Gość: Gość Re: Więcej zdjęć nowej Kii Cee'd IP: *.lcs.net.pl 14.01.12, 14:56 dlatego nie kupuje nowych samochodow od kiedy UE dyktuje warunki wyrobu aut. Link Zgłoś
Gość: karol Re: Więcej zdjęć nowej Kii Cee'd IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.01.12, 15:15 Jak na niedrogi samochód powszechnego użytku jest bardzo ładna, ładniejsza niż Astra i porównywalna z Golfem, tylko w innym stylu. Technicznie pewnie nie gorsza niż obecna, więc będzie wybór. Zresztą to prawda, że jeździłem Fiatem 125p i jestem Kią zachwycony. Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Więcej zdjęć nowej Kii Cee'd IP: *.lcs.net.pl 14.01.12, 15:37 ladniejsza niz astra? no nic.. ludzie rozne gusta maja.. Link Zgłoś
Gość: Zenek Re: Więcej zdjęć nowej Kii Cee'd IP: *.xdsl.centertel.pl 14.01.12, 16:58 @Przemek >W latach '70 ub. wieku Toyota była synonimem tandety, I nadal tandetna pozostała. Link Zgłoś
Gość: jan Re: Więcej zdjęć nowej Kii Cee'd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.12, 18:18 Ale Auto! zobacza na: zycietowiecej i dodaj com Link Zgłoś
Gość: ksia Re: Więcej zdjęć nowej Kii Cee'd IP: *.sm-gorczewska.com.pl 14.01.12, 19:14 nie wiem czemu się podniecacie i od razu kłócicie?? jesli się komuś podoba - ok niech się podoba; jesli ktoś chce kupić - niech kupi - czemu od razu mega awantura ze to badziew, ze tandeta ze byscie w życiu nie kupili?? to nie kupujcie i już a przy okazji nie prowokujcie afer na anonimowych forach stricte w temacie - jezdzilam i Ceedem pierwszej generacji i oprócz przeglądów i standardowych wymian żarówek nic się w tym aucie nie dzieje i nie działo (mąż nadal nią jeździ); teraz jeżdzę Sportagem i jak na razie także zastrzeżen nie mam - a że ceny obu aut są do porównywalnych aut innych marek niższe to tylko działa na plus Link Zgłoś
Gość: kaszub Re: Więcej zdjęć nowej Kii Cee'd IP: *.chelmnet.pl 14.01.12, 19:16 @gość67 Nie osmieszaj się człowieku. Hyundai w USA jest bardzo cenioną marką i zajmuje czwarte miejsce na świecie. Zachód nie jest już dla nikogo żadnym wyróżnikiem. Nowe mercedesy zżera rdza. Ostatnio jakiś chinczyk demonstracyjnie zmasakrował swoje nowe Lamborghini pokazując co sądzi o psującym się badziewiu zachodnioeuropejskim za które każą płacić jak za zboże. Świat się zmienia. PS. I sprawdź sobie gdzie leży Korea, a gdzie Bliski Wschód. Link Zgłoś
Gość: leyson Re: Więcej zdjęć nowej Kii Cee'd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.12, 19:30 Piękne auto jak na takie koszty z checią chiałbym żeby za 3 lata był to mój pierwszy samochód:) Link Zgłoś
Gość: mototoys Re: Więcej zdjęć nowej Kii Cee'd IP: *.xdsl.centertel.pl 14.01.12, 19:49 Gdyby nie znaczki na masce i przednie atrapy, to dzisiejsze cudeńka z trudem można ogarnąć. Link Zgłoś
Gość: no to szok Re: Więcej zdjęć nowej Kii Cee'd IP: *.home.aster.pl 14.01.12, 20:12 nie sądziłem, że wśród posiadaczy Hyundai są zakompleksieni ludkowie tj u Skody, czy VW; specjalnie obejrzałem galerię nowego i30 - normalnie przepaść w porównaniu z Ceedem, prawdziwy prestiż i nowe trendy itp. itd. tj Venga vs. ix20 tylko czekać aż wyrośnie tu nowy JCV ;-) Link Zgłoś
Gość: asd Re: Więcej zdjęć nowej Kii Cee'd IP: *.xdsl.centertel.pl 14.01.12, 21:01 @europejczyk BMW 1 uważasz za ładny samochód? hm...musisz chyba często słyszeć od ludzi że jesteś dziwny :-) Link Zgłoś
Gość: Bart3ek Re: Więcej zdjęć nowej Kii Cee'd IP: *.204.26.61.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.01.12, 21:08 Koreańczycy już dawno prześcigneli europejskie i japońskie marki. Spójrzcie na rozwój właśnie Kii, jeszcze 10 lat temu zestawiano ją z VW czy Peugeotami a teraz? nowym modelom bliżej do odpowiadającym im Mercedesom czy BMW niż właśnie VW, Toyot itd. Auta klasy premium w cenie masówek, to się musi sprzedać. Link Zgłoś
Gość: Zodiac Re: Więcej zdjęć nowej Kii Cee'd IP: *.cdma.centertel.pl 14.01.12, 21:31 Całkiem ładne autko. Jasne, że bezpłciowe, bo takie musi być. To samochód klasy c więc skierowany do masowego odbiorcy - siłą rzeczy musi być przeciętny bo oryginalność odstrasza. Koreańczycy walczą nie tylko ceną ale także przyjemną linią. Tak na marginesie kto z was pamięta legendarny model Pony ? Jeśli nie pamiętacie to wpiszcie w google i zobaczcie jaką robotę przez ostatnie lata wykonali Koreańczycy. Za to należy im się szacunek. I zrozumiecie, że dla ludzi z nieco zamożniejszych niż nasz kraj okolic, prestiż związany z marką w takiej klasie samochodów nie ma znaczenia, Ale my polaczki dowartościowujemy się 15 letnią "Bejemką" bo nie stać nas nawet na nowego Fiata Pandę, podczas gdy na "upragnionym" zachodzie samochód przestał być dobrem luksusowym 30 lat temu. Wyluzujcie więc wielbiciele VW i ziemniaków z kapustą ;) PS Nie, nie jeżdżę koreańskim samochodem :) Wolę mój japoński... motocykl oczywiście :P Link Zgłoś
samiec_alfa_romeo Re: Więcej zdjęć nowej Kii Cee'd 14.01.12, 22:22 Giulietta to to nie jest ale też całkiem estetyczna. Link Zgłoś
Gość: bry Re: Więcej zdjęć nowej Kii Cee'd IP: *.free.aero2.net.pl 14.01.12, 22:48 Giulietta imho z przodku to paskuda i oblecha. No ale to moja subiektywna opinia. Wiecie, znam kolesia, majacego kilkadziesiat okraglych baniek na koncie i jezdzacego Ceedem ;) Bo sie nie wyroznia... Link Zgłoś
Gość: loko Re: Więcej zdjęć nowej Kii Cee'd IP: *.dynamic.chello.pl 14.01.12, 23:34 e tam, ja tam i tak wole ssangyonga, niezle silniki i paskudny wyglad - nikt nie ukradnie. a poza tym nie do zarzniecia, jezdze od 7 lat musso i poza eksploatacja nie dzieje sie nic. a dostaje ostro w palnik podczas zasuwania po korzeniach w lesie i po piachu __ autologia.pl/newsy/ssangyong-sie-zmienia-oto-korando-sports/ Link Zgłoś
samiec_alfa_romeo Re: Więcej zdjęć nowej Kii Cee'd 15.01.12, 00:09 Alfy są dziwne, nie każdemu będą się podobać tak samo jak nie każdy lubi francuskie sery pleśniowe i kawior. Faktem jest, że taka Julka za 10 lat będzie wyglądać świeżo podczas gdy "popularne" pod względem designu marki się zestarzeją, więc będą faceliftingi a potem nowe modele. To jest normalne wśród ludzi, każdy chce się wyróżniać, ale gdy przychodzi co do czego, to wybiera się rozwiązania znane, sprawdzone, przeciętne, średnie (np. McDonalds, VW, H&M). Nie uważam, że to jest dobre albo złe, tak po prostu jest. Tak samo nie kupiłbym alfy z żądzy bycia motoryzacyjnym hipsterem - mnie się te auta po prostu podobają, lubię to, że są inne niż wszystkie, a że ostatnio ich jakość mocno podskoczyła... Nic, tylko brać. Chyba nie tylko ja tak uważam, bo Alfa sprzedaje coraz więcej. Link Zgłoś
Gość: bry Re: Więcej zdjęć nowej Kii Cee'd IP: *.free.aero2.net.pl 15.01.12, 02:20 CO do jakosci alfy i nawet fiata nie mam zastrzezen- przez ostatnie lata zrobili wiele , zeby byly dobrze wykonane-fakt- zaraz posypia sie gromy, ze sa lepiej wykonane auta od nich. Sa, nie zaprzecze. Tyle ze w G nie podoba mi wie tylko przod auta, reszta jest przyjemna- moze dlatego, ze przyzwyczailem sie do zwyklosci- a wlasnie reszta tego auta chyba taka jest. W sumie- sam mam Saaba 9-3 jako auto ktore wiecej stoi niz jezdzi- takie "nic" ale bardzo lubie to auto- niczym sie nie wyroznia a jednak jest oryginalne. Jednak bez mitologizowania ;) Link Zgłoś
Gość: gość67 Re: Więcej zdjęć nowej Kii Cee'd IP: *.barn.cable.virginmedia.com 15.01.12, 04:09 @Gość: gościu "gość67 - widać, że motoryzację masz głęboko w d.... patrzysz na samochody, tylko przez pryzmat polityczny oraz pryzmat zamożności potencjalnego klienta lub swojej wyższości. Mieszkasz na niby zachodzie, tylko dla wielu ludzi zachód to kierunek geograficzny i nic więcej a dla mnie osoby wywyższające się tylko z tego powodu, że uciekły za chlebem do krajów Europy zachodniej, to przynajmniej kompromitacja. To samo dotyczy się innych opluwaczy. Nie potraficie prawdziwie patrzeć na motoryzację, bez uprzedzeń i stereotypów, więc lepiej nie zabierajcie głosu w sprawie motoryzacji, bo nie macie zielonego pojęcia o prawdziwej pasji i zainteresowaniu." Widać że jesteś bardzo młody i znasz się jedynia na pseudo chinskiej motoryzacji kolego. Posiadam w swojej kolekcji trzy samochody dwulitrowe z lat 90-tych którym pod żadnym względem ta wschodnia lipa nie dorówna. Ani w osiągach ani w komforcie ani w zużyciu paliwa. Wiec przestać pisac bajki i się ośmieszać. A to że twoi rodacy wyjeżdżają na zachód za chlebem to raczej źle świadczy o twoim kraju i jego rządach. Po drugie to że pisze w twoim języku nie znaczy że musze być obywatelem twojego kraju, choć pisze poprawniej niż nie jedna osoba tu komentująca. Troche to wstyd nie uważasz ? @kaszub Nie dziw się że mercedesy obecnie robione rdzewieją, to efekt taniej producji. Link Zgłoś
marrcel Re: Więcej zdjęć nowej Kii Cee'd 15.01.12, 11:54 @gość > a sprzęgła się już nie palą ? Jeśli KIA rozwija się podobnie jak Hyundai (bo koncern ten sam), to jestem przekonany, że wszystko będzie jak należy. Koreańczycy z każdym rokiem wykonują kroki milowe. A pomiędzy modelami dzisiejszymi, a tymi sprzed kilku lat jest przepaść technologiczna. A nawet takie sprzęgło... Myślę, że to znacznie mniejszy problem niż kapitalny remont silnika TSI po przejechaniu czasem tylko 30tyś km. Chodzi o, na wielką skalę, zakrojony problem z bezobsługowym(!) łańcuchem rozrządu. Gdzie VW bezczelnie wykręca się i każe płacić klientom za swoje błędy i bubel który sprzedaje. Wystarczy, że komuś Golf, Passat, Polo, Seat czy Skoda doczołgało się do końca gwarancji i awaria wystąpiła dopiero(!) przy 60-70kkm. Standardowy pasek wymienia się pierwszy raz tak po 100-150 kkm, a łańcuch jest bezobsługowy (przynajmniej powinien). Problem też podobno nie dotyczy wyłącznie silników 1.4 TSI, ale również coraz więcej doniesień jest odnośnie 1.2 TSI. Ale i z 1.8 TSI ludzie mają przeróżne problemy. VW oczywiście wypiera się. W razie czego kieszeń klientów to pokryje... Albo w sądzie reklamacje będą u co bardziej upartych klientów uznawać. Dziękuję za takie dziadostwo. Jak tylko materiały na kokpicie poprawią z Hyundaiach i KIAnkach, to VW jeszcze szybciej odjedzie w niepamięć (z głośnym terkotem i rzężeniem... ;) Więc nawet gdyby był problem ze sprzęgłem w zwykłym silniku benzynowym, to jest to betka w porównaniu do kosztów jakie wiszą nad głowami zapatrzonych w legendę o niemieckiej technologii. Wszystkim JCV i innym zaślepionym polecam zobaczenie lawiny filmów na Youtube: www.youtube.com/results?search_query=tsi+problem Proponuję też obejrzeć filmiki wpisując "tsi noise" oraz poczytać wpisując w google po prostu "tsi problem rozrządem". Zaczyna się od niewinnych hałasów, kończy na poważnej awarii... zanim nowe auto z salonu przejedzie marne 100kkm. Strach pomyśleć co się będzie działo w tych silnikach oprócz kłopotów z rozrządem... Miłej lektury dot. niemieckiej precyzji ;) i owocnych przemyśleń, czy już nie czas przestać śmiać się z koreańskiej techniki... PS: Linia tego Cee'd-a wygląda na prawdę spoko, a tył jest bardzo ładnie wyprowadzony. Szczególnie w porównaniu z i30, w którym, przynajmniej dla mojego oka, wygląda kiepsko. Niech tylko lepsze plastiki wsadzą i pozostałe koncerny będą musiały szybko brać się do roboty... Link Zgłoś
Gość: 26vs29.pl Re: Więcej zdjęć nowej Kii Cee'd IP: *.inowroclaw.mm.pl 15.01.12, 12:58 Nowy i30 jest ładniejszy, bo Kia troszkę jak van wygląda, ale ujdzie. 26vs29.pl Link Zgłoś
marrcel Re: Więcej zdjęć nowej Kii Cee'd 15.01.12, 13:15 tył i30 kojarzy mi się ze starym Punto II, a to nie zbyt ładne skojarzenie... Link Zgłoś
Gość: JCV Re: Więcej zdjęć nowej Kii Cee'd IP: *.180.216.166.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.01.12, 14:57 Gdyby te VW z TSI były takie awaryjne to nie sprzedawało by się ich tyle. A prawda jest taka, że Golfów rocznie sprzedaje się tyle co i30/Ceed'a przez cały okres produkcji. W ogóle skala jest nieporównywalna, wiadomo, że na kilka milionów egzemplarzy może się zdarzyć parę wadliwych ale nie wiem czego na siłę zjawisko marginesowe usiłujecie przedstawić jako normę. Link Zgłoś
samiec_alfa_romeo Re: Więcej zdjęć nowej Kii Cee'd 15.01.12, 15:55 @JVC: to ciekawe, że nikt tych niemieckich silników nie chce kupować w przeciwieństwie do włoskich i francuskich które są montowane w samochodach amerykańskich, japońskich a nawet niemieckich. Zresztą VAG też zrezygnował ze swoich rozwiązań i wybrał włoski wynalazek czyli common rail. Zresztą ja nie mówię, że VW jest jakoś bardzo awaryjny, VW po prostu zrównał się z innymi markami. Skoro przytaczasz argumenty liczbowe to przypominam ci, że samochody grupy PSA, Fiata, Nissana/Renault czy Chevroleta też sprzedają się w milionach sztuk a więc zgodnie z twoją logiką - są tak samo dobre jak VW. Link Zgłoś