Gość: Scythe IP: *.ppp.fh-stralsund.de 31.05.04, 20:51 Jakie są koszty uzyskania tablic wywozowych i ubezpieczenia do nich w Niemczech. Proszę o szybką odpowiedź. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Kathrin Re: Koszty sprowadzenia IP: *.arcor-ip.net 31.05.04, 21:25 Ubespieczenie na 14 dni 70 Euro Tablice prawie 31 Euro Rejestracja (Ausfuhrkennzeichen) prawie 31 Euro Link Zgłoś
Gość: Ziga Re: Koszty sprowadzenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.04, 21:40 tablice żółte 5cio dniowe 70 euro wraz z ubezpieczeniem + 11.2 euro koszty w urzędzie komunikacyjnym. Tablice czerwone 78 euro wraz z ubezpieczeniem + 11,2 euro. Kupowałem 27.05.2004. Link Zgłoś
Gość: henry Re: Koszty sprowadzenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.04, 09:56 gdzie to kupowales? i do czego sa zolte a do czego czerwone? z gory dzieki za odp! Link Zgłoś
Gość: Ziga Re: Koszty sprowadzenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.04, 21:11 samochód kupiłem niedaleko Hamburga.przy każdym urzędzie komunikacji jest punkt wyrabiania tablic rejestracyjnych,tam najpierw idziesz kupujesz tablice wraz z ubezpieczeniem,dostajesz potwierdzenie zapłaty ,z tym idziesz do urzędu i załatwiasz tablice. TERAZ UWAGA!!!!Jeśli w zakupionym aucie jest ważny TUV sam możesz kupić tablice celne (wywozowe)z czerwonym paskiem.Jeśli nie ma ważnego TUVu właściciel auta (Niemiec) musi ci kupić tablice dojazdowe-z żółtym paskiem ważne 5 dni.Obcokrajowcowi nie sprzedają.Dostaniesz lilaróż dowód rejestracyjny inblanko PAMIĘTAJ SAM WYPISAĆ DANE AUTA ,bo w razie kontroli nieźle zabulisz. I w drogę. Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Koszty sprowadzenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.04, 20:58 koszty ubezpieczenia oscyluja w okolicach 65-120 Euro za 30 dni. Najpopularniejsza jednak cena jest 75E. Wytloczenie blach to wydatek rzedu 13- 20 Euro, zarejstrowanie ich to koszt 38.5 Euro. Jednak nie wszedzie jest tak samo, roznice spowodowane sa podatkiem konkretnego landu. Kazdy land ma inny steuer. Podalem przyklad z Berlina. UWAGA! Wazne! Jesli chcecie kupic ubezpieczenie (doppelkarte - zolta i zielona)to zwroccie uwage na daty waznosci! Ja sam jestem w plecy prawie 80Euro bo gosc od ubezpieczenia napisal mi ze jest wazne od 14.06.04 do 14.07.04. Z pozoru wszystko sie zgadza, ale tylko z pozoru, bo MUSI byc do 13.07. Przypilnujcie sobie tego.Pozdrawiam! Link Zgłoś
mariusa Re: Koszty sprowadzenia 19.06.04, 05:49 prosze , napisz mi najtansza mozliwosc przywozu auta do polski bez oplat w polskich urzedach tylko niemieckie sprawy mnie interesuja , i co trzeba zrobic z tymi tablicami ktore sie wykupi w nienczech? trzeba je gdzies oddac? mnie interesuje auto tylko na czesci nie chce go rejestrowac. prosze o odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pepe Re: Koszty sprowadzenia IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.06.04, 07:56 Weź laweciarza zapłać mu 2000 zł i masz święty spokój. Ja tak zrobiłem i jeszcze Ci załatwi przegląd i inne sprawy. Policz swój czas, ryzyko, itd. Ja skorzystałem z usług jednego gościa z centralnej Polski. Link Zgłoś
Gość: Joasia Re: Koszty sprowadzenia IP: *.dip.t-dialin.net 19.06.04, 13:01 Jak juz powyzej napisano - ok. 150 Euro za tablice wywozowe - oddawac ich nie trzeba dostaniesz je tylko jak auto ma jeszcze wazny TÜV jak juz niema TÜV to pozostaje transport na lawecie - wtedy nie musisz miec zadnych tablic tzn. zadnych kosztowa w Niemczech nie masz - ladujesz auto na lawete i przywozisz. Link Zgłoś
Gość: michal Re: Koszty sprowadzenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.04, 13:07 no tak ale na zoltych podobno po polsce niemozna jezdzic?i co zrobic od granicy? Link Zgłoś