Dodaj do ulubionych

OC-pomózcie mi znalezc najtanszego ubezpieczyciela

25.06.04, 08:40
Jakie firmy wchodzą w grę?
Gdzie znajdę ich oferty w internecie?
Czy warto skusic sie na jakąś bardzo atrakcyjna ofertę mało znanej firmy, czy
lepiej pomęczyc sie pare lat w droższej ale pewnej, do czasu az obnizki za
kontynuację i bezwypadkowośc obnizą składkę do przywoitego poziomu?
Obserwuj wątek
    • Gość: pro Olej OC - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.04, 08:44
      bierz najtanszego. Przeciez to nie ciebie dotyczy tylko (odpukać)
      poszkodowanego. Natmiast jesli AC no to tylko Warta lub Hestia.
      • kamcia_79 Re: Olej OC - 25.06.04, 10:40
        No tak, ale jak za jakis czas mi się polepszy (marzenia) i bedzie mnie stac na
        AC, to jak OC i AC będzie w tej samej firmie, i będe tam juz pare lat, to tez
        pewnie na jakies znizki sie załapię.
        Ale z drugiej strony, teraz zalezy mi zeby płacic jak najmniej. Poprosze moze o
        wymienienie z nazwy tych tanszych, albo generalnie wszystkich zebym mogla sobie
        przejrzec oferty.
        • n0ras TUW 25.06.04, 11:06
          Najtańsze OC będzie najprawdopodobniej w TUW Florian.
          I rzeczywiście nie przejmuj się OC - warunki wszędzie są takie same (wynikają z
          ustawy) i ubezpieczyciele generalnie honorują zniżki nabyte u innych.
          A - ten florian nawet wypłaca pieniądze po szkodzie.
          • konrad.boryczko Re: TUW 25.06.04, 11:11
            rzeczywiście nie przejmuj się OC - warunki wszędzie są takie same (wynikają z
            > ustawy) i ubezpieczyciele generalnie honorują zniżki nabyte u innych.

Gwoli doprecyzowania: warunki, ale zakresu ubezpieczenia i ochrony sa takie
            same, bo ustawowe.
            Natomiast warunki w rozumieniu wysokosci skladki, znizek, zwyzek itp zaleza od
            konkretnego ubezpieczyciela :)

Do zalozycielki watku: Naprawde tak trudno wziac ksiazke telefoniczna i
            odwiedzic najblizszego agenta (zapewna ma oferty kilku roznych TU)? Czego
            oczekujesz od forum? Przeciez kazde towarzystwo konkretnemu kierowcy i
            konkretnemu samochodowi wyliczy inna INDYWIDUALNA skladke. Forumowicze maja za
            Ciebie robic analizy?
            Poza tym w kazdym miescie/wojewodztwie jest inaczej.
            Pzdr
            konrad
            • kamcia_79 Re: TUW 25.06.04, 13:06
              Wcale nie licze na analizy od forumowiczów. Po prostu nie mam czasu na
              spotkania z agentami czy chodzenie po ubezpieczycielach i szukanie ofert.
              Chciałam zapoznac sie z tematem przy pomocy internetu, ale faktycznie nie
              pomyslalam ze pewnie firmy ubezpieczeniowe nie prezentuja na stronach www
              przykładowych stawek. Cóz będę musiała ruszyc d.... i przejsc się do kilku.
              A co sadzicie o LINK 4, kusi mnie załatwienie wszystkiego za pomoca rozmowy tel.
              • konrad.boryczko Re: TUW 25.06.04, 13:10
                Mam w L4, ale pelny pakiet. Zadzwon, oni wylicza, porownaj z oferta agenta.
                Dzialaj :)))
                Pzdr.
    • Gość: Swoboda_T Takie pytanko... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.04, 15:08
      Mam wątpliwości co do tego, że przy posiadanym od kilku lat oc (ze zniżkami)
      ubezpieczyciel da zniżki również do AC, jak już się na nie zdecydujemy. O ile
      wiem liczone to jest niezależnnie, efektem czego można mieć np. 60% tańsze OC i
      AC bez zniżek. Prosiłbym o opinie na ten temat, jeśli ktoś wie coś NAPEWNO, z
      pewnością zainteresuje to kilka osób. Co do kosztów, to najtańsze są TUW-y, ale
      trudniej do nich dotzreć. Samopomoc miała też korzystne stawki (kiedyś), nie
      wiem, jak to jest dzisiaj.
    • kamcia_79 Rezultaty poszukiwań 28.06.04, 14:19
      No więc dla przyzwoitosci zadzwoniłam do PZU, ale tylko po to zeby w kolejnych
      firmach słyszec duzo nizsze stawki i lepiej sie poczuc, (ze to tak tanio)
      i tak:
      PZU-roczna składka 1379,00 + 30% bo nie mam 26 lat ;-((((
      Samopomoc - -"- 1232,00
      LINK 4 - -"- 1050,52
      TUW -"- 899,00
      Generali -"- 738,00 i tu sie zdziwilam mocno.

Czy macie jeszcze jakies propozycje do kogo bym mogła zadzwonic?
      • Gość: dolphin Re: Rezultaty poszukiwań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.04, 18:04
        odradzam samopomoc, sparzyłem się nieziemsko na tym badziewiu. chętnie biorą
        pieniążki od klienta, ale po skasowaniu opłat za ubezpieczenie zapominają o
        tobie!!! totalna tandeta !!!
    • Gość: aRDIAn Re: OC-pomózcie mi znalezc najtanszego ubezpieczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.04, 15:45
      Jak OC to polecam Samopomoc. Mają chyba najtańsze. Ew. Daewoo.
    • Gość: ja Zobacz firma TRYG nt IP: *.saint / 195.117.38.* 28.06.04, 17:21
      • kamcia_79 Re: Zobacz firma TRYG nt 29.06.04, 09:36
        Taaa-młody kierowca to dla nich ponizej 28 lat, no ludzie!
        w efekcie składka razem ze zwyzką 30% wyniosłaby mnie cos ok 2000 tys, nie
        pamietam dokladnie ile tak sie zbulwersowałam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka