Dodaj do ulubionych

....kupilem Honde dn 01........

08.02.10, 04:24
.....wiem ze to automoto..........ale cudowna jest..........
Obserwuj wątek
    • porucznik-borewicz Re: ....kupilem Honde dn 01........ 08.02.10, 08:37
      ciekawy sprzet
      ale jak dla mnie zbyt odczłowieczony
    • tymon99 Re: ....kupilem Honde dn 01........ 08.02.10, 10:51
      w lutym??
    • drwallen Honda to samochody 08.02.10, 12:21
      Honda najlepsze robi auta, motory wolę od Suzuki jak Hayabusa albo Kawasaki Ninja.

Ale i tak szacun dla Hondy, że jako jedyna marka na świecie robi silniki do
      samochodów, motorów i łodzi - najlepsze silniki na świecie. Szkoda, że blach tak
      dobrych u siebie już nie mają heheh.
      • soner3 Re: Honda to samochody 08.02.10, 12:34
        A jam ma szacun do Samsunga ze oprocz samochodow robi jeszcze miksery,
        pralki, TV LCD, telefony komorkowe a nawet statki.
        respect

• tymon99 Re: Honda to samochody 08.02.10, 13:44
          a co wy, ludzie, chrzanicie ża bzdety?
          • robert888 tak się przejawia brak porannego kupiszcza, podkre 08.02.10, 13:55
            ślony przez fakt, że jest brakiem porannego, pierwszego w nowym tygodniu
            kupiszcza. A to już wieje grozą he he:)
            • ulubiony19 Re: tak się przejawia brak porannego kupiszcza, p 08.02.10, 18:08
              A ja tam wolę Ducati=O i olamerikan Harley-Davidson:) Poza tym
              motory mają wadę-nie mogą same ustać!
        • drwallen Re: Honda to samochody 08.02.10, 18:29
          soner3 napisał:

> A jam ma szacun do Samsunga ze oprocz samochodow robi jeszcze
          > miksery, pralki, TV LCD, telefony komorkowe a nawet statki.

Twoje ograniczenie umysłowe nie potrafi pojąć tego, że Honda specjalizuje się w
          produkcji najlepszych na świecie silników, a oprawę do nich w formie auta,
          motoru czy łodzi robią po to aby po prostu marketingowo zaistnieć. Twoje
          porównanie nie ma sensu, jak większość z tego co piszesz.
          • programistajava Re: Honda to samochody 09.02.10, 14:39
            Zawsze mnie nurtowało dlaczego Honda nie poszła w "cywilnych/dla ludu" autach w silniki turbodoładowane? Ktoś wie? Tak z ciekawości pytam?
            • v-6 Bo ma zaawansowane VTEC. 09.02.10, 19:21
              programistajava napisał:

> Zawsze mnie nurtowało dlaczego Honda nie poszła w "cywilnych/dla ludu" autach w
              > silniki turbodoładowane? Ktoś wie? Tak z ciekawości pytam?

Jak wiadomo to nie Honda wymyśliła Variable Valve Timing (zmienne fazy zaworów), ale w charakterystyczny dla Japończyków sposób zaadoptowała sobie wynalazek Fiata, po czym przez jakieś ćwierć wieku pracowała nad jego udoskonaleniem. Skutek każdy może sam ocenić, tu są szczegóły techniczne:
              hondateam.phorum.pl/viewtopic.php?t=203
              Z tych przydługich, choć pouczających zachwytów, wniosek jest taki: Honda twierdzi, że umie zrobić świetne turbo, ale nie chce, bo Advanced VTEC jest lepszy: podobna moc z jednostki pojemności, mniejsze zużycie paliwa, mniej elementów = mniejsze koszty i awaryjność.
              Mnie trudno to ocenić: wydaje mi się, że wolę turbo, bo lubię jak najmocniejszy dół obrotów, a typowa honda jest (była?) "wysokoobrotowa". Ale jedyna honda jaką jeździłem, to był stary model civica z prymitywnym automatem. Wiele lat temu, auto było z wypożyczalni. Może jacyś bardziej kompetentni użytkownicy się wypowiedzą?
              Pozdrawiam
              v-6
              • jackk3 Re: Bo ma zaawansowane VTEC. 09.02.10, 21:11
                To byl poczatek i srodek lat 90-tych. Silniki Hondy z VTEC
                dominowaly praktycznie jesli chodzi o osiagi. Integra GSR (potem
                Type-R) czy Civic SI 1.6 ale 160KM to bylo cos (konkurencja pamietam
                w Golfie np. to bylo 90 (!!!) albo 110KM (dziadostwo poprostu).
                jedynie 6-tka w VW mogla podskoczyc (na prostej).1996 rok i prawie
                200KM oraz 100kkm gwarancji (przy ponad 8000obr/min 'redline'). Poza
                tym wtedy Turbo to nie to co dzisiaj. Jezdzilem Sabami/Volvo i
                mulowate to bylo. Dopiero 5-tka Volva (nie pamietam roku) z
                turbodoladowaniem mnie zaimponowala (220KM ?)-fajne auto to bylo
                (drogie wtedy co prawda). Potem calaa ta technologia poszla do TL
                (choc nie podwojny rozrzad). A wzszystko to zaczelo sie od NSX.
                Honda juz ma dzisiaj turbodoladowanie (RDX) i jest to calkiem szybki
                maly SUV.
                Pzdr
                • soner3 Re: Bo ma zaawansowane VTEC. 09.02.10, 22:02
                  jackk3 napisał:

> To byl poczatek i srodek lat 90-tych. Silniki Hondy z VTEC
                  > dominowaly praktycznie jesli chodzi o osiagi. Integra GSR (potem
                  > Type-R) czy Civic SI 1.6 ale 160KM to bylo cos (konkurencja pamietam
                  > w Golfie np. to bylo 90 (!!!) albo 110KM (dziadostwo poprostu).

Golf w 1976 z 1.6 mial juz 110-115KM i to bez zadnych paltekow i innych
                  wynalazkow wiec tak sie nie rozpedzaj.
                  Jesli myslisz ze silniki Hondy byly takie swietne i nieosiagalne to tracisz
                  troche naiwnoscia bo jesl i tak bylo to dlatego ze nikt w Europie w cos
                  takiego sie nie bawil i tak jak dzis stosowano inna filozofie - potrzebny
                  mocny silnik to wykorzystywano takie wynalazki jak
                  turbosprezarki/kompresory lub podnoszono pojemnosc.Dzis jest tak ze Honda od
                  lat stoi w miejscu podczas gdy konkurencja odjechala im daleko,daleko.
              • crannmer Re: Bo ma zaawansowane VTEC. 09.02.10, 22:03
                v-6 napisał:

> typowa honda jest (była?) "wysokoobrotowa".

I tak zostalo.
    • fredoo Re: ....kupilem Honde dn 01........ 10.02.10, 15:44
      Czy to ta co ją teraz biorą do naprawy bo coś naknocili??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka