Dodaj do ulubionych

Unikajcie stacji Neste

IP: 213.134.135.* 26.02.02, 08:22
Odradzam wszystkim tankowania na Neste. Nie wiem skąd oni ciągną to paliwo ale
przez zatankowanie taniej 95 miałem przez ostatnie 3 ni niemałe kłopoty łącznie
z wizytą w serwisie. Kiedy w zbiorniku zostało okolo 10 litrów paliwa zaczął
gasnąć albo wchodził na 5 tys obrotów i nie reagowała na nic. W serwisie po
sprawdzeniu komputera powiedziano mi że może to być wada paliwa np. zawartość
wody. Z poleceniem zatankowania innego paliwa wyjechałem z serwisu i już po
przejechaniu pierszych 5 km auto zgasło na środku skrzyżowania i tak kilka razy
na przemian z wyciem silnika( skutkowało jedynie odcięcie zapłonu ) Jestem
przekonany że było to chrzczone paliwo bo po zatankowaniu na aralu i
przejechaniu kilku kilkometrów samochód powrócił do normy. Mam jeszcze pytanie,
czy możliwe że przy wyłączaniu silnika pracującego na wysokich obrotach i
jeździe na paliwie z wodą mgło dojść do uszkodzenia katalizatora ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Rycho Re:Nieunikajcie stacji Neste IP: *.astercity.net / 10.133.128.* 26.02.02, 08:39
      Z tego co opisałeś to jest prawie pewne że to nie woda.Raczej coś się działo z
      samochodem.Chszczone paliwo możesz zatankować wszędzie jeżeli trafisz na
      nieuczciwego sprzedawcę,ale musisz mieć dużego pecha.Ja przejechałem różnymi
      samochodami ok.600tys.km i jeszcze nic podobnego mi się nie zdarzyło.Nawiasem
      mówiąc ostatnio bardzo często tankuję na Neste i uważam,że benzyna normalna
      czyli b.dobra.O różnicach między poszczególnymi stacjami to szkoda gadać bo
      przeważnie wszędzie jest taka sama.

• Gość: jerry Re:Nieunikajcie stacji Neste IP: 213.134.135.* 26.02.02, 08:51
        Ja też do tej pory nie miałem wogóle kłopotów z samochodem i tankowałem na BP
        ale coś mnie podkusiło i wydaje mi się że to właśnie była przyczyna, zwłaszcza
        że po zmieszaniu tego co było w zbiorniku z 98 na Aralu auto pracuje jak nowe
        PZDR
        • Gość: Rycho Re:Nieunikajcie stacji Neste IP: *.astercity.net / 10.133.128.* 26.02.02, 09:19
          Pecha można mieć,ale nie ciągle.Miej nadzieję,że to się więcej nie powtórzy.
          • Gość: jerry Re:Nieunikajcie stacji Neste IP: 213.134.135.* 26.02.02, 09:26
            Nadzieję to ja mam ale nauczony doświadczeniami Neste bede omijał z daleka
            Pozdrawiam
    • Gość: PTee Re: Unikajcie stacji Neste IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 26.02.02, 15:51
      Na Neste tankuję praktycznie tylko i wyłącznie, od początku istnienia stacji
      tej sieci w Warszawie.
      Nigdy nie miałem żadnych problemów...
      Ach, gdzie ta Neste Futura 98 z Finlandii. To było paliwko! A nie jakies
      badziewiaste VPowery z polskiej zupy, uszlachetniane na miejscu ze stosownym
      kitem dla publiki...

• Gość: Wacek Re: Unikajcie stacji Neste IP: 195.205.132.* 26.02.02, 16:23
        Też tankuje na Neste i nie mam żadnych problemów.

W ostatnich dniach były wahania temperatury (naprzemian dodatnia i ujemna). W
        takich warunkach woda może się przedostawać do benzyny z atmosfery. Normalne
        zjawisko fizyczne. Należy raczej sprawdzić szczelność układów.

Jeśli masz auto z gaźnikiem, to oczyść gaźnik. Miałem tak kiedyś w Cinquecento.

Wacek
    • Gość: martnka Re: Unikajcie stacji Neste IP: 192.168.1.* 27.02.02, 01:35
      faktycznie po bemzynie z neste , troche się krztusi mi samochodzik na 2 biegu.
      A tak nawiasem mówiąc, już 4 razy połknęło mi tam pieniądze - dzwonię do nich i
      dzwonię i nic.FUCK YOU NESTEEEEE
    • likus Nie unikajcie ale uważajcie na płatności 27.02.02, 08:18
      Nie mogę się zgodzić z twoją opinią o tych stacjach, od pewnegoczasu tankuje na
      na Neste i żadnych kłopotów z jakością benzyny nie miałem.
      Problem pijawił się natomiast z płatnością, kiedy zamiast zadeklarowanych 100
      zł (płaciłem kartą) do baku wlało się tylko paliwa za 15 zł i kaplica. Na
      szczęście wszystko dobrze się skończyło, uwzględniono reklamację i do tego
      stopnia że 15 zł dostałem gartis. Tłumaczono, że paliwo które wlało się baku
      było reszą która nie zmieściał się do poprzedniego samochodu, a moje 100 zł nie
      zostało zaakceptowane.
      • Gość: wuj Re: Nie unikajcie ale .... IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 28.02.02, 11:08
        jak startowała nowa stacja Neste w połowie 2001 roku, to benzyna 95 byla tańsza
        od pozostałych na innych stacjach o jakieś 25 gr na litrze, warto było
        ryzykować biorąc pod uwagę obiegowe opinie o tej benzynie. Obecnie - zeszły
        tydzień - średnia róznica to już tylko 10 gr - i przestało to być
        atrakcyjne.Pzdr
        • Gość: PsuBrat Re: Nie unikajcie ale .... IP: *.astercity.net / 10.129.136.* 28.02.02, 12:46
          Witam,
          Tankuję na Neste regularnie od ok. 2 lat. W tym czasie nie miałem najmniejszych
          problemów z jakością paliwa.
          Neste to dla mnie same zalety: pełna samoobsługa, jedna zbiorcza faktura za
          cały miesiąc, 24h/24h, no i te ceny - najniższe nie tylko w Wa-wie.
          Ostanio jeździłem do Krakowa i Rzeszowa i NIGDZIE po drodze nie widziałem
          stacji z niższą ceną paliwka.
          Co do super niskich cen mam na mysli stacje Neste w poludniowej Warszawie (na
          ul. Pulawskiej i tuz kolo Leclerca na Ursynowie). Np. parę dni temu - diesel
          2.30 zł, a PB95 bodajże 2.80zł (mogę sie mylic, bo tankuję ON)
          Stacje Neste przy trasie Torunskiej czy przy Łopuszanskiej są juz trochę
          droższe.
          pozdr.
          • Gość: obi. Re: Nie unikajcie ale .... IP: *.astercity.net / 10.134.129.* 28.02.02, 14:25
            Gość portalu: PsuBrat napisał(a):

> ceny - najniższe nie tylko w Wa-wie.

Zależy, o jakie paliwo chodzi. Sam tankuję benzynę 98. Na żadnej Neste nie jest
            taka tania, jak na stacji JET vis a vis Dworca Zachodniego - 2,97 PLN (cena z
            wczoraj).

Pozdr
    • Gość: mar Re: Unikajcie stacji Neste IP: *.citicorp.com 11.03.02, 17:04
      Która to była stacja?
      Nigdy nie miałem problemów z benzyną z Neste!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka