Dodaj do ulubionych

Seicento 1.1 Sporting

IP: *.wichrowe.net.pl 11.07.04, 17:43
Co u nim myslicie? Czy to samochod godny zainteresowania do jazdy glownie po
miescie no i ze dwa wypady roku (nad morze u w gory). Czy do autka oplaca sie
zakladac instalacje gazowa a jezeli tak to jaką? Czy jest awaryjny? No i w
ogole co myslicie tym samochodzie. Mowa o samochodzie z 1998-1999 roku.
Obserwuj wątek
    • chaladia Re: Seicento 1.1 Sporting 11.07.04, 18:38
      Moja Małżonka przejeździła CC 1,1 Sporting 82 kkm od 1997 roku.
      Do miasta jest to pojazd idealny. Osiągi więcej niż potrzeba, pali poniżej 7
      l/100 km. Problem braku bagażnika przy wyjazdach na działkę pod miastem
      załatwiłem "składkową" przyczepką i hakiem holowniczym. Gdy się kupuje używane
      N-400 w 4 osoby, to jest to wydatek 300 zł, czyli mniej niż ten hak, a
      uzyskujesz ładowność niemal taką jak Poloneza-Trucka DC, Z tym, że Poloneza nie
      można "rozpiąć". Nigdy przez ostatnie kilka lat nie zdarzyło się też, byśmy
      potrzebowali przyczepki w tym samym terminie. Większe dyskusje były, kto ma ją
      przechowywać, bo miejsce zajmuje...
      Największy problem to te dwa wyjazdy wakacyjne. Jeśli wyjazd w dwie osoby, to
      nie ma sprawy, kładziesz siedzenia i masz pół metra sześciennego przestrzeni
      ładunkowej. Jeśli chcesz jechać w 3 lub co gorsza w 4 osoby, to lepiej pomyśl o
      większym samochodzie. Jazda z przyczepką lub bagażnikiem kilkast km dziennie to
      żadna przyjemność.

Awaryjność - jak to u Fiata. Najważniejsze - mieć dobrego i godnego zaufania
      mechanika. Części tanie, sporo można dostać na szrotach, niektóre są
      regenerowane (tarcza sprzęgła).

Co do gazu - zależy od przewidywanego przebiegu rocznego. Myślę, że od 15-20
      kkm/rok się opłaci. Problem w tym, że wtedy to już zupełnie nie będziesz miał
      bagażnika...
      • Gość: ACTIVE Re: Seicento 1.1 Sporting IP: *.wichrowe.net.pl 22.08.04, 13:17
        no bo mam jeszcze w sumie mozliwosc kupienia np. VW Golfa np. z 93 roku i nie
        wiem za bardzo co robic. Dodam że nie znam sie za bardzo na mechanice i nie
        wiem czy taki Golf jest awaryjny czy potrzebowalby czestych wizyt w warsztacie
        • Gość: Poszukiwacz Re: Seicento 1.1 Sporting IP: 213.77.40.* 22.08.04, 16:32
          Golfem będziesz jeżdzić gdzie chcesz, a Seicento będziesz jeżdzic do
          serwisu.Słowem: bierz Golfa.
          • Gość: ACTIVE Re: Seicento 1.1 Sporting IP: *.wichrowe.net.pl 23.08.04, 03:03
            no wlasnie nie wiem
            w koncu taki golf ma juz 11 latwiec ma prawo sie psuc tylko jak czesto i jak
            powaznie, hmm... ???
            • Gość: Radek Re: Seicento 1.1 Sporting IP: *.2015.com 23.08.04, 03:44
              Jak czesto i jak powaznie bedzie sie sypac 11 letni golf zalezy w wiekszosci od
              tego jak dbal o niego poprzedni wlasciciel a w mniejszosci od przebiegu.
              Znasz historie auta? Poprzedni wlasciciel ma rachunki za przeglady itp?
              Ja bym wzial golfa bo mimo ze to juz stary strucel to zawsze wiekszy i
              bezpieczniejszy niz CC. Wogole przy tym roczniku i tej klasie cenowej to sie
              kupuje pewne auta od znajomych marka/model/rocznik sa mniej istotne.
              • Gość: ACTIVE Re: Seicento 1.1 Sporting IP: *.wichrowe.net.pl 23.08.04, 14:22
                Golf jest sprowadzony z Niemiec przez znajomego, ktory jak sadze nie wcisnal by
                mi kitu. A Golf wiadomo znacznie bardziej komfortowy samochod
      • Gość: rollo tomasi Re: Seicento 1.1 Sporting IP: 213.76.135.* 23.08.04, 08:26
        " Chaladia szkaluje!!! - "Awaryjnosc jak u Fiata". Toż to totalne pomowienie. A
        fuj. A tak powaznie to niezgadzam sie z tą obiegową opnią. Mialem trzy Fiaty
        (CC 700, Uno, Brawa) i nie zgodze sie ze Fiaty sa awaryjne. Jak kazdy woz. Uda
        sie albo nie uda. A ze czesci tanie - przyznaje. Teaz poluje na Fiata Marea
        Weekend. Zapomnialem dodac ze kocham motory Fiata - no rzecz jasna oprocz 700-
        setki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka