Dodaj do ulubionych

Koszty sprowadzenia

IP: *.ppp.fh-stralsund.de 31.05.04, 20:51
Jakie są koszty uzyskania tablic wywozowych i ubezpieczenia do nich w
Niemczech. Proszę o szybką odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kathrin Re: Koszty sprowadzenia IP: *.arcor-ip.net 31.05.04, 21:25
      Ubespieczenie na 14 dni 70 Euro
      Tablice prawie 31 Euro
      Rejestracja (Ausfuhrkennzeichen) prawie 31 Euro
      • Gość: Ziga Re: Koszty sprowadzenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.04, 21:40
        tablice żółte 5cio dniowe 70 euro wraz z ubezpieczeniem + 11.2 euro koszty w
        urzędzie komunikacyjnym. Tablice czerwone 78 euro wraz z ubezpieczeniem + 11,2
        euro. Kupowałem 27.05.2004.
        • Gość: henry Re: Koszty sprowadzenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.04, 09:56
          gdzie to kupowales? i do czego sa zolte a do czego czerwone? z gory dzieki za
          odp!
          • Gość: Ziga Re: Koszty sprowadzenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.04, 21:11
            samochód kupiłem niedaleko Hamburga.przy każdym urzędzie komunikacji jest punkt
            wyrabiania tablic rejestracyjnych,tam najpierw idziesz kupujesz tablice wraz z
            ubezpieczeniem,dostajesz potwierdzenie zapłaty ,z tym idziesz do urzędu i
            załatwiasz tablice. TERAZ UWAGA!!!!Jeśli w zakupionym aucie jest ważny TUV sam
            możesz kupić tablice celne (wywozowe)z czerwonym paskiem.Jeśli nie ma ważnego
            TUVu właściciel auta (Niemiec) musi ci kupić tablice dojazdowe-z żółtym paskiem
            ważne 5 dni.Obcokrajowcowi nie sprzedają.Dostaniesz lilaróż dowód rejestracyjny
            inblanko PAMIĘTAJ SAM WYPISAĆ DANE AUTA ,bo w razie kontroli nieźle zabulisz. I
            w drogę.
            • Gość: marcin Re: Koszty sprowadzenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.04, 20:58
              koszty ubezpieczenia oscyluja w okolicach 65-120 Euro za 30 dni.
              Najpopularniejsza jednak cena jest 75E. Wytloczenie blach to wydatek rzedu 13-
              20 Euro, zarejstrowanie ich to koszt 38.5 Euro. Jednak nie wszedzie jest tak
              samo, roznice spowodowane sa podatkiem konkretnego landu. Kazdy land ma inny
              steuer. Podalem przyklad z Berlina. UWAGA! Wazne! Jesli chcecie kupic
              ubezpieczenie (doppelkarte - zolta i zielona)to zwroccie uwage na daty
              waznosci! Ja sam jestem w plecy prawie 80Euro bo gosc od ubezpieczenia napisal
              mi ze jest wazne od 14.06.04 do 14.07.04. Z pozoru wszystko sie zgadza, ale
              tylko z pozoru, bo MUSI byc do 13.07. Przypilnujcie sobie tego.Pozdrawiam!
            • mariusa Re: Koszty sprowadzenia 19.06.04, 05:49
              prosze , napisz mi najtansza mozliwosc przywozu auta do polski bez oplat w
              polskich urzedach tylko niemieckie sprawy mnie interesuja , i co trzeba zrobic
              z tymi tablicami ktore sie wykupi w nienczech? trzeba je gdzies oddac?
              mnie interesuje auto tylko na czesci nie chce go rejestrowac.
              prosze o odpowiedz
              • Gość: Pepe Re: Koszty sprowadzenia IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.06.04, 07:56
                Weź laweciarza zapłać mu 2000 zł i masz święty spokój. Ja tak zrobiłem i
                jeszcze Ci załatwi przegląd i inne sprawy. Policz swój czas, ryzyko, itd.
                Ja skorzystałem z usług jednego gościa z centralnej Polski.
              • Gość: Joasia Re: Koszty sprowadzenia IP: *.dip.t-dialin.net 19.06.04, 13:01
                Jak juz powyzej napisano - ok. 150 Euro za tablice wywozowe -
                oddawac ich nie trzeba
                dostaniesz je tylko jak auto ma jeszcze wazny TÜV
                jak juz niema TÜV to pozostaje transport na lawecie - wtedy nie musisz miec
                zadnych tablic tzn. zadnych kosztowa w Niemczech nie masz - ladujesz auto na
                lawete i przywozisz.
                • Gość: michal Re: Koszty sprowadzenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.04, 13:07
                  no tak ale na zoltych podobno po polsce niemozna jezdzic?i co zrobic od granicy?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka