10.08.11, 15:19
Mam pytanie ile kosztuje wymiana paska rozdzielczego i pompy wodnej w Audi A4.
Audi A4 Avant 2005  2.0 TFSI 200PS
W serwisie powiedzieli mi 2000 zł pomimo, ze mam już kupione części do wymiany.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • michaelm3 Re: Wymiana 10.08.11, 20:08
      Jezdzisz specjalnie do Polski aby zaoszczedzic na serwisie?
      • jureek Re: Wymiana 21.08.11, 09:07
        michaelm3 napisał:

> Jezdzisz specjalnie do Polski aby zaoszczedzic na serwisie?

Ma się wstydzić z tego powodu, że chce zaoszczędzić i przy okazji dać zarobić polskim mechanikom, a nie droższym obcym? Czy komuś się tu przypadkiem w d...e nie poprzewracało?
        Widzę, że zasada "zastaw się, a postaw się" ciągle żywa, a oszczędność powodem do wstydu (oprócz oszczędności polegającej na miganiu się od mandatów - to jest akurat powód do chwały).
        Jura
        • michaelm3 Re: Wymiana 22.08.11, 02:18
          Wystarczylo jedno przesmiewcze zdanie rzucone na odczepnego a posterunkowy (a takim sie powoli stajesz, Panie Jurek) juz sie zagotowal i zaczal dorabiac ideologie.

Zalozycielka watku mieszka podobno w Szwajcarii.
          I stad moje pytanie, ktore tak Cie zagrzalo. Nie napisala, ze jedzie do Polski na urlop, w odwiedziny czy zeby wyrwac zeba i czy to w ogole jej auto czy moze kogos w PL ...a ja to wykorzystalem.
          Robienie ponad 2000 km w obie strony tylko po to aby zaoszczedzic w sumie jakies grosze na tak newralgicznej operacji jak wymiana rozrzadu to jakas kpina.

No i kto jak kto ale Ty chyba mimo wszystko to rozumiesz:
          ''Śmieszy mnie tylko, jak niektórzy tu na forum szpanują jak jakieś napuszone koguty, na co to ich nie stać, jakie to wspaniałe bryki mają, naśmiewają się z takich, których tylko na dacię czy skodę stać, a potem okazuje się, że jakaś głupia obudowa chłodnicy to tragedia życiowa'' - to Twoje slowa, hehe.

W tym przypadku mamy Audi A4, 130metrowe mieszkanie w Genewie a wymiana rozrzadu sieje panike pierwszego stopnia.

I nie wiem o co Ci chodzi z tymi mandatami bo rozpisujesz sie o nich w co drugim poscie. Mnie temat nie dotyczy, nie place bo nie dostaje.
          • vidy Przegiecie 23.08.11, 22:47
            Jezeli ciebie tak ciekawi przyjechalam na miesiac na wakacje, i nawet nie wyrwalam zeba, bo mam zdrowe. Ale zbadalam krew :-) Co do auta, przejechal wiele tysiecy kilometow i wymiana kosztowala kilkukrotnie taniej niz w CH, wiec warto bylo zrobic to tutaj i dac zarobic 700 zl polskiej firmie. Co do ceny nie panikowalam, tylko bylam ciekawa. A szperanie, kto ile ma m2 to lekkie przegiecie.
            • michaelm3 Re: Przegiecie 24.08.11, 00:58
              vidy napisała:

> Jezeli ciebie tak ciekawi przyjechalam na miesiac na wakacje

Rozczaruje Cie ale ta sprawa byla dopiero na drugim miejscu wsrod nurtujacych mnie kazdego dnia, zaraz po tym czy zdaze zrobic ku.pe przed wyjsciem do pracy czy tez nie.

> alam, tylko bylam ciekawa. A szperanie, kto ile ma m2 to lekkie przegiecie.

Przegiecie? Chyba raczysz sobie zartowac. Pomijajac oczywistosc tego, ze jestes w bledzie (to jest forum publiczne) wyjasniam, ze byla to tylko forma std. 30 sek. weryfikacji Twojego nicku.

Nie takie rzeczy sie na tym forum dzialy, nie takie rzeczy sie na tym forum dzieja i nie takie beda sie dzialy, ;)
    • bmwracer Re: Wymiana 11.08.11, 01:34
      serwisy zwykle nie akceptuja czesci z innego zrodla niz ich wlasne jako ze daja na czesci i robote gwarancje a takze musza na czyms zarobic..
      Czesci kupione na wlasna reke albo wymienia sie samemu albo idzie sie do pana Zdzisia na rogu i ten to robi na godziny a gwarancja jak daje to gwarancja "swiatel stopu" (trwa tak dlugo jak dlugo pan Zdzisio widzi swiatla stopu po wyjzedzie z warsztatu.)
      • carfan Re: Wymiana 12.08.11, 22:18
        to jeździsz do złego serwisu pana Zdzisia.
    • dr.buzz Re: Wymiana 11.08.11, 08:18
      jak sie to zrobi samemu to nic hehe
      • loyezoo Re: Wymiana 11.08.11, 14:59
        To ile te audi ma już km. nakręcone?
        • josner Re: Wymiana 12.08.11, 12:54
          Złe pytanie; prawidłowo: ile ma po korekcie.
          Ile faktycznie przejechał pozostanie słodką tajemnicą handlarza.
          • loyezoo Re: Wymiana 12.08.11, 21:51
            josner napisał:

> Złe pytanie; prawidłowo: ile ma po korekcie.
            > Ile faktycznie przejechał pozostanie słodką tajemnicą handlarza.
            >
            Czy wszyscy mają jakąś manię prześladowczą,że wszystkie auta maja cofany licznik??Opanuj sie człowieku,rozmawiamy o 6 letnim aucie i przebieg, równie dobrze może mieć 60tys. jak i 260tys.

P/S wczoraj dla koleżanki z pracy "nabyliśmy" Toyotę Starlet 5d,białą,91r. z przebiegiem 73tys.,jeden właściciel, kupiona w Polsce!! w zimę tylko garaż i zero jazdy.Wyposażenie oczywiście ABC (Absolutny Brak Czegokolwiek)Zatkało kakao:))
            P/S2 moja mamuśka w końcu chyba sprzeda auto.Primera P11 rok prod.96 pierwsza rejestr. 97r. Obecnie chyba 98tys. przebiegu.Dalej zdziewiony?Ani jednego handlarza,a normalne ogloszenia.
            • rarely pewnie właściciel wstawił do garażu 20.08.11, 21:55
              P/S wczoraj dla koleżanki z pracy "nabyliśmy" Toyotę Starlet 5d,białą,91r. z pr
              > zebiegiem 73tys.,jeden właściciel, kupiona w Polsce!! w zimę tylko garaż i zero
              > jazdy

i zapomniał o aucie :) baa... nawet zapomniał że ma garaż:))
              • wujaszek_joe Re: pewnie właściciel wstawił do garażu 20.08.11, 22:33
                wielu ludzi nie korzysta na codzień z auta. Czy to tak ciężko zrozumieć?
                • rarely Re: pewnie właściciel wstawił do garażu 21.08.11, 08:35
                  wujaszek_joe napisał:

> wielu ludzi nie korzysta na codzień z auta. Czy to tak ciężko zrozumieć?

taa ilu ? liczyłeś ich? podasz jakieś żródło ? kupno używanego auta to ryzyko w przypadku 20 letniego auta z przebiegiem 70 000 to nie ryzyko tylko hazard tak ciężko zrozumiec ze nie ma okazji?

• hutchence Re: pewnie właściciel wstawił do garażu 21.08.11, 09:01
                    Do niedawna miałem dwa auta. Jednym na zmianę z żoną popylałem co dzień po mieście (praca, zakupy itp.), a drugie, większe w garażu używane od "święta" za miasto. Pierwszym zrobiliśmy rocznie ok 10k, a drugim 4k. Jak to się kształtuje na przestrzeni 10 lat?
                    Innym przypadkiem jest mój stary (emeryt), który 12 lat temu kupił nowe auto i do dzisiaj nabił nim 140k. I co, nie realne?
                    • jureek Re: pewnie właściciel wstawił do garażu 21.08.11, 09:12
                      hutchence napisał:

> I co, nie realne?

Oczywiście, że realne, ale ludzie lubią popadać z jednej skrajności w drugą.
                      Od kompletnej naiwności i samooszukiwania się, że zrobiło się świetny interes, do totalnej nieufności, gdy nie dopuszcza się w ogóle istnienia ludzi uczciwych. Ciekawe, czy w tym drugim przypadku nie jest to skutek projekcji na zasadzie, że skoro sam staram się wszystkich wychu...jać, to zakładam, że wszyscy muszą być tacy jak ja.
                      Jura
                  • tomek854 Re: pewnie właściciel wstawił do garażu 21.08.11, 17:20
                    Ja myślę, że jest ich bardzo dużo. Np. u mnie pod firmą stoi z 10 takich aut które mają śmieszne przebiegi.

A to dlatego, że my jeździmy w długie trasy, a jak wracamy do domu tylko na krótko to nie odbieramy swoich aut spod firmy tylko jedziemy busami prosto do domu. Jak na razie mój rekord to auto stojące pod firmą 24 dni non stop, a ja przez ten czas tylko zmieniłem Sprintera na Berlingo i potem z powrotem i natrzaskałem ze 20 000 mil po Europie.

Zacząłem pracować tam nieco ponad rok temu. W zeszłym roku mój przebieg to był 11500 mil, w tym roku nie ujeździłem jeszcze 4000...

Jest u nas facet który pracuje w firmie od początku. Ma od lat 16 letniego mercedesa z przebiegiem ok. 50 000 mil, i ja jestem w stanie w to uwierzyć, bo on mieszka dosłownie rzut beretem od pracy.
                  • loyezoo Re: pewnie właściciel wstawił do garażu 21.08.11, 17:41
                    rarely napisał:

> wujaszek_joe napisał:
                    >
                    > > wielu ludzi nie korzysta na codzień z auta. Czy to tak ciężko zrozumieć?
                    >
                    >
                    > taa ilu ? liczyłeś ich? podasz jakieś żródło ? kupno używanego auta to ryzyko w
                    > przypadku 20 letniego auta z przebiegiem 70 000 to nie ryzyko tylko hazard tak
                    > ciężko zrozumiec ze nie ma okazji

Kolego ile ty masz lat i ile aut miałeś,że twierdzisz, iż nie ma okazji i jest to hazard.Jest obecnie do kupienia (a może już nie) Fiat Palio Weekend 2000r. z przebiegiem 35tys.km.Kupiony w salonie w Polsce,serwisowany etc.wszystko do sprawdzenia ale ty będziesz uważał ,że ma 235tys a 70 letni dziadek jest oszustem.

P/S moja matka będzie sprzedawać niedługo Nissana Primerę P-11 rok prod. 1997.Przebieg ,niecałe 100tys. km.Prawda?Ja wiem,że tak ale ty stwierdzisz,że ma 300.
                    • rarely Re: pewnie właściciel wstawił do garażu 21.08.11, 21:44
                      słuchaj nie chce mi sie z toba polemizowac nie pisz mi o dziadkach szwagrach matkach itp po prostu podaj linki do aut 20 letnich z przebiegami 63 000 ze zdjeciami zewanatrz wewnatrz i zdjeciem ksiazki serwisowej ?
                      może byc do tej Toyoty ?
                      • rarely żeby tak juz Cie nie męczyć 21.08.11, 21:55
                        to podaj 15 letnie moze byc z alegro otomoto przebieg do 75 000 bezwypadkowe pierwszy właściciel to sobie razem obejrzymy a potem zobaczymy jak jest ogólna ilośc aut na tym portalu i bedziemy wiedzieli dokładnie procentowo jaki to jest wolumen jest tam bardzo prosta funkcja ustalenia kryteriów wyboru

nawet Ty powiniens dac radę :)
                        • rarely tak jak myslałem kolejny 22.08.11, 15:03
                          bajkopisarz z netu

watek jak dla mnie zamknięty
                          • loyezoo Re: tak jak myslałem kolejny 24.08.11, 09:14
                            Nerwowy jesteś.Ja nie siedzę całymi dniami na forum,a juz na pewno nie muszę nikomu nic udowadniać ale skoro nalegasz:

moto.allegro.pl/rover-214-si-103km-57-000km-unikat-i-wlascic-i1775552600.html
                            moto.allegro.pl/daewoo-lanos-pierwszy-wlasciciel-i1765739128.html
                            moto.allegro.pl/citroen-xara-1-4-z-malym-przebiegiem-i1780728352.html
                            To są przyklady tańszych i starszych aut,dalej mi się nie chce wklejać linków.Wystarczy na allegro zaznaczyć dodatkowe opcje.
                            P/S sporo zadbanych aut,tymbardziej od ludzi starszych nie znajdziesz na portalach internetowych
                            P/S2 udzielam sie na tym forum wiele lat,wiec bajki może ty piszesz
                            • loyezoo Re: tak jak myslałem kolejny 25.08.11, 16:34
                              A miałem czas to dorzucę pełnoletnie autko,a co

otomoto.pl/ford-fiesta-76000km-udokumentowane-C20381367.html
                              dodam,że przypadek to ogłoszenie ale jak widac jak się chce to można
                            • tomek854 Re: tak jak myslałem kolejny 25.08.11, 17:29
                              > P/S sporo zadbanych aut,tymbardziej od ludzi starszych nie znajdziesz na portal
                              > ach internetowych

Bo takie auta często zostają w rodzinie albo kręgu znajomych na zasadzie "i tak wszyscy będą podejrzewać że kręcone i mi nie uwierzą i będą zbijać cenę to lepiej znajomemu sprzedać".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka