Gość: stefan IP: 195.85.249.* 09.02.12, 10:28 ej no ale na zdjęciu jest rdzopel - przeciez on się rozleci prędzej niż rozpędzi do 80km/h oczywiście gdyby to była skoda superb 2.0 TDI w wersji kury&siano mogłaby jechać naprawdę szybko Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: er Re: Uwaga! Będą robić zdjęcia od tyłu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.12, 10:35 @stefan: Jest również Lanos hatch 5d, Avensis I i Audi 80 B3. Są jeszcze dwa samochody: Jakieś typy? Moje to: - ten za znakiem z pierwszeństwem - Vectra B hatch - tan za masztem - wzór felgi pasuje do Laguny I Link Zgłoś
Gość: witold Re: Uwaga! Będą robić zdjęcia od tyłu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.12, 10:36 za drzewem jest Jelcz wywrotka w moro Link Zgłoś
Gość: stefan Re: Uwaga! Będą robić zdjęcia od tyłu IP: 195.85.249.* 09.02.12, 10:42 ewidentnie zdjęcie nie pochodzi z Polski - brakuje bowiem Passata B6 2.0 TDI Kombi w kolorze czarna perła z rejestracją WX,WW albo WI Obecność aż dwóch rdzopli sugeruje mi ukrainę lub jakieś państwo 3ciego świata - np Słowację Link Zgłoś
ursus104 Re: Uwaga! Będą robić zdjęcia od tyłu 09.02.12, 10:51 Ja sądzę o fotoradarach tyle, że jest to jawne i bezczelne wyciąganie pieniędzy od kierowców pod szczytną ideą walki o bezpieczeństwo na drodze. Rzygać mi się chce jak sobie pomyślę o hipokryzji jaka temu towarzyszy. A jeszcze bardziej mi się chce rzygać jak widzę współobywateli, którzy tę ideologię łykają i popierają. Link Zgłoś
Gość: trr Re: Uwaga! Będą robić zdjęcia od tyłu IP: *.p.lodz.pl 09.02.12, 11:16 W Polsce kierowcy jezdzą tak żle że fotoradary powinny być co 100 m! A tak mam chamstwo, brawurę i co rok tysiące ofiar. Ja ciesze sie z każdego nowego fotoradaru, zwłaszcza tych nowych opisanych powyżej ! Szerokiej drogi dla wszystkich którzy potrafią i chcą jeździć zgodnie z przepisami. Link Zgłoś
Gość: ottak Re: Uwaga! Będą robić zdjęcia od tyłu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.12, 11:18 Mam pomysł! Kierowcy to przecież dośc zorganizowana grupa - niech przez pół roku wszyscy jeżdża zgodnie z przepisami, gminy zaczną bankrutować, komornicy zajmą im te fotoradary a wówczas.... Link Zgłoś
Gość: er Re: Uwaga! Będą robić zdjęcia od tyłu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.12, 11:35 @stefan "ewidentnie zdjęcie nie pochodzi z Polski - brakuje bowiem Passata B6 2.0 TDI Kombi w kolorze czarna perła z rejestracją WX,WW albo WI Obecność aż dwóch rdzopli sugeruje mi ukrainę lub jakieś państwo 3ciego świata - np Słowację" Hehe :) zapomniałeś dodać o antenie CB nawet jak jadą do pobliskiej biedry Link Zgłoś
Gość: stefan Re: Uwaga! Będą robić zdjęcia od tyłu IP: 195.85.249.* 09.02.12, 11:57 do rdzopla nie można dodac anteny CB bo przy skorodowanym dachu antena wyrwie kawał blachy jak rdzopel osiągnie wreszcie te 60km/h z drugiej strony rdzople są świetne do wożenia np. siana - dziury w karoserii powodują naturalne przewietrzanie materiałów rolnych w tym napowietrzanie obornika Link Zgłoś
sprocket74 Re: Uwaga! Będą robić zdjęcia od tyłu 09.02.12, 12:03 W budżecie na ten rok wpisano przychody z mandatów na poziomie 1,3 MLD zł. W roku 2011 przychody te wynosiły ok. 700 MLN zł - czy potrzeba jeszcze komentarza? @TRR - szkoda, że nie rozumiesz, że działania władz nie mają na celu podniesienia bezpieczeństwa a jedynie dojenie kierowców. Po polskich drogach nie da się jeździć zgodnie z przepisami chyba, że jesteś emerytem któremu nigdzie się nie spieszy i może sobie pozwolić na jazdę Łódź-Warszawa w 3 godziny (120km!!!!). Kasę ładowaną w fotoradary lepiej przeznaczyć na remont dróg :/ Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Uwaga! Będą robić zdjęcia od tyłu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.12, 12:05 stefan 4ever :D Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Uwaga! Będą robić zdjęcia od tyłu IP: *.38.160.60.resman.pl 09.02.12, 12:06 Kary za przekroczenia prędkości są w Polsce zbyt małe. Kierowcy jeżdżą jak szaleńcy tłumacząc się kiepską jakością dróg. Sankcja powinna być na tyle uciążliwa aby kierowcy przestali miewać ciężkie buty. Link Zgłoś
Gość: Xpert Re: Uwaga! Będą robić zdjęcia od tyłu IP: *.altec.pl 09.02.12, 12:08 Jakie to typowo polskie - łamać prawo i mieć pretensje do władz, że chce za łamanie prawa karać i SŁUSZNIE uzupełniać budżet miast Link Zgłoś
Gość: asd Re: Uwaga! Będą robić zdjęcia od tyłu IP: *.bnet.pl 09.02.12, 12:10 mnie to od biedy nie przeszkadza, pod warunkiem, ze fotoradar jest WIDOCZNIE oznakowany, ze wiadomo ze tam jest, i wielka tablica wczesniej czekam wciaz na oklejenie wszystkich fotoradarow ZOLTA folia to co mnie przeszkadza, to kierowcy siedzacy mi na tylku, kiedy ja widze znak fotoradaru, ZWALNIAm, a ci debila niemal mi w zderzak sa w stanie wjechac Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Uwaga! Będą robić zdjęcia od tyłu IP: *.38.160.60.resman.pl 09.02.12, 12:10 @sprocket74 przykre statystyki dotyczące wypadków śmiertelnych w Polsce chcesz wytłumaczyć tym że się komuś śpieszyło? A gdyby taki los spotkał Twoją rodzinę? Link Zgłoś
sokolasty Re: Uwaga! Będą robić zdjęcia od tyłu 09.02.12, 12:11 "Na przykład we Francji przez osiem lat funkcjonowania takiego rozwiązania liczba śmiertelnych ofiar wypadków spadła o połowę." Szkoda, że nie uczą, że korelacja nie oznacza związku przyczynowo-skutkowego. Link Zgłoś
naprawdetrzezwy Re: Uwaga! Będą robić zdjęcia od tyłu 09.02.12, 12:11 "Sprawę kończy w takim przypadku wystawienie właścicielowi auta kary administracyjnej za tzw. "niewskazanie" Tak myślą tylko idioci. Normalni nie płacą ani grosza w takie sytuacji. ;>>> Link Zgłoś
Gość: q Re: Uwaga! Będą robić zdjęcia od tyłu IP: *.bnet.pl 09.02.12, 12:13 raz, że fotoradar to glownie strefa wplywow dla gminy, dwa, polscy kierowcy i tak maja te radary w dupie bo kiedy ja zwalniam do przepisowej predkosci, bo widzialem znak fotoradaru, to debil za mna siedzi mi na zderzaku i widze jak wymachuje lapskami, z pretensjami do mnie Link Zgłoś
Gość: ss Re: Uwaga! Będą robić zdjęcia od tyłu IP: *.bnet.pl 09.02.12, 12:17 zamiast radaru dawac progi zwalniajace przy przejsciach i niebezpiecznych miejscach, wszystko oznakowane wielkimi tablicami bedzie pare wypadkow, bo wielu debili nie zwolni tylko szusnie 100 po progu, ale w koncu tak sie poprawi bezpieczenstwo na drodze Link Zgłoś
Gość: ss Re: Uwaga! Będą robić zdjęcia od tyłu IP: *.bnet.pl 09.02.12, 12:20 no i najwazniejsze, najwieksze bezpieczenstwo to poprawa stanu drog... kiedy polska w koncu wyjdzie z tego zascianka i zacznie naprawde inwestowac w drogi, to sie naprawde zwroci z nawiazka Link Zgłoś
Gość: Pokemom Re: Uwaga! Będą robić zdjęcia od tyłu IP: *.menos.org 09.02.12, 12:20 Donald Tusk na pewno o tym nie wie. On obiecał, że nie będzie nowych fotoradarów! Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Uwaga! Będą robić zdjęcia od tyłu IP: 80.50.142.* 09.02.12, 12:24 Jedno to stan dróg i czas jaki trzeba spędzić w podróży. Drugi to bezczelne tłumaczenie sobie tym faktem łamania przepisów. Za to że drogi są jakie są odpowiedzialność ponoszą władze, ale w żaden sposób nie usprawiedliwia to łamania przepisów. I gadanie typu "wyciągają z nas pieniądze" jest dla mnie śmieszne. Jak nagminnie łamiecie prawo to płaćcie. Nie chccie płacić to jeździjcie zgodnie z przepisami. Mandat to nie opłata za przejazd, nie jest obowiązkowa. Martwi mnie to społeczne przyzwolenie do łamania przepisów. Link Zgłoś
Gość: bejarat Re: Uwaga! Będą robić zdjęcia od tyłu IP: *.adsl.inetia.pl 09.02.12, 12:28 Racje ma ursus 104 a TRR to gość który kupił bzdurę o fotoradarach. porównajmy drogi we Francji ,Niemczech i w Polsce .Oczywiście mają rację ci ,którzy piszą o wariatach na drogach . Fotoradary ich nie powstrzymają .Jeżeli nie są wyciąganiem pieniędzy od kierowców to dlaczego nie są oznakowane zgodnie z ustawą Link Zgłoś
waszprezydent Re: Uwaga! Będą robić zdjęcia od tyłu 09.02.12, 12:31 te wszystkie kary, fotoradary to najbardziej uderzają w uczciwych kierowców w dupie mam taka poprawe bezpieczenstwa na drodze, ten co jest bez wyobrazni i pedzi jak glupi, zawsze taki bedzie poki sie nie rozbije, jeden mandat niczego go nie nauczy. to jest kwestia edukacyjna a nie prewencyjna. Ja zawsze jezdze przepisowo, zawsze mnie wyprzedzaja, migaja swiatlami, siedza na zderzaku ale raz stracilem cierpliwosc. przeciez jade przepisowo do jasnej cholery, sobie mysle, w dodaku wiem ze w rejonie sa kontrole, ale facet mi siedzial na zderzaku jak w amoku, to przyspieszylem... no i oczywiscie schowana straz miejska to mi pstrykla zdjecie, a jemu sie upieklo... no taki to uczciwy system Link Zgłoś
tirinti Re: Uwaga! Będą robić zdjęcia od tyłu 09.02.12, 12:35 Czas by kierowcy sięzbuntowali tak jak piraci przeciw ACTA. Link Zgłoś