akodo78 11.06.11, 23:33 www.wykop.pl/ramka/776369/czy-to-w-ogole-jest-legalne-smierc-na-kolach/ nie mam słów Link Zgłoś Obserwuj wątek
approved Re: igiełki 12.06.11, 22:43 Dobrzy fachowcy. Pozostaje tylko kwestia ceny i opłacalności takich zabiegów? Przykładowo ten srebrny czy czerwony Citroen C3. Te samochody mieli chyba za darmo, a samochody na części były z wędki bo biorąc ceny usług blacharsko lakierniczych oraz ceny części do C3 wzięte z Allegro to taka zabawa byłaby zupełnie nieopłacalna. Link Zgłoś
szela81 Re: igiełki 13.06.11, 15:46 niestety często tak jest zamiast sprzedawać na części nasi rodzimy kradzieje pokombinowali, że lepiej kupić dwa rozbite i porobić na częściach "darmowych" nie ma problemu z puszczeniem w obieg itd... bo jakby kupować części to serio ciężko Link Zgłoś
wielki_czarownik Dwie sprawy 12.06.11, 23:14 1. Nie ma igiełek w okazyjnej cenie. 2. Znany w mieście artysta blacharz mi powiedział, że każde auto się da tak naprawić, że będzie jak nowe. To tylko kwestia ceny. A czemu się tak nie naprawia? Bo taniej wychodzi kupić nowe :) Tego typu kompleksowe naprawy na wysokim poziomie, to się robi dla aut unikatowych i klasycznych, które kosztują tyle, co dobra willa ale nie dla jakiegoś C3 czy BMW 5. Link Zgłoś
k2i wielkie mi CO:) 12.06.11, 23:27 dla mnie nie pierwszyzna tylko kurcze czy taki kompletny wrak opłaca się robić....bo skoro tak to oczywiście jest to możlwie a igiełek nie ma;) Link Zgłoś
josner Re: igiełki 13.06.11, 07:51 Lepiej nie mieć świadomości co i za ile się kupiło :) A właściciel warszatu pewnie nazywa się Frankenstein... Link Zgłoś
kubek145 Re: igiełki 13.06.11, 16:44 dlatego tylko moj pierwszy samochod 11 lat temu (126p) kupilem w kraju, reszta z zagranicy, od 1szego wlasciciela, z pelna udokumentowana historia serwisowa w ASO, przebieg nie wiecej niz 100tys, w bdb stanie technicznym. proste. niema niespodzianek, nic sie nie psuje, wie sie czym sie jezdzi. a i z odsprzedaza niema problemu. a potem sie dziwia ze ludzie gina w wypadkach.. jak sie jezdzi samochodami zrobionymi ze szpachli i latanymi z kazdej strony to przy stluczce 30km/h to sie sklada jak z papieru, poduszki nie strzelaja, napinacze nie dzialaja..ehh Link Zgłoś
apodemus Re: igiełki 13.06.11, 20:50 kubek145 napisał: > z zagranicy, od 1szego wlasciciela, z pelna udokumentowana historia serwisowa w > ASO, przebieg nie wiecej niz 100tys, w bdb stanie technicznym. Mam niejasne wrażenie, że jakieś 90% ofert sprzedaży dotyczy takich właśnie pojazdów ;-) Link Zgłoś
kubek145 Re: igiełki 14.06.11, 14:50 jasne, tylko ze miedzy trescia ogloszenia a wizyta u sprzedawcy, weryfikacja wszystkich originalnych i kompletnych dokumentow dot kupna, rejestracji, przegladow (i faktur za takowe) i jazda testowa do warsztatu na ostateczne doglebne ogledziny jest roznica taka ze 90% tych ogloszen jest perfidnym klamstwem. wystarczy sie przylozyc i poszukac, odrobic prace domowa i gotowe. bierzesz vin, sprawdzasz rejest wlascicieli, ubezpieczycieli, lokalny urzad komunikacji, kontaktujesz sie z aso i masz wszystko czarno na bialym :) Link Zgłoś
zwykly_kierowca Re: igiełki 13.06.11, 22:00 Nie przeczę, że tak się robi, tylko dla porządku zauważę, że w historyjce obrazkowej o Citroenie C3 na jednym zdjęciu pojawia się (także srebrny) Ford Focus. Link Zgłoś