Dodaj do ulubionych

gps w samochodzie służbowym

06.05.11, 20:36
Witam
Niedawno podpisałam umowę o korzystanie z samochodu służbowego w której jest informacja że mogę (ale nie jest napisane że mam) mieć zainstalowany gps. Czy jest jakaś możliwość sprawdzenia czy faktycznie takie urządzenie jest zamontowane w aucie?
Obserwuj wątek
    • wicehrabia.julian Re: gps w samochodzie służbowym 06.05.11, 21:28
      robin2510 napisała:

> Witam
      > Niedawno podpisałam umowę o korzystanie z samochodu służbowego w której jest in
      > formacja że mogę (ale nie jest napisane że mam) mieć zainstalowany gps. Czy je
      > st jakaś możliwość sprawdzenia czy faktycznie takie urządzenie jest zamontowane
      > w aucie?

już zachciało się lewizny? oj ludzie ludzie...
      • robin2510 Re: gps w samochodzie służbowym 06.05.11, 21:50
        Nigdzie nie napisałam ze chcę się migać od pracy. Interesuje mnie tylko czy jest możliwość sprawdzenia czy auto ma takie urządzenie wbudowane. Aspekt pracy w ogóle nie jest i nie ma być poruszany, na temat proszę.
    • rraaddeekk Re: gps w samochodzie służbowym 06.05.11, 22:05
      Gdy będziesz miał GPS to otrzymasz hasło, które musisz podać w przypadku, gdy skontaktuje się z tobą ochrona, gdy stracą sygnał (przypadki parkingów podziemnych).
      Trochę to upierdliwe, bo zawsze do mnie dzwonią, gdy parkuję na poziomie -1 i zadają standardowe pytanie:
      "straciliśmy sygnał samochodu o numerze rej.... , blokować zapłon? proszę podać hasło"
      • swan_ganz Re: gps w samochodzie służbowym 07.05.11, 10:21
        ale on może mieć podstawowy moduł śledzący a nie wersję służąca zabezpieczeniu auta i w takim przypadku on nie dostanie żadnych haseł tylko jego szef comiesięczny raport z jego "ruchów".... I tego się założyciel chce dowiedzieć; "czy szef będzie wiedział gdzie byłem?"

Pewnie można to jakoś sprawdzić bo w końcu taki modłu musi coś emitować ale może zamiast odmontowywac to urządzenie na jakiś czas to może lepiej kup sobie zagłuszacz sygnału i jak szef będzie się czepiał, ze czasem mu znikasz to mów że byłeś u jakies dziwki a u niej jest garaż podziemny... Dlaczego nie na zakupach? Bo każde zakupy normalny facet kończy najdalej po dwóch godzinach i po wyjechaniu z garażu syganł wróci a u dziwki to i pięć godzin możesz spędzić bo taki akurat masz potencjał...:-)
      • do.ki Re: gps w samochodzie służbowym 08.10.13, 22:03
        > "straciliśmy sygnał samochodu o numerze rej.... , blokować zapłon? proszę podać
        > hasło"

To w Polsce jeszcze wolno tak? Pięęękny kraj... U nas zabronili tego jak zablokowali zapłon złodziejom, którzy wskutek tego rozpaprali niewinnych ludzi.
    • lateksowyludzik Re: gps w samochodzie służbowym 07.05.11, 16:12
      Jakie są postanowiena takiej umowy?
      GPS tylko odbiera sygnał, ale musi widzieć niebo, więc albo jest zewnętrzna antena albo jest gdzieś upchnięty pod deską rozdzielczą. Poszukaj oznak garażowej roboty w środku.
      • robin2510 Re: gps w samochodzie służbowym 07.05.11, 17:49
        Serdeczne dzięki za odpowiedzi na temat. Umowa mówi, że zezwalam na zamontowanie bez mojej wiedzy na gps. Z tego co zostało przekazane nie ma go w aucie. Generalnie zastanawiałam się czy jest jakaś "maszyna", "urządzenie" ;-) , które gps lokalizuje. Założenie czysto teoretyczne. W każdym razie jeszcze raz dzięki.
        • rraaddeekk Re: gps w samochodzie służbowym 07.05.11, 18:15
          Zwykle moduł gps jest montowany w okolicy lewarka zmiany biegów.
          Podnieś skórzany mieszek okrywający lewarek i zobaczysz.
    • nazimno A ktory proszek do prania jest lepszy od 08.10.13, 22:07
      zwyklego proszku?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka