Dodaj do ulubionych

Polubić czy znienawidzieć Skodę ?

IP: *.mcnet.pl / *.mcnet.pl 21.07.04, 13:48
Giermek mi przywalił. Przeczytałem jego post i chociaż rycerstwo na koniach
rzadko swoich giermków uważało zadam pytanie Szanownym Forumowiczom : Polubić
czy znienawidzić Skodę ? I dlaczego ?
Tych których będzie więcej poprę i prędzej rozpierdolę klawiaturę niż mnie
ktoś zagada..Do boju !!!
Obserwuj wątek
    • xeenon Re: Polubić czy znienawidzieć Skodę ? 21.07.04, 14:22
      nie zmuszaj się do lubienia czy nie lubienia czegoś. Bądź sobą.
      • Gość: Stanley Re: Polubić czy znienawidzieć Skodę ? IP: *.mcnet.pl / *.mcnet.pl 21.07.04, 14:40
        Trzeba poznać argumenty obu stron i dopiero wtedy można podjąć decyzję. To
        chyba nie jest kwestia emocjonalna..
        • mac.card Re: Polubić czy znienawidzieć Skodę ? 21.07.04, 15:08
          Gość portalu: Stanley napisał(a):

> Trzeba poznać argumenty obu stron i dopiero wtedy można podjąć decyzję. To
          > chyba nie jest kwestia emocjonalna..

Ale ocena samochodów to też nie jest kwestia emocjonalna.
          • Gość: Stanley Re: Polubić czy znienawidzieć Skodę ? IP: *.mcnet.pl / *.mcnet.pl 21.07.04, 16:16
            To miałem na myśli.
    • Gość: dziadzia Re: Polubić czy znienawidzieć Skodę ? IP: *.eventusnet.com / *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.04, 15:31
      W ubiegłym tygodniu miałem (nie)przyjemność jechać "2" od Łowicza do Gorzowa.
      Widziałem co nasi ściągają do kraju.Aż strach pomyśleć, że te ruiny kiedyś
      o własnych siłach wyjadą na nasze drogi.
      LUBIĘ SKODĘ i paru innych producentów za to, że produkują w miarę tanie modele
      będące alternatywą dla tego "markowego" złomu.

Acha...zapomniałbym dodać : czekam na słowa krytyki... :-)
      • Gość: antyskoda Re: Polubić czy znienawidzieć Skodę ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.04, 19:38
        Co ty kurwo pierdolisz? W miarę tanie modele? Za cenę byle jak wyposażonej
        jebanej Fabii 1.4 można mieć dwuletnie Mondeo. A za cenę pojebanych droższych
        modelu Skody, czyli Octavia i Superb można mieć normalne nowe samochody klasy
        średniej z Polski albo 2-letnie BMW 3. Ty to kurwa nazywasz złomami?
    • skodziara Polubić Skodę ! 21.07.04, 15:33
      Ja swoją bardzo lubię i gdy będę musiała się z nią rozstać to będzie mi baardzo
      smutno.-(
      • Gość: at Re: Polubić Skodę ! IP: *.net-serwis.pl 15.08.04, 22:23
        skodziara napisała:

> Ja swoją bardzo lubię i gdy będę musiała się z nią rozstać to będzie mi
        baardzo
        >
        > smutno.-(

zglos sie wtedy do mnie, a ja Cie pociesze! ;)
    • maciejosss Re: Polubić czy znienawidzieć Skodę ? 21.07.04, 15:46
      pewnie , że lubię moją Fabkę HTP 12V , bo na takie autko było mnie stać ( i nie
      oszczędzałem na gadżetach -ABS, klima, 2PP, central, alarm ...)

myślę , że można polubić

:-)
      • ojciec-dyrektor Re: Polubić czy znienawidzieć Skodę ? 21.07.04, 19:32
        Maciejosss,
        ile kosztuje Fabia 1.2 doposażona w ABS, klimę, 2 poduchy itp.? Jesli brałeś
        wersję z takim wypasem, to musiała to być wersja Joy za jakieś 45 tys mniej
        więcej, jeśli dobierałeś wyposażenie ekstra do prostszej wersji to nawet
        więcej. Dlaczego wybrałeś Fabię? - pytanie absolutnie bez złośliwości, w tej
        samej cenie i wyposażeniu masz/miałeś np. Opla Corsę 1.2 75KM, Peugeota 206 1.4
        75KM, Renault Thalię 1.4 75KM, Hyundai Accent 1.5 90KM, a za 43 tys Yarisa 1.3
        87KM (ale tu klima jest niedostępna).
        • maciejosss Re: Polubić czy znienawidzieć Skodę ? 22.07.04, 08:06
          ojciec-dyrektor napisał:

> Maciejosss,
          > ile kosztuje Fabia 1.2 doposażona w ABS, klimę, 2 poduchy itp.? Jesli brałeś
          > wersję z takim wypasem, to musiała to być wersja Joy za jakieś 45 tys mniej
          > więcej, jeśli dobierałeś wyposażenie ekstra do prostszej wersji to nawet
          > więcej. Dlaczego wybrałeś Fabię? - pytanie absolutnie bez złośliwości, w tej
          > samej cenie i wyposażeniu masz/miałeś np. Opla Corsę 1.2 75KM, Peugeota 206
          1.4
          >
          > 75KM, Renault Thalię 1.4 75KM, Hyundai Accent 1.5 90KM, a za 43 tys Yarisa
          1.3
          > 87KM (ale tu klima jest niedostępna).

Moja wersja HTP 1,2 12V - Fresh w październiku z ABS-em , klimą , 2PP ,lakier
          metalic (1300zł),(central ,alarm od dealera) kosztowała 40.340 zł i na tamten
          czas to była najkorzystniejsza oferta cenowa auta klasy "B" z takim
          wyposażeniem.

w grę wchodził jeszcze tani serwis i parę znajomych mechaników pracujących w
          serwisie tej marki.

A wybrałem dlatego ,że wydaje mi się największa w swoim wnętrzu , w porównaniu
          z konkurencją.

owszem silnik 1,2 jest mały ale przy stosunku jazdy 90/10 % - miasto/trasa nie
          było sensu brać mocniejszego ze względu na dość niskie zużycie paliwa jak na
          taką masę ( 1065kg )a zużycie średnie wynosi około 7l przy ostrej jeździe.

pozdr.
      • Gość: Xenon Re: Polubić czy znienawidzieć Skodę ? IP: *.lubin.dialog.net.pl 21.07.04, 20:36
        twoja klima??? a co z 216/h, nie mów tylko,że wycisnąłęś tyle z włączoną klimą..

Bo fantazja, fantazja , bo fantazja jest od tego....
        • maciejosss Re: Polubić czy znienawidzieć Skodę ? 22.07.04, 08:12
          Gość portalu: Xenon napisał(a):

> twoja klima??? a co z 216/h, nie mów tylko,że wycisnąłęś tyle z włączoną
          klimą.
          > .
          >
          >
          >
          > Bo fantazja, fantazja , bo fantazja jest od tego....

ja piszę posty tylko jako zalogowany !!!!

a max tego auta i to z dużej górki to 185km/h

pozdr.

• Gość: Stanley Na razie 3:0 dla Skody. Co dalej? n/t IP: *.mcnet.pl / *.mcnet.pl 21.07.04, 16:18
      • Gość: Xenon\ Re: Na razie 3:0 dla Skody. Co dalej? n/t IP: *.lubin.dialog.net.pl 21.07.04, 20:38
        Nie poznaję...
        • Gość: Stanley Re: Na razie 3:0 dla Skody. Co dalej? n/t IP: *.mcnet.pl / *.mcnet.pl 22.07.04, 12:35
          Spokojnie, wiem co robię. Jak wątek urośnie będziesz miał wszystkich jak na
          dłoni..
    • Gość: gosc Re: Polubić czy znienawidzieć Skodę ? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 21.07.04, 21:51
      Polubic Skode to jak polubic zjadanie porannych klockow
    • Gość: giermek Kolejny etap schizy? IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.04, 21:56
      Oczywiscie, ze znienawidziec
    • adam.skodowy Re: Polubić czy znienawidzieć Skodę ? 21.07.04, 22:32
      Ja juz nie lubie Skody.
      Wpedza mnie w depresje maniakalna.
    • Gość: pisuar Re: Polubić czy znienawidzieć Skodę ? IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 21.07.04, 22:34
      Nie wiem czy nienawidze Skody, ale na pewno jej nie lubie, bo pleni sie to w
      Polsce jak chwast.
      • xeenon Re: Polubić czy znienawidzieć Skodę ? 22.07.04, 07:51
        Xenon coś słabo dzisiaj sie wypowiadasz. Gdzie towoje "mądrości"?
    • Gość: Stanley I już Skoda przegrywa 4 : 3 !!! n/t IP: *.mcnet.pl / *.mcnet.pl 22.07.04, 12:32
      • Gość: dziadzia Re: I już Skoda przegrywa 4 : 3 !!! n/t IP: *.eventusnet.com / *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.04, 14:26
        A jaki będzie wynik po wyeliminowaniu wypowiedzi specjalistów od porannego
        zjadania kloców i wypowiedzi typu skoda jest "be" lub "cacy" wnoszących do
        dyskusji wiele merytorycznych treści ???
    • Gość: bartolomeo Nie mam nic do Skody, ale nie znosze skodziarzy IP: 200.118.109.* 22.07.04, 20:16
      Skoda jak Skoda, samochod jak kazdy inny - kupa zlomu i tyle.
      Ake jak widze skodziarza to niedobrze mi sie robi.
      Przez skodziarza nie rozumiem kierowcy Skody. Skodziarz to ktos, kto kupil Sode,
      choc mogl kupic cos lepszego za ta sama cene. Skodziarze nie mysli. On kupuje,
      bo tak mu kazali w reklamie. Skodziarz to czlowiek uwsteczniony i jednostka
      szkodliwa spoleczenie. Dlatego nie lubie takze Skody, bo jest ona pozywka dla
      takich wlasnie cepow.
      • Gość: Obieżyświat Re: Nie mam nic do Skody, ale nie znosze skodziar IP: *.chello.pl 16.08.04, 00:33
        Ale popis elokwencji... Niektórzy nie mają samokrytycyzmu...
    • Gość: miki Skoda wykonczyla FSO IP: 212.83.103.* 22.07.04, 20:21
      Dlatego jej nienawidze.
      Gdybym nie skoda, polski proletariat dalej by kupowal Daewoo-FSO i wszyscy
      byliby szczesliwi. A tak, to polskie Daewoo lepiej sprzedaje sie na Ukrainie niz
      w Polsce. Kazdy wiekszy narod ma to do siebie, ze ma swoja marke samochodow
      przeznaczona dla barachla. Niemcy maja Opla, Francuziki Renault, a Czesi Skode.
      A Polacy tez maja ... Skode. Po prostu noz sie w kieszeni otwiera.
      • barkas Re: Skoda wykonczyla FSO 22.07.04, 22:42
        Skoda robi świetn wozy, nowa Octavia wg dziennikarzy "Auto Motor i Sport" jst
        wzorcem w klasie współcesnych kompaktów.
        Miałm dwi skody: Octavię Elegance 1.9 TDI, a ostatnio Octavię 1.8 T L&K z
        czipem 182 KM.
        Teraz mam Mazdę 6.
        Dlaczego nie kupiłem następnej Skody?
        Dlatego że nie mieli w ofercie auta klasy średniej które by mnie zadowalało, a
        Superb mimo że jest fantstycnie wyposażonym wygodnym samochodem, i nie kosztuje
        zbyt dużo, jest po prostu ZA WIELKI. Nie potrzebuję samochodu na taksówkę, poza
        tym jest nieporęczny w mieście i za wielki.
        I tak w 90 % jeżdżę sam, żona ma swój samochód.
        • Gość: debilkiller Ale tyfus! IP: 200.74.139.* 23.07.04, 23:29
          Co to za tyfus ten barakas?
          Debil jakis czy kabareciarz?
          No nie, nie moge. Chwali sie, ze mial skode elegance i l&k - samochody dla
          niedowartosciowanych wiejskich gejow. Ciekawe czemu sobie kupil mazde? Mial dosc
          wytykania przez ludzi palcami?
          To pewnie dlatego nie kupil wielkiego superba! Tak wielkiego i fantastycznego
          samochodu to nawet ojciec dyrektor nie ma.
          No i na koniec, zeby nie bylo ze jest gejem, to dodal niby przypadkiem, ze ma
          zone. Ale nie tak bezposrednio, tylko ze zona jezdzi samochodem. Typowa zaslona
          dymna stawiana przez gejow. Nie mam nic przeciwko gejom, dopoki nie manifestuja
          swojego gejostwa publicznie, a takim czyms jest jezdzenie skodami w tych
          gejowskich wersjach.
          • Gość: GEY Re: Ale tyfus! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.04, 11:45
            Mylisz się kolego.
            My geye jeżdzimy bardziej prastiżowymi markami. Yaris to minimum.
            Skodami to jeżdżą zwykłe pedały.
            aha!
          • Gość: Obieżyświat Re: Ale tyfus! IP: *.chello.pl 16.08.04, 00:39
            Znowu popis inteligencji... Co za styl wypowiedzi! Istna literatura! Aż dech
            zapiera!
      • warrigal Re: Skoda wykonczyla FSO 23.07.04, 10:03
        Szkoda że "polskie" DU (daewoo - to taka polska nazwa, prawda?) nie sprzedaje
        się w Niemczech czy Wlk. Brytanii. Bo skoda (Emil Skoda - tym razem to Czech)
        się tam sprzedaje i ma całkiem przyzwoitą opinię. Ale niestety polaczki muszą
        się zapluć i zabulgotać na śmierć z powodu skody. Bo zazdrość ich zżera i
        typowa dla tego narodu nienawiść do tych, którzy coś potrafią oprócz
        kombinowania i rozkradania majątku narodowego. A sami nie potrafią żadnego
        samochodu stworzyć chociaż stada buraków i motoryzacyjnych idiotów traktują w
        Polsce samochód (najlepiej wrak po dzwonach sprowadzony z zachodu - bo tanio i
        prestiż golfa albo AR)jak przedmiot kultu. Potrafią go tylko ukraść.
        • msz1 Re: Skoda wykonczyla FSO 27.07.04, 08:54
          I tu się mylisz, bo w UK widziałem więcej Matizów niż Skód.
      • xeenon Re: Skoda wykonczyla FSO 23.07.04, 10:59
        opel jet raczej amerykański znawco rynku motoryzacyjnego. A że skoda wykończeła
        dajewo? No i dobra. Koreańce won z tymi tikoszczakami z kraju.
      • Gość: Obieżyświat Re: Skoda wykonczyla FSO IP: *.chello.pl 16.08.04, 01:41
        Jest takie przysłowie:
        Mądry Polak po Skodzie.

FSO samo sobie winne porażki.
        Polak przed Skodą i po Skodzie - głupi...
    • Gość: Molson Re: Polubić czy znienawidzieć Skodę ? IP: *.sympatico.ca 23.07.04, 04:27
      Calkiem przyzwoite autko ,widzialem jak bylem w kraju pare lat wstecz .Ale duzo
      rodakow ma cos przeciwko ,chyba dlatego ze u poludniowego sasiada robi sie cos
      dobrego ,a u nas nie .To chyba taka zazdrosc .Ja jestem za Skoda .Sam bym taka
      kupil ,ale niedostepna w Kanadzie .
      • millerek Re: Polubić czy znienawidzieć Skodę ? 23.07.04, 15:00
        Gość portalu: Molson napisał(a):

> Calkiem przyzwoite autko ,widzialem jak bylem w kraju pare lat wstecz .Ale
        duzo
        >
        > rodakow ma cos przeciwko ,chyba dlatego ze u poludniowego sasiada robi sie
        cos
        > dobrego ,a u nas nie .To chyba taka zazdrosc .Ja jestem za Skoda .Sam bym
        taka
        > kupil ,ale niedostepna w Kanadzie .

I to jest niestety prawda o moich rodakach. Przykro, ale masz rację. Polak jest
        z natury zazdrosny i zawistny. Jak sąsiad ma lepiej niż on to zrobi wszystko,
        żeby mu to popsuć.
        • Gość: debilkiller Re: Polubić czy znienawidzieć Skodę ? IP: 200.74.139.* 23.07.04, 23:31
          Ze statystyk sprzedazy wynika raczej co innego.
          Ze Polak to debil i nieudacznik.
    • Gość: debilkiller Nienawisc to za malo IP: 200.74.139.* 23.07.04, 23:24
      Trzeba skodziarstwo wykorzenic z tej ziemi.
    • Gość: Stanley CHOLERA REMIS - 8 : 8 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.07.04, 01:31
      Wysilcie się trochę. Nie liczę tych , którzy się po parę razy wpisują. I tak te
      8:8 naciągane, bo prosiłem o uzasadnienie, ale nie w stylu : każdy Skodziarz to
      pedał z pustym portfelem, a każdy antyskodziarz to impotent z frankensteinem.
      • Gość: lupus2 Re: CHOLERA REMIS - 8 : 8 ... IP: *.telia.com 31.07.04, 09:19
        ..i tak byc powinno,Skoda czy tez inna marka samochodu - jest bez znaczenia
        jezeli odpowiada naszym oczekiwaniom .

Paliwo nigdy tansze nie bedzie-auto nie powinno miec kaca ,
        auto powinno pomiescic wszystkich w rodzinie ,
        dozwolona maxymalna predkosc na europejskich drogach bedzie raczej obnizana -
        nie podnoszona - maxymalna predkosc, osiagi/auta- jest/bedzie prawnie obojetna.

Czas juz uznac stara prawde za motoryzacja stojaca-auto to srodek transportu i
        nic w tej qvesti nie zmienimy-bez wzgledu co o tym myslimy.Wyluzujmy sie .
        • Gość: at Re: CHOLERA REMIS - 8 : 8 ... IP: *.net-serwis.pl 15.08.04, 22:37
          Gość portalu: lupus2 napisał(a):
          maxymalna predkosc, osiagi/auta- jest/bedzie prawnie obojetna

Chyba nigdy nie wyprzedzales na waskich polskich drogach, gdy z naprzeciwka co
          chwila pojawia sie pojazd, jesli piszesz takie brednie, ze osiagi auta sa
          obojetne. Gratuluje!!!
          • Gość: Obiżyświat Re: CHOLERA REMIS - 8 : 8 ... IP: *.chello.pl 16.08.04, 00:58
            > Chyba nigdy nie wyprzedzales na waskich polskich drogach, gdy z naprzeciwka
            co
            > chwila pojawia sie pojazd, jesli piszesz takie brednie, ze osiagi auta sa
            > obojetne. Gratuluje!!!

Każdy musi czasem wyprzedzać inne pojazdy, ale często jeżdżąc po naszych
            drogach trafiają się spotkania z ludźmi, dla których głównym celem za
            kierownicą jest wyprzedzanie... Bez względu na okoliczności, ograniczenia,
            widoczność, intensywność ruchu, zapełnienie pasów ruchu... Wyprzedzać za
            wszelką cenę, choćby i po chodniku, na przejściu dla pieszych, wcisnąć się
            przed nos, zajechać drogę, wyrolować innych na każdym skrzyżowaniu... Gaz do
            dechy i po hamulcach - na przemian. Zawsze mocy za mało...
            Mówię wtedy: spotkamy się przy najbliższym drzewie... I niestety sprawdza się
            to często. Mija się takie drzewa, obok policja, karetka pogotowia, straż
            pożarna, grabarze...
            A przecież samochód to tylko środek transportu.
    • Gość: heh Re: Polubić czy znienawidzieć Skodę ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.04, 14:09
      Stanley'u, czytuję Twe posty z zainteresowaniem. Zarówno treść jak i styl
      charakteryzują osobnika o nietuzinkowym spojrzeniu na świat. Troche buractwa
      oczywiście moża znaleźć, jak brednie o tych co mają pieniądze i tych
      drugich :) - ze wskazaniem swej persony prawie jako mentora tych pierwszych.
      Jednak ciekawi mnie co innego: jak taki gość jak Ty moze mieszać pojęcia
      związane z pepickim stylem zycia, czeską mentalnością i ich zasmarkaną historią
      (od czasów husyckich w góre oczyewiście) a zwykłym produktem zglobalizowanej
      gospodarki marki Skoda(de dacto VW)? przecież to absurd!
      • Gość: Stanley Do heh. IP: *.mcnet.pl / *.mcnet.pl 09.08.04, 17:24
        Nie wiem, o który post Ci chodzi z tymi bogatymi i biednymi. Było ich kilka
        także trudno mi się odnieść - jakkolwiek przekonań raczej nie zmieniam i jak
        coś napisałem to tak dalej uważam.
        Natomiast co do Skody to jest to absurd tylko pozorny. Skoda jest produkowana w
        Czechach przez Czechów i nawet jeśli VW ma decydujący głos na WZA, a jakaś
        część podzespołów przyjeżdża z Niemiec to śrubek nie dokręca Helmut tylko
        dokręca je Zdenek. Zatem konotacja do czeskiej mentalności, historii itd. jest
        jak najbardziej uzasadniona.
        Z argumentem o globalnej marce zupełnie się nie zgadzam bo, jak na razie Skoda
        nie jest sprzedawana globalnie i sukces w USA, Japonii, a nawet UE raczej jej
        nie grozi. Skoda została pozycjonowana niżej od VW kiedy VW zorientował się, że
        jego produkty pomimo, że popularne i tanie w krajach rozwiniętych, to są zbyt
        skomplikowane i przez to za drogie w krajach pozostałych, w tym w Polsce.
        Dlatego kupił Skodę, aby móc tutaj konkurować z Fiatem, Daewoo i resztą
        dziadostwa. W podjęciu decyzji pomógł VW Kulczyk, który wyciągnął Skodę z nad
        przepaści sprzedając w Polsce 20 tys beznadziejnych Faworitek. Wtedy Niemcy
        załapali, że z Golfem tu nie wystartują, ale z Felicią, Fabia itd. tak.
        Niemniej to cały czas bardziej czeski niż niemiecki samochód i nic się tu nie
        zmieni, bo z założenia nie może. Skoda ma być i będzie czeska, bo jakby miałaby
        być lepsza to musiałaby być droższa. Tu cały czas idzie walka o najmniej
        wymagającego klienta.

Pozdrawiam, Stan
        • Gość: NOE52 Re: Do heh. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.04, 00:54
          Stanley był łaskaw napisać że:
          "Natomiast co do Skody to jest to absurd tylko pozorny. Skoda jest produkowana w
          Czechach przez Czechów i nawet jeśli VW ma decydujący głos na WZA, a jakaś
          część podzespołów przyjeżdża z Niemiec to śrubek nie dokręca Helmut tylko
          dokręca je Zdenek. Zatem konotacja do czeskiej mentalności, historii itd. jest
          jak najbardziej uzasadniona. "
          Istotnie Skodę produkują Czesi w Czechach tak jak Hiszpanie seata składają u siebie.
          Niestety z VW tak nie jest. To że składają go przeważnie w Niemczech nie oznacza
          że składa go Helmut. Przeważnie jest to Turek, Jugol albo ktoś kto musi
          zapierdzielać za leniwego Helmuta.
          A to Musi odbić się na jakości nawet gdy założymy że nadzór w niemczech jest
          bardziej dociekliwy.
          Procedury zachowania jakości są w całym koncernie (tak jak i w innych) jednakowe.
          pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka