Dodaj do ulubionych

Motodziennik na Święta

24.12.10, 11:03
a ja bym chciał peugeota 407 albo saaba 9-3 sportcombi
Obserwuj wątek
    • augusthorch Motodziennik na Święta 24.12.10, 11:11
      A do mnie Lambo nie przemawia. Gdybym przejechał się Countach po mieście, oprócz wszystkich facetów obejrzałyby się tylko laski spod dyskoteki. Reszta powiedziałaby "dupek". A na widok starego Porsche, czy Jaguara westchnęłaby każda... Każda.

Wesołych Świąt dla wszystkich, w szczególności dla Pana Jacka "Rudolfa" Balkana i Szanownej Redakcji. :)
    • Gość: SaabFan Re: Motodziennik na Święta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.10, 11:22
      wesołych Świąt wszystkim, ciekawy odcinek. Countach wg mnie najlepsze z rankingu.
    • Gość: Wojtek Re: Motodziennik na Święta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.10, 11:35
      racja z Countachem chociaż Etype też zasługuje na pierwsze!
      Wesołych świąt całej redakcji!
    • epico Re: Motodziennik na Święta 24.12.10, 11:38
      Hah poczulem sie jak dziecko troszke :) Podobne mam odczucia chociaz obecnego SLR rowniez uwazam za przepiekne auto spokojnie mogace znalezc sie w tym rankingu:)
    • Gość: Gość Re: Motodziennik na Święta IP: 178.56.229.* 24.12.10, 11:41
      Ja bym z rankingu wybrał Porsche najlepiej białe z chromowanymi listwami... rozmarzyłem sie :) ... Wesołych świąt i jeszcze ciekawszych odcinków Motodziennika
    • Gość: stanczyk Re: Motodziennik na Święta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.12.10, 12:22
      Fiu fiu ... , sanki ładniejsze od Panamejry - ale pojechał z nimi (każdy przytyk wobec Porsze jest na wagę złota !..:)

Trzymam kciuki za cięty język Redaktore-prowadzącego,
      ...
      Świetny dobór aut pod-choinkowych:)

Jak 356 to tylko w cabrio, ... i nawet wtedy nie jest przesadnie ładny, ale na pewno jest przesadnie - COOL !!!
      ...
      Jak E-type to też tylko w cabrio , ...blaszana buda zaburza proporcje brytyjskiego "Cygareta"....
      ...
      A Lambo wiadomo... :
      www.youtube.com/watch?v=wFB6FfaNQ40
      ...
      A ja bym sobie życzył żeby:

1) wszystkie auta powstające od przyszłego roku miały 2-drzwi , a nie 2 -pary ..
      (Viva Coupe/Cabrio),

2) wszystkie auta powstałe od przyszłego roku miały 8-cylindrów, a nie 2 czy 4 ..
      (Viva "wielko-litrażowa" motoryzacja..:),

...a jeżeli już koniecznie mają być pozbawione cylindrów ("napędzane nową technologią" - czyt. Elektryki) to niech chociaż wyglądają jak "auta napędzane nową technologią" (futura-design)

3) "auta globalne" nie były projektowane wyłącznie z myślą o skośnookim kliencie, a exotyczne z myślą o nowobogackim oligarsze, czy zaturbanionym "moto-entuzjaście"..

3) eko-oszołomy znalazły się w odwrocie ... ! :)
      ....
      ...i jeszcze żeby Honda wsadziła w CRZ-ta silnik, który rozwiąże problem "performance" tego auta ..:)
      ... i jeszcze żeby na forum Autogaleri nie wychwalano pokracznej stylistyki Lanci Delty ... :) :
      www.autogaleria.pl/migas/lancia-delta-1.8-di-turbo-executive,101.html

... i to by było chyba na tyle :)
    • Gość: 4x4 Re: Motodziennik na Święta IP: *.static.maxnet.net.pl 24.12.10, 13:23
      Na święta to wiadomo - wszystkiego dobrego a w nadchodzącym Nowym Roku życzę wszystkim widzom motodziennika, żeby został wydłużony do przynajmniej 10 minut :-) a Panu Jackowi satysfakcji z wykonywanej pracy. Kawał dobrej roboty.
    • robstone Re: Motodziennik na Święta 24.12.10, 13:33
      A ja życzę sobie pod choinką Lancie Delte Integrale evo II najlepiej wersje York :)
      wesołych świąt :)
    • Gość: gosc Re: Motodziennik na Święta IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 24.12.10, 13:41
      ranking powinno wygrac auto elektryczne...
    • Gość: szymong512 Re: Motodziennik na Święta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.10, 13:45
      A ja nie będę naciągał Gwiazdora chce tylko Fiata Punto I. Zawsze mi się podobał.
    • Gość: korba Re: Motodziennik na Święta IP: *.adsl.inetia.pl 24.12.10, 13:54
      No, wreszcie Motodziennik wśród ludzi, a nie w zapadłej dziurze.

356 jednym z najpiękniejszych w historii? Sorry, ale to nieco spłaszczony przenudny Beetle i w żadnym wypadku nie zasługuje na miano najpiękniejszego. Jeśli chodzi o plakaty to zdecydowanie przoduje tu Countach - wisiał wszędzie i nie ma drugiego samochodu, który był w takich ilościach plakatowany.

"Reszta powiedziałaby "dupek"."
      Ta reszta miałaby takie pojęcie o motoryzacji co przeciętny zjadacz chleba, czyli prawie żadne. Countach jest dziełem Marcello Gandiniego, a Gandini nie nakreślił ani jednego auta, które byłoby choć trochę nieudane lub brzydkie. Wystarczy spojrzeć na pierwszą generację Countacha, tą bez spoilera, przepraszam bardzo ale to majstersztyk godny mistrza.
    • Gość: dexter Re: Motodziennik na Święta IP: *.toya.net.pl 24.12.10, 14:04
      Święta racja. Jak byłem jeszcze dzieciakiem i grałem w pierwsze serie NFS, to zapadły mi w pamięci nie jakieś Ferrari, mercedesy CLK, czy inne L. Diablo, ale właśnie Countach i 911. To były samochody, które mnie po prostu powaliły i robią to do dzisiaj.
    • globy_ms Re: Motodziennik na Święta 24.12.10, 14:23
      Countach wymiata, ach... :-)

Wszystkiego dobrego, Panie Jacku!
    • Gość: dino Re: Motodziennik na Święta IP: *.sta.asta-net.com.pl 24.12.10, 14:38
      moim zdaniem ten Jaguar lepiej sie prezentuje niż Lambo ;)
    • Gość: sailor Re: Motodziennik na Święta IP: *.dynamic.chello.pl 24.12.10, 14:45
      a ja może trochę z innej bajki ale z serii prezenty pod choinkę - to poproszę taki 60 cio stopowy w metalu , koniecznie 2 masztowy , taki co to się sztormów nie boi -)) pozdrawiam wszystkich czytających i naszego DŻEKA !
    • Gość: Szaweł Re: Motodziennik na Święta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.10, 15:09
      Wesołych Świat wszystkim motodziennikożercom :)
    • kamillo.net Re: Motodziennik na Święta 24.12.10, 16:00
      Dla motodziennika życzę aby się rozwijał w jak najlepszym kierunku ,a dla siebie wreszcie własnego wymarzonego auta. :D
    • Gość: szym Re: Motodziennik na Święta IP: *.adsl.inetia.pl 24.12.10, 16:52
      @stańczyk. Pozwolę sobie na znikomą kreatywność i po prostu podczepiam Twój post jako moje życzenia:-)

I żeby paliwo do tych 8-cylindrowców było choć troszkę tańsze. Życzenie ściętej głowy.

No to wesołego jajka!
    • Gość: Dziennikarz Re: Motodziennik na Święta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.10, 21:27
      Brak 250GTO jest nie wybaczalny....

Wesołych Świąt wszystkim, przyczepności na śliskiej nawierzchni, idealne linii jazdy w zakrętach oraz zerowej ilości kolizji na drogach...

Dziennikarz
    • Gość: Wombat Re: Motodziennik na Święta IP: 94.75.121.* 24.12.10, 22:11
      A do mnie Countach nigdy jakoś nie przemawiał. Za to 356 i E-Type - jak najbardziej. Do tych dwóch, jako osobnik o duszy artystycznej i lekki wariat, dorzuciłbym... Citroena DS. Najlepiej po lifcie (choć wtedy to się jeszcze tak nie nazywało), czyli DS21. I mógłbym umrzeć szczęśliwy :-)

Najlepszegóż!
    • Gość: abcd Re: Motodziennik na Święta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.10, 10:23
      Brakuje tylko DS, pewnie był kiepsko wykonany, pewnie się psuł, ale żadne inne auto nie było śmielej zaprojektowane. Wesołych Świąt
    • Gość: Wombat Re: Motodziennik na Święta IP: 94.75.121.* 25.12.10, 13:48
      @ abcd - myślisz, że Countach był bardziej niezawodny? ;-)
    • Gość: luk Re: Motodziennik na Święta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.10, 17:22
      ....no nie , nie, nie podoba mi się to lambo - oscentacja i brak umiaru.
    • Gość: prezenty Re: Motodziennik na Święta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.10, 00:00
      a ja bym zyczył sobie takie oponki na prezent
      allegro.pl/japan-nowe-100-zimowe-265-50-20-blizzak-265-50r20-i1366931973.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka