27.12.10, 22:09
Mam nowy nissan qashqaj 1,6 l. jest problem ze skrzynią biegów .
Po prostu ciężko dzwignią zmienia się biegi.
Pytałem w serwisie ale powiedziano mi że to jest już wada tych samochodów i nic nie da się zrobic.
Może ktoś ma taki samochod i zechciałby sie podzielić opinjią.
Obserwuj wątek
    • szymizalogowany Musisz chocdzić na pakernie i... 27.12.10, 23:56
      ...podzielić trening tak żeby kłaść nacisk na przedramienia, biceps, triceps i może jeszcze bark (cały) - po około 5 latach ćwiczeń biegi będą się już zmieniały lekko
      • novationen Re: Musisz chocdzić na pakernie i... 28.12.10, 07:14
        no chyba że weźmie jakiś wspomagacz :)))) ale wtedy jest duże ryzyko że urwie dźwignię :)))
        • k2i :) 28.12.10, 09:42
          A to jazdy próbnej nie było żeby sprawdzić jak sie tym jeździ? Teraz wąty możesz mieć sam/a do siebie?
          • wtopek Re: :) 28.12.10, 10:18
            Dziwne. Siostra żony tez ma nissan kaszkaj (dostosowuję się do twojej stylistyki) i wajcha chodzi lekko i precyzyjnie.

Było kupić ford mustang.
    • kontik_71 Re: Qashqaj 28.12.10, 09:52
      Umow sie u innego dilera na jazde probna i zobacz czy tam tez jest taki problem..
    • toreon Re: Qashqaj 28.12.10, 10:30
      Używkowałem kaszkę przez niecały miesiąc - tyle tylko że w wersji 2.0 dci. Nic takiego nie stwierdziłem, biegi wchodziły lekko i precyzyjnie. Aczkolwiek "ciężko" to pojecie względne... może dla jednego ciężko dla innego oznacza lekko.
      • szymizalogowany Re: Qashqaj 28.12.10, 10:53
        > Używkowałem kaszkę przez niecały miesiąc - tyle tylko że w wersji 2.0 dci. Nic
        > takiego nie stwierdziłem, biegi wchodziły lekko i precyzyjnie. Aczkolwiek "cięż
        > ko" to pojecie względne... może dla jednego ciężko dla innego oznacza lekko.

tamten co pyta jest wykształciuchem i pracuje w biurze gdzie przekłada ołówki a ty z kolegami z wioski w łykend gracie w siatkówke ciągnikiem przez stodołę więc mu nie mieszaj w głowie że dźwignia lekko chodzi
        • toreon Re: Qashqaj 28.12.10, 11:42
          Toteż mówię - pojęcie względne. Ja mam odniesienie do mojego Ursusa C-330 - w porównaniu z nim biegi w Nissanie wchodzą jak nóż w masło:-)
          • novationen Re: C-330 28.12.10, 12:57
            :) he he he :) to dobrze że wchodzą :)

w takim wozidle mego dziadka mocniej złapiesz to dźwignia w ręku zostaje :P
            • szymizalogowany Re: C-330 28.12.10, 13:36
              > :) he he he :) to dobrze że wchodzą :)
              >
              > w takim wozidle mego dziadka mocniej złapiesz to dźwignia w ręku zostaje :P

jak się ma rence "po dziadku" który pół życia pracował w fabryce ptysia pod grójcem gdzie gołymi renkoma kapslowano butelki idące po taśmie to tak bywa w nowych ałtach skonstruowanych "na zachodzie"
              • novationen Re: C-330 28.12.10, 13:44
                szymi, sorry ale mój dziadek butelek nie kapslowal :)

obornik widłami wyrzucal :)
    • jeepwdyzlu Re: Qashqaj 28.12.10, 15:09
      okłamują Cię
      powinny chodzić lekko i precyzyjnie
      bierze rzeczoznawcę i walcz!
      pozdrawiam
      jeep
      • billy.the.kid Re: Qashqaj 28.12.10, 20:36
        butelki ptysia kaps;uje sie zymbami.
    • fredoo Re: Qashqaj 29.12.10, 12:09
      Jezeli wchodzą cięzko na zimnym a po dłuższej jeżdzie dobrze to znaczy że skrzynia zalana zbyt lepkim olejem mineralnym.
      Najlepiej zmienić na syntetyk
      • jadar62 Re: Qashqaj 30.12.10, 19:30
        Zgadza sie - te auta tak maja
        Po przejechaniu 20-30 000 km troche sie poprawi
        pozostaje tylko przyzwyczaic sie :)
        wazne ze sa bezawaryjne i skrzynie i auta :)
    • jarbad Re: Qashqaj 30.12.10, 21:38
      Jedyna rada pojechać do serwisu renault bo to francuski patent a na pewno autko będzie wyleczone z tej dolegliwości.A nie lepiej było kupić oryginalne Renault? lewarki w renault pracują jak marzenie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka