4epb 24.12.10, 11:03 a ja bym chciał peugeota 407 albo saaba 9-3 sportcombi Link Zgłoś Obserwuj wątek
augusthorch Motodziennik na Święta 24.12.10, 11:11 A do mnie Lambo nie przemawia. Gdybym przejechał się Countach po mieście, oprócz wszystkich facetów obejrzałyby się tylko laski spod dyskoteki. Reszta powiedziałaby "dupek". A na widok starego Porsche, czy Jaguara westchnęłaby każda... Każda. Wesołych Świąt dla wszystkich, w szczególności dla Pana Jacka "Rudolfa" Balkana i Szanownej Redakcji. :) Link Zgłoś
Gość: SaabFan Re: Motodziennik na Święta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.10, 11:22 wesołych Świąt wszystkim, ciekawy odcinek. Countach wg mnie najlepsze z rankingu. Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Motodziennik na Święta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.10, 11:35 racja z Countachem chociaż Etype też zasługuje na pierwsze! Wesołych świąt całej redakcji! Link Zgłoś
epico Re: Motodziennik na Święta 24.12.10, 11:38 Hah poczulem sie jak dziecko troszke :) Podobne mam odczucia chociaz obecnego SLR rowniez uwazam za przepiekne auto spokojnie mogace znalezc sie w tym rankingu:) Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Motodziennik na Święta IP: 178.56.229.* 24.12.10, 11:41 Ja bym z rankingu wybrał Porsche najlepiej białe z chromowanymi listwami... rozmarzyłem sie :) ... Wesołych świąt i jeszcze ciekawszych odcinków Motodziennika Link Zgłoś
Gość: stanczyk Re: Motodziennik na Święta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.12.10, 12:22 Fiu fiu ... , sanki ładniejsze od Panamejry - ale pojechał z nimi (każdy przytyk wobec Porsze jest na wagę złota !..:) Trzymam kciuki za cięty język Redaktore-prowadzącego, ... Świetny dobór aut pod-choinkowych:) Jak 356 to tylko w cabrio, ... i nawet wtedy nie jest przesadnie ładny, ale na pewno jest przesadnie - COOL !!! ... Jak E-type to też tylko w cabrio , ...blaszana buda zaburza proporcje brytyjskiego "Cygareta".... ... A Lambo wiadomo... : www.youtube.com/watch?v=wFB6FfaNQ40 ... A ja bym sobie życzył żeby: 1) wszystkie auta powstające od przyszłego roku miały 2-drzwi , a nie 2 -pary .. (Viva Coupe/Cabrio), 2) wszystkie auta powstałe od przyszłego roku miały 8-cylindrów, a nie 2 czy 4 .. (Viva "wielko-litrażowa" motoryzacja..:), ...a jeżeli już koniecznie mają być pozbawione cylindrów ("napędzane nową technologią" - czyt. Elektryki) to niech chociaż wyglądają jak "auta napędzane nową technologią" (futura-design) 3) "auta globalne" nie były projektowane wyłącznie z myślą o skośnookim kliencie, a exotyczne z myślą o nowobogackim oligarsze, czy zaturbanionym "moto-entuzjaście".. 3) eko-oszołomy znalazły się w odwrocie ... ! :) .... ...i jeszcze żeby Honda wsadziła w CRZ-ta silnik, który rozwiąże problem "performance" tego auta ..:) ... i jeszcze żeby na forum Autogaleri nie wychwalano pokracznej stylistyki Lanci Delty ... :) : www.autogaleria.pl/migas/lancia-delta-1.8-di-turbo-executive,101.html ... i to by było chyba na tyle :) Link Zgłoś
Gość: 4x4 Re: Motodziennik na Święta IP: *.static.maxnet.net.pl 24.12.10, 13:23 Na święta to wiadomo - wszystkiego dobrego a w nadchodzącym Nowym Roku życzę wszystkim widzom motodziennika, żeby został wydłużony do przynajmniej 10 minut :-) a Panu Jackowi satysfakcji z wykonywanej pracy. Kawał dobrej roboty. Link Zgłoś
robstone Re: Motodziennik na Święta 24.12.10, 13:33 A ja życzę sobie pod choinką Lancie Delte Integrale evo II najlepiej wersje York :) wesołych świąt :) Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Motodziennik na Święta IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 24.12.10, 13:41 ranking powinno wygrac auto elektryczne... Link Zgłoś
Gość: szymong512 Re: Motodziennik na Święta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.10, 13:45 A ja nie będę naciągał Gwiazdora chce tylko Fiata Punto I. Zawsze mi się podobał. Link Zgłoś
Gość: korba Re: Motodziennik na Święta IP: *.adsl.inetia.pl 24.12.10, 13:54 No, wreszcie Motodziennik wśród ludzi, a nie w zapadłej dziurze. 356 jednym z najpiękniejszych w historii? Sorry, ale to nieco spłaszczony przenudny Beetle i w żadnym wypadku nie zasługuje na miano najpiękniejszego. Jeśli chodzi o plakaty to zdecydowanie przoduje tu Countach - wisiał wszędzie i nie ma drugiego samochodu, który był w takich ilościach plakatowany. "Reszta powiedziałaby "dupek"." Ta reszta miałaby takie pojęcie o motoryzacji co przeciętny zjadacz chleba, czyli prawie żadne. Countach jest dziełem Marcello Gandiniego, a Gandini nie nakreślił ani jednego auta, które byłoby choć trochę nieudane lub brzydkie. Wystarczy spojrzeć na pierwszą generację Countacha, tą bez spoilera, przepraszam bardzo ale to majstersztyk godny mistrza. Link Zgłoś
Gość: dexter Re: Motodziennik na Święta IP: *.toya.net.pl 24.12.10, 14:04 Święta racja. Jak byłem jeszcze dzieciakiem i grałem w pierwsze serie NFS, to zapadły mi w pamięci nie jakieś Ferrari, mercedesy CLK, czy inne L. Diablo, ale właśnie Countach i 911. To były samochody, które mnie po prostu powaliły i robią to do dzisiaj. Link Zgłoś
globy_ms Re: Motodziennik na Święta 24.12.10, 14:23 Countach wymiata, ach... :-) Wszystkiego dobrego, Panie Jacku! Link Zgłoś
Gość: dino Re: Motodziennik na Święta IP: *.sta.asta-net.com.pl 24.12.10, 14:38 moim zdaniem ten Jaguar lepiej sie prezentuje niż Lambo ;) Link Zgłoś
Gość: sailor Re: Motodziennik na Święta IP: *.dynamic.chello.pl 24.12.10, 14:45 a ja może trochę z innej bajki ale z serii prezenty pod choinkę - to poproszę taki 60 cio stopowy w metalu , koniecznie 2 masztowy , taki co to się sztormów nie boi -)) pozdrawiam wszystkich czytających i naszego DŻEKA ! Link Zgłoś
Gość: Szaweł Re: Motodziennik na Święta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.10, 15:09 Wesołych Świat wszystkim motodziennikożercom :) Link Zgłoś
kamillo.net Re: Motodziennik na Święta 24.12.10, 16:00 Dla motodziennika życzę aby się rozwijał w jak najlepszym kierunku ,a dla siebie wreszcie własnego wymarzonego auta. :D Link Zgłoś
Gość: szym Re: Motodziennik na Święta IP: *.adsl.inetia.pl 24.12.10, 16:52 @stańczyk. Pozwolę sobie na znikomą kreatywność i po prostu podczepiam Twój post jako moje życzenia:-) I żeby paliwo do tych 8-cylindrowców było choć troszkę tańsze. Życzenie ściętej głowy. No to wesołego jajka! Link Zgłoś
Gość: Dziennikarz Re: Motodziennik na Święta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.10, 21:27 Brak 250GTO jest nie wybaczalny.... Wesołych Świąt wszystkim, przyczepności na śliskiej nawierzchni, idealne linii jazdy w zakrętach oraz zerowej ilości kolizji na drogach... Dziennikarz Link Zgłoś
Gość: Wombat Re: Motodziennik na Święta IP: 94.75.121.* 24.12.10, 22:11 A do mnie Countach nigdy jakoś nie przemawiał. Za to 356 i E-Type - jak najbardziej. Do tych dwóch, jako osobnik o duszy artystycznej i lekki wariat, dorzuciłbym... Citroena DS. Najlepiej po lifcie (choć wtedy to się jeszcze tak nie nazywało), czyli DS21. I mógłbym umrzeć szczęśliwy :-) Najlepszegóż! Link Zgłoś
Gość: abcd Re: Motodziennik na Święta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.10, 10:23 Brakuje tylko DS, pewnie był kiepsko wykonany, pewnie się psuł, ale żadne inne auto nie było śmielej zaprojektowane. Wesołych Świąt Link Zgłoś
Gość: Wombat Re: Motodziennik na Święta IP: 94.75.121.* 25.12.10, 13:48 @ abcd - myślisz, że Countach był bardziej niezawodny? ;-) Link Zgłoś
Gość: luk Re: Motodziennik na Święta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.10, 17:22 ....no nie , nie, nie podoba mi się to lambo - oscentacja i brak umiaru. Link Zgłoś
Gość: prezenty Re: Motodziennik na Święta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.10, 00:00 a ja bym zyczył sobie takie oponki na prezent allegro.pl/japan-nowe-100-zimowe-265-50-20-blizzak-265-50r20-i1366931973.html Link Zgłoś