Dodaj do ulubionych

Volkswagen Scirocco GT

IP: 195.42.249.* 04.11.09, 13:18
"ale niestety nie wiadomo, czy Volkswagen nie ograniczy oferty wyłącznie do rynku brytyjskiego". Biorąc pod uwagę, że na www.volkswagen.de jest tylko wersja 210KM, salony w Polsce też tylko taką wersję mają w ofercie, to faktycznie jest to wielka niewiadoma...
Obserwuj wątek
    • Gość: orkan Re: Volkswagen Scirocco GT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.09, 21:25
      No chyba autor nieco zamotał się w artykule i danych technicznych. Skąd tu wyskoczyli z oznaczeniem GT, hmm... Może miał na myśli dodanie 10KM do aktualnych 210?
    • Gość: artec Volkswagen Scirocco GT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.09, 21:42
      Dziwne, rzeczywiscie na stronach niemieckich Scirocco posiada tylko silnik
      210KM , to samo w Holandii
      Widocznie po cichu wycofuja sie z produkcji starych silnikow ktore
      zastepuja takimi jak w Golfie GTI
      Na razie w Polsce jest wciaz wersja 200konna
    • Gość: rrx Re: Volkswagen Scirocco GT IP: 195.42.249.* 05.11.09, 09:58
      wersja 200konna jest na stronie, bo jej nie zaktualizowali... w salonach już miesiąc temu dostałem nowe cenniki/specyfikacje na 2010 rok i tam już jest 210KM
    • Gość: Binięda Re: Volkswagen Scirocco GT IP: *.chello.pl 07.11.09, 07:46
      W Polsce jest jedynie wersja 200 KM ale możliwe że sukcesywnie będzie zastępowana nowszym silnikiem o mocy 210 KM (to nie są dokładnie te same jednostki z różną mocą lecz są pewne zmiany konstrukcyjne) Zresztą czy to 200 czy 210 KM takim Scirocco pojeździłby chętnie każdy normalny facet ;-)
    • Gość: normalny facet Re: Volkswagen Scirocco GT IP: *.pabianice.msk.pl 09.11.09, 00:02
      Nie dziękuje! Ja bym się WSTYDZIŁ pokazać w takim samochodzie. Co z tego że technicznie jest może i super. Dla mnie stylistyka samochodu jest najważniejsza a w tym przypadku to dramat. No ale nie oszukujmy się, samochód skierowany jest do zakompleksionego robotnika z wykształceniem średnim ( to w Niemczech ) lub zakompleksionego chłopaczka który zrobił licencjat bo miał na czesne ( to w Polsce ) Wszystko sprowadza sie do tego, że i jeden i drugi czymś muszą leczyć kompleksy, nie? VW świetnie to wyczuwa od lat i robi własnie takie samochody. Normalny wykształcony facet, coś jednak wie na temat estetyki i takie słowa jak De Stijl , Bauhaus, Minimalizm nie są mu obce, a wtedy patrzy z politowaniem na te wszystkie VW...
    • bimota Re: Volkswagen Scirocco GT 09.11.09, 00:21
      To zieone to Scirocco ? Mi sie ta nazwa kojarzy ze sportowym coupe, a to to mi
      tak nie wyglada.. jeszcze to GT... :)
    • Gość: Laszczyk Re: Volkswagen Scirocco GT IP: *.chello.pl 10.11.09, 07:17
      Do "normalnego faceta" - piszesz to pod wszystkimi artykułami o scirocco metodą "kopiuj wklej" ;-D Normalny wykształcony facet nie ma takich problemów jak Ty ale za to stać go na nowe auto. Tekst o licencjacie to jak rozumiem autobiografia ...
    • kkprofi21 Re: Volkswagen Scirocco GT 10.11.09, 17:29
      Bardzo fajnie bardzo fajnie, jak by nie patrząc urozmaicenie jednostek, przynajmniej każdy ma możliwość dobrania do swojego Sirocco odpowiedniego silnika, również od Golfa GTI...
    • Gość: normalny facet Re: Volkswagen Scirocco GT IP: *.pabianice.msk.pl 11.11.09, 00:26
      do "Laszczyk" - Na portalu MOTO.pl są 23 artykuły o scirocco a mój wpis pojawił się w dwóch. Proponuje wrócić do szkoły i nauczyć się liczyć. A moja wypowiedz była próbą polemiki ze stwierdzeniem, że "takim Scirocco pojeździłby chętnie każdy normalny facet" Otóż moja teza jest taka, że normalnie faceci nie wsiadają do takich samochodów. To tak ja z dresami adidasa lub pumy. Ludzie z pewnym wyczuciem estetyki ( czyli normalni faceci) i dobrego stylu ich nie zakładają! To kwestia dobrego smaku, wiesz co to kolego?
      • bimota Re: Volkswagen Scirocco GT 12.11.09, 12:35
        To w czym biegaja normalni faceci ? W pizamie ?
    • Gość: normalny facet Re: Volkswagen Scirocco GT IP: *.pabianice.msk.pl 11.11.09, 00:58

do "Laszczyk" - a to jacy ludzie jeżdzą samochodami WV w Polsce to chyba widzi każdy. Nie jest to specjalnie odkrywcze ani też złośliwe. Samochodem jeżdzę od kilku lat i poruszjącego sie normalnie golfa czy pasata widziałem tylko kilka razy. A tak, normą jest cwaniactwo, brawura i zwyczajne hamstwo. Zreszta to szersze zjawisko socjologiczne którego opis wpadł mi w rece podczas zbierania materiałów do doktoratu. Generalnie sprowadza sie do tego, że im niższe iQ, wykształcenie i status społeczny tym mniejsza świadomość estetyczna. Ale to wie każdy i nie jest to specjalnie odkrywcze. Natomiast ciekawe były wyniki badań preferencji estetycznej tej grupy społecznej. Ponad połowa badanych za najładniejsze samochody wskazała WV... nie Bentleye, Ferrari tylko WV! Wiec powtórne pisanie do kogo WV adresuje swojego sirocco jest chyba zbędne...
      • Gość: prawie normalny Re: Volkswagen Scirocco GT IP: *.arcor-ip.de 11.11.09, 10:49
        Normalny facecie napisz cos wiecej o swoim doktoracie. Czy wszystkie
        niemieckie marki sa "hamskie", czy tylko Volkswagen?
        Najlepiej zapodaj liste tych "prawidlowych" producentow.
      • Gość: rtl Re: Volkswagen Scirocco GT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.09, 12:29
        Z ciebie to taki doktor od spraw zbytecznych raczej

BTW
        Nawet ptysiu nie potrafisz poprawnie zapisac marki o ktorej piszesz,
        zapewne to wynik zbyt wysokiego IQ i poczucia estetyki czyli ogolnie piszac
        niczym nie popartej bufonady
        Na takiego smiecia jak ty nie warto nawet wglebiac sie w analizy, typowy
        przyklad genow polaczka
        • Gość: prawie normalny Re: Volkswagen Scirocco GT IP: *.arcor-ip.de 11.11.09, 13:12
          Geniusz albo... doktor z Pabianic!

Jakie to proste, wystarczy produkowac brzydkie, nieestetyczne auta,
          zeby sprzedawaly sie jak swieze buleczki :)
    • Gość: Ubawiony Re: Volkswagen Scirocco GT IP: *.chello.pl 18.11.09, 07:01
      Ot trafił się ćwierćinteligent z problemami i będzie udowadniał że Volkswagenami jeżdżą chamy w dresach pumy ;-) Cóż może gość jest z jakiegoś mniejszego miasta bo ja u nas takiego zjawiska nie obserwuję (śląsk) genaralnie nowymi Volkswagenami jeżdżą ludzie w średnimi wieku i najczęściej raczej w garniturach ;-) Np. pod Wojewódzkim Sądem Administracyjnym w Gliwicach co rano na służbowym parkingu stoi z 5 nowych Passatów i Jetta a jakoś nie widuję sędziów w dresie pumy i adidasach
    • Gość: Sirarra Re: Volkswagen Scirocco GT IP: *.adsl.inetia.pl 23.11.09, 22:52
      Wygląda zjawiskowo, naprawdę pięknie. VW Sirocco to naprawdę udane auto i nikt mi teraz nie powie że VW robi nudne auta, tym bardziej dla ludu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka