Dodaj do ulubionych

WARSZAWA-KOSZALIN , KTÓRA TRASA

IP: 62.233.164.* 18.04.04, 10:08
Czy od Torunia
-przez Bydgoszcz
-przez Świecie i Chojnice
-a może jakoś inaczej

Serdeczne dzięki za pomoc
Obserwuj wątek
    • Gość: Michal Re: WARSZAWA-KOSZALIN , KTÓRA TRASA IP: *.fornfyndet.se 18.04.04, 10:36
      Tak sie jezdzilo w latach 60-tych i 70-tych i pewnie dzisiaj najkrotsza trasa.
      dawniej gliny mialy patrole radarowe przed Chojnicami i przed Tucholoa a jak
      dzisiaj?
      Wiesz praktycznie to najkrotsza trasa cos chyba 470km.Kiedys w roku 1966 te
      trasa pokonalem AVO Simson 250 14KM przez 6 godzin.Byla to jazda z
      wrazeniami.Co 5km srednio miejscowosc.Jechalem w dzien wyjechalem z Koszalina
      godzina 6 rano i w Warszawie na Ochocie bylem juz 0 12 w poludnie.Ani jedenj
      awrji,gumy lub cos podobnego.Pzdr.Michal
    • niki27 Mam kontrowersyjna propozycję 18.04.04, 14:53
      Oto ona: jeżeli koszty przejazdu nie są dla Ciebie najważniejsze, to przestań
      patrzeć na mapę i pojedź...główną trasą. 7 do Trójmiasta, potem obwodnica, a
      następnie - 6 aż do Koszalina. Owszem, trasa jest sporo służsza, ale:
      1) szybsza (sprawdzilem jedac do Słupska, czyli zupelnie blisko Koszalina)
      2) wygodniejsza (wiekzosc trasy to drogi z twardym poboczem, nie ma tylu dziur
      i kolein)
      3) mniej miejscowosci
      4) wiecej miejsc zeby zjechac i cos zjesc w przyzwoitych warunkach
      5) mniej policji, ktora przywykla juz dopredkosci rozwijanych na 7, tj. nie
      robi problemow za 110 tam gdzie jest 90, konczy sie zazwyczaj na pouczeniu

To co sie dzieje na trasie w okolicach np. Sierpca, przed i za Bydgoszcza, oraz
      w samej Bydgoszczy, to istny Sajgon!
      Szerokiej drogi
      • Gość: Olaf Re: Mam kontrowersyjna propozycję IP: 62.233.164.* 19.04.04, 17:39
        śmigam na gazie więc koszty nie robią mi większej różnicy. Jazda przez
        Bydgoszcz to sajgon rzeczywiście.
        • niki27 No to spróbuj 19.04.04, 18:25
          Biorąc poprawkę na turnusy wakacyjne i inne "długie weekendy" (słuszna uwaga
          jednego z forumowiczów), spróbuj dłuższej trasy. Dopóki nie poszerzą całej
          drogi nr 10, moje koła tam nie postaną...
    • Gość: Krzyś Re: WARSZAWA-KOSZALIN , KTÓRA TRASA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.04, 18:18
      Możesz jeszcze pojechać na Włocławek i potem "jedynką" do Torunia, z Torunia
      kierunek na Szczecin a od Bydgoszczy to już wiesz.
      Podstawowe zalety to:
      1.Omijasz centrum Torunia
      2Omijasz centrum Bydgoszczy
      I szerokiej drogi
    • mejson.e5 Rypin-Golub-Dobrzyn-Tuchola 18.04.04, 23:05
      Toruń i Bydgoszcz do tranzytu to faktycznie Sajgon.
      Kiedyś musiałem w ciągu weekendu pokonać tą trasę trzykrotnie (!?) i szlag mnie
      trafiał właśnie w okolicach Torunia. Mimo omijania miasta przez Łysomice, tłok i
      wyścig okrutny. Światełka migały mi jak oczojeby, przepraszam - fonobłyski z
      remizowych dyskotek. Samochody się tasowały jak motocykliści na torze.
      Jadąc z W-wy w Sierpcu skręciłem na Rypin, potem Golub - Dobrzyń, potem już
      gładko Świecie, Tuchola, Chojnice.
      Komfort jazdy na długich światłach i piątym biegu, a mimo gorszej drogi średnia
      wyszła mi podobna.
      Natomiast stresów miałem duzo mniej.
      Nie wiem tylko jakie dziury się mogły pojawić po ostatniej zimie?

Wersja przez Gdańsk też jest niezła ale pod warunkiem, że nie dotyczy okresu
      letniego, szczególnie zmian turnusów wczasowych. Co prawda teraz nie ma
      sztywnych turnusów jak za PRL-u ale są weekendy bardziej tłoczne od innych.

Pozdrawiam,

Mejson
    • isns1985 Autostradą 23.04.14, 12:33
      Ja jadę autostradą A2 w kierunku Łodzi, potem odbijam na A2, którą jadę aż do Świecia, z małą przerwą na Włocławek, gdzie brakuje 19km na odcinku Włocławek-Kowak, który mają otworzyć na początku maja. Potem w Świeciu na Chojnice, dalej na Człuchów , Biały Bór i dalej DK11 do Koszalina. Łącznie póki co 530 km, czyli trochę dalej niż najkrótsza trasa, ale na pewno lepszy czas. Ostatnio w nocy przejechałem w 5:40 z 20minutowym postojem. Kiedy otworzą ten brakujący odcinek będzie jakieś 25 minut szybciej.

Jedyne koszta to póki co 12,30 zl w Świeciu
    • jeepwdyzlu przez Poznań 23.04.14, 12:56
      autostradą do Poznania
      a potem na północ przez Piłę i Szczecinek

do Poznania błysk, a potem droga niezakorkowana a od Piły malownicza...
      Pozdrawiam
      jeep

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka