Gość: zjava IP: *.adsl.inetia.pl 12.11.11, 14:52 Świetnie się prezentuje. Bardzo dobry i dopracowany samochód. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: fokas Re: Mazda 3 FL | Pierwsza jazda IP: *.adsl.inetia.pl 12.11.11, 15:25 nieźle. 1.6 105 KM umówmy sie że to farmazony że niby dynamiczna a spalanie kosmiczne w mieście jak tę moc i pojemność. Jedyne co to MPS co za serce chwyta albo 1.6 diesel co nie zasysa portfela. Chociaż jesli to wciaż technicznie prawie Focus wolałbym chyba Forda. Może się okazac po zakupie że zamienniki róxnią się minimalnie od Forda ale są 2x droższe typu klocki,przeguby, sworznie, amortyzatory.... Tak często bywa że firmy na tym chcą jebac klientów: platforma ta sama, zawieszenie i silniki też a auta róźni (specjalnie) jakiś milimetr rozstawu śrub aby zdzierać na częściach Link Zgłoś
Gość: Franek_golas Re: Mazda 3 FL | Pierwsza jazda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.11, 15:29 Wy caly czas z tym Fordem. Mazda rozstała sie juz dawno z Fordem. Nowa 6 ma juz swoja paltforme podłogowa. Mps wyglada kapitalnie. Link Zgłoś
Gość: JK Re: Mazda 3 FL | Pierwsza jazda IP: *.adsl.inetia.pl 12.11.11, 16:04 Ciekawe czy poprawili zabezpieczenie antykorozyjne, ostatnio w AŚ czytalem test długodystansowy 3 przed FL i już w 2 letnim aucie korozja dawał się we znaki. Link Zgłoś
Gość: q Re: Mazda 3 FL | Pierwsza jazda IP: *.adsl.inetia.pl 12.11.11, 16:22 1.6 benzyna? 105KM? to jest TOCZKA a nie samochód. To już chyba astra w latach 90 miała 115KM z 1.6 cm3. Ja się nie dziwię, że tego nikt nie kupuje. Sam chciałem Mazdę 6 ale brak w niej dobrych silników, moc się kończy na 2.2 185KM, to o wiele za mało jak an samochód ważący 1500KG. Co do trójki, to dlaczego MPS nie ma 4x4? A ten silnik w ogóle nie pasuje do tego modelu, moment ma bardzo wysoko, ma źle napisany fabrycznie program no i spalanie 15 w mieście to minimum. Link Zgłoś
Gość: pirx Re: Mazda 3 FL | Pierwsza jazda IP: *.b-ras2.lmk.limerick.eircom.net 12.11.11, 16:35 mam nadzieje ze poradzili sobie wreszcie z korozją zjadającą ich auta - to wstyd VW poradził sobie z tym problemem 20 lat temu Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: Mazda 3 FL | Pierwsza jazda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.11, 16:54 Mam mazdę 3 od 2008 r .Samochód b. dobry .niezawodnyz jednym wyjątkiem Silnik 1.6 o mocy 105 KM zdecydowanie za słaby na jazdę po autostradach a ponadto bardzo duże zużycie paliwa średnio 10,2 l/100kM. Mimo wszelkich zalet z w/w względów nowy samochód nie będzie Mazdą chyba że nastąpią zmiany w tym zakresie. Link Zgłoś
Gość: jaro Re: Mazda 3 FL | Pierwsza jazda IP: *.e-wro.net.pl 12.11.11, 17:30 A ja jestem zadowolony z mojej Octavii tour ( Octavia I ). Kupiona w salonie po świetnej cenie w 2009r. (o wiele taniej niż Mazda 3), z silnikiem 1.6 benzyna (tak tak, ten starszy 8-zaworowy, 102 km), z klimą, elektryką i do tego pakietem wizualnym VRS. Powiem tylko tyle - auto całkowicie bezawaryjne, w miarę dynamiczne (bardziej dynamiczne od Mazdy 1.6) i pali w jeździe miejskiej 8,7-9 l (mimo, ze konstrukcja silnika nie jest najnowsza). Nie mam z nią kompletnie żadnych problemów, za to wielki bagażnik, wyposażenie - wszystko co potrzebuję i co niezbędne w nowym aucie, spalanie na rozsądnym poziomie, niskie koszty eksploatacji (potencjalne części) i auto oraz silnik, jak już w wielu przypadkach słyszałem i potwierdza się to w moim - nie do zajechania. Nie wspomnę już, że za 6 tys. więcej była opcja z silnikiem 1.8T i wtedy już genialny silnik w bardzo dobrym samochodzie. Ale z wielu przyczyn decyzja padła na 1.6, chociaż bardzo chętnie widziałbym u siebie 1.8T. Nie wspomnę, że wtedy samochód (Octavia) nadal byłby tańszy od Mazdy 3 1.6 w podstawowej wersji, a auta byłyby wtedy NIEPORÓWNYWALNE (na korzyść Octavii rzecz jasna). Pozdrawiam Link Zgłoś
alex2000 Re: Mazda 3 FL | Pierwsza jazda 12.11.11, 17:37 Dodam dwa grosze na temat wersji sedan: moim skromny zdaniem prowadzi sie SWIETNIE ale ma malo miejsca w srodku: nie pamietam ile razy uderzylem sie w podlokietnik, pasazerowie na tylnich siedzeniach maja malo miejsca na kolana. Link Zgłoś
Gość: mis Re: Mazda 3 FL | Pierwsza jazda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.11, 17:39 Co do szkody to oczywiście maga obciach (cos dla tych którzy nie dbaja o wizerunek). Co do mazdy to czasy swietnosci tej marki przeminely lata temu. Teraz to pazdzierz o sladowej sprzedazy. Link Zgłoś
Gość: Lokatyy Re: Mazda 3 FL | Pierwsza jazda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.11, 17:57 @mis A ty juz zatankowałes swojego lanos na stacji LPG? Link Zgłoś
Gość: Mr Mietek Re: Mazda 3 FL | Pierwsza jazda IP: *.range86-178.btcentralplus.com 12.11.11, 19:08 Jezde 3ka z 2005r. Swietne auto. Dynamika i komfort jazd porownywalne z Golfem a design i jakosc wykonczenia, poziom awaryjnosci daleko z przed konkurencja. Jedyn mankament to rdza na tylnych nadkolach i jak zauwazylem nie jest to tylko moj problem. Wczwsniej mialem Golfa III i Civica VII generacji. Civic to porazka, Golf historia z klasa a przyszlosc nalezy do trojki. Link Zgłoś
Gość: Franek_golas Re: Mazda 3 FL | Pierwsza jazda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.11, 19:15 Dlaczego Civic VII to porażka? Mam takiego w rodzinie 1.6 vtec i bardzo fajne, pojemne autko. Link Zgłoś
Gość: . Re: Mazda 3 FL | Pierwsza jazda IP: *.play-internet.pl 12.11.11, 19:42 PIERWSZA JAZDA?BUHAHAHA! To ktory z redaktorkow moto.pl byl w Leverkusen pojezdzic tym autem?Bo jakos zaden sie nie podpisal! W S T Y D!!!! PIERWSZA JAZDA -a prymitywny przedruk!!! Link Zgłoś
Gość: . Re: Mazda 3 FL | Pierwsza jazda IP: *.play-internet.pl 12.11.11, 19:43 Podpisal sie.A ze przedruk to faktycznie wstyd Link Zgłoś
Gość: ech Re: Mazda 3 FL | Pierwsza jazda IP: *.unused.derbynet.waw.pl 12.11.11, 20:14 Hmm, co wy z tym 1,6? Fordowskie 1.6 105KM pali 8,5/100 w cyklu mieszanym. I jest wystarczające by popychać 1300kg auto. Fakt, że przy 1,5tony to już troszkę mało i lepsze byłoby 115KM ale bez jaj - będzie wyprzedzał żwawo każdego kogo trzeba łyknąć w trasie. Zawsze można będzie zawirusować. Link Zgłoś
Gość: . Re: Mazda 3 FL | Pierwsza jazda IP: *.play-internet.pl 12.11.11, 20:47 wolnossacy silnik zawirusowac!!!! Link Zgłoś
Gość: qw Re: Mazda 3 FL | Pierwsza jazda IP: *.play-internet.pl 12.11.11, 22:27 Widzę, że modny stał się kolor kupy (taki dziwny brąz). Niedawno podobnego Civica widziałem. Link Zgłoś
Gość: Balon Re: Mazda 3 FL | Pierwsza jazda IP: *.19.165.16.osk.enformatic.pl 12.11.11, 22:49 "krój felg", kurde krawiec się wziął za pisanie o samochodach. Link Zgłoś
Gość: A idź Re: Mazda 3 FL | Pierwsza jazda IP: *.19.165.16.osk.enformatic.pl 12.11.11, 22:53 Fajny SUV! Prawda Lewandowski? Link Zgłoś
Gość: maciuś Re: Mazda 3 FL | Pierwsza jazda IP: *.chomiczowka.waw.pl 13.11.11, 07:58 Jaki ma kształt młotek do wbijania biegów? Czy łatwo wybija się biegi? Link Zgłoś
Gość: q Re: Mazda 3 FL | Pierwsza jazda IP: *.adsl.inetia.pl 13.11.11, 10:27 Prawda jest taka, że wszystkie samochody powyżej 9s do setki to są WOZY a nie samochody, jak można sobie wmówić że fajnie jest mieć silnik 1.6, który pali 8litrów/100KM. Przecież to nie ma żadnej duszy, żadnej frajdy, pakiet VRS do Octawii z młynkiem do kawy pod maską? Po co? Skoda bardzo fajny samochód ale tylko ma 2 silniki fajne 2.0 TFSI i 3.6FSI. Co do Mazdy, kupa plastiku w środku i tyle, bardzo odstaje niestety od VW (nie jeżdżę VW) Link Zgłoś
Gość: majki Re: Mazda 3 FL | Pierwsza jazda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.11, 12:18 Straszne mi sie podoba nowa Mazda 3. Tu sie nie liczy ergonomia, liczy sie wyglad, prowadzenie,niezawodność - STYL. Cenie bardzo ludzi którzy przy antyreklamach VAGu kupuja Mazde 3. Wogole społecznosc która jezdzi Mazda 3, widac ze chce sie wybic od plebsowozów. Kupujci ludzie Mazdy. Nasze drogi beda ładniejsze Link Zgłoś
Gość: 5 Re: Mazda 3 FL | Pierwsza jazda IP: *.dip.t-dialin.net 13.11.11, 12:36 Mnie tez podobaja sie mazdy i mam jedna w rodzinie. Ale nasze drogi beda ladniejsze od kupowania vagow. VW AG jest w Europie najwiekszym platnikiem podatkow i dostarczycielem srodkow na fundusze unijne. :)) Link Zgłoś
Gość: Mr Mietek Re: Mazda 3 FL | Pierwsza jazda IP: *.range109-157.btcentralplus.com 13.11.11, 21:50 Civic VII to wygodne i komfortowe auto, to fakt. VTEC 1.6 to silnik szarpiacy i narowisty bioracy mnostwo oleju. Srednio ok 1-1,5l na 10tys. Wysokosc auta to komfrot ale w konsekwencji tez, autem rzuca na boki jesli tylko l szybcjej wejdzie sie w zakret. Jednym z najbardziej dziwnych defektow jakie mi sie przydazyl byl przezartyprzez rdze wal rozrzadu(!). Wal pekl. Znajomy mechanik powiedzial ze nie widzial czegos takiego jeszcze. Link Zgłoś
Gość: Franek_golas Re: Mazda 3 FL | Pierwsza jazda IP: *.187.248.166.ip.abpl.pl 14.11.11, 09:08 U nas Civici przejechal 6 tys i caly czas utrzymuje sie taki sam stan oleju. Silnik chodzi cudownie. Pieknie wkreca sie na obroty. Czytalem ze vtec bierze olej, jesli ktos cisnie do oporu. Kazda audiczke w tdi wyprzedzam jak chce. Czasami szarpie przy zmianie biegu na 2. Nie dzialaj mi silniczki do regulacji swiatel, ale podobno ten typ tak ma.wczoraj odbylem dluga podroz w 5 osob z bagazami i jeszcze mial niezlego kopa. Jestem mega zadowolony z Hondy. Posiadam najbogatsza wersje przed liftem. Mam przejechane 116 i powoli szykuje sie do wymiany rozrzadu. Link Zgłoś