Dodaj do ulubionych

Pierwsze dwa "kills" :-)

07.02.11, 21:54
numero uno

moj traktor vs Audi A8 4.2 FSI

- nawierzchnia lekko mokra
- start skrzyzowanie swietokrzyskiej oraz marszalkowskiej (czas okolo 2 w nocy wiec raczej nie zabijemy nikogo jak banda wstretnych dresow)
- ustawienia w Audi - nie wiem
- ustawienia u mnie: traction control "ON", skrzynia tryb "power" oraz "S", zawieszenie "sport", skrzynia na "S" ale zmiana automatyczna bez mojej ingenerencji
- koniec wyscigu na swiatlach ronda marszalkowska-jerozolimskie
- wygrana lexusa o jakies 50 metrow minimum (wyrazy uznania kierowcy Audi :-) - pozdrawiam)

moj traktor vs Subaru Impreza WRX STI (konfiguracja niezanana)

- start ostrobramska swiatla przy " Fusie"
- koniec skrzyzowanie z zamieniecka/fieldorfa
- ustawienia oraz moc Subaru nieznane (tylko znaczek STI)
- ustwienia moje (jak z z Audi)
- czas 2-3 w nocy (nikogo wiec pas wolny znowu cizko kogos zabc i byc wyzwanym od zabojcow drogowych
- wygrana Lexus ale o wlos (w zasadzie moze pol dlugosci auta) wiec moze remis?

Oba "kille" prawdziwe - przed "killem" kilka zdan miedzy nami ze ruszamy na trzeci klakson wiec kazdy wiedzial ze to wyscig

Oczywiscie na lodzie, w sniegi, na zakretach subaru by mnie zostawilo moze w tyler ale w sumie nizla radocha ze Lex idzie szybciej za wprost niz STi i A8 nowe 4.2 FSI :-)

Usmiech z miski mi nie schodzil przez parenascie minut.

To tyle od zabojcy drogowego.
Obserwuj wątek
    • swan_ganz Re: Pierwsze dwa "kills" :-) 07.02.11, 23:49
      nie chwal się tak bo pogoniłes jakąs zabytkową sztruclę (D2) a nie prawdziwe A8 z 4,2 FSI....
      W miarę nowej audicy z tym silnikiem nie dałbyś rady bo one mają ponad 350 kucyków więc jeśli kierowca nie jest peesdą to mógłbys tylko za nim smród wąchać...
      • szymizalogowany Re: Pierwsze dwa "kills" :-) 07.02.11, 23:59
        > nie chwal się tak bo pogoniłes jakąs zabytkową sztruclę (D2) a nie prawdziwe A8
        > z 4,2 FSI....
        > W miarę nowej audicy z tym silnikiem nie dałbyś rady bo one mają ponad 350 kucy
        > ków więc jeśli kierowca nie jest peesdą to mógłbys tylko za nim smród wąchać..

yo byla ta nowa z ledami z tyli i troche inna , nowym przodem - na tyle jeszcze sie znam, moze kierownik byl lebiega a moze sie spoznil o pol ekundy na starcie

w kazdym razie on dostal baty a ja dostalem od nich przez szybe reka znaczek "OK" (kciuk w gore) i tyle (A8 jes cizse bo to pdowiednika LS a nie GS)

bardziej mnie interesuje STI - zastanawiam sie zey taki zakupic i zrobic dobrze (tuning) - wiadomo w srodku to corolla ala lata 90 ale prawie podonila lexusa gs430 prawie nowego (przebieg 20ys mil) - jakby to nie byla ostrobramsa prosta jak srzala czy nawirzechnia by byla nie zbyt such to by mnie pogonil

zainwestowac 3-=4-tys + 20 w tuning i malo kto wyskoczy, tylkko to wnetrze...
        • jackk3 Re: Pierwsze dwa "kills" :-) 08.02.11, 00:18
          Te STI to jakas lebiega stara musiala byc. Nowsze to 5 sekund do 100-tki. Musial bieg 'zgubic' bo to rozniaca klasy. Szkoda ze nie mieszkamy obok bo bys sprobowal z moim spec.b (w lecie oczywiscie a nie w zimie). No ale troche przeginasz ze dalej na letnich jezdzisz.
          • szymizalogowany Re: Pierwsze dwa "kills" :-) 08.02.11, 00:43
            bo mam jeszcze 90 konnego passata TDI na zimowych hehe

a do lxa juz sa zamowione nowki letnie michelin, i tak nim ni ze zamierzam po sniegi jezdzic bo sie nie nadaje

impreza byla ta poprzednia nie subarulanos tylko ta z duzymi oczami ale wystarczylo ze kierownik bieg zgubil i juz po ptokach jak ja mam automata

poza tym ja mam 5.9.s wiec wystarczy chwila ze on pozniej ruszy czy cus a uz przy predkosciach (dotakich nie doszlismy pod 200 kmh to nie ma sznasz 2 litry kontra 4.3 litra)

jak mialem czolg Cl to bylo to samo najpierw ywywali do przpdu ale jak moj zlapal traakcje to bylo po zabawie - ti jest gorzej bo 200KM mniej ale to samo do 90 sie blyska trakcja ale jak juz zacznie jechac to silnik v8 2,5 razy wiekszy od 160-200 idzie daej rowno do odciecia a te male popierdolki 2.0 to zanim tirbina zlapie a nawet jak zlapie to przy wieszych predosciach nie maja szans

teraz czekam zeby sie scignac z czyms mocnym jamis AMG, M czy czyms podobnym - tnz- scigalem sie z z IS-F carnym na Wy numerach ale ciezko to nazwac wyscigiem po prostu sobie pojechale hehe, no ale on ma launch control i jest zrobiony pod wyscigi a moj to taki szybki cruiser bez specjalych fajerwewerkow procz trybu sionika "sport" i skrzyni "S"
        • mameja21 Re: Pierwsze dwa "kills" :-) 08.02.11, 08:49
          szymizalogowany napisał:
          > bardziej mnie interesuje STI - zastanawiam sie zey taki zakupic i zrobic dobrze tuning

Hehe, widzę, że szybko zmieniłeś zdanie na temat tuningu - jeszcze niedawno miałeś
          "nieco" inne.
          I nie ośmieszaj się, że zostawiłeś nowe Audi A8 4,2 FSI o 50 mb - gdyby to było nowe
          Audi A8 zostałbyś zmasakrowany. To musiał być jakiś stary rzęch i do tego pewnie
          niesprawny hehe.
          Poza tym dziwię się, że kierowca normalnej marki (Audi) staje do wyścigu z jakimiś
          Lexusami czy innymi Lanosami czy Subarolanosami.
          • szymizalogowany Może to było Quattro i go spowolniło? 08.02.11, 12:39

Ja w odróżnieniu od Ciebie lubię BMW, MB, Audi ale też Lexusa, Jaguara, Astona Martina i nie mam uprzedzeń do japanów.

A odróżnić stare A8 od nowego (nie tego najnowszego co wyszło pół roku temu tylko o oczko starszego umiem).
        • jestklawo Re: Pierwsze dwa "kills" :-) 08.02.11, 12:33
          szymizalogowany napisał:

> dostalem od nich przez szybe reka znaczek "
          > OK" (kciuk w gore)

szymi, ten z audi, to nie był kciuk :))) a w subaru kciuk był poziomo (Luzer:). Ciemno było, adrenalina w żyłach i wszystko pokręciłeś

• pulaviak Re: Pierwsze dwa "kills" :-) 08.02.11, 13:19
            Ok, kolega "szymizalogowany" chciał się nieskromnie podzielić swoimi doświadczeniami. I od razu zaczął być sprowadzany na ziemię; nie wchodząc w szczegóły techniczne odniosłem wrażenie odrobiny ironii i zazdrości zarazem.
            • kibic.zalogowany Re: Pierwsze dwa "kills" :-) 09.02.11, 02:18
              ciekawe czy już wytarł siedzenie, bo pewnie z radości trochę popuścił ze swojej piczki...

ale dawno już mu nikt na forum publicznie nie zrobił loda, zachwalając jego wujkowego chlejusa, a więc musiał założyć nowy wątek, w któym każdy zlewa tego tandetnego lansera!!!
    • mariner4 Jesteś debil 08.02.11, 16:22
      Ulica to nie tor wyścigowy.
      Pół biedy jak wjedziesz na drzewo, to nawet dobrze dla innych, ale możesz zabić niewinnych ludzi.
      M.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka