Dodaj do ulubionych

BMW przescignelo Mercedesa

18.06.04, 09:05
W maju BMW sprzedalo na calym swiecie 90268 samochodow (+12,9%) i
przescignelo Mercedesa (- 9,2 89500 aut). Rowniez BMW Group (z Mini i Rolls-
Royce) poprawilo sie (+ 11,9% ,105655 aut) wyprzedzajac Mercedes Car Group (z
Smart i Maybach) ktora sprzedala 102300 samochodow. Tym samym potwierdza sie
slusznosc decyzji o pozbyciu sie Rovera i Land Rovera.
Obserwuj wątek
    • hdp Re: BMW przescignelo Mercedesa ... 18.06.04, 09:07
      ..,- na autostradzie .
    • Gość: mansi Re: BMW przescignelo Mercedesa IP: 5.5R4D* / *.delphi.com 18.06.04, 09:41
      samochody BMW to od wielu lat najlepsze (a przy tym najladniejsze) pojazdy na
      swiecie
      • art_0 Re: BMW przescignelo Mercedesa 18.06.04, 09:57
        Gość portalu: mansi napisał(a):

> samochody BMW to od wielu lat najlepsze (a przy tym najladniejsze) pojazdy na
        > swiecie

Opisujac urode beemek sformulowalbym to zdanie inaczej:
        Samochody BMW przez wiele lat najładniejsze pojazdy na swiecie..... ;)

Art
        • wojtek_blankietowy Re: BMW przescignelo Mercedesa 18.06.04, 10:07
          Ja bym powiedzial ze dopiero teraz od nowej 7 zrobily sie ladne. Wczesniej byly
          przecietne z wygladu a w srodku wrecz brzydki. Ta skrzywiona deska to przeciez
          tragedia byla. Musieli miec sporo narzekan klientow bo wreszcie odeszli od tej
          chorej krzywizny.
          • t-72 wojtek_prowokator ;-P 18.06.04, 10:41
            hihi, albo żartowniś ;-)

gust jest rzeczą poza dyskusją, ale IMHO 7-ka to stylistyczne gówno. O ile
            jeszcze przełkne i przyzwyczje się do zwenętrznego designu, tak wnętrze uważam
            za najbadziewniejsze i najbrzydsze ze wszystkich jakie widziałem (na zdjeciu
            rzecz jasna ;-). Ale żeby tego było mało. Ta obleśna 7-ka zastapiła nie jakąś
            tam poprzedni model, ale cudownie wysublimowany E-38. Na szćzeście nie stać
            mnie na nowy model i moja dusza nie cierpi az tak mocno.
            pozdr
            • wojtek_blankietowy jaki prowokator? kazdy ma prawo do wlasnego gustu 18.06.04, 10:53
              t-72 napisał:
              > gust jest rzeczą poza dyskusją, ale IMHO 7-ka to stylistyczne gówno. O ile

slusznie mowisz ze gust poza dyskusja, to jest rzecz subiektywna absolutnie
              nieocenna. Jednak dla mnie zakrzywiona deska w BMW byla zawsze szczytem
              bezsensu i brzydoty.
              Dla mnie 7 jest absolutnie piekna szczegolnie tyl
              • t-72 spoko, życzę Ci męczyć się w tym design-chale 18.06.04, 10:59
                jak w tytule ;-D

z całego serca zatem, życze Ci byś mógł podziwiać ten obrzydliwy, przepakowany,
                rzekłbym nawet nafaszerwoany sterydami, tył modelu E-65 (chyba?). I męcz się z
                tym ścierwem - joystickiem - i-drive.

www.bmwworld.com/pics/7er/5484_832.jpg
                taaaaa, jaka pikna prosta deska.... tfu!

pozdr
                • t-72 oczywiście stojący w twoim garazu ;-) 18.06.04, 11:00
                  oczywiście stojący w twoim garazu ;-) - zapomniałem dodać ;-)
                  • wojtek_blankietowy Dzieki bardzo bym chcial n/t 18.06.04, 11:02
                    thx
            • art_0 Re: wojtek_prowokator ;-P 18.06.04, 11:00
              Tez mam podobne zdanie....Zreszta dotyczy to prawie wszytkich nowych modeli. 7 -
              wiadomo, 6 - te przednie swiatla i grill sa okropne, Z4 - podobnie. Jedynie 5
              jakos wyglada, ale ogolnie sylwetka sprawia bardzo ciezkie wrazenie. Dobrze ze
              spyshoty 3ki zapowiadaja odejscie od stylistyki lansowanej przez Bangla...

Art

P.S. Gust gustem, kazdemu moze sie podobac cos innego, ale chyba sporo ludzi
              tak uwaza: w tym roku face-lifting 7ki.
              • Gość: BynznesMietek Re: wojtek_prowokator ;-P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.04, 11:07
                To właśnie ma odstraszyć wszelkiej maści dresiarzy i plebs od tych samochodów i
                przyciągnąć biznesmenów . W końcu ktoś jednak kupuje te "dziwadła" . Może nawet
                teraz nie będą ich kraść . I tak ma być ,miało być i będzie .
                • Gość: Milos Re: wojtek_prowokator ;-P IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.06.04, 12:54
                  W sumie masz rację. Przecież żeby jakiś dresiarz sobie kiedyś pojeździł 3, 5
                  czy 7 (oczywiście 10-letnim), auto to musiało być kiedyś kupione w salonie
                  przez byznesmena itp. I dla zysków BMW jest bez znaczenia ten dresiarz i
                  krzywizny deski i agresywny grill które mu się podobają. Oni projektują nowe
                  auta dla ludzi których stać na kupno ich w salonie. Dlatego bardzo spoważniały
                  w wyglądzie i sprzedają się (mimo powszechnej krytyki również na tym forum)
                  bardzo dobrze.

Pzdr

Ps. Mi też zdecydowanie bardziej podobały się wcześniejsze BMW, chociaż nie
                  jestem dresiarzem ;-) Ale dla BMW nie jestem targetem bo mnie nie stać na nowe,
                  a jak by było to i tak wątpię bym kupił akurat BMW.
    • Gość: FanBMW Re: BMW przescignelo Mercedesa IP: *.net 18.06.04, 11:29
      Coz,samochody BMW sa najbardziej zaawansowanymi technologicznie w swoich
      klasach,najlepsze silniki,perfekcyjnie wykonanie,nie slyszalem jeszcze zeby
      ktos z nowa Beemka musial ciagac sie z awariami po serwisach tak jak to jest
      bardzo czesto z nowymi np.Mercedesami.Nowy design firmy powoli tez zaczyna byc
      uznawany w oczach ludzi,dla mnie osobiscie nowa 5-er to dzielo sztuki,jest po
      prostu piekna,limuzyna ktora znacznielepiej prezentuje sie w rzeczywistosci niz
      na foto.
      • Gość: Wiesiek Re: BMW przescignelo Mercedesa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.04, 11:55
        Ja słyszałem . Ktoś z urzędu kupił nową 7 i wydał bardzo dużo na serwis tego
        samochodu . Jak znajdę artykuł o tym to podam link .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka