IP: *.man.poznan.pl 04.04.01, 13:23
Chcialbym dowiedziec sie czegos wiecej o szeroko
reklamowanym w TV Auto Planie. Z tego co wiem firma ta
oferuje ok. 9 % oprocentowanie, a w promocji nawet 2,5%.
Przeciez to jest grubo ponizej inflacji. Gdzie tu jest
"hak"? A moze ktos z Was skorzystal juz z oferty tej
firmy?
Obserwuj wątek
    • Gość: Lutek Re: Auto-plan IP: 192.168.3.148, 195.94.209.* 04.04.01, 13:34
      Zajrzyj na www.autofrajer.prv.pl tam opisują sposób
      działania takich firm.
    • Gość: PiotrS Re: Auto-plan IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 05.04.01, 18:35
      Przypuszczam, że jest to kolejna mutacja systemu argentyńskiego.
      Bierzesz dowód osobisty i podpisujesz umowę i co za tym idzie przystępujesz do
      grupy około 100 osób, których raty co miesiąc składają się na + - wartość
      samochodu.
      Co miesiąc wpłacasz ratę + odsetki za twoje wymarzone autko, którego jeszcze
      nie masz!
      Ażeby zostać szczęśliwym posiadaczem samochodu mamy kilka sposobów:
      1. Licytacja czyli wpłacenie jak największej ilości rat i oczywiście przebicie
      innych osób biorących udział, odbiór auta, żyranci i takie tam.
      2. Czekanie na losowanie może to akurat ty wygrasz w swojej grupie, ale uwaga!,
      jeżeli wygrasz to wymagają żyrantów i jeszcze trochę innych problemów.
      3. doczekanie do końca trwania umowy (pewnie z 5 lat)i odbiór autka, ponieważ
      wpłacone raty w końcu osiągnęły jego wartość.
      A co z odsetkami?? - zostały zjedzone przez tego kto to wszystko wymyślił czyli
      oficjalnie poszły jako koszt administrowania systemem.
      Niemile widziane są osoby zamierzające zdradzić grupę, zabrać swoje sinko
      (dotychczas wpłacone)i zrezygnować - duże kłopoty!!!
      Kiedyś wyliczyłem, że w taki sposób uzbieram na samochód składając do skarpety
      a odsetki będę miał na piwo.
      Myślę, że po krótce opisałem system argentyński lecz może Auto Plan wymyślił
      coś nowego??
      Pozdrawiam!
      • Gość: Albin Re: Auto-plan=Auto System Aice Konsorcjum IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.04.01, 23:33
        Jest to system argentyński. Auto Plan to mutacja Auto Systemu sprzedającego
        samochody D.U. Ponieważ Auto System jest zwiazany umowami z D.U. (Daewoo) - nie
        mógł rozpocząc sprzedaży innych marek. Więc postanowił utworzyc spółkę córkę
        (ze względu na spadek sprzedaży D.U). Wszystkim znana jest sytuacja koreańskiej
        firmy i niepewność co do jej dalszych losów.

Generalnie ten system sprzedaży jest tylko teoretycznie atrakcyjny. Został
        skonstruowany w Argentynie w warunkach hiperinflacji i w zasadzie w takich
        warunkach ma jako taki sens. Aktualnie funkcjonuje tylko i wyłącznie w krajach
        ubogich (w Europie, w śladowym zakresie, tylko w Portugalii). W cywilizowanych
        krajach, gdzie jest ustawodawstwo prokonsumenckie, nie ma racji bytu
        (niekorzystne umowy napisane skomplikowanym jezykiem).
        Najgorsze jest to, ze w sidła tego typu firm (AICE, AutoTak itp.) wpadają
        ludzie ubodzy zwabieni mirażem posiadania własnych czterech kółek.
        Zdecydowanie nie polecam.
        • Gość: waldek Re: Auto-plan=Auto System Aice Konsorcjum IP: *.pan.olsztyn.pl 04.05.01, 10:07
          Odradzam. Sam juz to przerabiam, wiec wiem a zwlaszcza po wiadomosci ze to funkcjonuje na tych
          samych zasadach i jest jakby "corka" lub moze "syn". Teraz jest tyle innych promocji czy nawet
          kredytow, ze nie trzeba czasem wpasc w cos z czego nie mozna zrezygnowac dobrowolnie?!
          Pozdrawiam
    • Gość: oszczedn Re: Auto-plan IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 04.05.01, 22:22
      Te wszystkie super okazje do nabycia auta na korzystnych warunkach są dla
      frajerów. Myślisz, łudzisz się, że jak nie masz kasy to będziesz miał auto -
      zapomnij. Owszem możesz mieć auto bez pieniędzy, ale np. maluch 126p tak
      naprawdę kosztować Cię będzie tyle co porządne nowe auto.
      Najlepiej uzbieraj sobie kasę i kup za gotówkę, co najwyżej posiłkować się
      możesz niewielkim kredytem zaciągniętym najlepiej w polskim banku na zakup np.
      mebli albo remont mieszkania. Nie przyznawaj się w banku, że chcesz kupić auto
      na kredyt - to zbyt drogo kosztuje...
      • Gość: M Re: Auto-plan IP: 213.77.91.* 09.05.01, 11:51
        tego typu akcje to bajki dla naiwnych, ktorzy mysla,
        ze ktos im da kredyt za darmo - a to niestety
        kosztuje. po 5-6 latach to juz sam uzbierasz na
        samochod, no i bedziesz mial te pieniadze. pozdrawiam
        • Gość: woje Re: Auto-plan IP: 217.8.172.* 09.05.01, 15:22
          Nie wolno kupować tak samochodu!! To po porostu granda!! Ja niestety
          doświadczyłem tego gdy próbowałem kupiś Fiata w Auto - Tak. Ostatecznie
          zapłaciłem (i wciaz płacę) za niego tyle że aż...Lepiej kolego weź sobie zwykły
          kredyt. Przynajmniej wiadomo o co chodzi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka