hutchence Re: Chrysler PT Crusier 09.04.10, 22:43 Ale o jakie doświadczenia Ci chodzi? Różnice między europejską wersją a US? Czy ogólnie wrażenia z użytkowania? Jak to drugie to chętnie odpowiem. Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: Chrysler PT Crusier 09.04.10, 22:49 kolega miał i nie był zachwycony. Szczegółów nie pamiętam ale trochę ich było. 1.6 dychawiczny. wnętrze tandetne. To auto jedynie wygląda, o ile ktoś w ogóle lubi taki wygląd. Link Zgłoś
hutchence Re: Chrysler PT Crusier 09.04.10, 23:08 Więc tak zacznę od minusów. Promień skrętu to tragedia. Prawie ja TIR. Plastikowe wnętrze. Wszystko ładne dopóki nie dotykamy. Silniki. Ja jeździłem wersją 2.0 z automatem (manuala nie uznaję) i zachwycony nie byłem ale osiągi są przyzwoite chociaż biorąc pod uwagę pojemność mogłoby być lepiej. Skrzynia dość nerwowa plus bardzo głośny motor - jak to na forum opisali, że wyje a nie jedzie - i ma się wrażenie, że zarzynamy auto. Jak się przyzwyczaimy (trzeba deptać do podłogi jak chcemy szybkiej redukcji) to nawet da się dynamicznie jechać. Z innymi motorami nie miałem do czynienia ale o 1.6 to nawet nie myśl. Podobno całkiem niezły jest diesel z manualem. Dobra ponarzekałem to teraz plusy. OCZYWIŚCIE wygląd. Jak dla mnie bomba. Auto bardzo wygodne, w środku naprawdę sporo miejsca nawet dla wysokich osób. Bagażnik też nie rozczarowuje. Dobra widoczność - na miasto idealny (gdyby tylko nie ten pr. skrętu). Klima ok. Autkiem sobie trochę poszalałem za miastem i powiem, że po zrobieniu 200 km po naszych drogach nie byłem zmęczony i wysiadając miałem banana na gębie. Jak dla mnie wóz jest ok. Tylko gdybym to ja brał to z silnikiem najbidniej 2.4 i może nawet 2.4t, automatem i skórzanymi fotelami. Ja lubię amerykańskie auta więc polecam. Aha to była wersja z 2002 roku. Auto przeszło później przeszło lift i nadwozia i wnętrza. Co do awaryjności to odsyłam Cię na forum PT (musisz sobie znaleźć adres). Auto jest szwagra, jeździ nim rok i na razie zmienił tylko żarówkę. Link Zgłoś
mich.all Re: Chrysler PT Crusier 10.04.10, 00:07 Aha, a ile pali taki 2.0 benzyniak z automatem? Szczególnie po mieście, bo w necie spotkałem się z wynikami spalania w cały świat... Link Zgłoś
hutchence Re: Chrysler PT Crusier 10.04.10, 13:19 Nie wiem, bo spalanie nigdy w żadnym aucie mnie nie interesowało. Ale podejrzewam ok. 11 przy spokojnej jeździe. Link Zgłoś
mich.all Re: Chrysler PT Crusier 10.04.10, 14:39 Skąd szwgier ma auto, krajowe czy sprowadzał z zagranicy? I jaki ma przebieg? Link Zgłoś
hutchence Re: Chrysler PT Crusier 10.04.10, 15:13 Szwajcar, sprowadzony przez wuja. Przebieg 110 tys. Auto bardzo zadbane. Na dzień dobry wymieniony rozrząd i oleje w silniku i skrzyni biegów. Dziennie robi 80 km. Link Zgłoś
swan_ganz Re: Chrysler PT Crusier 10.04.10, 01:07 po zrobieniu 200 km po naszych drogach nie byłem zmęczony ??? a wsiadając do auta myslałeś, ze po przejechaniu nim dwustu kilometrów będziesz odczuwał zmęczenie? Chłopie... jak mam przejechać z Wawki do Kielc czy Lublina to nawet marynarki nie zdejmuję bo nie warto skoro i tak będę ja za chwilke zakładał..:-) Pozycz od szwagra jeszcze raz ten samochód i trzaśniej nim po polskich drogach 1000km albo 1,5 tysiąca w ciagu jednego dnia i wtedy dopiero napisz o wrażeniach z jazdy i poziomie zmęczenia Link Zgłoś
hutchence Re: Chrysler PT Crusier 10.04.10, 13:17 Mnie ogólnie jazda nie męczy. Uwielbiam prowadzić auto. Chodziło mi o to, że podróżowało się nim wygodnie i mógłbym nim jechać na drugi koniec Polski. Jest wysoki, a przez to dużo widać i łatwo się wyprzedza. Mile się nim rozczarowałem. I tyle. Link Zgłoś
yasiek-23 Re: Chrysler PT Crusier 10.04.10, 11:23 jechalem,jechalem.Po bezposredniej przesiadce z bmw 528 ´98 (nie jestem bynajmniej zadnym fanem bmw) PT robi wrazenie megakupy,plastiku i ogolnie megafajansu.ten pojazd poza wyglaadem nie prezentuje sobaa nic.Przejedz sie czyms normalnym i bezposrednio chwile poozniej pt.. wnioski nasuwajaa sie same Link Zgłoś
mich.all Re: Chrysler PT Crusier 10.04.10, 14:36 No, ale ten świetny retro wygląd i nietypowy środek. Gdyby mi się to auto nie podobało to bym się nim nie interesował, ale nie miałem okazji nim jeździć, więc pytam o doświadczenia pod tym względem, bo jak wygląda to każdy widzi. Link Zgłoś
hutchence Re: Chrysler PT Crusier 10.04.10, 15:11 Więc znajdź dobry egzemplarz i kupuj. Podoba Ci się? To najważniejsze. Auto nie jest awaryjnie ponad jakąś normę. Każde auto ma wady. A plastiki tandetne to i w europejczykach są. Poszukaj ze skórzaną tapicerką i szyberdachem. Diesel dla oszczędnego, a 2.4 i 2.4t dla całkiem przyzwoitych osiągów. 2.0 ma ok 12s do 100. Dla mnie za mało ale i tak ponadprzeciętnie. Link Zgłoś
lapufkasz Re: Chrysler PT Crusier 10.04.10, 15:25 hutchence napisał: 2.0 ma ok 12s do 100. Dla mnie za mało ale i tak ponadprzeciętnie. Ponaprzecietnie! Tyle to maja teraz samochody dostawcze Link Zgłoś