Dodaj do ulubionych

Autostrada | Instrukcja obsługi

IP: *.adsl.inetia.pl 23.01.12, 18:19
Czy nie jest to czasem przedruk z Wysokich Obrotów z 2006 r.?
Obserwuj wątek
    • Gość: Necro Re: Autostrada | Instrukcja obsługi IP: *.ksi-system.net 23.01.12, 19:10
      @ mifek: przecież w gazecie nie byłoby filmiku z Youtube ;)
    • Gość: van der Cyc Re: Autostrada | Instrukcja obsługi IP: *.adsl.inetia.pl 23.01.12, 20:29
      Będą problemy z jazdą autostradami Polaków. W Austrii czy Włoszech na 3 pasach nikt nie wyprzedza z prawej, a Polacy to robią i na nich trąbią. Nawyk z polskich miast.
    • Gość: tata Re: Autostrada | Instrukcja obsługi IP: *.adsl.inetia.pl 23.01.12, 22:18
      @Necro

No co ty :)

Pójdę do mojego gazetozbioru Wysokich Obrtów i odszukam stary tekst

Kliknij sobie ostatni obrazek, tam masz logo wysokich obrotów, doskonale pamiętam ten obrazek :) to było z czasów, gdy wysokie obroty było przyjemnie czytać i człowiek czekał następnego czwartku co też ciekawego testuje redakcja.
      A teraz to tylko Jacki Balkany, rankingi z du.py wzięte...szkoda gadać. Miał być polski top gear a wyszło jak zwykle.
    • Gość: ptr Re: Autostrada | Instrukcja obsługi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.12, 22:26
      Tez mam wrazenie, ze gdzies juz czytalem ten tekst :D
    • Gość: Lechu Re: Autostrada | Instrukcja obsługi IP: *.net.stream.pl 18.02.12, 23:21
      Wyprzedzanie prawym pasem na autostradach jest jak najbardziej dozwolone - KRD się kłania redakcjo....
    • Gość: hon Re: Autostrada | Instrukcja obsługi IP: *.sileman.net.pl 07.03.12, 17:23
      To dlaczego Polacy nie potrafią jeździć prawym pasem po autostradzie, tylko ZAWSZE muszą jechać ŚRODKOWYM? Zawsze......
      W innych krajach nie ma takiego problemu... Zatem trzeba wyprzedzać ich PRAWYM, żeby nie blokować lewego!

BŁAGAM! Prawy pas jest naprawdę fajny ;>
    • Gość: AA Re: Autostrada | Instrukcja obsługi IP: 151.193.120.* 23.03.12, 23:58
      wyprzedzanie prawym pasem jest w Polsce dozwolone, autorze, dokształć się.

• zygmus722 Re: Autostrada | Instrukcja obsługi 31.03.12, 12:16
      Ludzie, o czym my mówimy. Dopóki przepisy będą takie jakie są i ich egzekwowanie będzie na takim samym jak obecnie poziomie to nic się nigdy nie zmieni w tym chorym kraju. Ja w tym kraju wolę jechać zwykłą jedno pasmową drogą z poboczami, niż autostradą, bo ja przez miesiąc jazdy po zwykłych drogach nie stracę tyle nerwów, co przez jeden dzień po tych polskich niby autostradach. Ach, zapomniałem jeszcze, że Niemcy i zachodnia część Europy ma inną mentalność, są nauczeni kultury na drodze, ale Polaczki jak i cały blok wschodni, zakompleksiony, nie nauczony kultury jest dumny z tego, jak drugiemu zrobi na złość i jest to, co jest, że TIRowiec, wielki władca autostrady blokuje lewy pas, bo mu się nie podoba, że ktoś za szybko jedzie. To samo jest z baranami, którzy wyprzedzają lewym pasem z prędkością 110 km/h, wyjeżdżając w dodatku przed nadjeżdżający samochód. I jak zaczną wyprzedzać pod Wrocławiem, tak kończą pod Opolem, a jak ich łaskawie kierunkowskazem poprosisz, żeby opuścili lewy pas to na koniec jeszcze długimi po lusterkach dostaniesz.
    • Gość: Schlesier Re: Autostrada | Instrukcja obsługi IP: *.adsl.alicedsl.de 05.04.12, 19:52
      polski plebs niech jezdzi szutrami !
    • Gość: gość67 Re: Autostrada | Instrukcja obsługi IP: *.barn.cable.virginmedia.com 06.04.12, 04:47
      Jeżdże do polski co roku i nigdy nie widziałem tam autostrady no chyba że mają jakieś podziemne bo to co widziałem to najzwyklejszy podwójny carrigway. Wcale się nie dziwie że jest tyle wypadków jak po carrigway jeżdzi sie z predkoscią dozwoloną tylko na autostradach.
    • Gość: prof. Honey Re: Autostrada | Instrukcja obsługi IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 14.04.12, 15:46
      Carriageway muminku, Carriageway. Jezdzij co dwa lata do Polski a nie co roku, a zaoszczedzony czas poswiec na nauke jezyka angielskiego. I nie probuj kombinowac, ze ci literowka wyszla. ;)
    • Gość: Gość Re: Autostrada | Instrukcja obsługi IP: *.wohnheim.uni-kl.de 29.06.12, 00:24
      Ausfahrt, a nie "Ausfarth"!
    • Gość: obs Re: Autostrada | Instrukcja obsługi IP: *.adsl.inetia.pl 30.08.12, 21:17
      bywa że na rozgałęzieniach autostrad i dróg ekspresowych jest skręt w lewo - więc i tu GW pisze bzdury.
      Np na obwodnicy Wiednia jest takie miejsce, gdzie prawy pas odgałęzia jedną drogę, a lewy inną - pierwszy raz można się naprawdę zdziwić. Nie ma żadnej typowej sytuacji z czterema, pięcioma, sześcioma pasami itp. Nie, po prostu nagle z prawego - w jedną drogę, z lewego - w inną. Tam jest owszem ograniczenie do 80 km/h, ale to droga ekspresowa (jak nie autostrada, nie pamiętam dokładnie jak jest akurat w tym miejscu oznaczona).
    • Gość: mreal Re: Autostrada | Instrukcja obsługi IP: *.bestgo.pl 15.02.13, 22:20
      Na A4 koło Wrocławia wprowadzili na odcinkach zakazy dla TIRów , no i co koleś i tak wyprzedza a jak mu zwracam uwagę to wygraża, a na 112 kilka razy nimfy mnie przełączały nna policję aż zjechałem juz z trasy
    • Gość: spodet Re: Autostrada | Instrukcja obsługi IP: *.luxfiber.pt.lu 15.04.13, 13:58
      "Nie zaleganie na lewym pasie ma duże znaczenie na odcinkach autostrad w Niemczech, gdzie nie ma ograniczeń prędkości. Jeśli więc zobaczymy w lusterku wstecznym auto z włączonym lewym kierunkowskazem, lub dające nam znaki długimi światłami to sygnał, żebyśmy w razie możliwości umożliwili przejazd szybciej jadącemu pojazdowi. Złośliwcom przypomnijmy, że polski kodeks drogowy zabrania tamowania ruchu poprzez wolną jazdę."
      obecnie uzywanie swiatel dlugich lub kierunkowskazu przez samochod jadacy za nami w celu popedzenia nas czy tez spedzenia z lewego pasa na autostradznie w Niemczech jest karalne spora grzywna. Radze wiec nie popedzac innych bo moze sie okazac ze wlasnie popedzacie policje ktora w predkoscia nie wieksza niz 100km/h wyprzedza rzad ciezarowek.
    • Gość: xx Re: Autostrada | Instrukcja obsługi IP: *.luxfiber.pt.lu 15.04.13, 14:01
      "Zakazane na autostradzie:
      (...)
      - ruch pieszy,..."
      ale w PL nadal widac na rozbiegowkach autostradowych easy ridera z plecakiem i tabliczka
    • Gość: Gość Re: Autostrada | Instrukcja obsługi IP: *.static.tvk.wroc.pl 15.04.13, 14:31
      W języku niemieckim nie ma słowa Ausfarth, tylko Ausfahrt. Słownictwo przede wszystkim.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka