Dodaj do ulubionych

Subaru kontra przeciętność

IP: *.torun.mm.pl 18.10.10, 21:42
Nieźle bym się uśmiał, gdyby nie to, że nie jest mi do śmiechu, bo Subaru ostatnio odchodzi od swoich rozwiązań na rzecz typowości. Tak jest, Subaru z ramkami w drzwiach, bez S-AWD to już praktycznie teraźniejszość, silniki przeciwsobne też pewnie niedługo dojdą do lamusa.
Obserwuj wątek
    • Gość: Gosc Re: Subaru kontra przeciętność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.10, 23:43
      Hahahaha... nieźle się uśmiałem :P
      Stare Legacy było dość ciasne (miejsca na nogi z przodu było mniej niż w nie jednym kompakcie), nie posiadało ramek w drzwiach i przede wszystkim było ładne. Nowe to twór marketingowców. Amerykanie potrzebowali więcej miejsca, także stylistyka została dopasowana do ich gustów (= samochód dla mnie jest obrzydliwy). Ech, ludzie którzy wymyślili tą reklamę mają jednak poczucie humoru :P Firma która rezygnuje ze swoich charakterystycznych cech na rzecz dopasowania się do większej grupy odbiorców robi taką reklamę... ale czy właśnie nie na tym polega marketing? :P
    • Gość: Ambitny Re: Subaru kontra przeciętność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.10, 23:46
      Niestety, problem jest taki, ze aktualne Legacy jest dokladnie tak nudne, jak przedstawiony na reklamie pojazd.
      --------------------
      Wygraj w konkursie F1 2010. Wiecej info:
      www.facebook.com/pages/F1-2010-Gra/149181418444071?ref=sgm
    • Gość: jełop Re: Subaru kontra przeciętność IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.10, 00:17
      A skrzynie biegów dalej się sypią czy użytkownikom skutecznie udało się wmówić, że to taki nowy ficzer?
    • Gość: Bebe Re: Subaru kontra przeciętność IP: *.chello.pl 19.10.10, 06:56
      Poza Imprezą Subaru to gniot jakich mało. Do tego polskie przedstawicielstwo z bezczelnym prezesem który twierdzi że spalenie się sprzęgła w dieslach po 16 tys km to wina użytkownika który nie umie jeździć (a tak się składa że 80% aut ma tą wadę) naprawdę morduje markę Subaru. W moim Passacie B6 sprzęgło padło po 80 tys km (jeszcze na gwarancji) i wymienili bez szemrania na nowe
    • Gość: PolówkaGTI Re: Subaru kontra przeciętność IP: *.chello.pl 19.10.10, 08:56
      Ta subaru nudne jak flaki z olejem. Ja wam powiem, do mojego polo to się nawet nie umywa. Zaprawki w drzwiach porobiłem i hula. A skrzynie przy silniku 1.1 potrafiom zrobić nawet 1000000 kilometrów.
    • Gość: jacek Re: Subaru kontra przeciętność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.10, 09:14
      Subaru widocznie inaczej postrzega swoje dokonania, niż my. 20 lat temu takie filmiki byłyby bardzo trafione. Dzisiaj przypomina się tylko cytacik z Rewizora: "Z kogo się śmiejecie? Z siebie się śmiejecie!" Oczywiście Subaru nadal nie jest przeciętne, ale tak wiele straciło z oryginalności, że chwalenie się pozostałościami jest raczej strzałem we własną stopę.
    • Gość: jurand Subaru kontra przeciętność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.10, 10:19
      Nie dziwi odniesienie do Kia , Subaru spadl tak nisko z w USA musi konkurowac z Kia i Hyunaiem oraz reszta tanie chlamu
      I jak ogladam z jakich matrerialow jest wykonane wnetrze w kazdym Suabru to mam obawy ze wkrotce bedzie konkurowal juz tylko z TATA .
      Zadziwjajace jest z marka ktora w USA jest pozycjonowana w grupie aut dla biedakow 9taka amerykanska Dacia) w Europie nagle wyceniona jest jak premium. Wyniki sprzedazy swiadcza ze niewielniemal ze bozka, co drugi pryszczaty sni po nocach za Subaru, marka ktora w USA jezdza prawie bezdomni
    • Gość: romek Re: Subaru kontra przeciętność IP: *.adsl.inetia.pl 19.10.10, 12:13
      Na miejsce tej "przeciętności" mogli równie dobrze postawić obecną Imprezę Lanos.
    • Gość: sdgszdhdhf Re: Subaru kontra przeciętność IP: *.multimo.pl 19.10.10, 15:09
      może i gó... znam się na motoryzacji ale nowa impreza jest bardzo fajna sportowy hatchback coś pięknego

nie lubię sedanów trochę dla mnie to bezsensu wozić z tylu poniżej dachu kawal żelastwa...

a co z wizerunkiem w USA grubasów mam w dupie niech się do swoich sedanów przesiądą...
    • Gość: lolo Re: Subaru kontra przeciętność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.10, 16:37
      Jako marketingowy pomysł wg. mnie bardzo fajny. Dobrze by było również aby sami w niego uwierzyli i poszli z nim do swoich projektantów, bo na chwilę obecną Subaru "to coś" zatraca.
      Dobrze by było również aby popracowali nad komunikacją ze swoimi klientami bo to co "wymyślili" przy okazji sprzęgła w dieslu nie przystoi do marki która chce być wysoko pozycjonowana.

-------------------------
      trynid.pl - auta na stokach u dealerów
    • Gość: AB Re: Subaru kontra przeciętność IP: *.multimo.pl 19.10.10, 17:40
      Sami znawcy 15 letnich golfów się odezwali i piszą , i piszą!!!
    • Gość: Login / Pseudonim Re: Subaru kontra przeciętność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.10, 22:42
      Tego szukałem! Chce kupić ten samochód.
    • Gość: a Re: Subaru kontra przeciętność IP: *.torun.mm.pl 20.10.10, 11:34
      Jeszcze jedno - najmocniejsza seryjna Kia Optima ma mocniejszy silnik niż najmocniejsze seryjne Subaru Legacy.
    • Gość: badrel Re: Subaru kontra przeciętność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.10, 19:45
      "Jeszcze jedno - najmocniejsza seryjna Kia Optima ma mocniejszy silnik niż najmocniejsze seryjne Subaru Legacy."

A toś mnie ubawił... Hahahaha
    • Gość: Whatever Re: Subaru kontra przeciętność IP: 77.236.26.* 25.10.10, 20:16
      Ja bym się tak qrva nie śmiał...

Przecież dokładnie tak właśnie by wyglądał Polonez Atu 2011 gdyby tylko pozwolono genialnej polskiej myśli technologicznej popuścić wodze wyobraźni....

Wtedy ta wyobraźnia popuściłaby, ale w gacie - właśnie dokładnie takie cóś...

Z czego się śmiejecie? Z siebie się śmiejecie?
    • Gość: foresia Re: Subaru kontra przeciętność IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.10.10, 20:25
      Bleeee ramki...subaru idzie na masówkę.
      Niestety.

Mam forestera diesla i strasznie teraz żałuję, ża nie kupiłam używanego ostatniego fajnego forestera turbo.

Reklama dość zabawna, ale ktoś napisał jak u Gogola. Z samych siebie subaru się śmieje.

Co do przedstawicielstwa w PL - potwierdzam - dno.
    • Gość: Gość Re: Subaru kontra przeciętność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.10, 20:38
      Ludzie! Czy nikt nie zauważył, że cała ta kampania została zrobiona z przymrużeniem oka!!!???? Nie ma takiego samochodu! To wszystko jest dowcipem, który ma na celu uwypuklenie zalet nowej Imprezy! Kto to wszystko pisze!!!!??? To jest celowy dowcip, w dodatku szyty grubymi nićmi. Nie wierzę, że nikt się nie połapał!
    • iaan81 Re: Subaru kontra przeciętność 25.10.10, 20:41
      Wszystko pieknie, ale cena bedzie pewnie zaporowa.
    • Gość: Gość Re: Subaru kontra przeciętność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.10, 20:41
      To jeszcze raz ja. Sorry, sprawdziłem, chodzi o Legacy 2011. Jak ktoś jest ciekawy, niech sobie poczyta o tej kampanii zintegrowanej: theinspirationroom.com/daily/2010/subaru-fight-mediocrity/
    • Gość: Gość Re: Subaru kontra przeciętność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.10, 20:46
      Mam Legacy bez ramek i je lubię :)
    • Gość: Grzegorz Re: Subaru kontra przeciętność IP: 151.193.120.* 25.10.10, 21:20
      Ciekawe, czy szyby i drzwi z mojej nubiry pasowalyby do tego auta. Wygladaja identycznie. Koniec z szukaniem czesci zamiennych, wszystko wymienne ze wszystkim!
      Myslicie, ze beda robic hatchbacki? Dokladnie takiego auta potrzebuje!
      :)
    • Gość: Nebulizator Re: Subaru kontra przeciętność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.10, 21:26
      Kampania jest naprawdę pomysłowa i zabawna (wchodziliście na stronę 2011mediocrity.com?) i warto ją docenić, ale oczywiście połowa komentarzy to typowo polskie narzekanie na dodatek średnio związane z artykułem, "a bo w moim Passacie...", "a bo ramek ni mo". Litości ludzie. Perły przed świnie?
    • 1malutki Re: Subaru kontra przeciętność 25.10.10, 21:50
      To powiedz mi jurand - dlaczego te samochody "dla bezdomnych" sa drozsze w USA niz Toyoty, ktorych jezdzi znacznie wiecej niz Subaru. Wole Subaru Outback od kazdego innego tych rozmiarow
    • Gość: m-jak-mocny Re: Subaru kontra przeciętność IP: 24.104.50.* 25.10.10, 21:58
      teraz wiem dlaczego BMW dodaje M do wersji podrasowanej, nic specjalnego ale ludzie robia zacierki kolanami...;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka