bezy2008 Re: Honda Civic najlepszym kompaktem 25.03.11, 10:45 widać, że wybierali Ci, którzy Civikiem nie jeździli lub jeździli jedynie nim Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Honda Civic najlepszym kompaktem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.11, 10:50 Wygrana Civica dobrze świadczy o poziomie czytelników portalu. Hondzie taki wynik powinien dać najwięcej do myślenia, bo porównanie go z wynikami sprzedaży wskazuje, że coś tu nie gra. Link Zgłoś
Gość: wtcc Re: Honda Civic najlepszym kompaktem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.11, 12:12 To ja ci powiem co tu nie gra Ten poziom czytelnikow o ktorym piszesz to poziom golodupcow .Grupa fanatykow ktora albo nie posiada auta wcale z racji wieku ( pryszcze) lub tez posiada 15-20 letniego Civica z rynna na koncu Dochodza do tego brendzlarze roznego rodzaju rankingow awaryjnosci ktorym 1-2 % roznicy w awaryjnosci przyslania rozum Taki sam fanatyzm wystepuje w przypadku Alfa Rumuno . I to jest cala tajemnica wynikow glosowania internetowego Glosuja roznej masci pchlarze fanatycy a nie osoby ktore stanowia potencjalnego klienta Bo akurat Civic to jeden z gorszych kompaktow .Ani nie prowadzi sie jakos fantastycznie, za to glosno i twardo , ani nie jest dobrze wykonany (wnetrze z sredniej jakosci materialow ) ani tez silnikowo nic specjalnego na tle konkurencji Wiec pozostaje fanatyzm i maniakalne wrecz odwolywanie sier do awaryjnosci ktora i tak wcale Civica nie uwaza za wybitnie dobrego .Przynajmniej w/g ADAC TUV czy Dekra Civic to samochod mocno przecietny pod tym wzgledem Link Zgłoś
Gość: marudny Re: Honda Civic najlepszym kompaktem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.11, 10:59 @bezy2008: masz trochę racji, ale z innego powodu, niż Ci się wydaje. Kilka lat jeżdżenia Civiczkiem powoduje, że przy zmianie samochodu nie rozpatrujesz żadnych innych marek. Wiem, bo tak miałem. Później musiałem jeździć służbowymi samochodami innych producentów, ale powrót za kierownicę Hondy zawsze był przyjemnością. Link Zgłoś
Gość: eaxene Re: Honda Civic najlepszym kompaktem IP: *.147.24.49.nat.umts.dynamic.eranet.pl 25.03.11, 12:31 @wtcc, mam nowego civica (3 letni) i uważam, że to jeden z lepszych kompaktów. Zwłaszcza dzięki niezłemu prowadzeniu(są samochody, które mają lepsze, ale Civic zły pod tym względem nie jest) i właśnie fajnemu, wolnossącemu silnikowi, który jest dość przyjemny w użytkowaniu(chociaż trzeba przyznać, że przydałby się jeszcze jakiś z mocą ok. 160-170 koni). Aha, wiem- będzie argument o tym, że silnik nie ma mocy na niskich obrotach- to ja odpowiadam: A od czego jest skrzynia biegów? Chcesz wyprzedzić to wrzucasz odpowiedni bieg i możesz to robić bez problemów. Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Honda Civic najlepszym kompaktem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.11, 12:37 @wtcc: a może właśnie głośna, twarda wiertarka z charakterem za cenę zwykłego kompakta jest czymś, czego wielu z nas brakuje? Reszta nie nadaje się do polemiki, świadcząc nie o marności Civica, a Twojej. Link Zgłoś
Gość: wtcc Re: Honda Civic najlepszym kompaktem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.11, 12:55 Wiec skoro brakuje to czemu nie jest hitem sprzedazy ? Wasnie dlatego ze te " priorytety" czyli silnik ma wyc, zawieszenie ma byc twarde - sa wazne dla malolatow golodupcow a nie osob powaznie zaiteresowanych samochodem z salonu Stad taka a nie inna pozycja Hondy w statystykach sprzedazy . Za to wystarczy spojrzec jak wygladaja 15-20 letnie Civici i kto je uzytkuje .To jest grupa docelowa do ktorej trafia Honda i ta grupa fanatykow glosuje Link Zgłoś
Gość: asd Re: Honda Civic najlepszym kompaktem IP: *.toya.net.pl 25.03.11, 12:57 @eaxene ale nie kazdemu musi odpowiadac taka charakterystyka silnika czy halas tym spowodowany. niektorzy, w tym ja, wole charakterystyke np silnika TSI z VAGa, ktory ciagnie od samego dolu przez caly zakres obrotow. a sam civic zly nie jest, ale najlepszy tez nie. nie przypadkowo golf jest najlepiej sprzedajacym sie samochodem - jak przychodzi do wydawanie wlasnych pieniedzy, to ludzie kupuja najlepszy, albo oferujacy najwiecej za dana kase, samochod. Link Zgłoś
Gość: eaxene Re: Honda Civic najlepszym kompaktem IP: *.147.24.49.nat.umts.dynamic.eranet.pl 25.03.11, 13:23 @asd: oczywiście, że nie każdemu musi sie ten silnik podobać ;) A propo takiego TSI i innych z doładowaniem- zapewne wynika to u mnie już z przyzwyczajenia, ale troszkę niewygodnie mi się jedzie samochodem gdy mam jakies tam mizerne obroty, a ten mi już rwie do przodu, no poprostu się przyzwyczaiłem, że jadąc 50km/h na 4 biegu moge sobie wcisnąć gaz i leniwie przyśpieszyć ;) Poza tym silnik wolnossący odpowiada głównie dlatego, że nie muszę się martwić o turbinę, a większość czasu spędzam w mieście więc nie byłoby mi to zbyt wygodne. @wtcc: jak ktoś nie lubi, żeby silnik "wył" no to nie lubi, nic mi do tego, ale chce tylko zauważyć, że ten silnik nie "wyje" cały czas ;) A zawieszenie, no twarde, ale jest teraz taka ogólna "moda" na twardsze zawieszenia w innych markach również. Btw. wtcc to jest jeden z tych, którzy myslą, że "moja racja jest mojsza" - czy jak to tam szło i próbuje wszystkim udowodnić, że tak naprawdę żademu użytkownikowi Civica nie pasuje ten samochód, a głosuja na niego tylko Ci których na niego nie stać. A i btw. 2. zeby nie było, że jestem fanatykiem hondy, ostatnio chciałem zmienić samochód i poważnie sie zastanawiałem nad Golfem GTi, bądź Meganką RS, ale z powodu prawdopodobnej przeprowadzki i nowej pracy niestety musiałem sobie przełożyć niniejsze plany na bliżej nieokreśloną przyszłość... Link Zgłoś
Gość: m Re: Honda Civic najlepszym kompaktem IP: *.play-internet.pl 25.03.11, 14:13 Pytanie do właścicieli nowej Hondy Civic: jak długo musicie czekać na cześci zamienne z Japonii po trzesieniu ziemii ??? 1. trzy tygodnie 2. miesiąc 3 .dwa miesiące Hahahahahahhahahaaaaaa ;-) Link Zgłoś
Gość: m Re: Honda Civic najlepszym kompaktem IP: *.play-internet.pl 25.03.11, 14:15 Ps. ja do swojego Polo cześci kupuje na miejscu w sklepie...a nawet jeśli nie ma to sprowadzą na jutro ;-) Link Zgłoś
Gość: @m Re: Honda Civic najlepszym kompaktem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.11, 14:18 Czy rzeczywiście musisz niezależnie od okazji udowadniać tezę "jeżdżę VW = jestem ignorantem i palantem"? Link Zgłoś
Gość: das Re: Honda Civic najlepszym kompaktem IP: *.galt.com.pl 25.03.11, 14:24 @asd: w w-wce nie ma wielu golfów. także nie wiem czy w polsce mają dużą sprzedaż. a właśnie civic oferuje bardzo dużo za mniejsze pieniądze. przez bajery, mocny oszczędny silnik, po największy bagażnik w klasie i b.fajny design i bezawaryjność i dobrą gwarancję. a zawieszenie ma twarde i możesz go nie lubić. teraz jeżdze a6 2.8 i jest to derezyna w stosunku do civika. radość z jazdy w civiku była super, a teraz jest nuda. niech żyje VTEC! @m: to jednak Ci się sypie to srolo? ja do swojej hondy przez 2,5 r żadnej części kupować nie musiałem hehehe także nie mierz civika miarą swojego badziewia Link Zgłoś
Gość: wtcc Re: Honda Civic najlepszym kompaktem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.11, 15:01 Warszawka to nie pepek ani Polski ani Europy .To raczej zascianek Ale fakt tam kroluje mentalnosc o przewadze japosnkich marek A tu masz statystyke sprzedazy w/g modeli za 2010 Widzsz tam gdzies jakas Hądę? www.samar.pl/index.html?__la=pl&__ac=sec,66&fil=221547&key=5bddd21c16240 W Europie obok Toyoty Fiata wlasnie Honda miala najwiekszy spadek sprzedazy . Juz teraz moze z zazdrpscia patrzec na sprzedaz Dacii bo do Skody juz nawet nie ma co ja rownac. Skoro jest taka dobra to czemu jest tak zle ? Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Honda Civic najlepszym kompaktem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.11, 14:28 Ja części do Hondy kupuję z reguły na stacji benzynowej Paliwo, płyn do spryskiwacza i żarówki mają zawsze na miejscu. Link Zgłoś
Gość: Malcolm Feth Re: Honda Civic najlepszym kompaktem IP: *.zone3.bethere.co.uk 25.03.11, 15:57 ja glosowalem na civicczka, bo niedawno sobie kupilem fajniutka typeSke, po przejechaniu sie klikonastomma przeroznymi furami, nic nie bylo w stanie z nim konkurowac - czytac - civic ma namniej wad :) Link Zgłoś
Gość: m Re: Honda Civic najlepszym kompaktem IP: *.play-internet.pl 25.03.11, 16:32 das Nie sypie mi sie Polo...co z tego że nie musiałeś do Hondy kupować przez 2 lata żadnej cześci skoro zapłaciłeś za nią 80 tys.zł a ja tylko 12 tys.zł? przepłaciłeś haha....i do tego cześci masz 3 razy droższe niż do mojego Polo...i musisz na cześci czekać misiąc aż przypłyną statkiem z Japonii...a ja po prostu wchodze do sklepu i kupuje do mojego Polo co chce ;-) jacek poczekaj aż ci sie zepsuje coś poważniejszego...zabulisz 3 razy wiecej i poczekasz miesiąc na statek z Japonii Haha Link Zgłoś
Gość: das Re: Honda Civic najlepszym kompaktem IP: *.galt.com.pl 25.03.11, 16:59 @m: spoko spoko... koleżanka ma civica który ma z 8 lat, części kupuje takie jak jacek powyżej: Paliwo, płyn do spryskiwacza i żarówki.... Link Zgłoś
Gość: 45ror Re: Honda Civic najlepszym kompaktem IP: *.adsl.inetia.pl 25.03.11, 18:59 NAJLEPSZYM, NAJMNIEJ AWARYJNYM AUTEM KOMPAKTOWYM JEST KIA CEED. W TYM EGZEMPLARZE KILKULETNIE. Link Zgłoś
Gość: Iwan Groźny Re: Honda Civic najlepszym kompaktem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.11, 19:22 m, arbuzie skończony, a skąd wiesz ile ktoś zapłacił za auto? Jesteś frajer skończony, bo ja za mojego civika zapłaciłem 10 tys. I mam 4 cylindry a ty masz 3. U mnie wychodzi 2,5 za cylinder a ty przepłaciłeś o 1,5 koła na każdym, jelonku. Link Zgłoś
remo29 Re: Honda Civic najlepszym kompaktem 25.03.11, 20:07 Widzę, że kolega od polo ma prawdziwy skarb. Nawet rak prostaty mu nie grozi - przecież ma polo. -- parada karzełków Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Honda Civic najlepszym kompaktem IP: *.spitfireuk.net 25.03.11, 20:08 Tatko powiedzial, ze jak dorosne to mi kupi Skode, bo to prestisz i szacun. Link Zgłoś
bbastek13 Re: Honda Civic najlepszym kompaktem 25.03.11, 20:18 w moim 14 letnim civicu (mam go od nowości) 2 lata temu wymieniłem orygnialny akumulator (yuasa). Czy to oznacza ze zaczyna się sypac i mam go juz sprzedawac ? Link Zgłoś
Gość: politics_killer Re: Honda Civic najlepszym kompaktem IP: *.dream.net.pl 25.03.11, 20:22 merc b klasa??? to jakiś kiepski żart - te auto powinno być masowo zezłomowane i to już!!!! Link Zgłoś
Gość: RPWL Re: Honda Civic najlepszym kompaktem IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.03.11, 22:51 Fanatycy Hondy gora! Wygral bardzo przecietny samochod o dziwacznym wygladzie. Technicznie Civic to lipa z belka skretna, malym bakiem i marnymi plastikami. Silniki owszem dobre, ale konkurencja ma czesto niegorsze. Link Zgłoś
Gość: drgin Re: Honda Civic najlepszym kompaktem IP: *.pruszkow.mm.pl 25.03.11, 23:41 @m mój pierwszy civic był '96, teraz jest 3, '08. Najpoważniejsza naprawa to akumulator. jakie częsci kupowałeś do swojego polo? ile płacisz za regluacje gazu? pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Honda Civic najlepszym kompaktem IP: *.play-internet.pl 26.03.11, 00:32 nie wygral golf? to skandal!! a ja do mojego założyłem neony przy podwoziu i wyglada o niebo lepiej niż ten wsiowy civik Link Zgłoś