Dodaj do ulubionych

Mitsubishi SIGMA

IP: *.acn.waw.pl 14.03.02, 13:21
Hej!

Zastanawiam się ostatnio nad zmianą samochodu: sprzedaniem Mondeo i kupnem czegos innego.
Potrzebuję dużego kombi, a w oko wpadł mi niedawno (używany ;-))) ofcoz) Mitsubishi Sigma 3.0 V6.

Macie jakies ciekawe informacje na temat tego wozu? Może jakies interesujace linki, Marek?

Cholernie mi się ten samochód podoba... Myslałem o kilkuletniej Camry kombi, ale nowsza Sigma
prezentuje się wspanalej...

Pozdrowienia,
Icefall
Obserwuj wątek
    • Gość: Icefall Re: Mitsubishi SIGMA IP: *.acn.waw.pl 14.03.02, 13:24
      A, własnie... Mam nadzieję, że ten samochód był produkowany jeszcze z max. 4 lata temu???!!!
    • Gość: Marek To jakis staroc? IP: 172.18.118.* 14.03.02, 13:26
      carpoint.msn.com/vip/overview/Mitsubishi/Sigma/used.asp

• Gość: Icefall Re: To jakis staroc? IP: *.acn.waw.pl 14.03.02, 13:40
        COOO???? Nie spodziewałem się :-( Myslałem raczej o czyms 1996/97..... Może w US model Sigma
        skończył się wczesniej, bo to co widziałem w PL wygląda na dosć nowy wóz. Weird.
    • Gość: Mikolaj Re: Mitsubishi SIGMA IP: *.pol-assistance.spzoo.pl 14.03.02, 13:47
      Mój kolega miał kiedyś sedana Diamante – amerykańska wersja Sigmy. Bardzo sobie
      te auto chwalił do czasu małej stłuczki. Okazało się że nikt tego nie potrafił
      przez dłuższy czas naprawić (po uderzeniu w koło poszły amortyzatory które są
      sterowane elektronicznie). Wszystkie części trzeba było sprowadzać. To chyba
      największa wada tego modelu w Polsce.

Ciekawostka – z tego co pamiętam Sigma kombi była produkowana w Australii.

Kiedyś był test używanej w Auto Świecie (bardzo pozytywny zresztą). Poszperaj
      na ich stronach www może coś znajdziesz.

Pzdr
      Mikołaj
      • Gość: Marek Re: Mitsubishi SIGMA IP: 172.18.118.* 14.03.02, 13:50
        Diamante Wagon:
        carpoint.msn.com/vip/overview/Mitsubishi/Diamante%20Wagon/used.asp

Diamante Sedan:
        carpoint.msn.com/vip/overview/Mitsubishi/Diamante/used.asp

(swoja droga nowy model jest niesamowity...)
        • Gość: Icefall Re: Mitsubishi SIGMA IP: *.acn.waw.pl 14.03.02, 13:56
          Dzięki za info, Marek i Mikołaj!

Spodziewam się, że częsci i serwis mogą być "outrageous", ale... zobaczymy zresztą.

Tak, ta Sigma którą widziałem jest bardzo podobna do Diamante Wagon z Twojego linku. Może trochę
          bardziej opływowa. Ogladałem ją przedwczoraj, a dzisiaj prawie taka sama stała obok na swiatłach.
          Piękny, klasyczny styl.

Dzieki!
          • Gość: cc Re: Mitsubishi SIGMA IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 14.03.02, 21:58
            Ładne auto. Rasowe.
            Wiem o nim tyle, że nie kradną (jeden facet kupił Sigmę kombi po tym jak mu
            ukradli 3 mercedesy i jeździł nią do znudzenia). Części prawie niosiągalne,
            więc jak ci wybiją szybę aby dziobnąć radio, to będziesz jeździł z folią przez
            miesiąc albo dwa. Z ciekawostek - elektroniczna regulacja zawieszenia.
            • Gość: Icefall Re: Mitsubishi SIGMA IP: *.acn.waw.pl 14.03.02, 22:33
              Problem częsci zaczyna mnie przygnębiać. Jak znam życiem to w EU to też niezbyt popularny
              samochód, więc o szrotowe zamienniki może być cięzko.

Dzięki za rady!
              • Gość: cc Re: Mitsubishi SIGMA a moze GALANT IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 14.03.02, 22:49
                Icefall - a myslałeś o Galancie kombi? Części bardziej dostępne, wygląd nadal
                ekstra (szczególnie po 1997 roku), silnik 2.4 GDI całkiem niezły.
                • Gość: Icefall Re: Mitsubishi SIGMA a moze GALANT IP: *.acn.waw.pl 14.03.02, 23:24
                  Jest to jakas mysl. Piękny wóz, ale nie wiem jak z jego pakownoscią i ładownoscią. Potrzebne mi jest cos
                  większego od Mondeo kombi, ale nie van. Ta sigma wygląda na potężniejszą. Będę się musiał rozejrzeć za
                  Galantem. Dobra rada! Dzięki!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka