Dodaj do ulubionych

Pomóżcie wybrać - Octavia vs. Leon

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.04, 19:42
Witam,
Mam możliwość zakupienia dwóch ww. samochodów. Oba są z silnikiem 1,9 TDI
(110 KM) i z 2003 r. No i mam problem ... oba mają jakieś wady i zalety -
octavia jest na pewno większa i chyba sprawia solidniejsze wrażenie, z kolei
Leon bardziej mi się podoba :) I na pewno jest cichszy przy wyższych
prędkościach ... tylko to jego twarde zawieszenie ... Może macie jakieś
doświadczenia z ww. samochodami? Jak awaryjność? Jak solidność budowy? Z góry
dzięki za pomoc w wyborze.
Obserwuj wątek
    • wojtek_blankietowy Re: Pomóżcie wybrać - Octavia vs. Leon 27.05.04, 20:09
      Szczerze mowiac odradzilbym oba. Oba wiekowe konstrukcje.

Ale jesli juz to wez tego ktory ci sie podoba. To tak naprawde to samo czyli
      Golf IV. Co do awaryjnosci to mozesz sie spodziewac dosc sporej bo to koncern
      VW a nie japonczyk.
    • Gość: Olek Re: Pomóżcie wybrać - Octavia vs. Leon IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.05.04, 20:56
      Coś niecoś na temat. Mam Octavkę z 2002 Ambiente w wersji ICE 1.9 TDI 110 KM i
      chwalę sobie bardzo. Dobrze wykonana, wygodna, relatywnie tania w eksploatacji.
      Dla mnie, żony i dwójki berbeci wystarczy. Koleś z Firmy ma z kolei Toledo, ale
      to samo co Leon tylko z kufrem. Chwali sobie bardzo. Co prawda oba auta
      zaliczyły w niedługim czasie po zakupie po dwie identyczne awarie. Wysiadły
      silniczki wycieraczek i pompy wspomagania układu kierowniczego. Serwis wymienił
      bez mrugnięcia okiem w ramach gwarancji tłumacząc awarię wadliwą partią pomp i
      silników. Wiem też,że podobna historia spotkała Taty kolegę w Audi A4.
      Zależy do czego potrzebne Ci auto? Dla rodzinki - Skoda, dla Ciebie - Leon.
      Pozdrawiam,
      Olek
      • Gość: Piotrek Re: Pomóżcie wybrać - Octavia vs. Leon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.04, 21:25
        Dzięki za cenne informacje :) A jak oceniasz hałas przy wyższych prędkościach i
        tłumienie nierówności?
    • Gość: xxx Re: Pomóżcie wybrać - Octavia vs. Leon IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.04, 21:32
      a napisze cosik:))) po 1. nie pierdolic ze te samochody sa awaryjne a japonskie
      nie bo kurwa sluchac nie moge... moj wujek ma octavie dwa lata i nic... NIC!!!
      sie nie psuje ani nie trzeszczy,ja(tata)ma passata 2003 i tez nic... NIC!!! po
      2. ja bym wzial octavie bo napewno lepiej sie sprzeda i jest bardziej
      komfortowa ale to juz zalezy od twoich preferencji,a tak w ogole to bym sie
      zastanowil nad golfem,ale jesli nie wchodzi w gre to wez octavke, nara

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka