Dodaj do ulubionych

3d czy 5 d Honda Civic - nowa

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.01.04, 17:06
Nie wiem co wybrać. Wiem, że 3 d ma dużo mniejszy bagażnik ale ma także
bardziej sportowy charakter. Mam małe dziecko i nie wiem jak ze wstawianiem
fotelika na tylne siedzenia, czy nie będzie to trochę utrudnione przy wersji
3d. Może macie jakieś przydatne przy wyborze spostrzeżenia a propos nowego
Civica.
Obserwuj wątek
    • mi26 Re: 3d czy 5 d Honda Civic - nowa 25.01.04, 20:41
      Gość portalu: ewa napisał(a):

> Nie wiem co wybrać. Wiem, że 3 d ma dużo mniejszy bagażnik ale ma także
      > bardziej sportowy charakter. Mam małe dziecko i nie wiem jak ze wstawianiem
      > fotelika na tylne siedzenia, czy nie będzie to trochę utrudnione przy wersji
      > 3d. Może macie jakieś przydatne przy wyborze spostrzeżenia a propos nowego
      > Civica.

jesli jezdzisz glownie ty +dzieciak kup 3d, tzn. zakladam ze dziecko
      malutkie... bo jak juz w wieku 'szkodnika' ;-) to wygodniej bedzie 5d. a
      zreszta sama sprawdz, przejdz sie... no i jesli mozesz to kup 1.6l baaardoz
      fajnie jezdzi :-)
    • marekmd Może 4d sedan 26.01.04, 09:36
      Moim zdaniem z nowych civiców najładniejszy jest sedan. No i ma całkiem spory
      bagażnik.
      • Gość: ewa Re: Może 4d sedan IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.01.04, 21:25
        ale sedan produkowany jest w Turcji nie wiem czy przez to nie jest trochę
        gorszy jakościowo od "heczbeka" produkowanego w Wielkiej Brytanii.
        • greenblack Re: Może 4d sedan 26.01.04, 21:31
          Różnica jest taka, że heczbaka robią muzułmanie z Pakistanu, a sedana
          muzułmanie z Turcji.
    • niknejm Re: 3d czy 5 d Honda Civic - nowa 26.01.04, 09:55
      1. Przymierz wózek-spacerówkę do bagażnika. W 3D może nie wejść.
      2. Hatchback (3D lub 5D jest 'przy dziecku' praktyczniejszy niz limuzyna
      (pakowanie wózków, bagaży itp.).
      3. Po pewnym czasie znudzi Ci się nurkowanie na tylne siedzenie z fotelikiem-
      nosidełkiem w ręku przy samochodzie 3D.

Biorąc powyższe pod uwagę - sugeruję 5D.

Pzdr
      Niknejm
    • Gość: ptica Tylko 5 d Honda Civic!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.04, 11:12
      Fakt, przyzwyczajony jestem do moich pieciodrzwiowych samochodów, ale gdy
      ostatnio musiałem upchnąć dzieciątko na tylnej kanapie trzydrzwiowej Yariski,
      to po prostu kląłem. Dzieciątko w grubych ciuchach, ja również, długość pasów
      przypinających fotelik trzeba jeszcz było dopasować do objętości grubo ubranego
      brzdąca - stanowczo wolę samochody 5d i 4d ze wskazaniem na 5d - mają bardziej
      uniwersalny bagażnik.
      • remo29 Re: Tylko 5 d Honda Civic!!! 26.01.04, 11:52
        [...]
        > ostatnio musiałem upchnąć dzieciątko na tylnej kanapie trzydrzwiowej Yariski,
        > to po prostu kląłem. Dzieciątko w grubych ciuchach, ja również, [...]

Dziecku gorąco, więc się drze; mnie gorąco, bo dziecko się drze, a ja
        zaplątałem sie w pasy, więc klnę, a żona mnie ciśnienie podnosi, żebym nie klął
        przy dziecku :)
        Znam to. Wybierz 5d lub sedana.
    • Gość: Wicio sugeruję 5D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.04, 23:49
      Pojechałem na Słowację Hondą Civic 3D - nówką. Z żoną i dzieckiem (poniżej roku). Ledwie się zapakowaliśmy (mieliśmy m.in. wózek i wanienkę). Zdecydowanie nie polecam. Nie wiem czemu, ale w fotelu kierowcy, po pociągnięciu za odpowiednia rączkę, odchyla się tylko oparcie; żeby przesunąć fotel do przodu trzeba pociągnąć za drugą rączkę, a bez tego nie da się do samochodu wsiąść ani zeń wysiąść. Nie muszę dodawać, że fotel nie ma pamięci i kierowca musi go z powrotem ustawiać. Nędza. Z fotelem z prawej strony nie jest już tak beznadziejnie. Ale samo wkładanie dziecka i zapinanie w foteliku przez przednie drzwi to pomyłka. Nie wspominając o zapinaniu fotelika - koszmar. 3D nadałaby się dla dziecka, które samo wsiada i się zapina pasami. No i nie będzie to samochód na dłuższy wypad dla 4-roosobowej rodzinki.
      • Gość: mgr Re: sugeruję 5D IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.01.04, 23:56
        Więcej drzwi -większa wygoda i dostęp.
        Jeżeli ktoś lub coś ma jeździć na tylnym siedzeniu -zawsze wygodniej jest mieć
        tam drzwi.
        Po co się katować.
        POZDR
    • Gość: ok! Re: 3d czy 5 d Honda Civic - nowa IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 27.01.04, 00:24
      Nie polecam 3D, jesli dziecko trzeba wsadzac i przypinac do fotelika, to jest
      spore utrudnienie na wlasne życzenie.Jesli chodzi o sportowy charakter hondy
      3D, to jest to chyba pieśń przeszlosci))), jest tak samo sportowe jak corolla
      czy fiat Siena)))Ja polecam przy malym dziecku model 4D, sedan.Poprzednio
      mialem model 5D i byl praktyczniejszy(lepszy bagaznik), ale przy kazdym
      otwarciu bagaznika na dzieciaka z tylu wialo zimno.Dlatego kupilismy sedana, i
      mimo, ze jego turecki rodowod troche mnie na początku mierzil, to jednak
      wolalem go od brytyjskiego autobusu 5D.I jak dotąd 14 m iesiecy, 24 tysiace
      przejechane bez problemu.Podejrzewam, ze wiekszosc podzespolow typu silnik,
      skrzynia biegow itp. tureckie rece wkladaja tylko do auta, natomiast nadal
      produkuja je japonskie ręce lub roboty))))A moze warto wziąć pod uwage nowego
      mitsubishi lancera, sa dwie wersje, jedna z silnikiem 1,6 i taka bardziej
      sportowa z silnikiem 2,0, sportowym(?) zawieszeniem itp.?Pozdrawiam.
      • Gość: ewa Re: 3d czy 5 d Honda Civic - nowa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.01.04, 22:02
        dziękuję za wszystkie sugestie, chyba faktycznie 5d jest praktyczniejsza od 3d
        ma też większy bagażnik 370l.
        • Gość: ok! Re: 3d czy 5 d Honda Civic - nowa IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 27.01.04, 22:12
          Hmm, i w takie mrozy jak ostatnio bedziesz otwierac bagaznik a
          zimno......prosto na dziecko z tylu?Wiem z praktyki, ze do bagaznika siega sie
          czesciej, niz sie wydaje, zakupy, itp., i taka wentylacja dla dziecka moze nie
          sluzyc.A tak w sedanie auto jest nagrzane, dziecko siedzi zapiete w foteliku, m
          ozna jeszcze cos zaladowac, wyjac z bagaznika, itp., bez obawy, ze dzieciak sie
          przeziebi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka