Gość: ja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.04, 20:04 kupilem to tydzien temu,prosze o opinie... Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: jurek Re: Passat B6 TDi 130 kucykow IP: *.zywiec.sdi.tpnet.pl 16.04.04, 21:15 na jesien bedzie nowy model wiec czy dobrze zrobiles nie mnie to oceniac. Link Zgłoś
Gość: Kris Kelvin Re: Passat B6 TDi 130 kucykow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.04, 21:22 Wizualnie bardzo ladne autko. Zenujace jest ze zadna wersja poza W8 nie ma w standarcie wiecej niz 2 poduchy. Cena zaporowa. Konstrukcja wiekowa i z tego powodu bym nie kupil. Wedlug Dekry spora awaryjnosc. Jesli bym chcialbym zabytek predzej wybralbym 406 ktore wedlug Dekry jest mniej awaryjne od Passata. Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Passat B6 TDi 130 kucykow IP: *.net 16.04.04, 22:14 Gość portalu: Kris Kelvin napisał(a): Zenujace jest ze zadna wersja poza W8 nie ma w > standarcie wiecej niz 2 poduchy. Cena zaporowa. Doplata za poduchy to grosze,za to w standardzie jest ESP i Climatronic za ktore w takim Peugocie niezle skasuja. Link Zgłoś
Gość: Kris Kelvin Re: Passat B6 TDi 130 kucykow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.04, 22:36 Gość portalu: Tomek napisał(a): > Doplata za poduchy to grosze,za to w standardzie jest ESP i Climatronic za > ktore w takim Peugocie niezle skasuja. Pezo ma tez klime w standarcie. ESP to wydatek rzedu 3 tys zl zreszta moim zdaniem nie jest konieczny przy wielowachaczowym zawieszeniu. Moze porownajmy ceny tych zabytkow 406 2.0 HDI 110 - 77 tys zl Passat 1.9 TDI 100 - 88 tys zl to 11 tys zlotych roznicy i do tego VW ma o 10 KM slabszy silnik. Passat 1.9 TDI 130 to 93 tys zl bez bocznych poduszek. Nawet zakladajac ze Passat ma ESP w standarcie w tej wersji w co mi sie nie chce wierzyc to doliczajac do 406 ESP roznica to az 8 tys zl w przypadku 100 konnego diesla. Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Passat B6 TDi 130 kucykow IP: *.net 16.04.04, 22:47 Nawet zakladajac ze Passat ma ESP w standarcie w tej wersji w co mi sie nie > chce wierzyc Nawet podstawowa wersja 1.6 Basis ma ESP w standardzie,poduszki boczne to tylko 1280zl,a pozatym wazny tez jest spadek wartosci,to pewne ze na Peugeot-cie bardziej sie poplynie. Link Zgłoś
Gość: Kris Kelvin Re: Passat B6 TDi 130 kucykow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.04, 08:10 Gość portalu: Tomek napisał(a): > Nawet podstawowa wersja 1.6 Basis ma ESP w standardziepoduszki boczne to tylko > 1280zl, po dodaniu do 406 ESP a do Passata poduszek Passat jest drozszy o 10 tys zl to kupa kasy > a pozatym wazny tez jest spadek wartosci,to pewne ze na Peugeot-cie > bardziej sie poplynie. PUDLO, bardzo sie mylisz cytuje za katalogiem Auto Swiata uzywane 2004 utrata wartosci Peugeot 406 17,5 % Passat 19,4 % tak wiec Passat traci wiecej wynika to m.in moim zdaniem z duzo wyzszej ceny Passata i awaryjnego na polskich drogach przedniego zawieszenia Passata Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Passat B6 TDi 130 kucykow IP: *.net 17.04.04, 08:36 Gość portalu: Kris Kelvin napisał(a): > cytuje za katalogiem Auto Swiata uzywane 2004 > utrata wartosci Peugeot 406 17,5 % Passat 19,4 % > tak wiec Passat traci wiecej Takie tabele z katalogow to sobie w dupe mozesz wsadzic bo to nie ma nic wspolnego z prawdziwym rynkiem samochodowym,niedawno rozni frajerzy cieszyli sie jak poczytali w jakims szmatlawcu,ze Golf IV traci po 3 latach ponad 50% to dajcie mi k... link do ogloszenia z Golfem 2001r za ponizej 30.000zl. Tak samo jest z Passatem,cena 3 letniego Passata TDI to ok 65000zl,Peugota ok 52000 zl wez sobie kalkulator i polocz co wiecej traci i nie pisz glupot. Link Zgłoś
Gość: Kris Kelvin Re: Passat B6 TDi 130 kucykow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.04, 18:20 Gość portalu: Tomek napisał(a): > Takie tabele z katalogow to sobie w dupe mozesz wsadzic bo to nie ma nic > wspolnego z prawdziwym rynkiem samochodowym,niedawno rozni frajerzy cieszyli > sie jak poczytali w jakims szmatlawcuze Golf IV traci po 3 latach ponad 50% to > dajcie mi k... link do ogloszenia z Golfem 2001r za ponizej 30.000zl. > Tak samo jest z Passatem,cena 3 letniego Passata TDI to ok 65000zl,Peugota ok > 52000 zl wez sobie kalkulator i polocz co wiecej traci i nie pisz glupot. jesli twierdzisz ze pisze glupoty podaj inne zrodlo a nie wlasne przypuszczenia najlatwiej jest mowic nie bo nie nigdy nie spotkalem sie z artykulem opinia by golf tracil 50 % po 3 latach, chyba troche koloryzujesz delikatnie mowiac. Co do cen uzywanych 406 i passata to pamietaj ze jak przytoczylem nowe passaty sa drozsze nawet wiec jak straca wiecej na wartosci procentowo moga byc drozsze kwotowo. Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Passat B6 TDi 130 kucykow IP: *.net 18.04.04, 20:27 Gość portalu: Kris Kelvin napisał(a): > jesli twierdzisz ze pisze glupoty podaj inne zrodlo a nie wlasne przypuszczenia > najlatwiej jest mowic nie bo nie Piszesz glupoty i to straszne,chcesz zrodla,to wejdz sobie na jakakolwiek strone z ogloszeniami,wpisz w wyszukiwarke Volkswagen a pozniej Passat od 2001 i zobacz ile takie cos kosztuje i nie pier...l glupot powolujac sie na jakiegos szmatlawca co do utraty wartosci. > nigdy nie spotkalem sie z artykulem opinia by golf tracil 50 % po 3 latach, > chyba troche koloryzujesz delikatnie mowiac. To zapoznaj sie z tym artykulem i nabij sobie do pustego lba,ze takie tabelki nie maja nic wspolnego z tym co sie dziej na rynku samochodowym: auto.gazeta.pl/auto/1,48316,1944512.html forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=11148396&a=11148396 Na liscie kompaktow na 11 miejscu jest Subaru Impreza ze spadkiem po 3 latach prawie 50%,Golfa jest gdzies dalej w tym rankingu,wiec wedlug tej tabeli traci pewnie ponad 50% :))) a co dziwne,wedlug tego samego zrodla Astra traci mniej,bo "tylko" 40%,co tez jest nieprawda bo Golf traci mniej (zrodlo - poczytaj ogloszenia)wiec nie pisz belkotem. > Co do cen uzywanych 406 i passata to pamietaj ze jak przytoczylem nowe passaty > sa drozsze nawet wiec jak straca wiecej na wartosci procentowo moga byc drozsze > > kwotowo. Debilu,wiem ile kosztuje nowy Passat i ile 406. Passat - ok 88.000zl,po 3 latach ok 65.000zl - spadek ok 25-28% 406 - ok 77.000zl,po 3 latach ok 52.000zl - spadek ok 30-33% Link Zgłoś
kris_kelvin Re: Passat B6 TDi 130 kucykow 19.04.04, 10:26 Gość portalu: Tomek napisał(a): > Debilu,wiem ile kosztuje nowy Passat i ile 406. > Passat - ok 88.000zl,po 3 latach ok 65.000zl - spadek ok 25-28% > 406 - ok 77.000zl,po 3 latach ok 52.000zl - spadek ok 30-33% tez moglbym cie wyzwac i obrazic lecz nie widze w tym celu, szkoda ze nie umiesz mertyorycznie i kulturalnie dyskutowac moim zdaniem w podanym przez ciebie przykladzie zawyzyles ceny Passata ja bez problemy znalazlem tansze Passaty nawet ponizej 60 tys prosze: www.gratka.pl/moto/szukaj.phtml?id_rubryka=1&marka=Volkswagen&model=Passat&id_region=0&z_dnia=- 1&rok_produkcji_od=2001&rok_produkcji_do=&cena_od=0&cena_do=70000&f_typ_silnika= diesel&f_skroty=&slowa=&inte=on&gaze=on&biur=on&id_podrubryka=1&order=cena&or=as c lub konkretny przyklad www.gratka.pl/moto/tresc.phtml?id_rubryka=1&marka=Volkswagen&model=Passat&id_region=0&z_dnia=- 1&rok_produkcji_od=2001&cena_od=0&cena_do=- 1&inte=on&gaze=on&biur=on&id_podrubryka=1&nr=2 albo wystarczy zajrzec na www.gratka.pl i wyszukac Passaty diesle moze teraz porownamy. nowy 406 HDI to 74 tys zl po 3 latach kosztuje 52 tys zl czyli utrata wartosci 29 % nowy Passat TDI to 88 tys zl po 3 latach kosztuje (wezmy nawet drozszego niz najtanszego) 60 tys zl czyli utrata wartosci 31 % Link Zgłoś
kris_kelvin 406 a Passat 19.04.04, 10:39 Moze jeszcze troche danych zrodlo Auto Swiat nr 15/2002 str 44 i 45 usterkowosc wedlug Dekry zawieszenie 3 latki 5 latki 7 latki 406 2,3 3,9 9,7 Passat 5,9 9,8 13,9 srednia 3,2 7,4 12,3 korozja 3 latki 5 latki 7 latki 406 2,4 2,5 4,8 passat 2,6 4,0 5,1 srednia 2,2 3,1 4,9 przeniesienie napedu 3 latki 5 latki 406 0,4 1,3 passat 0,5 1,3 srednia 0,9 1,9 Passat przegrywa z kretesem, Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Passat B6 TDi 130 kucykow IP: *.net 19.04.04, 17:01 kris_kelvin napisał: > tez moglbym cie wyzwac i obrazic lecz nie widze w tym celu, szkoda ze nie > umiesz mertyorycznie i kulturalnie dyskutowac > moim zdaniem w podanym przez ciebie przykladzie zawyzyles ceny Passata > ja bez problemy znalazlem tansze Passaty nawet ponizej 60 tys prosze: > www.gratka.pl/moto/szukaj.phtml? id_rubryka=1&marka=Volkswagen&model=Passat&id_region=0&z_dnia=- > 1&rok_produkcji_od=2001&rok_produkcji_do=&cena_od=0&cena_do=70000&f_typ_silnika > = > diesel&f_skroty=&slowa=&inte=on&gaze=on&biur=on&id_podrubryka=1&order=cena&or=a > s > c > > lub konkretny przyklad > > www.gratka.pl/moto/tresc.phtml? id_rubryka=1&marka=Volkswagen&model=Passat&id_region=0&z_dnia=- > 1&rok_produkcji_od=2001&cena_od=0&cena_do=- > 1&inte=on&gaze=on&biur=on&id_podrubryka=1&nr=2 > > albo wystarczy zajrzec na www.gratka.pl i wyszukac Passaty diesle > > moze teraz porownamy. > nowy 406 HDI to 74 tys zl > po 3 latach kosztuje 52 tys zl > czyli utrata wartosci 29 % > > nowy Passat TDI to 88 tys zl > po 3 latach kosztuje (wezmy nawet drozszego niz najtanszego) 60 tys zl > czyli utrata wartosci 31 % :))))))))))) Urzywajac slow GB powiem krotko,nie kompromituj sie... Link Zgłoś
Gość: Hejlujek Re: Passat B6 TDi 130 kucykow IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.04, 17:25 Gość portalu: Tomek napisał(a): > Urzywajac slow GB powiem krotko,nie kompromituj sie... GB by powiedział że "urzywać" pisze się przez Ż z kropką OŚLE ale się nie wypowie bo jest mu wstyd że mu się zawieszenia myla HE HE Link Zgłoś
greenblack Re: Passat B6 TDi 130 kucykow 17.04.04, 18:54 Gość portalu: Kris Kelvin napisał(a): ESP to wydatek rzedu 3 tys zl zreszta moim > zdaniem nie jest konieczny przy wielowachaczowym zawieszeniu. Bełkot. Lepiej chyba zapobiegać (ESP) niż łagodzić skutki wypadku (poduszki). Zresztą sprawdź wyniki crash testów 406 i Passata. Pisowni słowa wahadło uczą w pierwszej klasie podstawówki. Link Zgłoś
Gość: Kris Kelvin grennblak brak ci nie tylko kultury lecz i wiedzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.04, 18:11 greenblack napisał: > Bełkot. Lepiej chyba zapobiegać (ESP) niż łagodzić skutki wypadku (poduszki). > Zresztą sprawdź wyniki crash testów 406 i Passata. co do twojego poziomu kultury nie bede sie wypowiadal bo sam sobie swiadectwo wystawiasz. Nie omieszkam przypomniec natomiast tylko ze nie umiesz nawet znawco odroznic zawieszenia wielowahaczowego od niezaleznego, myla ci sie tak podstawowe rzeczy. Proponuje ze zamiast pouczac innych zebysc sie troche pouczyl. Przypominam twoje wyglupy: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=10648764&a=10648764 Co do meritum to dobrze skonstruowane zawieszenie a zazwyczaj wielowahaczowe spelnia to kryterium zapewnia ten poziom bezpieczenstwa ze ESP jest niemal marketingowym dodatkiem. Merc Klasa A niemal od poczatku mial ESP a klasa C dlugo nie miala w standarcie bo nie musiala ze wzgledu na zaawansowane zawieszenie. > Pisowni słowa wahadło uczą w pierwszej klasie podstawówki. no dobra i co z tego? czy to forum jezyka polskiego czy auto moto ja zle pisze wahadlo a ty twierdzisz ze Laguna i A6 maja zalezne tylne zawieszenie. Takich bzdur nie powie nawet 12 latek czytajacy byle auto swiat. Nie kompromituj sie facet. nie masz zadnych podstaw by pouczac innych. Link Zgłoś
Gość: jurek Re: grennblak brak ci nie tylko kultury lecz i wi IP: *.zywiec.sdi.tpnet.pl 18.04.04, 18:29 zawieszenie wielowachaczowe w passacie jest ok pisalem juz wlasciwoscijezdne ma super. jest tylko jeden problem u nas zmieniasz elementy tego zawieszenia co 30 tys.km. w niemczech bylo to wykonywane w ramach szeroko rozumianej rekojmii( pierwsze awarie juz po gwarancji ). niestety u nas za to sie buli słono. mialem passata więc wiem co pisze. Link Zgłoś
Gość: AdM Re: grennblak brak ci nie tylko kultury lecz i wi IP: *.visp.energis.pl 19.04.04, 10:12 Gość portalu: jurek napisał(a): > zawieszenie wielowachaczowe w passacie jest ok poza 4x4 passat z tyłu ma belkę Link Zgłoś
Gość: jurek Re: grennblak brak ci nie tylko kultury lecz i wi IP: *.zywiec.sdi.tpnet.pl 19.04.04, 13:10 zawieszenie passat:przod-niezalezne podwójne wahacze poprzeczne.tył-wahacze wzdłuzne połaczone belka skretna. wiec nie wiem o co chodzi. Link Zgłoś
devote Re: Passat B6 TDi 130 kucykow 17.04.04, 01:20 Gość portalu: Kris Kelvin napisał(a): > Wizualnie bardzo ladne autko. Zenujace jest ze zadna wersja poza W8 nie ma w > standarcie wiecej niz 2 poduchy. w USA kazdy VW ma 4 poduchy + kurtyny Link Zgłoś
greenblack Re: Passat B6 TDi 130 kucykow 17.04.04, 18:51 Gość portalu: jurek napisał(a): > na jesien bedzie nowy model Na której jesieni? Chyba 2005... Link Zgłoś
10danek Re: Passat B6 TDi 130 kucykow 16.04.04, 21:19 Gość portalu: ja napisał(a): > kupilem to tydzien temu,prosze o opinie... Teraz to juz po ptakach..... Link Zgłoś
Gość: verte Re: Passat B6 TDi 130 kucykow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.04, 21:38 Nie kupuje się modeli które za chwile wyjdą z produkcji.Poza tym przepłaciłeś. VW(kulczyk tradex) to jedna z niewielu firm mot.która chce zarabiać na swoich autach.Kulczyk by cię pochwalił ale jak dla mnie głupio postąpiłeś kupując tak przestarzałą konstrukcję. Link Zgłoś
panprezes1 Re: Passat B6 TDi 130 kucykow 16.04.04, 21:54 Nie koniecznie głupio. Też mam Passata 1.9 TDI PD 130 z 2004 r. Kombi Highline. Auto wyśmienicie komfortowe i wygodne. Dynamiczne i oszczędne a w wersji highline bardzo atrakcyjne. Nie jest to sportowy wóz do szybkiego śmigania po krętych drogach, a raczej limuzyna dla statecznego prezesa juniora :) Jak na razie 13 tys km i żadnej usterki. Link Zgłoś
Gość: ja Re: Passat B6 TDi 130 kucykow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.04, 22:01 kupilem wersje trendline-fotele sa wysmienite,fakt-zawieszenie mogloby byc troche sztywniejsze,kupilem passata bo zalezalo mi na tym silniku,a na audi a4 mnie nie stac,poza tym siedzialem w audi i czulem sie jak sardynka w puszce (skoda i seat odpadaja) Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Passat B6 TDi 130 kucykow IP: *.net 16.04.04, 22:09 Na Passaty byly niezle rabaty i ubezpieczenie gratis,mysle ze to dobry wybor,a do tego bardzo niski spadek wartosci,za 3-4 lata wezmiesz za niego jeszcze porzadne pieniadze. Link Zgłoś
meps Re: Passat B6 TDi 130 kucykow 16.04.04, 23:08 Według mnie lepiej jest kupić samochód w końcowym okresie produkcji, niż być królikiem doświadczalnym na nowym modelu. Passat szczególnie z tym silnikiem to zupełnie przyzwoity samochód. Szkoda tylko że standardowo nie jest zbyt bogato wyposażony , i za wszystko trzeba dopłacać. Link Zgłoś
cristoff Re: Passat B6 TDi 130 kucykow 17.04.04, 09:36 Pasek TDI 130KM. Zbieraj kasę na zawieszkę (wytrzyma jakieś 20000km) i nastawnik wolnych obrotów (jakieś 1000 zł). Link Zgłoś
Gość: jurek Re: Passat B6 TDi 130 kucykow IP: *.zywiec.sdi.tpnet.pl 17.04.04, 09:51 tak powinno byc ze czym samochod starszy i wyszedl z wieku dzieciecego to lepszy. ale to w dzisiejszych czasach teoria. mialem passata wiec wiem , jest awaryjny ale co sie nie psuje. w moim przypadku najgorszy z tego wszystkiego byl serwis arogancki i nieprzyjemny. wlasciwosci jezdne mimo starego wieku sa bardzo dobre jak na ta stara konstrukcje auta. Link Zgłoś
ojciec-dyrektor Re: Passat B6 TDi 130 kucykow 17.04.04, 18:48 Jeżdżę Paskiem 1.8T - bez zastrzeżeń. Zrobiłem w 2 lata ponad 120.000 km. Auto lubi być dobrze serwisowane (co niekoniecznie znaczy w autoryzowanym serwisie), wtedy jest absolutnie bezawaryjne - a warto o to dbać, bo koszty części i napraw są bardzo wysokie. Na przykład ośmiowahaczowe zawieszenie :) Co do kupowania schodzącego modelu... nie najlepszy pomysł z punktu widzenia ceny (bo spadnie jak się pojawi następca), ale z kolei pociesz się: wszystkie 'choroby wieku młodzieńczego' Twój Passat ma za sobą :-) Link Zgłoś
greenblack Re: Passat B6 TDi 130 kucykow 17.04.04, 18:57 Passat będzie produkowany jeszcze co najmniej 1,5 roku. Zresztą nowy model ma być bardziej plebejski - silnik poprzecznie. Ja chyba wolałbym Superba - większy i tańszy. Link Zgłoś
art_0 Re: Passat B6 TDi 130 kucykow 18.04.04, 18:44 Co do nowego Passata to faktycznie trzeba będzie poczekać do jesieni 2005 zanim się pojawi w sprzedaży. Ale potem jeszcze z rok zanim się pozbędzie chorób wieku dziecięcego. Wolałbyś Superba? Nie wierzę. Jeździsz ponoć służbowym A8. Pewnie ma to coś wspólnego z prestiżem...A Skoda jakby to rzec chyba się go jeszcze nie dorobiła. Już prędzej VW. pozdrawiam Art Link Zgłoś
Gość: jurek Re: Passat B6 TDi 130 kucykow IP: *.zywiec.sdi.tpnet.pl 18.04.04, 18:50 passat ma sie ukazac na targach na jesieni roku 2004. Link Zgłoś
art_0 Re: Passat B6 TDi 130 kucykow 18.04.04, 19:35 Dwie rzeczy. Po pierwsze: Ma się ukazać to nie to samo co ukaże się :) Już rok temu miał być zaprezentowany nowy model, a został zrobiony kolejny face- lifting. Poczekamy, zobaczymy. A po drugie: w sprzedaży w Polsce będzie pewnie z 4 miesiące po prezentacji na targach :( pozdrawiam Art Link Zgłoś
Gość: jurek Re: Passat B6 TDi 130 kucykow IP: *.zywiec.sdi.tpnet.pl 18.04.04, 21:05 czyli na wiosne 2005r. passat mial się ukazac jesien 2003r. Link Zgłoś
ford_focus Re: Passat B6 TDi 130 kucykow 21.04.04, 16:42 Moim zdaniem naprawdę dobra decyzja. Nie ma lepszego diesela w lepszym opakowaniu. Audi za drogie a Skodą kicha jeździć. Pozdrawiam Link Zgłoś