Dodaj do ulubionych

ADAC wchodzi do gry. W Polsce

IP: *.inowroclaw.mm.pl 30.06.10, 16:01
jak tam się dostać do roboty???
Obserwuj wątek
    • Gość: 123 Re: ADAC wchodzi do gry. W Polsce IP: 62.29.168.* 30.06.10, 16:30
      adac JEST już w Polsce jako Starter24.pl.
      150zł za całą europę, wiem bo niestety musiałem korzystać
    • Gość: Marcin Re: ADAC wchodzi do gry. W Polsce IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.06.10, 17:42
      Chyba będzie trzeba skorzystać :) no chyba, że jest jakaś inna opcja za taką cenę...

-------------------------
      Narty, Tenis, Żagle
    • Gość: Gość Re: ADAC wchodzi do gry. W Polsce IP: *.chello.pl 30.06.10, 18:10
      A to te 15 letnie golfy i bmw się psują? uehehe
    • pocalujta_wujta Re: ADAC wchodzi do gry. W Polsce 30.06.10, 18:21
      Podobnie w USA istnieje AAA (dokladny odpowiednik ADAC) bedac jego czlonkiem od kilkunastu lat mam takze ubezpiecznie o bardzo niskiej skladce i bardzo wysokim pokryciu start... co mialem przyjemnosc sprawdzic w smutnych okolicznosciach, gdy samochod (luksusowy) musial isc na zlom.

Jednak z tymi naprawami to lekka przesada. Chodzi o zmiany kola tudziez dowoz paliwa, gdy sie skonczy oraz nocleg podczas podrozy gdy zostala przerwana i samochod musial byc naprawiany w najblizszym autoryzowanym przez klub warsztacie.
    • Gość: hanik mech Re: ADAC wchodzi do gry. W Polsce IP: *.adsl.inetia.pl 30.06.10, 18:22
      Dobra wiadomość dla właścicieli alfa romeo.
    • sirseb Re: ADAC wchodzi do gry. W Polsce 30.06.10, 19:09
      fajnie
      pzdr
    • Gość: aniakin Re: ADAC wchodzi do gry. W Polsce IP: *.pp.htv.fi 30.06.10, 20:00
      hanik mech: ja jezdze Alfa GT od wielu lat i nic sie nie dzieje, jezdzi bez zarzutu, tylko o auto trzeba dbac, ZANIM sie zepsuje.
    • Gość: bugu Re: ADAC wchodzi do gry. W Polsce IP: *.chello.pl 30.06.10, 20:59
      @aniakin: daj sobie spokój, przecież nie ma sensu dyskutować z idiotą. hanik mech tylko czeka na takie wpisy jak Twój, żeby się brandzlowac tym jaki to o n niby jest fajny prowokator. Nie karm trolla
    • kixx Re: ADAC wchodzi do gry. W Polsce 30.06.10, 21:00
      czym to sie rozni od PZMot-u?
      albo od assistace'a jakiejkolwiek firmy ubezpieczeniowej?
      moze ktos wie,z checia sie dowiem
    • Gość: mizer Re: ADAC wchodzi do gry. W Polsce IP: *.hsi5.kabel-badenwuerttemberg.de 30.06.10, 21:02
      Mieszkam w Germanii i korzystalem z ADAC kilka razy. PRZYDAJE SIE!! Za te pieniadze, oj na prawde warto.
      A co do napraw na miejscu, naprawde ludzie cuda potrafia zdzialac, ale auta tez maja fajnie wyposazone. W Zafire lub S-Maxa, czy inne vany, wsadzony mini warsztat, ze spawarka wlacznie :)
    • Gość: Lol Re: ADAC wchodzi do gry. W Polsce IP: *.chello.pl 30.06.10, 21:34
      Hehe a kiedyś w Gdańsku holowaliśmy Skodę Felicie firmy Starter bo padła chłopu na środku krzyżówki i nie miał kto po niego przyjechać jak dla mnie bomba
    • Gość: Mike Re: ADAC wchodzi do gry. W Polsce IP: *.adsl.inetia.pl 30.06.10, 22:56
      Moim zdaniem super sprawa. Te assistanse ubezpieczycieli są po prostu śmieszne. Nie dość, że trzeba na nich czekać kilka godzin (i to wcale nie na zadupiu w krzakach) to jeszcze ich pomoc ogranicza się do spraw typu wymiana żarówki/koła albo holowanie.. Tacy z nich mechanicy jak ze mnie skrzypek.
      O ADACu słyszałem wiele dobrego - podobno w Niemczech, mają naprawdę dobrze wykwalifikowanych mechaników na takich patrolach. Oby zostało to przełożone do Polski..
    • Gość: grabicak Re: ADAC wchodzi do gry. W Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.10, 00:21
      Ja mieszkam w Polsce ale członkiem ADAC jestem od kilku lat. I nie zamierzam rezygnować. Zakres usług w pakiecie Plus jest baaaardzi szeroki. Nawet nie pamiętam ich wszystkich. Ale podstawa jest jedna. Na "Gelbe Engel" (Żółte Anioły) zawsze można liczyć.
    • Gość: gość Re: ADAC wchodzi do gry. W Polsce IP: *.chello.pl 01.07.10, 07:55
      A co na to nasi "fachowcy' z Pomocy Drogowej ? Przecież te JEŁOPY nawet torby narzędziowej nie wożą, a o kompetencjach lepiej nie mówić.
    • Gość: zgoda Re: ADAC wchodzi do gry. W Polsce IP: 85.232.239.* 01.07.10, 10:11
      Mam pakiet assistance Startera. Raz potrzebowałem pomocy i było typowo: najpierw babka z centrali próbowała mi wmówić, że usterka nie podlega ochronie assistance (przestały świecić światła główne). Potem że nie ma wolnego warsztatu i żebym sobie poradził sam, bo przyjedzie za 2 godziny najwcześniej. W końcu po 40 minutach przyjechał i stwierdził, że "on nie wie co jest" (sprawdził żarówki i bezpieczniki, jakbym sam tego nie mógł sprawdzić...) i pojechał. Wróciłem kilkadziesiąt km do domu bez świateł.
      Następnego dnia się okazało, że to jakiś styk zaśniedział i robił zwarcie. Szmaciarze.
    • Gość: Pietrina Re: ADAC wchodzi do gry. W Polsce IP: *.hicron.com 01.07.10, 16:14
      Też się cieszę, że w końcu ADAC będzie oficjalnie w Polsce.
      W Niemczech to bardzo dobrze się sprawdza. Mam nadzieję, że w Polsce panowie będą równie dobrze wyszkoleni.
      Oglądałem kiedyś reportaż, w którym kolesie odłączyli przewód od cewki zapłonowej i po kolei dzwonili do pomocy drogowej. Na 10 tylko jeden sobie poradził na miejscu. Reszta chciała holować samochód do warsztatu. Wiadomo, skasują Ciebie za wszystko.
      Szkoda, że w Polsce takie złodziejstwo jest. Ostatnio moja dziewczyna oddała Passata do wymiany osłony na przegubie bo jej powiedziałem, żeby to wymienić, bo padnie przegub. Jak się dowiedziałem, że jej ojciec zapłacił za wymianę 700zł, to mi szczęka opadła. Panowie podobno wymyślili sobie, że trzeba od razu obydwa zmienić i podobno zmienili przeguby!!!!! A nikt ich k... o to nie prosił.
      Jak się pytałem ile to będzie kosztowało, to koleś powiedział tylko, że oni wszystko z ojcem załatwią. No i się okazuje, że nie pierwszy raz go w h.... zrobili, bo koleś dobrymi samochodami jeździ i się wogóle nie zna na mechanice samochodowej.
      Ręce opadają.
    • Gość: Gość Re: ADAC wchodzi do gry. W Polsce IP: *.acn.waw.pl 01.07.10, 18:18
      w Niemczech na autobahnie samochod ulegl nam pewnego razu awarii i ADAC sciagal nas pare km do najblizszego zjazdu i na parking. Za darmo. Troche nas to skonsternowalo...
    • Gość: perkins6 Re: ADAC wchodzi do gry. W Polsce IP: *.as.kn.pl 06.07.10, 20:32
      Ja mam o ADAC najbardziej przykre wspomnienia,jadąc w lutym tego roku do Stuttgartu,w rejonie Hof,odkręciły mi się nakrętki przy kole i tylne lewe koło mnie wyprzedziło,stanołem na pasie awaryjnym,po chwili zjawila się policja,obstawili mnie słupkami,sami staneli za moim samochodem z włączonymi kogutami i tak czekałem na ADAC-6 godzin od 2.30-8.30.Sam nie mogłem sobie poradzić,gdyż stojąc na bębnie nie miałem takiego niskiego lewarka,samochód to dostawczy WV-LT,oczywiście załadowany,ten zADAC miał taką niską "żabę"dzwignoł,ja odkręciłem po jednej nakrętce z pozostałych kół,zakręciłem i na trzech szpilkach jechałem za nim na bazę przeszło 30 km.Tam na bazie robili mi to przez 8 godz. gdzie ja na miejscu przy swoim garażu zrobił bym to w ciągu 30 min.-maksymalnie,Azrobione było-przegwintowane wszystkie szpilki i dali mi 6 nowych nakrętek,a skasowali 500Euro,czy to nie jawne złodziejstwo?Jeszcze muszę dodać,że miałem problemy żeby wyjechać,musiałem płacić gotówką,prosiłem o wystawienie F-ry z 7-dniowym terminem płatności,mam firmę,pieczątkę,NIP,itp.nawet słuchać nie chcieli,gdybym był Francuzem,Szwajcarem to tak,ale ja jestem tylko "zafajdanym Polaczkiem"i co mi to za satysfakcja że jesteśmy w UE,?jak nas traktują,mógł bym podać tym podobnych przykładów więcej,ake jaki jest sens,pozdrawiam wszystkich za kółkiem...
    • Gość: gość Re: ADAC wchodzi do gry. W Polsce IP: *.web.vodafone.de 26.08.10, 23:30
      Ja mam niemieckie ADAC i jestem zadowolony. Działa w Polsce i w Europie Polacy też mogą je kupić. Opis usług i jak się zapisać online znalazłem na www.adac24.pl Niestety korzystałem i porównując ADAC do ofert ubezpieczycieli na polskim rynku to rewelacja.
    • Gość: gość Re: ADAC wchodzi do gry. W Polsce IP: *.web.vodafone.de 26.08.10, 23:33
      Witam kixx "czym to sie rozni od PZMot-u?
      albo od assistace'a jakiejkolwiek firmy ubezpieczeniowej?
      moze ktos wie,z checia sie dowiem"

Na www.adac24.pl znajduje się porównanie ofert assistance oferowanych przez polskie firmy
    • Gość: raki Re: ADAC wchodzi do gry. W Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.10, 22:19
      Gościu wykupuje karty ADAC w Niemczech - assistance-adac.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka