Dodaj do ulubionych

Auto 2+2 do 20 tys?

25.09.11, 10:18
Witam!
Mam do wydania ok 20 tys i szukam auta dla 2 dorosłych i 2 dzieci - 12 i 7 lat. Mieszkamy w mieście zatem większość trasy odbywa się właśnie w mieście - pomijając wypady wekendowe i wakacje na dłuższe wyjazdy.
Myślałem o:
- Xsara Picasso - bardzo atrakcyjne ceny lecz nie wiem czy nie duże by wozić się po mieście.
- Opel Meriva - mały a pojemny - droższy w zakupie i zniechęcają mnie przednie słupki ograniczające widoczność
- typowe kombi - fabia lub podobne - lecz tutaj przeważają diesel a jak wyczytałem - jest ryzyko kupować używane diesele - koszty napraw. jest opcja benzynka i zalożenie gazu.

Co wybralibyście w mojej sytuacji??
Obserwuj wątek
    • wiiz Re: Auto 2+2 do 20 tys? 25.09.11, 18:06
      Ja za taką kwotę kupiłbym Hondę Civic lub Toyotę Corolla.
      Podkreślam to moje preferencje.
      Opcja: Accord lub Avensis

• gabaryt Re: Auto 2+2 do 20 tys? 25.09.11, 18:12
      Xsara jest za duża? Toż to vanik na bazie kompaktu. Dla 4 osób to zdecydowanie coś z klasy D kombi! Szczególnie jeśli chodzi o wyjazdy weekendowe, czy wakacje. Citroen C5 po liftingu, Toyota Avensis, VW Passat B5 po liftingu. Najlepiej z benzynami wolnossącymi 2.0
    • boomslang99 Re: Auto 2+2 do 20 tys? 25.09.11, 18:53
      Proponuję włączyć w obszar zainteresowania Astrę II, ewentualnie w wersji kombi.
    • polokokt Re: Auto 2+2 do 20 tys? 25.09.11, 19:28
      tez bym polecal albo Astrę II albo Focusa (oczywiscie w kombi). W tej kwocie Focusa I to znajdziesz od pierwszego wlasciciela, z sensownym przebiegiem i jeszcze cos na pierwszy przeglad i wycieczke z rodzina za miasto powinno zostac.
      Corolli E12 za 20 tys pl raczej nie kupisz (pewnie sa jakies ogloszenia w tej cenie, ale jak chcesz z udokumentowanym przebiegiem, znana historia, to raczej za malo) . Chyba ze odpowiada Ci wygladem Corolla E11 w kombi.
      Według mnie Astra i Focus to sensowne propozycje.
      Pozdrawiam
    • ariston1 Xsara Picasso 25.09.11, 22:05
      Ten minivan ma najlepsze możliwości modyfikacji wnętrza i duży bagażnik co przy dzieciach zawsze się przydaje. Wbrew pozorom nie jma takich dużych gabarytów. W miestach jeździ dużo wiekszych suwów i innych pseudoterenówek, ostatnio nawet pick-upów więc nie ma się czym martwić. Na typowe małe kombi to szkoda kasy.
      • krzysiekkce Re: Xsara Picasso 26.09.11, 18:16
        Focusa I nie biorę pod uwagę - są już wiekowe i mają problemy z korozją...Zastanawiam się nad Sceniciem II ale rzeczywiście bardziej będę zwracał uwagę na stan techniczny niż konkretny model. Rozumiem że moja logika by patrzeć wyłącznie na silniki benzynowe jest słuszna?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka