Dodaj do ulubionych

Autoznawcy ...help !!! ;-)

06.06.04, 13:41
Mój mąz właśnie wraca z zagranicy nowo kupionym samochodem !!Chrysler Neon
1996 .Jak mam go przywitac !!!
Jakie opinie o tym samochodziku no i najwazniejsze jak "tani" w utrzymaniu !!

Mam szykować dobry obiad czy raczej nie !!!

Pozdrawiam
Kasia

Obserwuj wątek
    • Gość: verte Re: Autoznawcy ...help !!! ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.04, 13:44
      Będzie się pierdoliło bo to szmelc jest i do tego stary,naprawy będą drogie
      a w razie stłuczki jakiejś trudno będzie znaleźć części na akceptowalnym
      poziomie cenowym.No i trzeba zaraz założyć gaz.
      • Gość: verte Re: Autoznawcy ...help !!! ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.04, 13:45
        Gość portalu: verte napisał(a):

> Będzie się pierdoliło bo to szmelc jest i do tego stary,naprawy będą drogie
        > a w razie stłuczki jakiejś trudno będzie znaleźć części na akceptowalnym
        > poziomie cenowym.No i trzeba zaraz założyć gaz.

No i jeden mały +,nikt tego nie ukradnie.
        • dr_motte Re: Autoznawcy ...help !!! ;-) 06.06.04, 13:48
          Gość portalu: verte napisał(a):

> Gość portalu: verte napisał(a):
          >
          > > Będzie się pierdoliło bo to szmelc jest i do tego stary,naprawy będą drogi
          > e
          > > a w razie stłuczki jakiejś trudno będzie znaleźć części na akceptowalnym
          > > poziomie cenowym.No i trzeba zaraz założyć gaz.
          >
          >
          > No i jeden mały +,nikt tego nie ukradnie.

Zgadzam sie,to taki amerykanski wynalazek,kosztuje grosze w Niemczech,tutaj
          napewno nikt go od was nie odkupi chyba ze za pol darmo,powinnas przygotowac
          mezowi dobry opierdol,buahahaha
          • kasia_kp upsss :-( 06.06.04, 13:50

• Gość: hehe.he Re: Autoznawcy ...help !!! ;-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.04, 13:51
      niech wam służy (Panowie nie bądzcie tacy wredni, dajcie im sie nacieszyc nowym
      samochodem
      • dr_motte Re: Autoznawcy ...help !!! ;-) 06.06.04, 13:53
        Gość portalu: hehe.he napisał(a):

> niech wam służy (Panowie nie bądzcie tacy wredni, dajcie im sie nacieszyc
        nowym
        >
        > samochodem

Nikt nie jest wredny,kazdy kto sie orientuje w temacie wie ze to prawda a do
        tego samochodzik ten nie grzeszy uroda.
        • Gość: hehe.he Re: Autoznawcy ...help !!! ;-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.04, 14:03
          ja wiem ale dajcie jej jakies slowa otuchy:)
    • kasia_kp Re: Autoznawcy ...help !!! ;-) 06.06.04, 14:02
      akurat uroda rzecz względna mi się nawet podoba gorzej ze rzeczywiście nikt
      tego od nas nie odkupi :-( i jeszcze gaz !!!!
      Jestem zła a męza mi szkoda bo szkoda gadać !!!!
      Pozdrawiam
      • Gość: przemo Re: Autoznawcy ...help !!! ;-) IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 06.06.04, 14:17
        Kasia, nie słuchaj ich. To dobre auto, na pewno znajdzie się amator, jak
        zechcecie go sprzedać. Wiem, bo często bywam na giełdach i widzę co się
        sprzedaje, a co nie.
        • kasia_kp Re: Autoznawcy ...help !!! ;-) 06.06.04, 14:20
          Dzieki Przemo to tak na lekkie pocieszenie !!! Jest juz kupiony ...więc
          będziemy musieli się nim cieszyć na szcescie tak jak patrze to nie
          przepłaciliśmy nawet ciut taniej wyjdzie !
          Pozdrow.
          kasia
          • Gość: hehe.he Re: Autoznawcy ...help !!! ;-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.04, 14:23
            spokojnie ja juz nie takie pojazdy mialem i zawsze udalo sie sprzedac. bo kazda
            potwora znajdzie swego amatora. a moge wiedziec ile taki neon kosztuje?
            • kasia_kp Re: Autoznawcy ...help !!! ;-) 06.06.04, 14:29
              Mam nadzieje ... wiem ze ze wszystkim z ubezpieczenie wyjdzie nam ok 10-11
              tys złotych nie pamiętam ile kosztuje sam samochód .No i oczywiście dojdzie do
              tego gaz !
              Pozdrawiam
              • kasia_kp no i panowie uwaga ..........! 06.06.04, 14:33
                do tego wszystkiego juz za kilka godzin do niego wsiąde ...a chcę nadmienić ze
                przesiadam się z golfa !!!
                Wiec o ile mozecie to pozostańcie w domu !;-)
      • Gość: Optymista Re: Autoznawcy ...help !!! ;-) IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 06.06.04, 14:28
        Lepiej jednak przygotuj porzadny obiad. nawet jeśli koledzy mają rację (ale
        napewno nie do końca) to tym bardziej się mu należy.
        Auto rzeczywiście nietypowe jak na nasze drogi, ale po pierwsze jak dobrze się
        go obejrzy to pewnie okaże się ze co ważniejsze podzespoły są typowe a
        ewentualne naprawy tańsze niż VW czy Skody. A pozatym to w końcu GM.
        A że nik nie będzie chciał kupić. Nie wiem jak w innych miastach ale koło mnie
        jest komis gdzie stoją różne Chewrolety i są tam auta o nazwach których nawet
        nie jestem w stanie powtórzyć. Czasem tam zaglądam i wystrój się zmienia znaczy
        ktoś je jednak kupuje a ceny są ciekawe.... Acha i raz jechałem takim. Pali
        podobno rzeczywiście mnóstwo, ale miałem wrażenie że to poduszkowiec, nawet
        francuskie auta słynące z komfortu mogą się pocałować !!!
        • greenblack Re: Autoznawcy ...help !!! ;-) 06.06.04, 20:12
          Expercie od siedmiu boleści, Chrysler nie należy do GM.

Neona, zwłaszcza 8-letniego za darmo bym nie wziął. Chyba gorzej już nie mógł
          wybrać. Ani to nie ma amerykańskiego smaku (duży silnik, luksus), ani to
          niezawodne, ani bezpieczne, ani stylowe. Crap!

Ludzie powyciągali ze skarpet wszystkie zaskórniaki i ruszyli do Rzeszy po
          wszystko, co się rusza. Może najpierw trzeba się było dowiedzieć, ile kosztuje
          błotnik, reflektor, rozrząd do takiego wozidła. Kabaret!
    • Gość: Grzegorz Re: Autoznawcy ...help !!! ;-) IP: *.phil.east.verizon.net 06.06.04, 15:50
      Jak by mi ( lub sobie ) zona kupila to auto to bym Ja przywital kijem nie
      obiadem.Prawie misiac jezdzilem tym samochodem i to prawie nowym , gorszym g...
      nie jezdzilem.I sa bardzo drogie czesci do niego, przynajmniej w
      Stanach.Znajomy mial stluczke poszla chlodnica i podwojny wentylator cena okolo
      1500$ plus front do wymiany.
      Radze jak najszybciej sie go pozbyc.
      Pozdrawiam Grzegorz
    • Gość: cv Re: Autoznawcy ...help !!! ;-) IP: 199.105.248.* 06.06.04, 16:09
      Auto to od lat okupuje ostatnie lokaty we wszystkich możliwych rankingach
      awaryjności we wwzystkich rocznikach(TUV, ADAC itp) i bezpieczeństwa (NCAP -
      poziom bezpieczeństwa porównywalny z cincociento czy jak to tam się pisze....)
      • kasia_kp Boże ze to wogóle jeżdzi !!!! 06.06.04, 16:12
        Gość portalu: cv napisał(a):

> Auto to od lat okupuje ostatnie lokaty we wszystkich możliwych rankingach
        > awaryjności we wwzystkich rocznikach(TUV, ADAC itp) i bezpieczeństwa (NCAP -
        > poziom bezpieczeństwa porównywalny z cincociento czy jak to tam się pisze....)
        • Gość: Szymi Re: Boże ze to wogóle jeżdzi !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.04, 16:33
          hehe

ja bym sie tak nie martwil

wolabym jezdzic tym neonem niz jakas nowa panda puntem czy innym malym gownem
    • Gość: borett Re: Autoznawcy ...help !!! ;-) IP: *.hd.pl 06.06.04, 16:41
      to jest auto na 5 lat - do 150.000km. potem powinno sie wymieniac na nowy.
      ale za to ma 130KM i niezlego kopa.
      • Gość: verte Re: Autoznawcy ...help !!! ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.04, 17:12
        Gość portalu: borett napisał(a):

> ale za to ma 130KM i niezlego kopa.

Jeszcze dołożyć srebrny wydech,worki na śmieci z Tesco po 3.99 zł.,jakieś brewki
        bad looki i będzie cycuś.No i poswietlane podwozie neonami oczywiście to tak
        fanie będzie i sprytnie pomyślane auto Neon i ma neony.
    • Gość: Germanos Re: Autoznawcy ...help !!! ;-) IP: *.net 06.06.04, 17:18
      kasia_kp napisała:
      > Mam szykować dobry obiad czy raczej nie !!!

Tak,naszykuj dobry obiad,potem dobra kolacje a noca w lozku daj mu dobrze dupy.
      • kasia_kp do gośc :Germanos ! 06.06.04, 17:25
        Widać ze brak panu wiadomości na temat samochodu za to nie brak tupetu i
        beszcelności

Zal mi pana !
        • Gość: Germanos Re: do gośc :Germanos ! IP: *.net 06.06.04, 17:29
          kasia_kp napisała:
          > Widać ze brak panu wiadomości na temat samochodu

Te slowa powinnas kobieto skierowac do swojego meza:)))

• kasia_kp Re: do gośc :Germanos ! 06.06.04, 17:36
            nie rozumiem ipertynecji z pana strony ... Jest to forum auto moto a nie
            towarzyski chyba ze to ja sie pomyliłam .
            I bardzo prosze o nie wpisywanie się przez pana do mojego wątku bo sobie tego
            porostu nie zycze i nie mam z panem przyjemności więcej dyskutować
            zegnam
      • Gość: Americanos Re: Autoznawcy ...help !!! ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.04, 17:26
        Gość portalu: Germanos napisał(a):

> Tak,naszykuj dobry obiad,potem dobra kolacje a noca w lozku daj mu dobrze
        > dupy.

TY CHAMIE!
        • Gość: miki Re: Autoznawcy ...help !!! ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.04, 18:36
          smiesza mnie te wypowiedzi dot. neona. szczerze mowiac sam bym tego nie kupil
          ale bez przesady to nie jest tragiczny samochod (szczegolnie za te pieniadze).
          zalety sa powszechnie znane - komfort i osiagi. wady tez sa oczywiste - duza
          utrata ceny (ale jak sie zaplacilo takie pieniadze to ile moze toto stracic na
          wartosci), marna jakosc i design. do tego drogi serwis i czesci. tak jak
          przedmowca - wolalbym neona niz cos w gatunku matiza, pandy czy 20 letniego
          golfa. to nie jest najgorszy samochod. za ta kase ciezko cos trafic. z
          pewnoscia nie jest gorszy niz samochody niemieckie z tego kregu cenowego.
          • Gość: frequent flyer Re: Autoznawcy ...help !!! ;-) IP: 80.241.130.* 06.06.04, 18:49
            Gość portalu: miki napisał(a):

> to nie jest najgorszy samochod. za ta kase ciezko cos trafic. z
            > pewnoscia nie jest gorszy niz samochody niemieckie z tego kregu cenowego
            Może jeżeli manual - jeśli zaś trzybiegowy automat to współczuję. W mieście
            piłowanie na dwójce cały czas zapewnione, trójka wejdzie na szosie przy ok. 80
            k/h. dziękuję postoję
            • Gość: rabbi70 Re: Autoznawcy ...help !!! ;-) IP: *.g / *.g-net.pl 06.06.04, 18:55
              Skonczmy juz ten watek. Trudno Kasia nie da mezowi przez ok, 3 tyg. a pozniej
              beda sie wspolnie cieszyc nowym wozkiem i miejmy nadzieje ze bedzie ich wozil
              wystarczajaco dlugo i o wszystkim zapomnal :-)
              • kasia_kp Jestem za :-)))))))) !!!! 06.06.04, 19:01
                oczywiście za skończeniem wątku ;-) i napewno jak będe kupować nastepny
                samochód to juz wiem gdzie się poradzić !!!

Wogóle dzieki Wam Wszystkim !!!!
                Pozdrawiam
                Kasia
                P.s.
                dobrze ze chociaz ładny kolor ma .....
                • Gość: rabbit70 Re: Jestem za :-)))))))) !!!! IP: *.g / *.g-net.pl 06.06.04, 19:22
                  Kasia nie przejmuj sie, z pewnoscia nowe Wasze autko bedzie jezdzic bez
                  problemow. Milej jazdy Wam zycze. Radek.
    • Gość: kamel Re: Autoznawcy ...help !!! ;-) IP: *.hd.pl 06.06.04, 19:28
      oj ludzie, ludzie. jacy wy jestescie schematowi i jednakowi. biedna kobieta
      zalamie sie nerwowo.

znajomy mial neona, kupil go w '96, 3-miesiecznego za 33.000zl (automat, klima,
      130ps) - cena nedznie wyposazonego polo ze slabym silnikiem. przejechal nim
      140.000km.

z powazniejszych usterek, to byla wymiana uszczelki pod glowica (wada
      fabryczna) i wymiana skrzynii biegow (na koszt serwisu, ktory ja uszkodzil)

spalanie nie przekraczalo 9l. w miescie,
      silnik mocny i elastyczny,
      3 biegi w niczym nie przeszkadzaly (mial nadbieg),
      bardzo wygodne fotele,
      sztywne i sprezyste zawieszenie

mial kilka wad:
      swiszczacy wiatr, przez brak ramek
      niezbyt sztywna karoseria
      oryginalne hamulce byly slabe, zalozenie spotrowych klockow wyeliminowalo
      problem,

sprzedal go pol roku temu, za 16.000 (przez 9 lat uwazam ze stracil b. malo na
      wartosci)

nowy wlasciciel jest rowniez zadowolony, takze opinia wiekszosci jest niezbyt
      uzasadniona, z powodu braku posiadania ww. pojazdu i zaslepieniu w statystyki.
      • Gość: borówa Re: Autoznawcy ...help !!! ;-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.04, 20:42
        Aż miło, kiedy czytam tak konkretną informajcę
    • lexus400 Re: Autoznawcy ...help !!! ;-) 06.06.04, 21:52
      IMHO za te pieniądze można było lepiej wybrać, ale przecież ludzie tym jeżdżą i
      nie jest to taka tragedia, faktem jest jednak nietani serwis.
      Pzdr.
    • sympatico.ca A oto fotka tego cacka 06.06.04, 23:49
      www.beaterz.com/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka