Dodaj do ulubionych

Stan polskich dróg

15.11.12, 15:26
Hejka.

Jak oceniacie stan polskich dróg, krajowych, wojewódzkich i innych? czy rzeczywiście jest tak beznadziejnie jak głosi opinia? Ja ostatnio jechałem po takiej drodze wojewódzkiej że tarłem podwoziem o asfalt takie koleiny były...
Obserwuj wątek
    • des4 Re: Stan polskich dróg 16.11.12, 07:24
      niebo a ziemia w porównaniu z tym bo było jeszcze kilka lat temu

południowa Polska - Podkarpackie, Świętokrzyskie i Małopolska, także wschodnie Mazowsze, nie ma się czego wstydzić, drogi główne i lokalne lepsze niż na Słowacji stawianej kiedyż nam za wzór, to teraz dywanik

nier wiem dlaczego, ale dość kiepsko jest w Lubelskiem, przynajmniej jeśli chodzi o drogi wojewódzkie...dojazd do Kazimierza to garb na garbie...
      • apodemus Re: Stan polskich dróg 16.11.12, 08:10
        Się buduje.
        Ale to chyba rzeczywiście zależy od regionu. Od jakiegoś czasu raz po raz ujeżdżam bocznymi drogami Dolnego Śląska i tam jest dramat. Chociaż zdarzają się odcinki z nowym asfaltem. Wielkopolska wygląda coraz lepiej, chociaż tempo robót woła o pomstę dokądkolwiek. W każdym razie robót drogowych w Polsce trochę widać.
    • trypel Re: Stan polskich dróg 16.11.12, 10:14
      jest coraz fajniej.
      Nie narzekam. Na tych kierunkach które mnie interesują czasy przejazdu w ciągu ostatnich3-4 lat poprawiły sie w wielkim stopniu. Juz drugi raz trasę Wrocław (od stadionu) do Warszawy zrobiłem w ok 3 h. Jeszcze poł roku temu wychodziło 4,5.

A boczne drogi lubię, dziurawe również. Trezba mieć odpowiedni samochód :) a plusem jest brak korków i bardziej przewidywalny czas dojazdu.
      • nazimno Noooo, prawie taaaaaak... 16.11.12, 11:03
        Niestety, na "szerokich i niskich gumach" nie da sie jezdzic.
        To horror.
    • nazimno Na Gornym Slasku jest coraz lepiej. 16.11.12, 11:04
      Nawet europejsko.
      • rysiekk111 w synsie, że jak w USA lat 50 i 60 ? 16.11.12, 19:57
        lepijy to może je ino, że niy każdymu
        moga se kawałek posunąć tu i tam altobanóm abo średnicófkom, ale jak musza kaj indziej to patologia i tłok i jakbych nie byl ekodrejewrem co mo poganiaczy w rzici to tez bych musioł w tyj szarpaninie uczesniczyć.
        a swiatami w nieykierych miastach to rzondzom ciule co te dupiate ITS-y wkludzajom i przyz to zakazujom zygarów
    • piotr33k2 Re: Stan polskich dróg 16.11.12, 22:30
      napewno jeszcze nie taki jaki powinien byc w nowoczesnym europejskim kraju ale w ciągu ostatnich lat dokonal sie niespotykany w histori Polski przełom i skok cywilizacyjny w tym temacie , i choć z trudnosciami to trwa nadal , i to cieszy .
      • rysiekk111 kryteria "przełomowości cywilizacyjnej" 16.11.12, 23:29
        proszę je najpierw zdefiniować od podstaw
        , po czym porównać rzeczywistą "przełomowość" z tą jak mogłaby wystąpić gdyby tą samą kasę kierowano najpierw na pilniejsze potrzeby transportowe
        • piotr33k2 Re: kryteria "przełomowości cywilizacyjnej" 17.11.12, 12:28
          po prostu nigdy na raz , tak duzo realnie rzeczywiscie i konkretnie nie zaczeto budowac autostrad i dróg ekspresowych w Polsce .
          • superkot111 Re: kryteria "przełomowości cywilizacyjnej" 17.11.12, 14:47
            Co innego budowa, a co innego utrzymanie istniejących tras, które są w opłakanym stanie.
            • des4 Re: kryteria "przełomowości cywilizacyjnej" 17.11.12, 15:54
              istniejące są w coraz lepszym, stanie, przecież o nie właśnie chodzi w wątku
          • rysiekk111 czyli znów muszę od początku ! 17.11.12, 22:16
            piotr33k2 napisał:

> po prostu nigdy na raz , tak duzo realnie rzeczywiscie i konkretnie nie zacze
            > to budowac autostrad i dróg ekspresowych w Polsce .

no tak i co ?
            to nie była odpowiedź na pytanie
            sprecyzuję: jakie powinny być kryteria "przełomowości cywilizacyjnej" ale nie w wąskim sensie ilość luksusowych dróg dla niektórych, ale w sensie ogólnych funkcji jakie ma spełniać cały układ drogowy - szerzej, jakie ma spełniać polityka transportowa państwa

(ci co czytali Całościową Koncepcję nie podpowiadać! Może znalazłem osobę zdolną do samodzielnych przemyśleń )
    • jackk3 Re: Stan polskich dróg 17.11.12, 22:11
      Bylem niedawno w PL prawie miesiac po dlugiej nieobecnosc. Glownie Krakow i Malopolska.
      Wiekszosc drog = tragedia niestety.
      • wtopek Re: Stan polskich dróg 17.11.12, 22:38
        a ktore konkretnie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka