Gość: DD Re: Quadami przez Polskę | Test wideo IP: *.lubin.dialog.net.pl 16.09.10, 06:38 Nie wiem po co wogóle promujecie te urządzenia - quady to zabawki dla tłustych kolesi, ani to sport ani ładne .... tylko problematyczne, małe traktorki z grubasami na dużych kanapach. Link Zgłoś
Gość: goos Re: Quadami przez Polskę | Test wideo IP: 93.159.27.* 16.09.10, 07:35 Quady dla debili. Kto promuje tak debilne zachowania? Tak proszę więcej hałasu i rozjechanych lasów. Promowanie zachowań w stylu: "ja jestem najważniejszy i liczy się tylko moja przyjemność, resztę mam w dupie" uważam za dołożenie kolejnej cegiełki do pier***nika w naszym kraju. Link Zgłoś
Gość: Ktoś Re: Quadami przez Polskę | Test wideo IP: *.koscierzyna.vectranet.pl 16.09.10, 08:12 Quady tylko na tory i to z kurtynami z boku !!! Jeśli na drodze to tylko utwardzonej poza terenem zabudowanym i tylko z prawem jazdy i to A lub B co najmniej a nie jakimś nowym wymysłem. Jeszcze trochę a będziemy mieli pola orne zamiast lasów dzięki debilom. Powinno się im wlepiać srogie mandaty a nie tylko na forach dyskutować. Link Zgłoś
Gość: Redakcja stopquado Re: Quadami przez Polskę | Test wideo IP: *.237.spine.pl 16.09.10, 10:12 Witam serdecznie, co do promowania przez GW zapraszam do zapoznania się z tekstem www.stopquadom.pl/news/article/2010/08/16/quady-czyli-czterokolowcem-po-malopolsce-obiektywn/ Zapraszam także do zapoznania się ze szkodliwością niekontrolowanego ruchu off-road: www.stopquadom.pl/szkodliwosc/, mapą obszarów najbardziej zagrożonych: www.stopquadom.pl/incydenty/, a także sytuacją prawną: www.stopquadom.pl/sytuacja-prawna/. Link Zgłoś
Gość: belder Re: Quadami przez Polskę | Test wideo IP: *.adsl.inetia.pl 16.09.10, 10:29 Świetna sprawa. Sam od czasu do czasu trochę jeżdżę - szkoda że nie ma na to więcej czasu. Również jestem zwolennikiem jazdy w przystosowanych do tego miejscach, ale bez przesady. nie mówię, żeby wjeżdżać na szlaki górskie czy w takie miejsca: goo.gl/JtlG ale odgrodzone tory to przesada. trzeba poszukać kompromisu. Link Zgłoś
Gość: docent Re: Quadami przez Polskę | Test wideo IP: *.gemini.net.pl 16.09.10, 13:13 Na rowerze taką trasę w 2 dni da spokojnie rady, więc nie widzę gdzie tutaj ma być problem.. Link Zgłoś
Gość: topick Re: Quadami przez Polskę | Test wideo IP: 213.17.245.* 16.09.10, 14:42 klady to "gie" co niszczy smrodzi i halasuje i nie nie ma w tym odrobiny zazdrosci a jesli juz cos jest jedynie brak tolerancji dla takich urzadzeń poza wydzielonymi ogrodzonymi terenami. precz z burakami na kladach i motorach Link Zgłoś
Gość: baburiba Re: Quadami przez Polskę | Test wideo IP: 80.51.132.* 16.09.10, 14:43 Ja cię quadę i dalej jadę Link Zgłoś
Gość: ona Re: Quadami przez Polskę | Test wideo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.10, 15:18 Quad to jest świat! 'debilami' i 'burakami' są ci, którzy szufladkują quado-kierowców bo nie mają pojęcia jak dobrze jeździć. Przed krytyką, praktycznie należy sprawdzić co się neguje. Quadowcy pozdrowienia:) Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Quadami przez Polskę | Test wideo IP: 193.238.200.* 16.09.10, 15:49 mega wycieczka, pozazdroscić przygody.;) Link Zgłoś
kubaszczeniowski Re: Quadami przez Polskę | Test wideo 16.09.10, 15:54 Zakazać sprzedaży Quadów. Jazda offroadowa pojazdami silnikowymi powinna być zabroniona - tak jak w Kalifornii Pozdrawiam Kuba Link Zgłoś
gotzenbach Re: Quadami przez Polskę | Test wideo 16.09.10, 20:21 Głupota roku. W tym na filmie uwieczniono łamanie prawa i niszczenia stanowiska roślinności chronionej. Brawo! Link Zgłoś
Gość: fakej Re: Quadami przez Polskę | Test wideo IP: *.dclient.hispeed.ch 17.09.10, 00:06 A nie można było zapodać logu GPSa? Link Zgłoś
Gość: A. Re: Quadami przez Polskę | Test wideo IP: *.dsl.sfldmi.sbcglobal.net 18.09.10, 17:09 kubaszczeniowski kto Ci powiedizal ze offroad w CA jest zakazany? co za glupoty, tam rowniez jezdzilam i wiem ze to nie prawda :) en.wikipedia.org/wiki/Algodones_Dunes i mozna zazdroscic dalej ;) Macie racjwe co do nielegalnych jazd. Tu gdzie mieszkam, sa legalnetrasy, piekne bo w lasach, ale to wszystko jest legalne, nigdy bym nie wjechala do parku krajobrazowego czy komus pod oknko... Wiem, ze w PL jest inaczej i nie jest to popularny sport na tyle by powstaly takie "legalne" niejsca, nie mniej jednak patrzacn a filmy znajomych offroadowcow z PL wiem ze nie jezdza tam, gdzie nie mozna - sa lasy a w nich trasy. A halas..prosze Was...czy ja nazekam ze mi przeszkadza jak w Poslce traktor jedzie i warczy? ;) Link Zgłoś
gotzenbach Re: Quadami przez Polskę | Test wideo 21.09.10, 09:18 Są w Polsce legalne trasy. Mało, ale są. I to całkiem ciekawe. Tymczasem znajomi mają problemy z quadowcami jeżdżącymi po obszarach chronionych, po nadmorskich wydmach w Parku Narodowym, po gniazdowiskach ptasich (rozjeżdżając lęgi) czy goniąc za uciekającą zwierzyną. Ten sport staje się nie dość że popularny, to jeszcze nie ma nad nim żadnej kontroli. Znajomi po zwróceniu uwagi grupce quadowców na to, że wjechali na teren rezerwatu... leczyli się z pobicia przez tydzień. Wot kultura... Link Zgłoś