Gość: gośc IP: 195.116.98.* 26.01.10, 13:47 Alfa Romeo ma najlepsze reklamy telewizyjne,to tak tytułem pocieszenia ... www.tnij.org/lewica2010 Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: jacek Alfa Romeo, Abarth i Maserati razem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.10, 13:51 Coś mi się wydaje, że celem jest jednak zwykła zmiana wizerunku. Zamiast wiecznie zepsutej Alfy wzbudzającej więcej współczucia niż podziwu, mamy kojarzyć tę markę ze sportowym Abarthem i sportowo-luksusowym Maserati. Pewnie byłoby to skuteczne, gdyby Alfa zaczęła robić nie tylko ładne i ostre, ale też niezawodne samochody, ale czy w końcu zacznie? Alfa i tak należy do Fiata, podobnie jak pozostałe dwie marki, jej profil produkcyjny ma się nijak do Maserati i słabo do Abartha, pomijając już że nowe podpory Alfy to marki całkowicie niszowe. Czyste bicie piany w stylu włoskim. A życie lub śmierć Alfy zależą od tego, co Fiat osiągnie w USA, a nie od znaczków, które wiszą obok jej znaczka. Link Zgłoś
Gość: Gość. Wlad Re: Alfa Romeo, Abarth i Maserati razem IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 26.01.10, 13:56 I jedną z najpiękniejszych nazw. Link Zgłoś
Gość: :) Re: Alfa Romeo, Abarth i Maserati razem IP: *.multimo.pl 26.01.10, 14:11 wiesz co jacek ty wzbudzasz we mnie współczucie g... wiesz o awaryjności alf a się wypowiadasz typowy kretyn i nie pomyśl sobie że reszta twojej wypowiedzi jest mądrzejsza bo nie jest... Link Zgłoś
Gość: :) Re: Alfa Romeo, Abarth i Maserati razem IP: *.multimo.pl 26.01.10, 14:14 moim zdaniem kompletnie nie zrozumiały ten ruch ale to tylko moje zdanie poza tym lancia powinna być sportową marką również ale za jakiś czas... Link Zgłoś
Gość: bj Re: Alfa Romeo, Abarth i Maserati razem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.10, 14:23 Wg mnie wszystko logiczne i sensowne. Abarth to małe sportowe auta, Maserati to duże/drogie sportowe auta, także Alfa idealnie pasuję pomiędzy - średniej wielkości oraz duże, lecz tańsze auta sportowe. Tzn sportowe z wyglądu głównie, no ale Abarth też ze sportem ma tyle wspólnego, co wody na pustyni :P Link Zgłoś
Gość: rsc Re: Alfa Romeo, Abarth i Maserati razem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.10, 14:43 pl.wikipedia.org/wiki/Abarth Najpierw poczytaj o Abarth'cie, a potem szukaj porównania. Akurat ta firma ma typowo rajdowo-sportowe korzenie. Link Zgłoś
Gość: bj Re: Alfa Romeo, Abarth i Maserati razem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.10, 15:36 rsc: ależ ja nie mówię, że korzeni nie ma sportowych, tylko że nowy Fiat Abarth to ze sportem ma tyle wspólnego, co CC sporting :> Link Zgłoś
Gość: R1 Re: Alfa Romeo, Abarth i Maserati razem IP: *.chello.pl 26.01.10, 15:56 To ci grupa ;-) hmmm zamiast aut na sztuki będą sprzedawać na tuziny. Wszystkie te marki to pionki na rynku moto. Śladowa sprzedaż, rekordowa utrata wartości itp. Grupą to można nazwać grupę VW Link Zgłoś
Gość: / Re: Alfa Romeo, Abarth i Maserati razem IP: *.multimo.pl 26.01.10, 16:10 ja to bym widział abartha z lanciom bo to raczej bardziej wyczynowe auta a alfy to raczej takie maserati czy porsche dla ubogich bo to marka premium a porsche i maserati stoi najwyżej w hierarchii maserati to bardziej liga ferrari ale może suv maserati będzie miał coś z alfom wspólnego kto wie Link Zgłoś
Gość: Gość.roberto Re: Alfa Romeo, Abarth i Maserati razem IP: *.nowydwormazowiecki.vectranet.pl 26.01.10, 16:16 Otóż to, awaryjność Alfy to jeden wielki mit. Kto nie miał niech się nie wypowiada, bo jeśli tylko odpowiednio dbasz to ona odwdzięcza Ci się tym samym :) Link Zgłoś
Gość: llllll Re: Alfa Romeo, Abarth i Maserati razem IP: *.multimo.pl 26.01.10, 16:17 grupę czego??? kilku nudnych marek sprzedających to samo nudne coś w kilku smakach??? a i jeszcze jedno gratulacje że ktoś się cieszy podnieca tym ile koncern który wyprodukował jego auto zarabia no gratulacje gratulacje głupoty... zawsze myślałem że to samo auto jest ważne ewentualnie co ludzie pomyślą jak ktoś wrażliwy na opinie innych Link Zgłoś
Gość: Android Re: Alfa Romeo, Abarth i Maserati razem IP: *.l-3com.com 26.01.10, 19:01 Ten caly gosc "anonim ktory krytykuje "jacka' jest kompletnym idiota. Link Zgłoś
sem.mes Re: Alfa Romeo, Abarth i Maserati razem 26.01.10, 19:07 Miałem już 2 Alfy obie fantastyczne i bałem się, że już nic ciekawego od Alfy nie dostanę. Bo 159 i Brera niby V6 mają ale ciężkie to jak niemiecki czołg a V6 od Holdena. A reszta tylko wygląda dobrze i niczym nie rożni się od plastikowych samochodów od księgowych, których pełne ulice. Jest nadzieja na piękny samochód z prawdziwym napędem i wysokoobrotowym silnikiem widlastym. Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Alfa Romeo, Abarth i Maserati razem IP: *.adsl.inetia.pl 26.01.10, 22:08 Gdzieś pojawiła się też kiedyś/ostatnio plotka że VW kupi od Fiata Alfę, po to aby ją ratować... ciekawe jak by wyglądały pod ich skrzydłami... Link Zgłoś
Gość: :) Re: Alfa Romeo, Abarth i Maserati razem IP: *.multimo.pl 27.01.10, 00:40 nie wiem czy wiesz ale ja uważam że ta buźka emotikonek to myj nick z resztą czy to ważne jak kto się podpisuje ANDROID i inne durne ksywki to też nie dane osobowe ale prawda różni są ludzie i niektórym się przegrzewają obwody jak coś nie jest szare prozaiczne takie jak reszta Link Zgłoś
Gość: miodek Re: Alfa Romeo, Abarth i Maserati razem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.10, 09:10 NIE ŻĄGLERKA, TYLKO ŻONGLERKA!!! Link Zgłoś
fiatosgratos Re: Alfa Romeo, Abarth i Maserati razem 27.01.10, 15:05 Te samochody kupuje sie bo są piękne Link Zgłoś
Gość: 28273736 Re: Alfa Romeo, Abarth i Maserati razem IP: 85.222.87.* 28.01.10, 21:32 alfa, jak i saab sa autami dla ludzi co lubia pojezdzic i zasiadac w pojezdzie z pewna tradycja, tak jak mercedes i bmw a jednoczesnie innych bo niszowych. Niestety wczesniej mercami zwladneli arabowie na zachodzie na bmw wsiadly dresy na wschodzie... bo gosci nie stac na wizyty w garazu i wola naprawiac w stodole... ale do czasu, bo teraz wiekszosc aut sie pierd..li. Jak chcesz miec auto ktore jezdzi po zakretach,jak powinno, a nie jest kojarzone z brudasami lub wiacha, to wybor jest prosty, ale takich jak ja jest malo... i cale szczescie :) a alfa pewnie zniknie jak saab :( alfa z salonu, 159 niby kombi;) 180 koni 400Nn... wolno przespiesza ale na zakretach zamiata... :) Link Zgłoś