z silnikiem FSI,no chyba ze > ma 200 tysiecy na liczniku Kupi bez problemu , natomiast ten silnik FSI to zadna rewelacja zeby sie na niego upierac.Nie przynosi zadnych wiekszych korzysci a ewentualna usterka ukladu wtryskowego moze byc kosztowna Zwykly 1.6 to sprawdzona konstrukcja , nic specjalnego ale tez bez wiekszych wad. Link Zgłoś
ulubiony19 Re: 25000pln-jakie auto kupić za tą kwotę? 13.09.09, 15:32 Mowa o Golfie CZTERY,w którym też ganiał 1.6 FSI(nie wiem,czy był u nas w oficjalnej sprzedaży):) A z tego niemięckięgo sęrvisó Almy Romejo to ciebie chyba wyjebali,boś wszystko psół:):):) Niech ciebie Bóg broni,żebyś się Alfy dotknął.Poza tym wolę pchać Alfę Romeo,niż jezdzic sidem. Pozdro Link Zgłoś
dektaa Re: 25000pln-jakie auto kupić za tą kwotę? 13.09.09, 19:13 no dzięki za podpowiedzi,a powiedzcie jeszcze czy w tej kwocie mozna wyhaczyć jakies niezajeżdżone tdi(mowa cały czas o golfie)czy raczej skupić się już wyłacznie na poszukiwaniu auta z silnikiem benzynowym? Link Zgłoś
ulubiony19 Re: 25000pln-jakie auto kupić za tą kwotę? 13.09.09, 20:59 Można,ale po co Ci traktor na miasto.Pyt. niedyskretne:masz faceta (nie złośliwe:))? Link Zgłoś
allerune Re: 25000pln-jakie auto kupić za tą kwotę? 13.09.09, 22:28 ja za tyle kupiłem Vectrę C z 2003 roku z niezłym wyposażeniem, co prawda było kilka małych rzeczy do zrobienia przy niej, ale ogólnie w dobrym stanie (sprawdzona w salonie Opla) i z oryginalnym przebiegiem 95k (książka serwisowa, potwierdzona przez salon), jestem zadowolony !!! Link Zgłoś
lew_ Re: 25000pln-jakie auto kupić za tą kwotę? 14.09.09, 07:41 Taaaaaaaaaaaa wyhaczysz niezajezdzone !! TDI buhahahahahahahah,jakie te auta w niemczech tanie:))) Rooooooooobert gdzie jestes??? Wyjasnij panience co nieco :))) Link Zgłoś
jestklawo Re: 25000pln-jakie auto kupić za tą kwotę? 14.09.09, 09:41 lew_ napisał: > Rooooooooobert gdzie jestes??? Wyjasnij panience co nieco :))) a sam nie potrafisz? W kupie siła? > i niech cie bog broni przed Alfa ,zlom a kto bogatemu zabroni? >pracowalem w Alfie w niemczech a ja byłem wielką gwiazdą rocka, sławną jak roling stons Link Zgłoś
lew_ Re: 25000pln-jakie auto kupić za tą kwotę? 14.09.09, 12:49 Sik ci na nogawke przemadrzalcu ! Link Zgłoś
trzyzagrosze Re: 25000pln-jakie auto kupić za tą kwotę? 14.09.09, 12:54 Moze nową Fiestę na portalu 3zagrosze.pl Link Zgłoś