Dodaj do ulubionych

pomocy auto

17.05.12, 13:51
bardzo prosze was o pomoc w zidentyfikowaniu tego kawalka samochodu. wiec bylo tak, pojechalam dolac olej bo bylo juz minimum, dolalam wody w chlodnicy napompowalam kola i ruszylam, po jakis 500 metrach auto zaczelo okropnie rzezic, zapalila sie kontrolka akumulatora, woda podniosla sie do 100 na czerwone az. zajechalam kawalek na stacje benzynowa. dwoch niekumatych chlopakow mi odkrecilo tam gdzie woda, wylala sie ta wrzaca, dodali zimnej i kawazli zapalic auto i nagle bum i wylecialo spod auta ta oto wielka sprezyna. widac ze jest peknieta. auto zostalo na stacji... moze ktos mi pomoze okreslic problem?'

dodam ze ta sprezyna jest wielkosci dwoch kciukow, tzn dlugosci a szeroka jest na okolo 3 cm chyba.
Obserwuj wątek
    • apodemus Re: pomocy auto 17.05.12, 13:59
      Z opisu wynika, że jest to pęknięta sprężyna wielkości dwóch kciuków. A tak bardziej na serio, to chyba zabrakło linku do zdjęcia :-) a najlepszą metodą będzie zawiezienie do samochodu mechanika żeby zdiagnozował problem i powiedział, czy możesz jechać o własnych siłach do warsztatu (ew. zawiezienie samochodu do mechanika, jeśli masz czym).
      • nefri11 Re: pomocy auto 17.05.12, 14:17
        mam fote ale nie wiem jak dodac, chyba jest w moim profilu :)
        • crannmer Re: pomocy auto 17.05.12, 14:44
          nefri11 napisał(a):
          > chyba jest w moim profilu :)

Nie jest. Na profilu jest tylko informacja "UŻYTKOWNIK NIE AKTYWOWAŁ PROFILU"

> mam fote ale nie wiem jak dodac,

imageshack.us/
    • jamesonwhiskey Re: pomocy auto 17.05.12, 14:33
      typ silnika tez by sie przydal
    • milos75 Re: pomocy auto 17.05.12, 14:41
      Widocznie się coś zepsuło :-)
      • misiaczek1281 Re: pomocy auto 17.05.12, 16:41
        milos75 napisał:

> Widocznie się coś zepsuło :-)
        >
        Sprzedaj grata i kup 10 letnie Polo ;-)
        • wsk175 Re: pomocy auto 18.05.12, 17:14
          Może ten grat to właśnie takie polo było ?
          A poważnie:
          brak ładowania i wzrost temperatury to niechybnie pasek klinowy., a w zasadzie już jego brak.
          Wiadomość dla głąba misiaczka:
          Pasek klinowy (często trochę jakby zębaty nawet) to takie gumowo-szmaciane coś łączące takie okrągłe obracające się przynajmniej trzy kółka pod maską silnika , w polo też występujące.
          • wsk175 Re: pomocy auto 18.05.12, 17:19
            Istnieje też możliwość , że założycielka wątku jeździ samochodzikiem na sprężynkę nakręcaną kluczykiem .......
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka