Dodaj do ulubionych

Autem po Europie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.10, 15:54
bardzo fajny i ... zupełnie niedoceniany rodzaj spędzania wolnego czasu. Tylko oczywiście ważne jest też to jakim autem się jedzie, żeby to była przyjemność, a nie walka z samochodem i prawami natury i grawitacji :)
Bo dla większości z nas (poruszających się po polskich drogach) trasa = męczarnia za kółkiem

--------------------
trynid.pl - auta na stokach u dealerów
Obserwuj wątek
    • Gość: pan Ziele Re: Autem po Europie IP: *.in-addr.btopenworld.com 05.07.10, 16:54
      Wiecej takich artykolow :D
      napewno sie bardzo przydadza - kto niejezdzi na wycieczki samochodem:p
      a brak porzadnego portalu z tym zwiazanego
    • Gość: pan Ziele Re: Autem po Europie IP: *.in-addr.btopenworld.com 05.07.10, 16:56
      Mozna by zrobic dzial o wycieczkach na portalu napewno by ktos skorzystal

Pozdrawiam
    • troll_koronny Re: Autem po Europie 07.07.10, 10:47
      Samochodem? Motocyklem! To jest dopiero przyjemność! I byle jak najdalej od głównych dróg :-)
    • Gość: Marcin Re: Autem po Europie IP: 195.248.72.* 07.07.10, 12:52
      Ja jestem po wyprawie autem na Krym. 7 tys km, widoki i klimaty niepowtarzalne i raczej w UE już nie do zobaczenia. Samochody z innej epoki, wsie. Krym jest niesamowity, a serpentyny wijące się z Teodozji do Ałuszty są po prostu przepiękne. Olej napędowy po 2.8zł/litr dopełnia szczęścia. A przełom czerwca i lipca to kwitnące stepy i już bardzo ciepła woda w morzu.
      Zaś w Polsce najbardziej lubię wrzucić w GPS najkrótszą drogę i dać się wywieźć gdzieś... Dzięki temu przejechałem na przykład przez środek... Mszy św. w szczerym polu. Boczne drogi są często w o wiele lepszym stanie niż główne, za to puste i spokojniejsze.
      Kawał polski zjeździłem w samochodowych rajdach krajoznawczych. Wielkopolska, podtatrze, pomorze, lubuskie - można zobaczyć masę ciekawych rzeczy.
      Szczytem naszego (z żoną) szaleństwa było pojechanie po butelkę wina, z Bańskiej koło Zakopanego. Pojechaliśmy na Słowację, przejechaliśmy jakiś zalew, potem krętą górską serpentynę (fajnie wyglądała na mapie, w realu jeszcze fajniej). Wróciliśmy po 200km jazdy. Wino kupiliśmy na stacji benzynowej, 500m od kwatery :) Ale to był tylko pretekst do przejażdżki ;)
    • kosmiczny_swir Re: Autem po Europie 07.07.10, 16:31
      Uwaga odnosnie Szwecji - w Szwecji wjezdzanie samochodem mija sie z celem. Wszystkie parkingi sa platne i drogie. Siec transportu publicznego w wiekszosci miast jest dobra a ceny sa bardzo konkurencyjne w stosunku do cen parkingow wiec lepiej zostawic samochod na hotelowym parkingu. Za to do poruszania sie miedzy miastami w Szecji samochod jest idealny, bo pociagi sa za drogie i szczerze mowia beznadziejne. W sumie nie dziwie sie Szwedom, ze wola z Malmo do Sztokholmu leciec samolotem niz jechac pociagiem.
    • kosmiczny_swir Re: Autem po Europie 07.07.10, 16:31
      Mialo byc "wjezdzanie do miast mija sie z celem".
    • bah77 Re: Autem po Europie 07.07.10, 17:18
      Kilka fotoreportaży z moich wycieczek samochodowych po Europie zamieściłem na FotoForum Podróże naszej Gazety:
      fotoforum.gazeta.pl/71,1,91.html
      Np. Wycieczka na Bałkany:
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,97614212,97614212,0.html
      Zapraszam :)
    • whitenabuchodonozor Re: Autem po Europie 07.07.10, 22:47
      męczarnia? jak dla kogo - dla mnie sama przyjemność, nawet po polskich drogach

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka