Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Pogoda w Dolomitach

IP: 150.254.178.* 05.01.02, 20:28
    Czy byl ktos ostatnio w regionie Val Gardena? Wg wiesci z internetu jest tam
    tylko 35 cm sniegu. MOze ktos zna jakis aktualnosci? Wyjezdzam tam za tydzien.
    Czy juz mam plakac???
    Obserwuj wątek
      • Gość: Michal Re: Pogoda w Dolomitach IP: *.telia.com 06.01.02, 19:24
        Tak placz ,dla oczu bedzie troche przykro,ale na pistach jest snieg,sypia jak
        tylko jest ponizej zera.Gorzej jest w okregu Madonna di Campiglio tam tylko
        jest snieg na pistach,reszte zielono jak na wiosne;Pejo, Folgarida,Marilleva.
        P.S Dlatego w tym roku zrezygnowalem z Val Gardeny na rzecz Austri.
      • Gość: Renia Re: Pogoda w Dolomitach IP: *.tele2.pl 06.01.02, 21:04
        informacje, że w Dolomitach jest jedynie 35 cm śniegu to bajki, bo tak
        naprawdę, tam zawsze jest snieg. jeżdżę w dolomity od ośmiu lat, w Val Gardenie
        też byłam i ZAWSZE był śnieg. najwyżej w dolinach kwiatki kwitły w l;utym, ale
        na stokach był mróz i góry sniegu. miłej jazdy
        • Gość: michu Re: Pogoda w Dolomitach IP: 150.254.178.* 07.01.02, 09:46
          Dziek. Troche podniesliscie mnie na duchu. Bo bylaby to kucha jechac 1000 km
          podczas gdy u nas piekna zima. Dzieki i pozdrawiam
          • Gość: Pampersi Snieg w dolomitach IP: 195.117.164.* 08.01.02, 13:15
            Polecam strone www.dolomitisuperski.com Tam znajdziesz wszystkie aktualne
            informacje. Pozatym jak juz kotos napisal snieg jest zawsze. Jezdze do Val di
            Fiemme, Val di Sole od kilku lat i jeszcze nie było sytuacji zeby sniegu nie
            bylo. A jezdze w marcu. Rok temu (pierwsze dwa tygodnie marca) bylem w
            Cavalese. Na dole pod wycuiagiem w miescie termometry wskazywaly 19oC w sloncu.
            Na gorze bylo ok -2oC i Piekny snieg. Ja np. bardzo lubie kiedy mozna zjechac
            na dol i miec wiosne. Uwazam, ze jest to praktyczne, bo jak znudzi Ci sie zima
            mozna przeniesc sie w cieply klimat. Po calym dniu jazdy po poludniu mozna
            chodzic w bluzie czy swetrze a nie trzeba miec dwoch bluz kortki czapki szlaika
            i co tam jeszcze. Polecam Val Gardene. Super tereny koniecznie pojedz na sela
            ronde!!!
      • joanna.jablonska Re: Pogoda w Dolomitach 18.01.02, 16:11
        na pewno będą udane spacery...a tak poważnie to na trasach pewnie będzie śnieg,
        tyle, że sztuczny. Niedawno wróciłam z Austrii, było 30 cm śniegu, ale trasy w
        miarę przygotowane.
        • quak Re: Pogoda w Dolomitach 30.01.02, 09:05
          Naturalnego śniegu w Dolomitach praktycznie nie ma, ale na stokach warunki są
          znakomite. Jak przez jeden dzień padał śnieg, to wszyscy chcieli tylko tego,
          żeby przestał. Tam nie może nie być śniegu na stokach!
      • zagronie Re: Pogoda w Dolomitach 30.01.02, 10:07
        Może nie płakać, ale przygotować dobre narty i dobrze naostrzone. Po nocnym
        mrozie trasy ze sztucznym śniegiem, z charakterystyczną rzeźbą po wieczornej
        pracy ratraków, są lekko nieprzyjemne dla kolan. Później miękną i są wtedy
        jeszcze najlepsze, bo równe. Następnie jest już gorzej, bo robią się muldy a
        lodowa kasza jest bardzo ciężka. Panoramy z Alp(telewizja 3 Sat)reklamuje ten
        śnieg jako "śnieg sztuczny pierwszej klasy". Jest w tym troszkę prawdy, bo
        kiedyś na Chopoku, leżał śnieg sztuczny "pozaklasowy". Poniżej Lukovej armaty
        nadmuchały coś, co przypominało orzech włoski leżący na taflach lodu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka